Αιματοκύλησαν το Παρίσι

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,326 μηνύματα.
Υπόγεια συμφέροντα εννοώ για παράδειγμα τις θεωρίες πως η Σαουδική Αραβία χρηματοδοτεί το ISIS μη με ρωτήσεις γιατί αλλά σε κάθε περίπτωση σίγουρα από κάποιον τα παίρνουν.

Oχι και υπογεια, ειναι πασιγνωστο οτι η σαουδικη αραβια χρηματοδωτει τον ισις. Οχι η επισιμη κυβερνιση οσο περιεργο και αν ακουγεται αυτοι ειναι προοδευτικοι ανθρωποι ολοι μορφωμενοι στο LSE και το Harvard, αλλα η σαουδικη αραβια ελεγχεται τοσο απο το παλατι οσο και απο την εκκλησια της. Και αυτοι ειναι 1) καφροι και 2) εχουν τεραστια επιροη στο λαο.

Ο λογος που η σ. αραβια χρηματοδωτει το ισις (περα απο το προφανες οτι καποιοι σαουδαραβες ειναι συμπαθουντες των σκοπων τους) ειναι η αποσταθεροποιηση της περιοχης και κυριως του ιραν (το ιραν εχει προβλημα με το ισις).

όταν υπήρχε ένας Σαντάμ στο Ιράκ να κάνει κουμάντο έπεφτε καρφίτσα; αλλά θέλαμε εκλογές και δημοκρατικό καθεστώς

Ο σανταμ ΔΕΝ ηταν καλο παιδι...Περα απο τα "πετρελαια" και ολα τα σχετικα, αν πηγαινες στο ιρακ του χουσειν του μια βδομαδα θα γυρνουσες θελοντας οχι να τον βομβαρδισεις αλλα να τον κρεμασμενο απο τα αντερα του. Ελεγε ο χιτσενς οτι επαιρνε συνεντευξη απο εναν ανθρωπο του μπαατ (του κομματος του χουσειν) του οποιου η κορη χαθηκε μια μερα, και την επομενη του ηρθε βιντεο απο τη μυστικη αστυνομια να την βιαζει ομαδικα.

Χωρις προφανη λογο, χωρις εξηγηση. Ετσι απλα, σαν μεθοδο ελεγχου.

Μην ξεχνας οτι το μεγαλυτερο μερος των στρατηγων του ισις *ειναι* πρωην αξιοματικοι του σανταμ και μελλη της μυστικης του αστυνομιας που διοχθηκαν (και καταπιεστικαν φυσικα) απο τον μαλικι τον πρωτο μεταπολεμικο προεδρο του ιρακ. Ο οποιος με τη σειρα του ηταν βασανισμενος απο αυτους. Ο κυκλος της βιας αδερφε.

ειναι οι ΑΚΡΑΙΟΙ μουσουλμανοι

Ο ΙRA δεν ηταν ακραιοι μουσουλμανοι...Δεν αντιλεγω οτι το ισλαμ ειναι τρομερα ζημιωγονο αλλα δεν ειναι η αιτια, ειναι απλα η ταμπελα που ομαδοποιει και συσπειρωνει. Πιστευεις οτι αν απαγορεψεις τον ολυμπιακ θα σταματησουν να υπαρχουν χουλιγκανς? Απλα θα βρουν αλλη ταμπελα.

Ε, ωραια απολαυσε εσυ τη λογικη ποναει κεφαλι, δεν κανω τιποτα, απολαυσε τις τρομοκρατικες επιθεσεις, απολαυσε και Λεπεν, Χρυση Αυγη, Σουηδους Δημοκρατες και τη λοιπη σαβουρα που θα ερθει και θα δερνει και απελαυνει ολους τους μενταναστες, ανξασρτητως αν ειναι τρελοι η νορμαλ. Και για ολο αυτο θα φταινε τα ατομα κολλημενα σε ιδεοληψιες. Ειτε δυσκολη αλλα σωστη λυση, ειτε λογια και μετα εθνικησμος και σφαγες

Καταλαβαινω τον θυμο σου αλλα αυτο που περιγραφεις ΔΕΝ ειναι λυση. Ειναι εθνοκαθαρση. Και η εθνοκαθαρση ξερεις που ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ οδηγει? Στην τρομοκρατια.

