"Αιδοίων Μονόλογοι" και η ηθική των γυναικών

lugar

Well-known member

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών . Έχει γράψει 810 μηνύματα.
Έτσι φανερώνεται στην πράξη, πόσο ισχυρό είναι το ταμπού της αναφοράς στο αιδοίο, πόσο μάλλον της περιγραφής και της προσωποποίησής του.
44 χρονών είμαι κυριολεκτικά μεσήλιξ! Μεγάλωσα με μια μάνα που τώρα καμιά φορά μπορεί πολύ περιφεριακά να αναφερθεί σε προσωπικά θέματα - δεν το λέω σεξουαλικά γιατί είναι με τόσα υπονοούμενα η κουβέντα που δεν μπορεί να οριστεί έτσι. Δεν μεγάλωσε σε καμιά επαρχία, καρααστή θα την έλεγα. Στην ηλικία της - αλλά και πολύ μικρότερες- γυναίκες μόλις τελειώσαν με την διαδικασία τεκνοποίησης δεν ξαναπήγαν στον γυναικολόγο ούτε για ΠΑΠ τεστ γιατί ντρέπονται. Συζητώ καμιά φορά με γυναίκες και είναι πάρα πολλές αυτές που ντρέπονται τον γυναικολόγο. Και με κοιτάνε περίεργα όταν λέω ότι δεν ντρέπομαι, και λίγο επιτιμητικά, σαν να είμαι λίγο ξέκωλη.
Το αιδοίο και η αιδώς μοιάζουν να ταυτίζονται... Είναι πολύ μεγάλο το ταμπού. Και η καθεμιά μας κάνει κάποια βήματα... ανάλογα από που ξεκίνησε. Ας καταφέρουμε μόνο οι κόρες μας να κάνουν μερικά ακόμα.
 

roumana

New member

Η Εμμα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών, επαγγέλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 2,122 μηνύματα.
Πρώτα εμείς οι γυναίκες πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας, το σώμα μας στο σύνολο του, να πιστέψουμε ότι αξίζουμε όλα αυτά που ζητάμε από τους άλλους.[άντρες]
Δεν θεωρώ το αιδοίο μου πιο σημαντικό, δεν χρειάζεται περισσότερη αγάπη και σεβασμό από οποιοδήποτε μέλος του σώματος. Γιατί όλα τα μέλη του σώματος μου με βοηθούν να αισθάνομαι.
 

Μάξιμος

Well-known member

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 1,487 μηνύματα.
Αγαπητέ μου Μάξιμε, νομίζω πως γνωρίζουμε πλέον ότι ο βιασμός αποτελεί όπλο στα χέρια όσων επιδιώκουν γενοκτονίες. Άλλωστε η φυσική βία (πόλεμος) και η σεξουαλική βία έχουν συνδυαστεί από τα ίδια τα ιστορικά περιστατικά φανερώνοντας βαθύτερους συσχετισμούς που αφορούν στην ικανότητα του ανθρώπου να ελέγξει τις ορμές του όποιες και αν είναι αυτές (ενδεικτικά αναφέρω ότι το χρώμα της ενέργειας kundalini είναι το κόκκινο όπως το αίμα).

