Πάντως, ανεξάρτητα από στατιστικές και λοιπα, οι περισσότεροι gay φίλοι/γνωστοί μου, συχνά λόγω δυσκολίας στο να κάνουν μόνιμη σχέση, αλλά και επειδή είναι εν γένει απελευθερωμένοι σεξουαλικά, αλλάζουν πολύ συχνά σεξουαλικούς συντρόφους και βλέπουν τις ξεπέτες σαν "αναγκαίο κακό". Ομολογουμένως, με όσους έχω συζητήσει μου έχουν πει ότι χρησιμοποιούν σχεδόν πάντα προφυλάξεις, αν και έχω ακούσει αρκετές φορές και την άποψη ότι "παίζει και να κάτσει χωρίς", ή "υπάρχουν ασφαλείς και μη πρακτικές". Εμένα οπότε με προβληματίζει το συγκεκριμένο. Δηλ. θα ήθελα να ξέρω εξαρχής ότι είναι bi και να μην με έφερνε προ τετελεσμένου και βέβαια να ξέρω ότι είναι ειλικρινής μαζί μου.
Ηθικά δεν με πειράζει. Είχα φάει crush με φίλο μου bi (ο οποίος πηγαίνει κατά βάση με γυναίκες) κι ο λόγος που δεν έγινε ποτέ κάτι ιδιαίτερο είναι το ότι αποφάσισε να κάνει το "βήμα" όταν είχα μπει σε σχέση, την οποία δεν ήθελα να ρισκάρω!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.