'Oταν στα έλεγα δεν με άκουγες φίλε μου Great Chaos. Τώρα απογοητευθήκατε. Να ακούτε τον διαισθητικό Δόκτωρ, πάντα δικαιώνεται καθυστερημένα ο γκαντέμης ελιτιστής Μαρία Αντουανέτα. Δεν θέλω να είμαι ελιτιστής, απλά θέλω να ξέρω ποιός είναι ο ηγέτης μου γιατί τον λαό δεν τον εμπιστεύομαι πια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάπου διάβασα ότι το κίνημα το υποστηρίζει και ο τέως βασιλεύς Κωνσταντίνος. Εγώ είχα γράψει εδώ να υπάρξει ηγεσία και "άσε μας Μίκη, κάνε κόμμα ή παράτα μας κι εσύ, κάποτε ήσουν με τον Μητσοτάκη" και έφαγα αρνητικές πάλι. Η επανάσταση χρειάζεται ηγεσία. Αυτή είναι η ηγεσία ; Ο τέως βασιλιάς, ο Ζουράρις, ο Ψωμιάδης και ο Παπαθεμελής ; Πού είναι ένας νέος Ελευθέριος Βενιζέλος ;
Η διαφορά είναι ότι εσύ τα έλεγες από καθέδρας κι εκ του μακρόθεν, ενώ εγώ φρόντισα πριν διαμορφώσω άποψη να θέσω το δάκτυλο επί του τύπου των ήλων, να δω, να οσμιστώ, ν' ακούσω, να συζητήσω. Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά της αστικής προσέγγισης την οποία εκπροσωπείς, από εκείνη των παιδιών του Δρόμου, που μ' εκφράζει καλύτερα. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι έχεις το κληρονομικό χάρισμα της Μαντείας ή στα σκοτεινά σου διαμερίσματα μασάς φύλλα δάφνης, μυρίζοντας τα νύχια σου, που έχεις βουτήξει στο αψέντι. Εγώ πάλι θα σου πω ότι εμείς δεν πιστεύουμε σε εκλεκτούς κι ελέω θεού κανενός είδους...
'Εχει σημασία οι Αγανακτισμένοι αριστεροί νεροκουβαλητές και θύματα μια ζωή losers, και πολλές φορές προβοκάτορες, - όπως το 89' χρησιμοποιήθηκαν για να διώξουν τον κλέφτη Ανδρέα, χρησιμοποιούνται και τώρα για να διώξουν το γιο του - , να αποκηρύξουν δημόσια τις δηλώσεις του βασιλιά καθώς και την στήριξη - υποκίνηση από την φιλοβασιλική πτέρυγα ! Αλλιώς μάλλον οδεύουμε για νέο 1967 με άλλη μορφή, πιο αδιόρατη, ειδικά αν συνδέσουμε αυτά με κάτι δηλώσεις για πιθανές αποχωρήσεις Καρατζαφέρη από το κοινοβούλιο τις προάλλες. Πολλοί επί εποχής Γεωργίου Παπανδρέου του Α' (παππού του σημερινού πρωθυπουργού) ζητούσαν έναν στρατηγό να τους σώσει λόγω του ότι η Δημοκρατία είχε και τότε εξευτελιστεί. Διαβάστε Ιστορία και θα δείτε ότι κάνει κύκλους. Και τα λέει αυτά ένας φανατικός αντιπασόκος.
Δεν θα διαφωνήσω. Όσο το κίνημα παραμένει πολιτικά μηδενιστικό, με μόνο του συνεκτικό υλικό την απέχθεια προς τα κόμματα και την πολιτική γενικώς, όχι μόνο των προηγούμενων, αλλά και κάθε επόμενου, η κατάσταση καταλήγει με χαρακτηριστική ευκολία σε δικτατορία, αφού η Χούντα είναι το μόνο πολίτευμα που ικανοποιεί τα αιτήματα και τ' αξιώματα αυτού του τύπου. Θα γράψω αναλυτικότερα για όλα αυτά, σε σχέση με τη δική μας πλατεία, χωρίς φυσικά να γνωρίζω τι γίνεται στο σύνταγμα.