Το ζήτημα είναι ότι η γυναικεία σεξουαλικότητα έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον των ίδιων των γυναικών ως παράγοντας ενοχής, ως αδύνατο σημείο το οποίο μπορεί το κάθε ισχυρό αρσενικό να παραβιάσει εξοντώνοντας ψυχικά ή και φυσικά τη γυναίκα, ως συνδυασμός των δύο δημιουργώντας ενοχές για εγκλήματα των οποίων οι γυναίκες είναι αποκλειστικά και μόνο τα θύματα.
Το ζήτημα λοιπόν πέρα από το να ενθαρρυνθεί η έκφραση των γυναικών για ζητήματα που τις απασχολούν και που αποτελούν ακόμα κοινωνικά ταμπού όπως η σεξουαλικότητα, είναι το αν θα καταφέρουμε ως κοινωνία και ως γυναίκες να απαλλαγούμε από ενοχικά σύνδρομα και όλα τα άλλα συναισθήματα (ή και ιδεοληψίες κάποιες φορές) που μας κάνουν να αποδίδουμε στην έννοια της σεξουαλικότητας περισσότερες και μεγαλύτερες ιδιότητες από αυτές που πραγματικά έχει.
Αγαπητή μου DreamsReveng, πέρα απο την ενέργεια kundalini για την οποία απάντησα βιαστικά, χαρακτηρίζω τον βιασμό ώς ΚΤΗΝΩΔΙΑ. Σπάνια πιστεύω πως μπορεί να αποτελεί απο ψηλά κλιμάκια εντολή χωρίς να το αποκλείω απόλυτα. Πιστεύω επίσης πως είναι προνόμιο του αρρωστημένου ανδρικού πλυθησμού μιάς χώρας, μιάς κοινωνίας ή και μιάς κοινωνικής ομάδας. Δέν είναι σπάνιο στις μέρες μας, ίσως λόγω της πληροφορίας που ακαριαία θα έλεγα φθάνει σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, να είμαστε δέκτες φρικιαστικών ιστοριών. Πρίν μερικές μέρες η OPRA, είχε μιά κοπελίτσα 18 ετών, την οποία είχε απαγάγει μιά ομάδα 6 νεαρών. Προσωπικά δέν την είδα αλλά μου είπανε για την ψυχραιμία που συζητούσε.
Χαρακτηριστικά έλεγε για την οικογένειά της, τους γονείς της και την αδερφή της, πως φανταζόταν ότι θα την περίμεναν.
Περίπου 9 μήνες κράτησε η ιστορία και χάρη στην περιγραφή της αδερφής της, η οποία θυμόταν ακριβώς ότι φορούσε την ημέρα της απαγωγής της, το μαρτύριό της έλαβε τέλος. Την αδερφή της αποκαλούσε ήρωά της.
Δύο ήταν τα σημεία που κράτησα. Η οικογένειά της που την στήριξε και ο Θεός στον οποίο ζήτησε την βοήθεια του.
Άν ήταν κόρη μου, δέν μπορώ να φανταστώ τον πόνο μου.

Άφησε τα γεγονότα πίσω και αυτό είναι η ευλογία του Θεού.

Δυστυχώς έχω πολύ συγγενικό μου πρόσωπο που δέν έχει αντέξει αυτά που έζησε και έχοντας απωθήσει στο βάθος των εγκεφαλικών της νευρώνων τα γεγονότα βρίσκεται σε μιά κατάσταση που δέν θυμίζει σε τίποτα την ζωντανή κοπελίτσα που όταν με συναντούσε δέν ξεχνούσε ποτέ να δείξει την αγάπη της. Μου λείπει πολύ εκείνη η εικόνα της και μόνο μιά παλιά φωτογραφία της μου την θυμίζει.

Όσο για την σεξουαλικότητα σας, είναι ευλογία Θεού με την εξής διαφορά.
Μπορείτε με το αιδίο σας να σύρετε καράβι ή και καράβια ακόμα. Αλλά, άν δέν έχεις θεμέλεια γερά, όπως και άν το χρησιμοποιήσεις, πάντα κάτι θα πηγαίνει στραβά.

Για τα ταμπού που λές, πιστεύω πως είναι θέμα παιδείας αρχικά και σήμερα οι μικρές κοπελίτσες γνωρίζουν περισότερα απο αυτά που γνώριζαν οι προηγούμενες γενιές.
Προσωπικά εγώ έχω ακούσει απο 15χρονη κοπελίτσα να λέει σε νεαρό σε διάδρομο ενός σχολείου το εξής: μου άρεσε αλλά δέν ήταν όπως στο DVD.
Θέλω να ρωτήσω, τί ταμπού είχε η μικρή, αλλά και να πώ πως απο αλλού πρέπει να ξεκινάει η ενημέρωση των παιδιών. Αρχικά απο την καθαριότητα και οπωσδήποτε απο εξειδικευμένα και απο ψυχιάτρους εξεταζόμενα άτομα, έτσι ώστε να γίνεται ενημέρωση σωστή και να προλαβαίνουμε καταστάσεις που θα προέκυπταν απο την συμμετοχή (ανισόρροπων) χάρη συντομίας ατόμων.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Μελιώ

