Claire Rentfield
Περιβόητο μέλος

Εσύ το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τον βοηθήσεις να καταλάβει πως έχει πρόβλημα και να απευθυνθεί σε ειδικό. Φοβάμαι πως και η διάγνωση για κατάθλιψη αλλά και η θεραπεία της, δεν είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει ένας φίλος όσο κι αν αγαπάει τον φίλο του. Εκτός βέβαια και αν είναι ψυχίατρος.Hi!
Ένας φίλος μου, σύμφωνα με εξειδικευμένο άτομο, έχει καταθλιπτικές τάσεις και πότε-πότε πέφτει πολύ ψυχολογικά εντελώς ξαφνικά, δίχως συγκεκριμένο λόγο. Κλείνεται στον εαυτό του και μερικές φορές τον πιάνουν τα κλάματα ( ξανα δίχως αιτία).
Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω; Δεν μπορώ να τον βλέπω έτσι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 209912
Επισκέπτης

Είμαστε πιο δυνατοί/ες απ' αυτή και μπορούμε να της ανακόψουμε την πορεία με πολλούς τρόπους: πάνω απ' όλα με Πίστη στον Θεό, με απαλλαγή από αρνητικά συναισθήματα, με εύρεση φίλων......
Αυτό βέβαια δείχνει το βαθμό φανατισμού ορισμένων ατόμων, καθώς δεν μπορούν να δουν ένα θέμα από διαφορετική σκοπιά.
fockos
Επιφανές μέλος

Είτε το θελουμε είτε οχι η πίστη στο Θεό βοηθάει οχιμόνο συην κατάθλιψη αλλα και σε άλλες καταστάσεις. Πολλοί τα θεωρούμε θαύματα πολλοί placebo φαινόμενα. Το μόνο σίγουρο για να μη ξεφεύγω στο θέμα ότι ο αθεισμος αντιμετωπίζεται φανατικά απο πολλούς που το παίζουν μη φανατικοί. Το ότι αυξάνεται παγκοσμίως η κετεθλιψη δε φταιει μόνο η κριση αλλα ο αθεισμος . Για αυτο το λόγο οι βόρειες χώρες Ευρωπαϊκές επικρατεί η κατάθλιψη ... πολλοί το αιτιολογούν ωρ έλλειψη ηλίου ...
Κούκου-Βάγια
Εκκολαπτόμενο μέλος

Είτε το θελουμε είτε οχι η πίστη στο Θεό βοηθάει οχιμόνο συην κατάθλιψη αλλα και σε άλλες καταστάσεις. Πολλοί τα θεωρούμε θαύματα πολλοί placebo φαινόμενα. Το μόνο σίγουρο για να μη ξεφεύγω στο θέμα ότι ο αθεισμος αντιμετωπίζεται φανατικά απο πολλούς που το παίζουν μη φανατικοί. Το ότι αυξάνεται παγκοσμίως η κετεθλιψη δε φταιει μόνο η κριση αλλα ο αθεισμος . Για αυτο το λόγο οι βόρειες χώρες Ευρωπαϊκές επικρατεί η κατάθλιψη ... πολλοί το αιτιολογούν ωρ έλλειψη ηλίου ...
Gaspar
Περιβόητο μέλος

η πίστη και αναζήτηση του θεού βοηθάει όντως πολύ, και όχι μόνο στην κατάθλιψη.Είμαστε πιο δυνατοί/ες απ' αυτή και μπορούμε να της ανακόψουμε την πορεία με πολλούς τρόπους: πάνω απ' όλα με Πίστη στον Θεό
δίνει ένα νόημα στην ζωή, και είναι μια ελπίδα στην επιφανειακή και υλιστική εποχή μας
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Κούκου-Βάγια
Εκκολαπτόμενο μέλος

η πίστη και αναζήτηση του θεού βοηθάει όντως πολύ, και όχι μόνο στην κατάθλιψη.
δίνει ένα νόημα στην ζωή, και είναι μια ελπίδα στην επιφανειακή και υλιστική εποχή μας
Δεν διαφωνω στο οτι η πιστη δινει νοημα στη ζωη...αλλοι πιστευουν στο θεο αλλοι πιστευουν και στη δυναμη του ανθρωπου...αλλα με ποιο ακριβως τροπο η πιστη σε βοηθαει στο να ανταπεξελθεις απο την καταθλιψη ?
Οι ειδικοί ναι μεν βοηθάνε (με το αζημίωτο φυσικά), αλλά αν κι εμείς δεν βοηθάμε τον εαυτό μας, δεν γίνονται θαύματα.
Πολυ σωστο η μεγαλυτερη βοηθεια σε ολα ειναι η δυναμη που κρυβει ο καθε ενθρωπος μεσα του...και αυτη ειναι μεγαλη απλα ισως μερικοι να μην την εχουν ανακαλυψει ακομα...Σου ευχομαι να καταφερεις να ανταπεξελθεις την οποια "καταθλιψη"(μικρη μεγαλη δεν εχει σημασια) σε βαρενει

BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Πολυ σωστο η μεγαλυτερη βοηθεια σε ολα ειναι η δυναμη που κρυβει ο καθε ενθρωπος μεσα του...και αυτη ειναι μεγαλη απλα ισως μερικοι να μην την εχουν ανακαλυψει ακομα...Σου ευχομαι να καταφερεις να ανταπεξελθεις την οποια "καταθλιψη"(μικρη μεγαλη δεν εχει σημασια) σε βαρενει![]()
Καταρχάς, την Πίστη μου στον Θεό δεν τη διαπραγματεύομαι. Ωστόσο, το θέμα αυτό είναι υποκειμενικό και ο/η καθένας/μία μπορεί να πράττει κατά βούληση, αλλά και να σέβεται τις απόψεις των άλλων. Σ' ευχαριστώ, επίσης, για τα καλά σου λόγια. Δεν είναι κάτι σοβαρό. Επειδή οι γονείς μου καταβλήθηκαν μέσα σε έναν χρόνο, δεν είχα προλάβει να προετοιμάσω τον εαυτό μου ψυχολογικά ότι κάποια στιγμή μπορεί και να αρρωστήσουν. Έτσι, δεν μπόρεσα να το διαχειριστώ. Τους αγαπάω πάρα πολύ και δεν άφησα ποτέ το μυαλό μου να πάει στο χειρότερο. Όση δύναμη έχω τη δίνω σ' αυτούς και για να συνεχίσω να το κάνω αυτό, κατάλαβα ότι πρέπει να βοηθήσω και τον εαυτό μου. Δεν πρέπει να με βλέπουν μελαγχολική. Αντίθετα, πρέπει να τους ενθαρρύνω, ακόμα κι όταν τα γεγονότα είναι αποθαρρυντικά. Συγνώμη αν σας κούρασα.
mindcircus
Περιβόητο μέλος

BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Επίσης, όποιος έχει κατάθλιψη δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο ευφυής ή λιγότερο δυνατός. Αδυναμία χαρακτήρος δείχνει το να καταρρέεις κάθε μέρα και να μην κάνεις τίποτα γι' αυτό εθελοτυφλώντας ότι δεν έχεις τίποτα, κάτι που δυστυχώς γίνεται συχνά.
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Claire Rentfield
Περιβόητο μέλος

Καλού κακού, δες έναν γιατρό γι' αυτό.Το χειρότερο είναι ότι έχω έντονες ταχυπαλμίες

Αλήθεια είναι και το σημαντικό είναι πως δεν θέλει τον ίδιο χρόνο για όλους. Ανάλογα με τον χαρακτήρα και την ψυχοσύνθεση του καθ' ενός είναι νομίζω. Σε κάποιες περιπτώσεις, θέλει αρκετό χρόνο οπότε, υπομονή και δύναμη.Πρέπει να δεχτώ ότι η διαχείριση του πένθους θέλει χρόνο

΄Εκανες το καλύτερο πράγμα. Απ' όσο μπορώ να καταλάβω, είσαι πολύ πιο ευαίσθητη από μένα και είχες απίστευτα μεγαλύτερο δέσιμο με τον πατέρα σου. Το να γράφεις τι νοιώθεις, ακόμα κι αν ξέρεις πως δεν θα το διαβάσει κανείς, είναι μεγάλο γιατρικό.Επειδή δεν είμαι καλά συναισθηματικά, δεν ήθελα να επιβαρύνω τα φιλικά μου πρόσωπα κι έτσι έχω κλειστεί στον εαυτό μου. Ίσως όμως αυτό να είναι λάθος.Συγνώμη αν μακρηγόρησα.
Είσαι στο κατάλληλο θέμα, μπορείς να γράψεις άπειρα μηνύματα και κάποιοι θα είμαστε εδώ να τα διαβάσουμε και να σου πούμε δυό λόγια. Περνάς μια απίστευτα δύσκολη εποχή στην ζωή σου και χρειάζεσαι όλη την υποστήριξη που μπορείς να βρεις, απ' όπου κι αν προέρχεται.

BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Καλού κακού, δες έναν γιατρό γι' αυτό.
Αλήθεια είναι και το σημαντικό είναι πως δεν θέλει τον ίδιο χρόνο για όλους. Ανάλογα με τον χαρακτήρα και την ψυχοσύνθεση του καθ' ενός είναι νομίζω. Σε κάποιες περιπτώσεις, θέλει αρκετό χρόνο οπότε, υπομονή και δύναμη.
΄Εκανες το καλύτερο πράγμα. Απ' όσο μπορώ να καταλάβω, είσαι πολύ πιο ευαίσθητη από μένα και είχες απίστευτα μεγαλύτερο δέσιμο με τον πατέρα σου. Το να γράφεις τι νοιώθεις, ακόμα κι αν ξέρεις πως δεν θα το διαβάσει κανείς, είναι μεγάλο γιατρικό.
Είσαι στο κατάλληλο θέμα, μπορείς να γράψεις άπειρα μηνύματα και κάποιοι θα είμαστε εδώ να τα διαβάσουμε και να σου πούμε δυό λόγια. Περνάς μια απίστευτα δύσκολη εποχή στην ζωή σου και χρειάζεσαι όλη την υποστήριξη που μπορείς να βρεις, απ' όπου κι αν προέρχεται.![]()
Πέρα από το ότι είμαι πολύ ευαίσθητη, είχα και ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο με τον πατέρα μου. Είχαμε τον ίδιο χαρακτήρα. Σ' ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σου και για τα καλά σου λόγια (όπως και όλα τα υπόλοιπα μέλη). Μένω υπόχρεη. Ωστόσο, δεν θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την καλοσύνη και την υπομονή κανενός. Τη Δευτέρα θα δω ειδικό, για να στηρίξω τη μητέρα μου και τον εαυτό μου.
methexys
Τιμώμενο Μέλος

BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Πάντως νιώθω καταϋποχρεωμένη απέναντί σας για τη στήριξή σας και αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Claire Rentfield
Περιβόητο μέλος

Πάντως να ξέρεις πως θα έρθουν αρκετές στιγμές που θα νοιώθεις καλύτερα, τα ξεσπάσματα θα αραιώνουν με τον καιρό, αλλά δεν θα εξαφανιστούν. Θα σε επισκέπτονται απλά πιο αραιά.
Γιατί στο λέω αυτό; Για να μην απογοητευτείς στο επόμενο, νομίζοντας πως χειροτέρεψες. Είναι απόλυτα φυσικό ακόμα και μετά από χρόνια, ειδικά σε μια δύσκολη στιγμή στην ζωή σου, να έχεις ξεσπάσματα πένθους.
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Να μην νοιώθεις καθόλου υποχρεωμένη, δεν κάναμε και κάτι φοβερό.
Πάντως να ξέρεις πως θα έρθουν αρκετές στιγμές που θα νοιώθεις καλύτερα, τα ξεσπάσματα θα αραιώνουν με τον καιρό, αλλά δεν θα εξαφανιστούν. Θα σε επισκέπτονται απλά πιο αραιά.
Γιατί στο λέω αυτό; Για να μην απογοητευτείς στο επόμενο, νομίζοντας πως χειροτέρεψες. Είναι απόλυτα φυσικό ακόμα και μετά από χρόνια, ειδικά σε μια δύσκολη στιγμή στην ζωή σου, να έχεις ξεσπάσματα πένθους.
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Είναι πολύ ενθαρρυντικό αυτό που μου λες.
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Ωστόσο, εγώ θα ήθελα να δοκιμάσω να πάρω βοήθεια κι από έναν ομοιοπαθητικό ιατρό, αν και είμαι κάπως δύσπιστη ως προς το αν θα μπορέσει να με βοηθήσει χωρίς φάρμακα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 107 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Advocatus diaboli
- camil
- Εριφύλη
- Paragontas7000
- johnsala
- Libertus
- Ωρορα
- fourkaki
- jellojina
- Scandal
- Kate1914
- fockos
- chester20080
- J.Cameron
- Μήτσος10
- taketrance
- charmander
- Jack of Spades
- Reader
- AggelikiGr
- A350
- American Economist
- rafaela11
- synthnightingale
- p************.gr
- Βρεγμένη γάτα
- tsoufis1989
- iew
- User2350
- Forgetit
- naturale
- eukleidhs1821
- Hased Babis
- giannhs2001
- touvlo
- DimitraA.
- Wonderkid
- bibliofagos
- Joji
- Γατέχων
- Fernando_A
- ggl
- rosemary
- Viedo
- Meow
- Pessimist
- Ariana2018
- Αλκης Κ.
- Helen93
- Loozen
- parnam
- baizer
- iminspain
- hirasawayui
- MarcoReus
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.