Αγαπημένος καφές

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας καφές;
Multiple votes are allowed.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 191)
  • Φραπεδιά (η αθάνατη ελληνική παράδοση)

Ψήφοι: 43 22,5%
  • Φραπόγαλο (η παράδοση σε έκδοση baby)

Ψήφοι: 13 6,8%
  • Ελληνικός (ή η επιστροφή της χόβολης)

Ψήφοι: 20 10,5%
  • Ελληνικός διπλός (για διπλή απόλαυση)

Ψήφοι: 27 14,1%
  • Φίλτρου (η διάφανη απόλαυση)

Ψήφοι: 30 15,7%
  • Εσπρέσσο (η δύναμη σε ristretto ή lungo)

Ψήφοι: 17 8,9%
  • Καπουτσίνο (με πολλή πολλή κρέμα ή σαντιγύ)

Ψήφοι: 38 19,9%
  • Φρεντοτσίνο (τα καινά δαιμόνια ...)

Ψήφοι: 10 5,2%
  • Εσπρέσσο φρέντο (γιατί είμαστε θερμοί τύποι)

Ψήφοι: 39 20,4%
  • Καπουτσίνο φρέντο (γιατί έχει ωραίο αφρό)

Ψήφοι: 38 19,9%
  • Άλλος

Ψήφοι: 3 1,6%
  • Δεν πίνω καφέ

Ψήφοι: 13 6,8%

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 7.016 μηνύματα.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 34.794 μηνύματα.

finesse

Πολύ δραστήριο μέλος

Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 854 μηνύματα.
Καλημέρα παιδιά,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε δοκιμάσει τους παρακάτω καφέδες ώστε να μου πείτε αν αξίζει η αγορά τους ή όχι. Συνήθως παίρνω απέξω καφέ, όμως μερικές φορές που δεν βγαίνω φτιάχνω μόνος μου σπίτι. Έχω Nespresso μηχανή με pods στην οποία φτιάχνω espresso και freddo espresso.

View attachment 142554

View attachment 142555
Αυτά είναι περισσότερο ως ρόφημα (θέλουν και περισσότερη δόση, για να μην σου βγαίνει νερουλό), παρά καφές. Αν δεν σε πειράζει, πάρ' τα, έστω και μια φορά ως δοκιμή.

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.564 μηνύματα.
Καλημέρα παιδιά,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε δοκιμάσει τους παρακάτω καφέδες ώστε να μου πείτε αν αξίζει η αγορά τους ή όχι. Συνήθως παίρνω απέξω καφέ, όμως μερικές φορές που δεν βγαίνω φτιάχνω μόνος μου σπίτι. Έχω Nespresso μηχανή με pods στην οποία φτιάχνω espresso και freddo espresso.

View attachment 142554

View attachment 142555
Κοιτα να δεις εφοσον εχεις μηχανη nespresso και κανεις ζεστο εσπρεσσο η οποια ειναι κορυφαιας γευσης ...και σ'αρεσει ... απο εκει και περα οτι καφε φιλτρου δοκιμασεις δεν παιζει για αντρες... δεν συγκινει..
(Ο nescafe στιγμιαιος ειναι καφες φιλτρου)
Ta κοριτσια τωρα ειναι αλλο στορυ ...επειδη εχουν ανωτερες γευσεις μπορουν να το παιξουν και διαφορετικα και να εχουν επιλογες.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 34.794 μηνύματα.
Λοιπόν τελικά αγόρασα το Nescafé Cappuccino. Είναι πολύ γευστικός και για τα χρήματα που κοστίζει (€5.20) αξίζει σαν αγορά. Βάζεις 3-4 κουταλιές, ζεστό νεύρο και ανακατεύεις για 30-40 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

IMG_0352.jpeg

American Economist

Επιφανές μέλος

Ένα personal ranking σχετικά με τις αλυσίδες καφέ στην Ελλάδα.

1)Coffee Berry: Για εμένα έχει με διαφορά τον πιο καλό και ποιοτικό καφέ. Επίσης, τα ροφήματα τους (κρύα και ζεστά) είναι πολύ γευστικά. Η αλυσίδα αριθμεί 230 καταστήματα, εκ των οποίων 135 στην Ελλάδα και 85 στην Κύπρο.

2)IL Toto: Επίσης πολύ γευστικός καφές, μάλιστα τον ξεχωρίζεις με ευκολία από τις υπόλοιπες αλυσίδες. Η αλυσίδα σήμερα έχει 190 καταστήματα.

3)Coffee Island: Η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στην Ελλάδα με 450 καταστήματα. Πριν μερικά χρόνια είχε με διαφορά τον καλύτερο καφέ μεταξύ των γνωστών αλυσίδων. Ομως τα τελευταία χρόνια η ποιότητα του έχει πέσει σημαντικά, το χαρμάνι του πλέον δεν έχει κάτι ξεχωριστό. Δεν είναι κακή η ποιότητα τους, ίσα ίσα το αντίθετο, απλά δεν είναι όπως ήταν παλιότερα.

4)Flocafe: Καλός καφές, αν και έχει χαλάσει τα τελευταία χρόνια.

5)Mikel: Η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στην Ελλάδα, με 300 καταστήματα. Προσωπικά δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, μέτριος καφές.

