Στην Ελλάδα δεν πέτυχαν πολλές αλυσίδες που έχουν πολύ μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, από τα Applebee's, τα Wendy's μέχρι και τα subways.Επίσης δεν άγγιξαν την Ελληνική αγορά τα ντόνατς ή τα λατινοαμερικάνικα προϊόντα που στο εξωτερικό τα λατρεύουν.
Τώρα για το μπέργκερ, είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση γιατί το μοσχαρίσιο κρέας της Αμερικής δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ευρωπαϊκό. Είναι άλλες ράτσες, είναι άλλο κλίμα, δεν ξέρω, αλλά για το ότι είναι εντελώς διαφορετική η γεύση, είμαι σίγουρος. Μάλλον αυτός είναι ο λόγος που ένα πολύ φημισμένο κρεατοφαγείο της ανατολικής αττικής έχτισε το μύθο του στις υπερ-μπριζόλες με βασικό υλικό το μοσχαρίσιο κρέας συγκεκριμένης ράτσας προερχόμενης εκ της Αργεντινής.
Πάντως θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, το πιο κοντινό στο κλασσικό Αμερικάνικο μπέργκερ πόλης στην Ελλάδα μπορείς να το βρείς στο TGIF. Τα υπόλοιπα από τις φημισμένες αλυσίδες είναι σαν να είναι εκτυπωμένα σε 3d printer.
Όχι, δεν έχουν μέσα τέτοιες αλυσίδες αλλά μπορείς να βρεις εξαιρετικό μαγειρευτό φαγητό. Έχουν επενδύσει ΚΑΙ σε αυτό.
Είχα την ελπίδα πως στα Ελληνικά πανεπιστήμια θα είχε αλλάξει η κατάσταση σε ότι έχει να κάνει με το φαγητό από την εποχή μου. Δεν άλλαξε ε; Ελπίζω τουλάχιστο να έχει αλλάξει στο στρατό.