ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος

Την εχω κόψει την ζάχαρη στους καφεδες και στα αφεψηματα ( λουιζα, χαμομήλι, τσαι κτλ). Απολαμβάνεις περισσότερο την γεύση και το άρωμα τους.Η αλήθεια είναι ότι θέλω τον χειμώνα να αρχίζω να κόβω τη ζάχαρη (ή έστω να την ελαττώσω σημαντικά) από τον γαλλικό επειδή για να τον πιώ, βάζω αρκετή πχ 2 κουταλάκια![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
palio_melos
Διάσημο μέλος

Ναι! Γενικώς δεν είναι ακριβώς espresso αλλά κάτι ανάμεσα σε φραπέ και espresso αυτό το πράγμα και με τον ίδιο τρόπο φτιάχνεται.Το freddo espresso πώς το κάνεις σπίτι; ΤΟν χτυπάς σαν να έκανες φραπέ;
Still, τον προτιμώ από φραπέ όμως.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 892943
Επισκέπτης

Αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ εδώ και 2-3 καλοκαίριαΝαι! Γενικώς δεν είναι ακριβώς espresso αλλά κάτι ανάμεσα σε φραπέ και espresso αυτό το πράγμα και με τον ίδιο τρόπο φτιάχνεται.
Still, τον προτιμώ από φραπέ όμως.![]()

Stelios1997
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

palio_melos
Διάσημο μέλος

Καλώς σας βρήκαμε.I (finally) joined the dark side, too. Where is my coffee?![]()

Πως τον πίνετε αν επιτρέπεται;

Κούκου-Βάγια
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Καλώς σας βρήκαμε.
Πως τον πίνετε αν επιτρέπεται;
Φραπέ γλυκό χωρίς γάλα. Μια Πέμπτη ήπια μισό φρέντο εσπρέσο και -άμαθη γαρ- πήγα την Παρασκευή το πρωί στην κλινική με 2 ώρες ύπνο αλλά με απίστευτη διαύγεια. Με κοιτούσαν όλοι καλά, πού να τους έλεγα ότι αυτό μου το 'κανε μισός εσπρέσο, ντράπηκα.

Νομίζω δεν θα μου αρέσουν οι ζεστοί, θα δείξει στα πιο κρύα.

vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

palio_melos
Διάσημο μέλος

Περίμενα με γλυκό με γάλα να ξεκινήσετε ή με capuccino γλυκό όπως συνηθίζουμε στις αρχές που μας πέφτει κάπως. Μπράβο που είναι χωρίς γάλα λοιπόνΦραπέ γλυκό χωρίς γάλα. Μια Πέμπτη ήπια μισό φρέντο εσπρέσο και -άμαθη γαρ- πήγα την Παρασκευή το πρωί στην κλινική με 2 ώρες ύπνο αλλά με απίστευτη διαύγεια. Με κοιτούσαν όλοι καλά, πού να τους έλεγα ότι αυτό μου το 'κανε μισός εσπρέσο, ντράπηκα.
Νομίζω δεν θα μου αρέσουν οι ζεστοί, θα δείξει στα πιο κρύα.![]()

Κάπου είχα διαβάσει πάντως πως την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη την έχει ο γαλλικός, παραπάνω ακόμα και από τον espresso. Βέβαια όλα εξαρτώνται από το πόσο νερό ή όχι θα σου βγει ο καθένας άρα στην πράξη δεν ξέρω πόσο βάση έχει όποιος και αν είναι υποθετικά πιο δυνατός.
Εγώ έχω παρατηρήσει πως με ξυπνάνε καλύτερα με τη σειρά espresso (αν και μόνο σε κρύο τον πίνω, αλλά ακόμα και αν βγαίνει κομματάκι νερουλός εν τέλει την κάνει την δουλειά του) - cappuccino, μετά nes (που έχει κάτσει να τον πίνω αυτήν την περίοδο από ανάγκη με δοσολογία 3μιση-1μιση και το στομάχι φωνάζει

Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Περίμενα με γλυκό με γάλα να ξεκινήσετε ή με capuccino γλυκό όπως συνηθίζουμε στις αρχές που μας πέφτει κάπως. Μπράβο που είναι χωρίς γάλα λοιπόν![]()
Δεν το μπορώ καθόλου το γάλα, την πρώτη φορά τον έκανα γλυκό με γάλα για να σπάσει λίγο η πικρίλα του καφέ -είπαμε, άμαθο γαρ- και όλο το βράδυ το γαστρεντερικό μου σύστημα διαμαρτυρόταν με ποικίλους τρόπους

quintana
Εκκολαπτόμενο μέλος

ο ελληνικός καλουτσικος είναι αλλα αφήνει μια ξενέρωτη πικρίλα

η φραπεδιά είναι ολ ταιμ κλάσικ ,ειδικα εδω στην αθήνα που σχεδόν πάντα έχει ζέστη
Claire Rentfield
Περιβόητο μέλος

Η αλήθεια είναι πως το γάλα στον καφέ τον κάνει πιο δύσπεπτο.Δεν το μπορώ καθόλου το γάλα, την πρώτη φορά τον έκανα γλυκό με γάλα για να σπάσει λίγο η πικρίλα του καφέ -είπαμε, άμαθο γαρ- και όλο το βράδυ το γαστρεντερικό μου σύστημα διαμαρτυρόταν με ποικίλους τρόπους![]()
Πάντως για δυνατό που λέτε παιδιά τον γαλλικό, δεν νομίζω πως είναι περισσότερο από τον νες. Βέβαια όσοι πίνουν φίλτρου, όπως εγώ, πίνουν διάφορα χαρμάνια και όχι απαραίτητα γαλλικό που είναι ο πιο δυνατός από τους φίλτρου. Για παράδειγμα εγώ πίνω γερμανικό, που είναι χαρμάνι γαλλικού με αμερικάνικο. Οτιδήποτε άλλο μου ρημάζει το στομάχι.
Και το απογευματάκι έναν ελληνικό για να έρθουμε στα ίσα μας.

Guest 186240
Επισκέπτης

Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

εγώ πίνω γερμανικό, που είναι χαρμάνι γαλλικού με αμερικάνικο.

Μόνο εγώ δεν πίνω καφέ?![]()
Μέχρι πριν 2 βδομάδες και γω το ίδιο θα ρώταγα στο θέμα.

methexys
Τιμώμενο Μέλος

Μόνο εγώ δεν πίνω καφέ?![]()
Είμαστε coffee-holics

Zilda
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RafAspa94
Περιβόητο μέλος

Όταν βγαίνω έξω φρέντο καπουτσίνο ή φρεντοτσίνο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
methexys
Τιμώμενο Μέλος

RafAspa94
Περιβόητο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 174 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Reader
- riariaki_1990
- ck_chrysiis
- Hased Babis
- p.theofanis
- A350
- American Economist
- fmarulezkd
- johnsala
- touvlo
- taketrance
- Μήτσος10
- Scandal
- Jack of Spades
- synthnightingale
- AggelikiGr
- Kate1914
- Paragontas7000
- giannhs2001
- Advocatus diaboli
- rafaela11
- Μαυρίκιος
- ROM32
- Wonderkid
- Unboxholics
- Fernando_A
- hirasawayui
- Dmzk
- Thinkguy
- suaimhneas
- chester20080
- Luludaki
- ggl
- Esperos1
- alexis.patrinos
- Εριφύλη
- Phantomas
- Alessandra Eliza
- Arianara S3
- Τodoroki
- GeorgePap2003
- NickTheQuick
- charmander
- User2350
- camil
- Maria_Xagorari
- Abiogenesis
- P.Dam.
- Joji
- kalhkardia
- jj!
- marww
- spring day
- parrot/παπαγάλος
- mpapa
- Ilma
- Memetchi
- oups
- Sherlockina
- Stelios725
- Citylights
- ThanasisR.
- Panagiotis849
- Viedo
- Μεγάρα
- Idontknoww
- sunsetpp
- jims
- Mt73
- Φωτεινη Τζα.
- Sevasti
- Panos_02
- Αναστασία197
- Kassiopi
- T C
- ΘανάσοςG4
- fretoe
- Theodora03
- SlimShady
- tslef8
- Johnman97
- VasoGrimes
- Αλκης Κ.
- harry akritas
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.