iGiannis
Πολύ δραστήριο μέλος

Θέλω τη γνώμη σας: Πιστεύετε ότι αυτά που βλέπουμε στα όνειρα μπορούν να συμβούν στην πραγματικότητα; Και ερωτώ επειδή μου συνέβει το εξής:
Στις 25 Ιουλίου εγώ και πολλά άλλα παιδιά περιμέναμε πως και πως τα αποτελέσματα του Ecce. Στις 23 Ιουλίου το βράδυ (προς ξημερώματα 24ης Ιουλίου) είδα ένα όνειρο που υποτίθεται ότι ήταν η μέρα των αποτελεσμάτων και εγώ μες το άγχος και το στρες πήγαινα να μάθω τα αποτελέσματα. Στην είσοδο του φροντηστηρίου (σημείωση: το φροντηστήριο ήταν φανταστικό. Δεν είχα ξαναδεί τέτοιο κτίριο στη ζωή μου, αλλά ήταν πιστευτό μιας και έμοιαζε για κτίριο του 1900) είδα μία ουρά από παιδιά (σαν αυτή του ΙΚΑ) να περιμένουν τα αποτελέσματα των αγγλικών. Όταν έφτασε η σειρά μου η γραμματέας του φροντηστηρίου (ήταν η ίδια που υπάρχει και σήμερα

Και τώρα θα με ρωτήσετε γιατί το έγραψα αυτό. Θα σας εξηγήσω στο τέλος.
Μετά την αποτυχία μου στις εξετάσεις των αγγλικών, αποφάσισα να ξαναδώσω το Δεκέμβρη όπως και έγινε. Τη Δεύτερα το βράδυ μπήκα στο iSchool και κατά τύχη έπεσα στο θέμα των εξετάσεων Ecce-Ecpe 2010 και άρχισα να σκέφτομαι το αποτέλεσμα. Το βράδυ της ίδιας μέρας είδα στον ύπνο μου ότι μπήκα στον ιστότοπο της Hau serfάρωντας στο Internet και είδα ότι ξανακόπηκα στα αγγλικά. Η απογοήτευση ήταν μεγάλη. Μετά απ'αυτό ξύπνησα.
Τι λέτε βρε παιδιά; Είναι σημαδιακό το όνειρο; Λέτε να ξαναβγει αληθινό; Εσείς τι πιστεύετε;

Ο αρχικός τίτλος του θέματος είναι:"Όνειρα που βγαίνουν αληθινά: Μύθος ή πραγματικότητα;". Οποιαδήποτε τροποποίηση έχει γίνει από διαχειριστή του e-Steki
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chronis_25
Πολύ δραστήριο μέλος

Βασικά επειδή το θέμα μοιάζει ως προς αυτό της θρησκείας (υπάρχει ή δεν υπάρχει Θεός) προτιμώ να εκθέσουμε τις εμπειρίες μας κάποια άτομα και μετά να αρχίσουμε να αναλύουμε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DrStrangelove
Περιβόητο μέλος

sm@rty
Νεοφερμένο μέλος

iGiannis
Πολύ δραστήριο μέλος

Φίλε/φίλη, άμα σου πω ότι πάνω κάτω έχω το πάθει κι εγώ θα με πιστέψεις;
Βασικά επειδή το θέμα μοιάζει ως προς αυτό της θρησκείας (υπάρχει ή δεν υπάρχει Θεός) προτιμώ να εκθέσουμε τις εμπειρίες μας κάποια άτομα και μετά να αρχίσουμε να αναλύουμε.
Ανέφερα εγώ πουθενά το ερώτημα "αν υπάρχει Θεός ή όχι"; Μου φαίνεται ότι βλέπεις φαντάσματα.

chronis_25
Πολύ δραστήριο μέλος

Ανέφερα εγώ πουθενά το ερώτημα "αν υπάρχει Θεός ή όχι"; Μου φαίνεται ότι βλέπεις φαντάσματα.Παρακαλώ ας μείνουμε on topic για να μην κλειδωθεί το θέμα.
![]()
Youhooooo!
Το ερώτημα αυτό που θέτουμε βρίσκει απάντηση μέσω των εμπειριών μας και προφανώς το να αρχίσει η μία πλευρά και να λέει τα όνειρα εξηγούν πολλά και η άλλη να αντιλέγει ότι δεν μπορούμε να το αποδείξουμε δεν βγάζει πουθενά.
Αυτό εννοώ.
Είναι καθαρά θέμα ένδειξης και όχι θέμα απόδειξης.
Bill_1992
Περιβόητο μέλος

Πιστεύετε ότι αυτά που βλέπουμε στα όνειρα μπορούν να συμβούν στην πραγματικότητα
2010...
ως ανθρωποτητα εχουμε παει στο φεγγαρι, εχουμε αναλυσει το γονιδιομα μας, εχουμε αναπτυξει την γενικη σχετικοτητα και τη κβαντικη θεωρια πεδιου...
η ιδια η ερωτηση ειναι προσβλητικη
ruko
Εκκολαπτόμενο μέλος

Το θέμα είναι ότι πολλοί απ'αυτούς που υποστηρίζουν ότι βγαίνουν τα όνειρά τους,αν δουν όνειρα που δε ''βγαίνουν'' τότε δεν τα λένε...και όταν δουν κάποιο που ''βγει'',τότε το λένε.
Ακριβώς, αυτό είναι το περίφημο confirmation bias.
Win, σου προτείνω μα διαβάσεις αυτή την καταχώρηση απ' το λεξικό του σκεπτικιστή, που αναλύει πολύ ωραία κάποια πράγματα.
Η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε τόσα όνειρα κάθε βράδυ, που στατιστικά κάποια απ' αυτά θα "βγουν", αλλά ο αριθμός τους είναι συγκριτικά τόσο μικρός, που είναι αδύνατον να πούμε ότι είναι κάτι παραπάνω από απλές συμπτώσεις.
Επιπλέον, πολλά όνειρά μας είναι πολύ μικρής διάρκειας. Συνήθως το μόνο που θυμόμαστε την επόμενη μέρα είναι ασύνδετες εικόνες, αλλά επειδή ο συνειδητός νους απαιτεί συνοχή, ενώνουμε αυτά τα θραύσματα και πλάθουμε ολόκληρες ιστορίες, ενώ πολλές φορές προσθέτουμε και "σάλτσα", πράγματα που ουδέποτε ονειρευτήκαμε, απλώς και μόνο για να δέσει καλύτερα η ιστορία. Γενικά, η μνήμη μας λειτουργεί περίεργα και πολλές αναμνήσεις μας, ιδίως από την παιδική ηλικία, μπορεί να είναι φτιαχτές, οπότε δεν είναι απίθανο να συμβαίνει κάτι παρόμοιο και με την περίπτωση των ονείρων, όπου η "πρώτη ύλη" είναι τόσο ασαφής. Οπότε ακόμα και η ομοιότητα ανάμεσα στα όνειρα και στην πραγματικότητα είναι αμφισβητήσιμη.
Σου εύχομαι να έχεις περάσει αυτή τη φορά.

Neraida
Επιφανές μέλος

2010...η ιδια η ερωτηση ειναι προσβλητικη
Μωρε ναι ειναι...μεχρι που βλεπεις στον υπνο σου το χρυσο 13αρι, αλλα επειδη λες "τι μαμακιες ειναι αυτες", δεν παιζεις αλλο ενα δελτιο με αυτα τα αποτελεσματα, δεν το λες καν στη γυναικα σου, μηπως και το κανει εκεινη- μιας και πιστευει σε κατι τετοια προσβλητικα- και την Κυριακη το βραδυ, τραβας τα μαλλια σου για τη στενοκεφαλια σου, γιατι τελικα τα αποτελεσματα ηταν τα ιδια με αυτα που ειδες στο ονειρο σου!
elvenstar
Εκκολαπτόμενο μέλος

ΥΓ.: δεν ξέρω αν το περιέγραψα σωστά αυτό που θέλω να πω

WhiteDrum
Διάσημο μέλος

Isiliel
Επιφανές μέλος

Κάποιοι λένε πως όλες οι απαντήσεις υπάρχουν ήδη μέσα μας, είτε το συνειδητοποιούμε, είτε όχι. Τα όνειρα όπου το συνειδητό αφήνει χώρο στο ασυνείδητο να εκδηλωθεί, είναι ένας τρόπος να ερχόμαστε σε επικοινωνία με αυτές ακριβώς τις απαντήσεις... Ίσως.
Δεν νομίζω ότι το όνειρο που είδα είχε προφητικό χαρακτήρα. Μάλλον κατά βάθος ήξερα πολύ καλά μέσα μου προς τα που όδευε η σχέση, ακόμη κι αν δεν ήθελα να το παραδεχτώ.
Ωστόσο, είχα δει κι ένα πιο περίεργο όνειρο, που δεν μπορώ να εξηγήσω με τη λογική: Βρισκόμουν δίπλα σε ένα ποτάμι, όταν ξαφνικά με την άκρη του ματιού μου είδα να επιπλέει ένα κουκλόσπιτο. Με τη βοήθεια ενός ξύλου το τράβηξα προς το μέρος μου. Μέσα βρήκα ένα σημείωμα με έξι αριθμούς. Όταν ξύπνησα δεν μπορούσα να τους θυμηθώ όλους, παρά μόνο τρεις ή τέσσερις (δεν θυμάμαι ακριβώς). Αποφάσισα να παίξω ένα λόττο εκείνη τη μέρα, στο κάτω-κάτω δεν είχα τίποτα να χάσω. Συμπλήρωσα λοιπόν τα νούμερα που θυμόμουν και έβαλα και μερικά στην τύχη. Ήταν η μόνη φορά που κέρδισα στο λόττο ένα 500αρικο (σε δραχμές τότε).

iGiannis
Πολύ δραστήριο μέλος

Ευχαριστώ πολύ. Να σημειώσω - μιας και το είδα στο μήνυμά σου - ότι δεν έβαλα "σάλτσες" ή τίποτα άλλο. Όπως είδα το όνειρο, έτσι το μετέφερα και εδώ. Το κακό όμως με όνειρα είναι ότι δεν έχουν μία σειρά. Δηλαδή, τη δεύτερη φορά που είδα ότι "κόπηκα" στις εξετάσεις των αγγλικών μετά που είδα ότι κόπηκα είδα τον εαυτό μου να κάνεις διακοπές σε μία εξωτική παραλία.Σου εύχομαι να έχεις περάσει αυτή τη φορά.![]()

Πολυξένη
Νεοφερμένο μέλος

https://www.openscience.gr/node/323
abs0lut
Νεοφερμένο μέλος

Βασικα αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι το φαινομενο R.E.M.,rapidly eye movement.δηλαδη το γρηγορο ανοιγμα-κλεισιμο των ματιων μας κατα την διαρκεια του υπνου.Σημαδη -συμφωνα με τους επιστημονες- οτι ονειρευομαστε.μπορει καποιος να εξηγησει αυτο το φαινομενο?
teofril
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giannkonst
Νεοφερμένο μέλος

Ευχαριστώ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
methexys
Τιμώμενο Μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.