New member

Η -Το Νου Σου Στην- Αμέλεια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 548 μηνύματα.
duh ΠΡΟΦΑΝΩΣ ζηλευω, αν ειχα ενα απο δαυτα θα ειχα λυσει ολα τα προβληματα μου!
Μπααα , μόνο εμείς έχουμε αυτή την τιμή να το φθουνάμε , έτσι είχε πει ο θειος Φρουδ
" φθόνος του πέους " έχεις ακουστά ?
Άσε ξέρω ...για το πεος θα πεις και τον Φρουντ και ολα τα συμπαραμαρτουντα του ...αι νοου !
Αμα δεν θες να ξυριζεις το πραμα σου dont, τι σε κοφτει δηλαδη μην τυχων η κενωνια και οι γκομενοι δεν σε αποδεχθουν? Στις ωοθηκες σας, αλλα αν ΟΝΤΩΣ σας απασχολει το οτι θα μηνεται μπουκαλα επειδη δεν το ξουρισατε συγγνωμη αλλα το προβλημα ειναι στο δικο σας μυαλο που προσδιοριζεται την αξια σας απο ενα γκομενο.
Τελικά αποφάσισε , να το ξυρίζουμε ορ νοτ ?
Πάσχουν ή δεν πάσχουν απο αντικοινωνική διαταραχή , είναι ή δεν είναι ψυχοπαθείς όσοι δεν τους
απασχολεί το πως τους βλέπουν οι άλλοι ?
Γιατί αλλα μας λες εδώ και εδώ

Και μη με ρωτήσεις πάλι αν σε αγαπάω , ναι σε αγαπάω σφόδρα και ανελέητα :P
αλλά δεν έχει να κάνει .....
απλώς έχω ώρες ώρες ένα διαολεμένο μνημονικό για διάφορες ατάκες και απαντήσεις .
Καλύτερα τώρα ? :D
o κοσμος δεν γυριζει γυρω απο τα μ%^#$νια σας
Ενώ μπορεί κάλλιστα να γυρίζει γύρω από το πέος σας , το πόσο μακρύ είναι , το πόσο
παχύ , τη γεμάτη γεύση του .....
να κάνετε τα αμαξάκια σας προέκταση του , και να κρυφοκοιτάτε στις τουαλλέτες πόσο είναι του
διπλανού το " οικοπεδο "
Έλα τώρα ... όταν επί αιώνες η τιμή μιας οικογένειας κρεμόταν από ένα πετσί μέσα σε ένα αιδοίο
μη λέμε τώρα πως εν μια νυκτί όλα έγιναν τόσο λάρτζ ....
ξεκολατε πια με το "θαυμα της γεννησης και της ζωης", ειμαστε 6.000.000.000, αυτο δεν ειναι θαυμα πιο κοινο απο την ανατολη ειναι.
Ω ναι ! αλλά και κάθε ανατολή είναι ένα απίστευτο θαύμα … άλλοι τη βλέπουν σαν την αρχή μιας ακόμα βαρετής μέρας κι άλλοι σαν μια μοναδική πρόκληση , άλλοι βλέπουν τον έρωτα ως μια απλή έκριση ορμονών κι άλλοι ως το πιο υπέροχο δώρο συναισθημάτων

Συναισθημάτων ? Είπα συναισθημάτων ?
Μπλιαχ :mpliaks:που θα έλεγε κι ο ΕποτεΤεςπα ... ωραίες οι κοινωνιολογικές προσεγγίσεις για το ζήτημα αλλά τελικά καμιά δεν έχει τολμήσει
να πει ακόμα τα πράγματα με το όνομά τους - και φυσικά απατάσθε αν νομίζετε πως θα το κάνω εγώ :D

«Αν ντυνόταν το αιδοίο σας, τι θα φορούσε;» «Αν το αιδοίο σας μπορούσε να μιλήσει, τι θα έλεγε με δυο λέξεις;» «Με τι θα παρομοιάζατε τη μυρωδιά του αιδοίου σας;» «Τι χαϊδευτικό όνομα έχετε για το αιδοίο σας;»
Δεν φορά , δεν ντύνεται , κι ας το «ντύνουν» με ότι συμφέρει τον καθένα κάθε φορά , φουρό καλού κοριτσιού ή ζαρτιέρες πουτάνας , άλλοτε με τιμή και χρήμα , για να πουληθεί σε έναν καλο και αξιοσέβαστο σύζυγο , κι άλλοτε ως είδος προς πώληση σε ένα χιλιολερωμένο σεντόνι ….