6)Coffee Lab: Προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου. Η αλυσίδα έχει 110 καταστήματα.

7)Everest και Γρηγόρης: Απαίσιο χαρμάνι, ούτε απέξω δεν περνάω.

Μου αρέσει και το Starbucks πολύ, όχι για καφέ αλλά για τα ροφήματα που έχει. Επίσης, έχει τον καλύτερο Americano με διαφορά. Η Starbucks είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στον κόσμο, με 35,000 καταστήματα και ετήσια έσοδα $37 δισεκατομμυρίων.

IMG_4097.jpeg

IMG_4098.png

IMG_4099.png

IMG_4100.jpeg

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 7.016 μηνύματα.

1)Coffee Berry: Για εμένα έχει με διαφορά τον πιο καλό και ποιοτικό καφέ. Επίσης, τα ροφήματα τους (κρύα και ζεστά) είναι πολύ γευστικά. Η αλυσίδα αριθμεί 230 καταστήματα, εκ των οποίων 135 στην Ελλάδα και 85 στην Κύπρο.

2)IL Toto: Επίσης πολύ γευστικός καφές, μάλιστα τον ξεχωρίζεις με ευκολία από τις υπόλοιπες αλυσίδες. Η αλυσίδα σήμερα έχει 190 καταστήματα.

3)Coffee Island: Η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στην Ελλάδα με 450 καταστήματα. Πριν μερικά χρόνια είχε με διαφορά τον καλύτερο καφέ μεταξύ των γνωστών αλυσίδων. Ομως τα τελευταία χρόνια η ποιότητα του έχει πέσει σημαντικά, το χαρμάνι του πλέον δεν έχει κάτι ξεχωριστό. Δεν είναι κακή η ποιότητα τους, ίσα ίσα το αντίθετο, απλά δεν είναι όπως ήταν παλιότερα.

5)Mikel: Η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στην Ελλάδα, με 300 καταστήματα. Προσωπικά δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, μέτριος καφές.

Μου αρέσει και το Starbucks πολύ, όχι για καφέ αλλά για τα ροφήματα που έχει. Επίσης, έχει τον καλύτερο Americano με διαφορά. Η Starbucks είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στον κόσμο, με 35,000 καταστήματα και ετήσια έσοδα $37 δισεκατομμυρίων.

View attachment 151732

View attachment 151733
View attachment 151734

View attachment 151735
Επίσης πολυ καλό ( για μένα) καφέ έχει και η αλυσίδα Bruno.

Wonderkid

Διακεκριμένο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.826 μηνύματα.

View attachment 151732

View attachment 151733
View attachment 151734

View attachment 151735
Il Toto έχω ξεχωρίσει εγώ από αλυσίδες, κυρίως, για τον καφέ του (fr. espresso). Αλλά από συνοικιακά μαγαζιά κυρίως αγοράζω.

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.564 μηνύματα.
1) Beat..δυναμη με καφε illy.
1755940268600.png

2) Il Toto
3) Εverest ( αμα ομως κλεισεις το ματι στο κοριτσι να βαλει λιγο καφε παραπανω)
4) Γρηγορης, island, coffee berrys,
5) Migel ,Μπλε μπουλτοκ .... για τον κουβα
Τον καφε τον καταλαβαινεις σε ζεστο εσπρεσο κανονικο... μετα το φρεντο εσπρεσο ειναι ποσο τσιγκούνικο ειναι το μαγαζι και το κανει νεροπλημα με τα παγακια.
Αυτα για ανδρικες γευσεις ....τα κοριτσια με τους καπουτσινους εχουν αλλες.

Τα καλυτερα τυροπιτοειδη τα εχει το χαζουλικο Μπλε Μπουλτοκ..
1755940156781.png

Το καλυτερο ποτήρι το εχει το Μπλε Μπουλτοκ

1755940128878.png

Α πληροφορια... για οσους πινουν ελληνικο.
Ο Λουμιδης και ο Μπραβο τον κιλο το πηγαν στα 25-30€
Η Σκλαβενιτης εχει το δικο του που κοβει στα 11€ το κιλο σε σακουλακια των ~200γρ και ειναι γαματος.

Τελευταία επεξεργασία:

American Economist

Επιφανές μέλος

Freddo Espresso από Coffee Berry.❤️❤️

IMG_3258.jpeg

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Wonderkid

Διακεκριμένο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.826 μηνύματα.
το φρεντο εσπρεσο ειναι ποσο τσιγουνικο ειναι το μαγαζι και το κανει νεροπλημα με τα παγακια.
:thumbup:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Beat..δυναμη με καφε illy.
1755940268600.png
δε νομίζω να την έχω πετύχει κάπου αυτή την αλυσίδα. Έχει πολλά Beat στο κέντρο;

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

:thumbup:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

δε νομίζω να την έχω πετύχει κάπου αυτή την αλυσίδα. Έχει πολλά Beat στο κέντρο;
Α δεν ξερω απο κεντρο..σιγουρα εχει πολυ λιγοτερα απο τα αλλα γιατι τα θελει τεραστια ( δεν ξερω γιατι) ελληνικη αλυσίδα ειναι.
Εγω το πρωι παιρνω απο την αμφιθεας ..προς θαλλασα... το απογευμα απο καλλιρροης διπλα στο μουσειο μοντερνας τεχνης.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια