Noisette
Περιβόητο μέλος

Μπορούμε να πουμε ότι είναι compact με ορισμένες δυνατότητες από dslr, όπως manual,αρχεια raw etc...
Προς obscura:
Στο thread γενικά απαντησα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

Θέλω compact:
Ως 200 euros
Μικρό μέγεθος
Περιστασιακή χρήση (ταξίδια, μπουζούκια, αναμνηστικές)
Δε με νοιάζουν τα MPixels, ειλικρινά, δε θα τυπώσω πόστερ
Με νοιάζει να μην μου πιξελιάζει τη μάπα και άλλα τέτοια ωραία (θόρυβο δεν το λένε αυτό; )
Όχι ΑΑ μπαταρίες
κλπ κλπ.
Σε ότι πρόταση μου κάνετε, αν υπάρχει και σχετικό δείγμα από φωτό ακόμα καλύτερα.
ΥΓ: Έχω κάνει ήδη σχετική μελέτη, απλά είμαι ακόμα μπερδεμένος γιατί δεν βλέπω κάτι να ξεχωρίζει σε compact...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εχω καταληξει ηδη σε δυο μοντελα αλλα ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω πιο ειναι καλυτερο.
ελπιζω καποιος να μπορει να με βοηθησει.
1)nikon D60
2)nikon D3000 DSLR
ευχαριστω πολυ
kambana
Δραστήριο μέλος

Από μια σύντομη αναζήτηση είδα αυτά:
https://www.photoqueen.gr/site.php?&file=productdetails.xml&id=2088&fid=6#
https://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.561729
https://www.photoqueen.gr/site.php?&...32f630dcd712e&file=productdetails.xml&id=2089
Τί λέτε;;;;
qwertyuiop
Διάσημο μέλος

kambana
Δραστήριο μέλος

Καλησπέρα και καλή χρονιά!!!Σκέφτομαι να πάρω καινούρια φωτογραφική μηχανή...Θα ήθελα να έχει γρήγορη ανταπόκριση, π.χ. όταν ανυψώνεται κάποιος/κάτι να προλαβαίνει να βγάζει τη φωτογραφία...Α!Και μπαταρία που να μην ξεφορτίζει πολύ εύκολα.Αν και οι λιθίου κρατάνε αρκετά απ'ό,τι ξέρω.Θα διαθέσω μέχρι 200Ευρώ...
Από μια σύντομη αναζήτηση είδα αυτά:
https://www.photoqueen.gr/site.php?&file=productdetails.xml&id=2088&fid=6#
https://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.561729
https://www.photoqueen.gr/site.php?&...32f630dcd712e&file=productdetails.xml&id=2089
Τί λέτε;;;;
Α να βγάζει και καλές στο σκοτάδι...
LUMIX FS62 από την Panasonic. Απίστευτη τιμή , έχει ό,τι ζητάς. Με μια φόρτιση βγάζει 300 φωτογραφίες.
Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση!
-----------------------------------------
https://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?33024
Βρήκα κι αυτή
qwertyuiop
Διάσημο μέλος

fockos
Επιφανές μέλος

Μην κοιτάς τα μεγκάπίξελς (πρέπει να κοιτάς φωτεινότητα, απόδοση του μαύρου και ευρυγωνικότητα φακού.
πάρε αυτή Nikon Coolpix L100 (πάρα πολύ καλή) --- υστερεί ελάχιστα από το διαμάντι canon POWERSHOT G7 kάνει 180ευρα

αν θέλεις οι φωτογραφίες σου να μοιάζουν έργα τέχνης τότε πάρε αυτή
Canon PS SX20 IS Digital Camera (είναι ακριβή αλλά δεν θα το μετανιώσεις)
Εξαιρετική απόδοση. Κορυφαίο ζουμ. Απόλυτος έλεγχος.
Η PowerShot SX20 IS διαθέτει έναν ευρυγώνιο φακό ζουμ 20x με οπτικό Σταθεροποιητή Εικόνας για φωτογράφηση από απίστευτα μακρινές αποστάσεις. Παράλληλα, ο επεξεργαστής DIGIC 4 διασφαλίζει την ταχύτατη καταγραφή εικόνων υψηλής ποιότητας, ενώ η πλήρως χειροκίνητη κατάσταση προσφέρει δημιουργικό έλεγχο της μηχανής. Συμπληρώστε τις λήψεις υπέροχων φωτογραφιών με την εγγραφή βίντεο HD!

ημιεπαγγελματική στα 480 ευρα
kambana
Δραστήριο μέλος

γνώμη μου, αν σε ενδιαφέρει πραγματικά η φωτογραφία πάρε καλή φωτογραφική .
Μην κοιτάς τα μεγκάπίξελς (πρέπει να κοιτάς φωτεινότητα, απόδοση του μαύρου και ευρυγωνικότητα φακού.
πάρε αυτή Nikon Coolpix L100 (πάρα πολύ καλή) --- υστερεί ελάχιστα από το διαμάντι canon POWERSHOT G7 kάνει 180ευρα
![]()
αν θέλεις οι φωτογραφίες σου να μοιάζουν έργα τέχνης τότε πάρε αυτή
Canon PS SX20 IS Digital Camera (είναι ακριβή αλλά δεν θα το μετανιώσεις)
Εξαιρετική απόδοση. Κορυφαίο ζουμ. Απόλυτος έλεγχος.
Η PowerShot SX20 IS διαθέτει έναν ευρυγώνιο φακό ζουμ 20x με οπτικό Σταθεροποιητή Εικόνας για φωτογράφηση από απίστευτα μακρινές αποστάσεις. Παράλληλα, ο επεξεργαστής DIGIC 4 διασφαλίζει την ταχύτατη καταγραφή εικόνων υψηλής ποιότητας, ενώ η πλήρως χειροκίνητη κατάσταση προσφέρει δημιουργικό έλεγχο της μηχανής. Συμπληρώστε τις λήψεις υπέροχων φωτογραφιών με την εγγραφή βίντεο HD!
![]()
ημιεπαγγελματική στα 480 ευρα
Στην πρώτη που ανέφερες παρατήρησα ότι παίρνει κανονικές μπαταρίες κι όχι από τις άλλες (λιθίου νομίζω)...Επειδή αυτή που έχω τώρα παίρνει κανονικές μπαταρίες και ξεφορτίζει πάρα πολύ γρήγορα...Αν πας δηλ. ένα βράδυ κάπου και θες να βγάλεις φωτογραφίες πρέπει να έχεις σίγουρα κι άλλες μαζί.Πάντως η εξωτερική της εμφάνιση σκίζει...Το μόνο που με προβληματίζει είναι αυτό με τις μπαταρίες
babisgr
Πολύ δραστήριο μέλος

Για να αγοράσετε όμως φωτ. μηχανες του τύπου : Canon G10 ή PowerShot SX20 IS του τύπου ημιεπαγγελματικές, και αν δεν έχετε ιδεα μέχρι τώρα ιδεα απο φωτ.μηχ. θα ζοριστείται αρκετα στην αρχη μεχρι να τα μαθετε, εγώ είχα ασχοληεθι επι ένα μηνα συνεχεια με το βιβλιαρακι και ακομα μαθαινω καινουρια πραγματα. Το να φωτογραφιζεις με auto σε μια πολυ καλη φωτογραφικη τότε χάνεις το 60% της αποδωσής της...
-----------------------------------------
Και ναι αγοραστε φωτ.μηχ. μονο με μπαταριες λιθιου...
kambana
Δραστήριο μέλος

https://www.pixmania.gr/gr/gr/242273...7UGFydGVuYWlyZT1za3JvdXR6JkNvZGVQcm9tbz1vdWk=
https://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...-5020-Brown-Digital-Camera-12-MP-N3603992.htm
https://www.multirama.gr/products/product?pid=0425561&catid=060400
Ποια η γνώμη σας;;;
nPb
Επιφανές μέλος

LUMIX FS62 από την Panasonic. Απίστευτη τιμή , έχει ό,τι ζητάς. Με μια φόρτιση βγάζει 300 φωτογραφίες.
:no1: :iagree: :iagree: :iagree: (την έχω)
kambana
Δραστήριο μέλος

Τί έχετε να πείτε;

qwertyuiop
Διάσημο μέλος

kambana
Δραστήριο μέλος

Για μένα, αν σου αρέσει η φωτογραφία και θέλεις να ψαχτείς και λίγο, η γνώμη μου είναι να πάρεις μια μηχανή στην οποία να ρυθμίζεται το διάφραγμα και η ταχύτητα. Θα βγάζεις πολύ καλές φωτογραφίες ακόμα κι αν η μηχανή δεν έχει πάρα πολλά megapixels. Επίσης μιας και είπες να βγάζει καλές φωτογραφίες το βράδυ, να κοιτάζεις να έχει iso που να φτάνει αρκετά υψηλά, και να ξέρεις ότι τη νύχτα πρέπει η μηχανή να είναι αν όχι σε τρίποδο κάπου πολύ σταθερά, όχι στο χέρι. Αφού είπα για iso, να θυμάσαι τη μέρα να χρησιμοποιείς το μικρότερο αριθμό και όσο νυχτώνει ανεβάζεις. Αυτό για να μη φαίνεται έντονα ο κόκος στις φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί μέρα. Τώρα εγώ έχω διαπιστώσει ότι τα megapixels -αλλά μου έχουν πει κι άλλοι που ασχολούνται με τη φωτογραφία- είναι εν μέρει κόλπο marketing, δηλαδή μπορεί μια φωτογραφική μηχανή με μικρότερη ανάλυση να βγάζει γενικά μια φωτογραφία πολύ πιο "καλή" από κάποια υψηλότερης ανάλυσης που στερείται αλλού... Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα...
Όχι...'Ισα ίσα όσα ανέφερες μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντα και χρήσιμα!
gregory nub
Διάσημο μέλος

Για μένα, αν σου αρέσει η φωτογραφία και θέλεις να ψαχτείς και λίγο, η γνώμη μου είναι να πάρεις μια μηχανή στην οποία να ρυθμίζεται το διάφραγμα και η ταχύτητα. Θα βγάζεις πολύ καλές φωτογραφίες ακόμα κι αν η μηχανή δεν έχει πάρα πολλά megapixels. Επίσης μιας και είπες να βγάζει καλές φωτογραφίες το βράδυ, να κοιτάζεις να έχει iso που να φτάνει αρκετά υψηλά, και να ξέρεις ότι τη νύχτα πρέπει η μηχανή να είναι αν όχι σε τρίποδο κάπου πολύ σταθερά, όχι στο χέρι. Αφού είπα για iso, να θυμάσαι τη μέρα να χρησιμοποιείς το μικρότερο αριθμό και όσο νυχτώνει ανεβάζεις. Αυτό για να μη φαίνεται έντονα ο κόκος στις φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί μέρα. Τώρα εγώ έχω διαπιστώσει ότι τα megapixels -αλλά μου έχουν πει κι άλλοι που ασχολούνται με τη φωτογραφία- είναι εν μέρει κόλπο marketing, δηλαδή μπορεί μια φωτογραφική μηχανή με μικρότερη ανάλυση να βγάζει γενικά μια φωτογραφία πολύ πιο "καλή" από κάποια υψηλότερης ανάλυσης που στερείται αλλού... Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα...
Κι ωμος εγω πιστευω πως η αναλυση ειναι συμαντικη. Γιατι στο πισι μου μπορω να κανω ζουμ και να δω λεπτομεριες που με λιγορετα μεγκαπιξελς δεν θα μπορουσα.
Άγγελος
Επιφανές μέλος

υπαρχουν ψηφιακες φωτογραφικες μηχανες που καδραρεις με το ματι?
για μενα ειναι σιγουρα καλυτερες απο την οθονη..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Liakouras
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος

οι δικες σας πχ που εχετε οι περισσοτεροιμειναι με σκοπευτρο ή οθονη?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.