Το σίγουρο είναι πως κάποιοι απεργάζονται τέτοια "plan B" με κάποια εθνοσωτήριο επανάσταση. Πράγματι τα χαρακτηριστικά της εποχής θυμίζουν τα προ της Χούντας φαινόμενα. Το 1964 ο τότε πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, μαζί με τον υπουργό οικονομικών Κων/νο Μητσοτάκη, υπέγραψαν όπως έχω ξαναγράψει την πλέον επαχθή σύμβαση διακανονισμού χρεών, ο οποίος έληξε το 2009 και φυσικά αυτόν πληρώνουμε ακόμη, δηλαδή κατ' ουσίαν τα προπολεμικά χρέη. Αμέσως μετά τα συνεταιράκια ξαφνικά μαλώνουν, ο Μητσοτάκης κάνει την αποστασία, ο Παπανδρέου βγάζει το λαό στους δρόμους κηρύσσοντας τον "Ανένδοτο", ο κόσμος φωνάζει Ένα Ένα Τέσσερα, που είναι το ακροτελεύτιο άρθρο του τότε συντάγματος, η χώρα παραμένει σε χάος κι ακυβερνησία, τρεις κυβερνήσεις πέφτουν εντός μικρού χρονικού διαστήματος και τελικά, η Χούντα έρχεται να μας σώσει, λίγο πριν από ακόμη μία εκλογική αναμέτρηση. Γρηγορείτε κα προσεύχεστε...
VIDEO
Ορίστε και τί λέει η κυρία Σιμένη, φερόμενη ως μία εκ των οργανωτών του κινήματος των «Αγανακτισμένων»
Παγκοσμιοποίηση, διεθνισμός και ξερό ψωμί...
Κι ύστερα αμφιβάλλει κανείς για το ποιό είναι το ποιόν του κινήματος...
Μερικές φορές με κάνεις κι ανατριχιάζω. Ηθικολογείς πιο κακόβουλα κι από τη γιαγιά μου...
Βλέπω μία ανόητη, χλιαρή και απολίτικη, η οποία προσπαθεί να τα έχει με όλους καλά και γενικώς μου θυμίζει κάτι γκόμενες που έχω γνωρίσει εδώ και χρόνια σε μπαράκια, μάλιστα λίγο περισσότερο γκλαμουράτα από αυτά που μπορώ εγώ να πατήσω το πόδι μου. Ποιος μου λέει όμως ότι αυτή είναι πράγματι από τους Αγανακτισμένους και δεν είναι βαλτή σ' ένα κανάλι της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης; Ποιος μου λέει ότι ακόμη κι αν είναι μέσα απ' την πλατεία, κατά πόσο είναι "φυτευτή", όπως πχ ο μικρός Αλέξης Τσίπρας στις μαθητικές καταλήψεις πριν από λίγα χρόνια;
Οι πλατείες δεν είναι μόνο αυτά, αλλά έχουν πολλούς άξονες και πολλά που μπορεί κανείς να παρατηρήσει. Εάν μπορούσες να βγάλεις τα πατομπούκαλα μαύρα γυαλιά σου και να αλληλεπιδράσεις με όλον αυτόν τον κόσμο, θα μπορούσες και να εκφράσεις άποψη. Τώρα απλά θα σου αφιερώσω το παρακάτω απόσπασμα από το ποστ μου #541, όπου γράφω μερικά πράγματα που καλά θα έκανες να τα διαβάσεις:
Εάν είχες στοιχειώδεις γνώσεις πολιτικής, δεν θα μπορούσες να υποτιμήσεις τόσο πολύ ένα τέτοιο φαινόμενο, όσο κι αν είχες πολλά να του καταμαρτυρήσεις. Δεν μου φαίνεται όμως περίεργο (και χωρίς διάθεση ειρωνείας) να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού την ίδια έλλειψη πολιτικής παιδείας, η οποία χαρακτηρίζει σήμερα το κίνημα των Αγανακτισμένων, μπορεί να δει κανείς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ελληνικής κοινωνίας και γι' αυτό το σκοπό έχει γίνει πολλή και συστηματική δουλειά από την προπαγάνδα των ΜΜΕ, πολιτικής και πολιτιστικής. Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει διαρκώς εδώ και 30 χρόνια και είναι υπολογισμένο. Σας ζητώ απλά ν' ανοίξετε τα μάτια και να κοιτάξετε και από την άλλη πλευρά. Ίσως αυτό που θα βρείτε εκεί, κλονίσει τις παγιωμένες πεποιθήσεις σας.