Έγινε τιμή της οικογένειας ανα τους αιώνες, αυτή η μικρή κηλίδα αίματος που θα βγάλει όταν ένα πέος για πρώτη φορά εισβάλλει μέσα του , και μετά θα παραμείνει ανεκτίμητη τιμή της οικογένειας για τη γυναίκα που δεν θα πλαγιάσει με κανεναν άλλο αρσενικό πέραν του νόμιμου και ευλογημένου
συζύγου της , χωρίς ποτέ να ερωτηθεί αν αυτό που της δίνει είναι έρωτας ή βιασμός , οργασμός ή απλώς ένας παρατεταμένος ερεθισμός χωρίς λύτρωση , ήταν ντροπή και όνειδος βλέπεις για μια γυναίκα να νιώθει , να θέλει να επιθυμεί , να λιώνει , να κορυφώνεταιΗ ομιλία απαγορευοταν , ακομα και η ανάσα ίσως , τώρα συσσώρευσε μέσα του αιώνες
καταπίεσης , ξύλοδαρμών , βιασμών κι όμως δεν έχει θυμό , αλλά γεννά , δεν κλέβει αλλά δίνει
δεν απαιτεί , αλλά περιμένει , δειλά δειλά αρχίζει να ψιθυρίζει : " Ποθώ " , " Αγαπώ " , " Νιώσε με " !


Στο βιβλίο της Μαρί Καρντινάλ : Εγώ και " αυτό " η συγγραφέας μέσα σε ένα βιβλίο κραυγή , χωρίς αιδώ και χωρίς συμβιβασμούς τολμά να αφηγηθεί την προσωπική της κρίση χωρίς περιστροφές και ωραιοποίηση
χρησιμοποιώντας τις αληθινές λέξεις που λυτρώνουν , που τελικά τη λυτρώνουν , μέσα από το ξερίζωμα του υποσυνείδητου της μέσω της ψυχανάλυσης .
Αντιγράφω λοιπόν το ακολουθο απόσπασμα

<< Κατάλαβα όμως και κάτι άλλο κι άρχισα να το σκέφτομαι , όπως δεν το είχα ποτέ
παλιά σκεφτεί .
Το τι είναι να είσαι γυναίκα ! Σκέφτηκα τα σώματα μας , το δικό μου , της μητέρας μου , όλων των γυναικών .
Όλα τους ίδια , όλα τους διάτρητα .
Ανήκα στη γιγάντια ορδή των διάτρητων όντων , των παραδομένων στους εισβολείς . Τιποτα δεν
προστατεύει την τρύπα μου , ούτε βλέφαρο , ούτε στόμα ,ούτε ρουθούνι , καμιά θυρίδα , κανένας
λαβύρινθος , κανένας σφιχτήρας .
Κρύβεται στο χαντάκι μιας απαλής σάρκας που δεν υπακούει στη θέληση μου και που είναι ανίκανη
να την υπερασπίσει φυσιολογικά .
Ούτε και μια λέξη δεν υπάρχει για να την υπερασπίσει . Στη γλώσσα μας οι λέξεις που σημαίνουν αυτό ακριβώς το σημείο του γυναικείου κορμιού είναι άσκημες , πρόστυχες , βρώμικες
χυδαίες ή επιστημονικές .
Ποτέ δεν είχα σκεφτεί το προστατευτικό νόημα του υμένος και το κενό που δημιουργούσε όταν έσπαγε ματωμένος απο τον ανδρικό φαλλο , αφήνοντας πια ανοιχτή τη δίοδο για οτιδήποτε ... δάχτυλο ή σουγιά

Θα μπορούσε τάχα από κει να γεννηθεί ένα θεμελιακος προαιώνειος φόβος , ένας φόβος που μας κάτεχε υποσυνείδητα και ξεχνιόταν μετά ?
Θα μπορούσε αυτός ο φόβος να αφορά μόνο τις γυναίκες ,να τον αισθάνονται μόνο αυτές , να τον διαβιβάζουν ενστικτωδώς και να είναι το κοινό μυστικό τους ?
Ένας φόβος που μπορεί ν' αποδιδόνταν στη βίαιη εισδοχη του άντρα , μα που στην πραγματικότητα
είναι πολύ πιο βαθύς και πλατύς . Ένας φόβος που εφευρέθηκε από τις γυναίκες , διδάχτηκε από τις γυναίκες στις άλλες γυναίκες .
Φόβος γιατί γνωρίζαμε πως είμαστε τρωτές , ανίκανες από τη φύση μας την ίδια , να σφραγίσουμε απόλυτα το σώμα μας .
Ποιά γυναίκα μπορεί να εμποδίσει το παιδί της να βγει έξω από το σώμα της ξεσχίζοντάς την ?
Ποια γυναίκα μπορεί να εμποδίσει τον άντρα , όταν αυτός το θέλει πραγματικά να εισχωρήσει μέσα της
και να εναποθέσει τον ξένο σπόρο εντός της ?
Καμιά ! >>


 

lugar

Well-known member

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών . Έχει γράψει 810 μηνύματα.
Προσωπικά εγώ έχω ακούσει απο 15χρονη κοπελίτσα να λέει σε νεαρό σε διάδρομο ενός σχολείου το εξής: μου άρεσε αλλά δέν ήταν όπως στο DVD.
Είσαι σίγουρος ότι μιλούσαν για σέξ και ό,τι δεν ήταν απλώς στο "βρώμικο" μυαλό σου? :P
Σοβαρά τώρα δεν νομίζω ότι όταν μιλάς "άνετα" σημαίνει ότι έχεις ξεπεράσει τα ταμπού σου. Άλλο "αγαπάω το σώμα" μου και άλλο το "χρησιμοποιώ το σώμα" μου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πληγώνεις την ουσία σου εκτός από την άρνηση και η κατανάλωση μπορεί να είναι ένας από αυτούς.
'Η μπορεί να ήταν άπλώς μια κοπελιά χωρίς ταμπού.
Ενώ μπορεί κάλλιστα να γυρίζει γύρω από το πέος σας , το πόσο μακρύ είναι , το πόσο παχύ , τη γεμάτη γεύση του .....
να κάνετε τα αμαξάκια σας προέκταση του , και να κρυφοκοιτάτε στις τουαλλέτες πόσο είναι του
διπλανού το " οικοπεδο "
Έλα βρε Μελιώ μην το κάνουμε πάλι άντρες/γυναίκες. Το πέος όπως και το αιδοίο έχει τα προβλήματά του. Δεν μπορεί να κρύψει ότι δεν σε γουστάρει (και να σε πληγώσει χωρίς να το θέλει ο ιδιοκτήτης του) ή ότι περνάει προσωπικά/ ψυχολογικά ζόρια. Τα σχόλια που μπορεί να ακούσει όταν δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων είναι επίσης χοντρά. Αυτό είναι το θέμα μας?
Η ομιλία απαγορευόταν , ακομα και η ανάσα ίσως , τώρα συσσώρευσε μέσα του αιώνες καταπίεσης , ξύλοδαρμών , βιασμών κι όμως δεν έχει θυμό , αλλά γεννά , δεν κλέβει αλλά δίνει
δεν απαιτεί , αλλά περιμένει , δειλά δειλά αρχίζει να ψιθυρίζει : " Ποθώ " , " Αγαπώ " , " Νιώσε με " !
Όσο και να μ'αρέσει το κείμενο σου - παραπέμποντας στην γυναίκα γη - υπάρχουν γυναίκες που "βιάζουν" θυμωμένες τους άντρες, κλέβουν και απαιτούν, είτε θεωρούν ότι εκδικούνται, είτε θεωρούν ότι πάντα πρέπει να παίρνουν αυτό που θέλουν "με τον τρόπο τους". Έξ ου και η έκφραση για το καράβι. Ο ευνουχισμός των αντρών είναι παλιά τέχνη των γυναικών, όσο παλιά και η αγάπη τους ίσως.
Στο βιβλίο της Μαρί Καρντινάλ : Εγώ και " αυτό " η συγγραφέας μέσα σε ένα βιβλίο κραυγή , χωρίς αιδώ και χωρίς συμβιβασμούς τολμά να αφηγηθεί την προσωπική της κρίση χωρίς περιστροφές και ωραιοποίηση........
Χωρίς να μπορώ να είμαι σίγουρη, μια και έχει περάσει πάνω από εικοσαετία που διάβασα το βιβλίο: Το μεγάλο παράπονο της Καρντινάλ είναι ότι Η ΜΑΝΑ δεν έσπασε αυτόν τον κύκλο της "ντροπής" για την γυναικεία σεξουαλικότητα. (βέβαια ίσως να εστίαζα εκεί γιατί είχα κι εγώ τότε ανοιχτά θεματα με την μάνα μου).

Τέλος θα θυμηθώ μια κυρία μεγάλη που γνώρισα σε κάποια κλινική επίσης 20 χρόνια πριν, ήταν μέσα ο άντρας της. Θυμόταν ότι η οικογενειά της την είχε παντρέψει πολύ μικρή (10-11 δεν θυμάμαι) με το τότε παλικάρι. Κι αυτός, πάνω από 20, όταν έμαθε ότι δεν είχε ακόμα ούτε περίοδο την έστειλε στην μάνα του και της είπε ότι θα μένανε μαζί όταν γινόταν γυναίκα. Έκλαιγε από αγάπη και συγκίνηση για τον άντρα της για το αυτονόητο, το να μην σε βιάζουν, παιδί πράγμα, επειδή το επέτρεψαν οι γονείς σου.
Αυτός ο άντρας ήταν άντρας, κι έσπασε τον κύκλο. Αυτοί οι γονείς, ήταν γονείς?
Ας σπάσουμε απλώς τον κύκλο λοιπόν, χωρίς αντιπαραθέσεις.
 