Για πολλους λογους:

1) πως ακριβως ξερεις αν καποιος ειναι φανατικος οτιδηποτε? Επειδη το δηλωνει? Επειδη εβαλες τις μυστικες υπηρεσιες και ψαξανε το google του? Εβαλες καμερα σπιτι του? Το ειπε ο διπλανος του? Πως? Ακομα περισοτερες μαζικες παρακολουθησεις? Περισοτερη αστυνομια, περισοτερος ελεγχος? Μηπως χαρτι κοινωνικων φρονηματων?

2) πως αποφευγεις το να κρυβονται περισοτερο και να γινονται ΑΚΟΜΑ πιο δραστηριοι?

3) πως αποφευγεις την αντιδραση των οχι φανατικων φιλων και συγγενων τους? Ναι εχεις ενα παιδι που ειναι χρυσαυγητης, τα ξαδελφια του δεν ειναι, και ερχεται η αστυνομια σου επειδη τον κατεδωσε καποιος και τον βαζει φυλακη επειδη ειναι χρυσαυγιτης, οχι επειδη εκανε κατι αλλα επειδη ΠΙΣΤΕΥΕΙ κατι. Που θα οδηγηθουν τα ξαδελφια του λες?

4) πως αποφευγεις την αντιδραση των ΜΜΕ που θα βλεπουν κοσμο να περιθοριοποιηται για λογους ιδεολογικους και οχι ποινικους?

Ολα αυτα εχουν ξαναγινει, στην β κορεα, στο ιρακ, στο ιραν, στην σταλινικη ρωσια, στην μεσοπολεμικη γερμανια, στην ανατολικη γερμανια.

ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΗ ΒΙΑ.

Η λυσεις ειναι δυο, η μια πολυ απλη και η αλλη πιο δυσκολη:

1) Αφηνεις την εγγυς ανατολη στην ΗΣΥΧΕΙΑ ΤΗΣ. Θα σφαχτουν για αλλα 100 χρονια και θα ηρεμισουν. Ξεχναμε οτι η ευρωπη σφαζοταν μεταξυ της με τροπους ακομα χειροτερους μεχρι το 1945?

2) Βγαζεις τα μουσουλμανικα γαλλακια/αγγλακια/ελληνακια οτιδηποτε απο το περιθοριο και την αναιχεια. Μορφωση και οικονομικες και εμπορικες σχεσεις με το κοινωνικο περιβαλων τους.

Μια παρενεργεια αυτων ειναι οτι καθε τοσο θα εχεις ενα τρελο ο οποιος θα θελει να κανει κακο στην υπολοιπη κοινωνια για τον οποιοδηποτε λογο. Αυτον τον αντιμετωπιζεις σαν κοινο εγγληματια. Ετσι απλα. Καποιοι ανθρωποι απλα ειναι τρελλοι δεν το γλιτωνουμε αυτο. Ειναι ενα δυστυχες γεγονος.

Αυτο που ΔΕΝ κανεις ειναι να ριχνεις ακομα περισοτερες βομβες στην ρακκα, μια πολη που σιγοβραζει συμπαθουντες του ισις γιατι απλα τους σεισπυρωνεις ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ. Τα παιδακια που φοβουντε να βγουν εξω γιατι εχασαν τους φιλους τους καπου εκει γυρω τι θα κανουν? Θα γινουν τρομοκρατες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
1) Αφηνεις την εγγυς ανατολη στην ΗΣΥΧΕΙΑ ΤΗΣ. Θα σφαχτουν για αλλα 100 χρονια και θα ηρεμισουν. Ξεχναμε οτι η ευρωπη σφαζοταν μεταξυ της με τροπους ακομα χειροτερους μεχρι το 1945?

μα μα μα 11η Σεπτεμβρίου :(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
μα μα μα 11η Σεπτεμβρίου :(
Καλά τώρα δεν φταίει η 11η Σεπτεμβρίου που δεν τους αφήνουν στην ησυχία τους. Αφορμή θα έβρισκαν από κάπου έτσι και αλλιώς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,800 μηνύματα.
Παιδακια αυτο το πινακακι πως περασε ετσι στο ντουκου τελειως?

Σημαίνει ότι στη Γαλλία τα πράγματα είναι κάπως χειρότερα για τους μουσουλμάνους μετανάστες απ' ό,τι αλλού. Ας θυμηθούμε τις εξεγέρσεις επί ημερών του "κοντού" (Σαρκοζί). Όπως επίσης και την επίθεση ενάντια στην μπούργκα με την πλειοψηφία των Γάλλων να νιώθουν ότι απειλείται ο πολιτισμός τους όταν οι μουσουλμάνες την φορούν στα πανεπιστήμια! :worry:

Η μεγάλη συζήτηση: πολυπολιτισμικότητα ή ανοιχτότητα; Δηλαδή, δεχόμαστε τον πολιτισμό του άλλου να συνυπάρχει με το δικό μας ή απλά του λέμε "έλα, αλλά με τους δικούς μας όρους;" Είναι βαθειά και μεγάλη συζήτηση.

Ο απολογητής του νεοφιλελευθερισμού Στέλιος Ράμφος βάλεται εναντίον της πολυπολιτισμικότητας. Το ενδιαφέρον είναι ότι χρησιμοποιεί αβασάνιστα ψευδή στοιχεία για να στηρίξει το συλλογισμό του! (λέει: Στην Γαλλία υπήρξε δικαστική απόφαση υπέρ της κλειτοριδεκτομής) :eek: Η δική μου γνώμη είναι ότι η ανθρωπότητα δεν προχωράει χρησιμοποιώντας "στεγανά" από το παρελθόν.

Anyway...επί της ουσίας...

Ένας φίλος μου έλεγε χθες, είναι πεπεισμένος 100% πως το πρόβλημα της ισλαμο-τρομοκρατίας είναι καθαρά σεξουαλικό! :P Οκ, προβλήματα, φτώχια, μιζέρια υπάρχουν πολλά, αλλά το να φτάσεις να εναντιωθείς στη λίμπιντό σου ανατινάζοντας τον εαυτό σου, αυτό σε πάει αλλού. Σήμερα διάβαζα πως ο καταζητούμενος Έλληνας τζιχαντιστής μακελάρης ριζοσπαστικοποιήθηκε από τη μητέρα του.

Υπ' αριθμόν Νούμερο 1 κίνδυνος: Θεούσα Μουσουλμάνα! :jumpy: :P

Μην είμαστε όμως αυστηροί. Μια θρησκευόμενη γυναίκα γίνεται θρησκόλυπτη και ακραία όταν δεν εισπράττει αγάπη από τον άνδρα της.

Αγαπήστε τις γυναίκες σας ρε μαλάκες αντί να πολεμάτε για το Θεό και τις 40 παρθένες! :mad:

Ο epote πρότεινε 2 λύσεις για το πρόβλημα. Δεν διαφωνώ, υπάρχει και μια 3η υπό προυποθέσεις.

Απάντηση στο ερώτημα: Είναι ο ISIS ένα τέρας που το δημιούργησαν, το τάισαν, το γιγάντωσαν και τους ξέφυγε απ' τον έλεγχο ή...συνεχίζουν να έχουν τον πλήρη έλεγχό του και το κατευθύνουν;

Αν ισχύει το πρώτο, η 3η λύση είναι να μπουκάρεις, να το ισοπεδώσεις, να διεισδύσεις μέσα με χερσαίες δυνάμεις ως απελευθερωτής και στο τέλος να ρίξεις κεφάλαια για επανοικοδόμηση.