Μάξιμος

Well-known member

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 1,487 μηνύματα.
Είσαι σίγουρος ότι μιλούσαν για σέξ και ό,τι δεν ήταν απλώς στο "βρώμικο" μυαλό σου?
Ίσως και να είναι δημιούργημα της φαντασίας μου, όσο όμως για την καθαρότητα του μυαλού μου δέν αμφιβάλλω καθόλου.
Ποιά όμως είναι η διαφορά στην αλήθεια ή αληθοφάνεια της ιστορίας μου;
Θέλω να δηλώσω πως δέν κρυφοάκουγα και κρυφοοτιδήποτε.... δέν έκανα.

Όταν καταθέτουμε απόψεις, πρέπει να κρίνονται στην κάθε πρόταση τα συμπεράσματα που απορρέουν απο αυτές.
Επίσης θέλω να πώ πως δέν εξαιρώ και τον γράφοντα απο οποιαδήποτε κρίση των λεχθέντων του.
Κατέθεσα την ιστορία με το DVD, για να καταδείξω την απο πολές πλευρές λανθασμένη πληροφόρηση που έχουν σήμερα τα παιδιά. Αγόρια, κορίτσια ίσα λοιπόν.
Όταν έχεις τέτοιες εικόνες απο την παιδική σου ηλικία, πώς είναι δυνατόν να μπρορείς να ερωτευθείς;
Πώς είναι δυνατό να γνωρίσεις το σώμα σου;
Πολλές άλλες ερωτήσεις προκύπτουν, όπως η εκτίμηση των κοριτσιών απο τα αγόρια.
Εδώ θέλω να εξηγήσω τί εννοούσα όταν έλεγα <<δικό τους είναι ότι θέλουν πρέπει να το κάνουν>>.
Άς ερωτευθούν, άς παίξουν με συνομίλικους, να αγαπήσουν και να αγαπηθούν.
Άς πληγωθούν, άς πληγώσουν. Είναι αναφαίρετο το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.
Όσον αφορά την δική μας πλευρά, πρέπει να επισημαίνουμε κάποιες πλευρές και τις συνέπειες που προκύπτουν στα παιδιά.
Δέν συμμετέχω επιδή δέν έχω τί να κάνω με τον χρόνο μου.
Δέν έχω χρόνο για χάσιμο.
Εδώ θα επιστρέψω στο ποίημα απο την Βόσνια που με συγκλόνισε.
Φαίνεται πως ήταν μιά κοπέλα που έζησε τον έρωτα ανέμελα, όπως μπορεί να νοιώσει μιά νέα και ένας νέος σε ένα χωριό και έζησε παράλληλα όλη την κτηνωδία που υποβόσκει σε μυαλά (ανθρώπων με πολλά ερωτηματικά).
Και μή μου πείς πως δέν υπάρχει διαφορά στην υγεία μιάς σχέσης η οποία δέν έχει υποκατάστατα;
Άν πάς σε κάποιοα εκδρομή με οποαδήποτε τρίτη τάξη Λυκείου, τότε θα διαπιστώσεις με τα μάτια σου την διαφορά που υπάρχει στο πώς αντιλαμβάνονται οι νέοι τον έρωτα σήμερα απο παλαιά.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Μάξιμος

Well-known member

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 1,487 μηνύματα.
44 χρονών είμαι κυριολεκτικά μεσήλιξ! Το αιδοίο και η αιδώς μοιάζουν να ταυτίζονται...
Λές και πρόκειται να βγάλεις τον μέσο όρο σε κάτι. Άν έτσι νοιώθεις, είναι δικό σου.
Μπορεί να μοιάζουν πως ταυτίζονται, αλλά άν βρεθείς σε κάποιο χειρουργείο και σε ξυρίσουν ή άν είσαι άνδρας και χρειαστεί να κάνεις μιά επέμβαση, απλά θα το κάνεις και χωρίς να πείς κουβέντα.
Αυτά όμως τί σχέσει έχουν με το άν μπορείς να μιλάς ανοιχτά και καθαρά για την ανατομία του σώματός σου;
Ταμπού ξεταμπού, όλα είναι θέμα παιδείας και πείρας στην ζωή.
Κάποτε το έλεγες χαϊδευτικά, μεγαλώνοντας απόκτισες περισσότερα ακούσματα.
 

roumana

New member

Η Εμμα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών, επαγγέλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 2,122 μηνύματα.
Μάξιμε, τι διδάσκεις, αν επιτρέπεται?
 

Neraida

New member

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,328 μηνύματα.
Εχω διαβασει αναρτησεις 7 σελιδων και ακομα δεν εχω καταλαβει που διαφωνειτε...
Σαφως και κατασκευαζεται η ηθικη της γυναικας περι της σεξουαλικοτητας της και ξεκιναει απο την παιδικη ηλικια.
Τα πρωτα βηματα της σεξουαλικης μας αγωγης, τα οποια ειναι και ιδιαιτερα σημαντικα, γινονται απο τους γονεις μας και κατοπιν η ηθικη μας διαμορφωνεται απο τα εξωτερικα ερεθισματα που κατα κυριο λογο προερχονται απο το περιβαλλον και απο τις εμπειριες μας στο συνολο τους.
Δυστυχως οι γονεις συνηθως δεν αφηνουν τα κοριτσια να βρουν μονα τους τον εαυτο τους, αυτα που θελουν και αναζητουν, αλλα τα καθοδηγουν κατ αυτον τον τροποο, ωστε να γινουν καθως πρεπει κυριες.

Και για να ειμαι ειλικρινης, δε μου φανταζει παραξενο το γεγονος οτι η γυναικα αργει να ανακαλυψει τη σεξουαλικοτητα της και να νοιωσει ανετα με το σωμα της, αφου ουτως ή αλλως σεξουαλικα και συναισθηματικα η γυναικα αργει να ωριμασει.

 

Μάξιμος

Well-known member

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 1,487 μηνύματα.
Μάξιμε, τι διδάσκεις, αν επιτρέπεται?
Θα σε αφήσω με την απορία. Άλωστε δέν έχει και καμιά σημασία εδώ. Ο καθένας καταθέτει την γνώμη του και γι'αυτό κρίνεται.
Πρίν την κρίνεται εσείς, έχω μπεί εγώ σ'αυτή την διαδικασία και πίστεψέ με είμαι στον εαυτό μου πολύ αυστηρός κριτής.
Στο θέμα μας όμως και αυτό γιατι όλο και το ταξιδεύετε σε άλλα μέρη, είμαι συγκλονισμένος απο το ποίημα της κοπέλας απο την Βοσνία. Τώρα τί σχέση έχει αυτό με την ονομασία των μερών του σώματός σας, είναι μιά απορία μου.
Πάντως στα 50 μου είμαι και πολύ χαζός παππούς. Είναι και κοριτσάκι, ααυτό πού το βάζεις!!!
 

princess

New member

Η princess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 298 μηνύματα.
Είναι πολύ ενδιαφέρον το θέμα της συζήτησης, αν και ο τίτλος μου φαίνεται λίγο "κάπως" για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. :confused:

Μία από τις πιο τραγικές πλευρές του προβλήματος είναι αυτή του ακρωτηριασμού των γυναικών. Και δυστυχώς δεν αφορά μόνο γυναίκες στην Αφρική , αλλά και γυναίκες σε ευρωπαικές χώρες ή πχ και στη δική μας χώρα. Πρόκειται βέβαια για γυναίκες που ανήκουν σε οικογένειες μεταναστών.

Μεγάλη προσπάθεια για την καταπολέμηση της κατάστασης κάνει η Waris Diri , πρέσβειρα των ηνωμένων εθνών, με το ίδρυμα που έχει η ίδια δημιουργήσει.
 
Τελευταία επεξεργασία:

roumana

New member

Η Εμμα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών, επαγγέλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 2,122 μηνύματα.
Θα σε αφήσω με την απορία. Άλωστε δέν έχει και καμιά σημασία εδώ. Ο καθένας καταθέτει την γνώμη του και γι'αυτό κρίνεται.
Πρίν την κρίνεται εσείς, έχω μπεί εγώ σ'αυτή την διαδικασία και πίστεψέ με είμαι στον εαυτό μου πολύ αυστηρός κριτής.
Στο θέμα μας όμως και αυτό γιατι όλο και το ταξιδεύετε σε άλλα μέρη, είμαι συγκλονισμένος απο το ποίημα της κοπέλας απο την Βοσνία. Τώρα τί σχέση έχει αυτό με την ονομασία των μερών του σώματός σας, είναι μιά απορία μου.
Πάντως στα 50 μου είμαι και πολύ χαζός παππούς. Είναι και κοριτσάκι, ααυτό πού το βάζεις!!!
Λύσε την δική μου και θα λύσω την δική σου. Fair enough?:P
Η δική μου απορία δεν αφορά τόσο τι διδάσκεις όσο σε ποιες ηλικίες απευθύνεσαι. Αν όμως "δεν έχει σημασία εδώ", ας το αφήσω και εγώ ως έχει. Συνηθισμένο το βουνό στα χιόνια.
 

Μάξιμος

Well-known member

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 1,487 μηνύματα.
Λύσε την δική μου και θα λύσω την δική σου. Fair enough?:P
Η δική μου απορία δεν αφορά τόσο τι διδάσκεις όσο σε ποιες ηλικίες απευθύνεσαι. Αν όμως "δεν έχει σημασία εδώ", ας το αφήσω και εγώ ως έχει. Συνηθισμένο το βουνό στα χιόνια.
Άν δέν ήταν παιδεμός, ίσως η παιδεία λεγόταν ευτυχία.
Άν δέν ανέβεις στο βουνό ουδείς σε ανεβάζει και τότε θα χάσεις την ευκαιρία να απολάυσεις τα χιόνια.
Αυτή την εποχή είναι απολαυστικό να κάνεις σκί.
 

self-instructive depressing

New member

Ο self-instructive depressing αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,951 μηνύματα.
πριν αρχίσεις την κατάβαση , πρέπει να ξέρει ο συναθλητής σου σε τι επίπεδο έχεις φτάσει

ενημέρωσε την συναθλήτρια ρουμάνα :)
 

Μάξιμος

Well-known member

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 1,487 μηνύματα.
πριν αρχίσεις την κατάβαση , πρέπει να ξέρει ο συναθλητής σου σε τι επίπεδο έχεις φτάσει

ενημέρωσε την συναθλήτρια ρουμάνα :)
Είναι ενήμερη σχετικά, απλά ήθελα να δείξω πως τα χιόνια που δέχεται το βουνό δέν έχουν μόνο δυσκολίες αλλά και άλλα πράματα προσφέρουν.
 

Buggs

New member

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 59 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.
Μπακαλιάρου. (Έλεγαν οι παλίοι...)
Πολλά μυρίζουν υπέροχα

Το θέμα δεν είναι τι έχουν να πουν για τον κόλπο τους, αλλά για την κατάστασή τους ώς γυναίκες. (σ.σ.γυναίκες στη Ιεμένη και γενικά στο Ισλάμ)

Με τόσο συμβιβασμό και αυτο-θυματοποίηση, δεν είναι να κατηγορείς τους άντρες τους πλέον.
Με την ποινή θανάτου πάνω απο το κεφάλι τους δεν είναι τόσο εύκολο να επαναστατήσουν οι καημένες οι μουσουλμάνες όσο νομίζει η μέση δυτική γυναίκα. Αν διαβάσετε το Κοράνι και άν ζήσετε λίγο εκ των ένδων την ζωή τους θα δείτε ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο άγρια απότι απλά λέω την άποψή μου και με περιφρονούν. Σαν να ήμουν αυτή που το κάνει αβέρτα, στην ελληνική επαρχία, ή η Λάσκαρη(ή η Βουγιουκλάκη; ) που έχασε την παρθενιά της από ενα καρεκλοπόδαρο. Εκεί σκοτώνουν δέρνουν, δεν μπορείτε να φανταστείτε τί γίνεται.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.
Πολλά μυρίζουν υπέροχα...
Αίνος προς αιδοίο

Άγαμο όνειρο, ψωλής υπερηφάνου κάμψη,
Είνʼ του αιδοίου η υπεροχή
μες στα σκοτάδια και τη θαλπωρή
του πόθου σαν θα λάμψει.

Αθόρυβα κι ουτιδανά,
χωρίς πνοή, μα μʼ αγωνία,
αντίκρισε το κάλλος του
και του ʽγινε μανία!

Άγαμο όνειρο, ψωλής υπερηφάνου νόηση,
Είνʼ του αιδοίου η περιστολή,
Μέσα στις θάλασσες και τα ναυάγια,
του πόθου σαν θα πάψει.

[FONT=&quot]Αθόρυβα κι ουτιδανά….[/FONT]
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top