Αν όμως το ISIS είναι ένα υποχείριο σκιωδών δυνάμεων (ο Σόρος 48 ώρες πριν το χτύπημα πούλησε όλες τις μετοχές του και αγόρασε χρυσό) εκεί κανείς δεν μπορεί να δώσει ασφαλή απάντηση.

Να ελπίζουμε να αλληλοφαγωθούν τα συμφέροντα μεταξύ τους ώστε να μείνει χώρος για κάτι καινούργιο, για την ανθρωπότητά στο σύνολό της. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

koukimanster

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η koukimanster αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 298 μηνύματα.
Ναι παιδιά μην ακούτε, ο ISIS δεν έχει καμια ευθύνη. Η Δύση φταίει με τις ιμπεριαλιστικές της τάσεις. Όπως και ο Λίβανος και η Νιγηρ... oh wait

Ναι η Δύση έχει ευθύνες και έχει ανακατευτεί με τα πίτουρα και έχει σκοτώσει αμάχους (όποιος αρνείται την αλήθεια/ιστορία είναι χαζός/επικίνδυνος) αλλά μου φαίνεται ότι πολλοί έχουνε βάλει μπροστά το ενοχικό πλυντήριο και ξεπλένουνε τους δολοφόνους που "τους όπλισε η Δύση" ενώ οι ίδιοι ήθελαν να βόσκουν ζωάκια και να καλλιεργούν ραπανάκια εν ειρήνη.

Αν είναι έτσι γενικότερα, τότε πχ τι θέλουμε τη δίκη της ΧΑ; Οι ψηφοφόροι φταίνε που την όπλισαν, τη δυνάμωσαν, την έβγαλαν απ' τα στενά όπου έκανε ένα έγκλημα ανά 5 χρόνια και τώρα κάνουνε ό,τι γουστάρουν στα φανερά. Οι ψηφοφόροι είναι οι υπεύθυνοι. Τι θέλουμε τη δίκη της 17Ν; Σάμπως ο κόσμος τότε δεν έλεγε "καλά κάνει η 17Ν"; Γενικώς, τι θέλουμε τις δίκες/καταδίκες δολοφόνων, αφού από κάπου αλλού ξεκινάνε όλα και κάποιος άλλος έφταιξε πρώτος, πριν ο δολοφόνος τραβήξει τη σκανδάλη. Ο έμπορος που τους έδωσε το όπλο, η περιθωριοποίηση, η κακή οικονομική κατάσταση, η υποβαθμισμένη γειτονιά, ο αλκοολικός πατέρας, κάτι.

Για το ότι Σιίτες και Σουνίτες σφάζονται και ανατινάζονται τους τελευταίους 15 αιώνες μάλλον πάλι ο Ολάντ φταίει. Για το ότι σφάζονται μεταξύ τους στη Βαγδάτη, τη Βηρυττό και τη Νιγηρία μάλλον η Δύση φταίει. Για τη δράση της Μπόκο Χαράμ που σκοτώνει μαθητές και φοιτητές στην ψύχρα κατά δεκάδες, πάλι ο Ολάντ θα φταίει. Για την απαγωγή σχεδόν 300 μαθητριών απ' την Μπόκο Χαράμ το 2014 ξέρουμε ποιος φταίει, ο Ολάντ. Και λοιπά, μην αναφέρω τώρα λίστα ολόκληρη με τις ευθύνες του Ολάντ.

Όταν έγινε η επίθεση την Παρασκευή, σκέφτηκα "θα βγουν οι μεν και θα πουν 'οι πρόσφυγες φταίνε, να τους περιορίσουμε, άλλωστε όλοι οι Μουσουλμάνοι εν δυνάμει τρομοκράτες είναι' και θα βγουν και οι δε και θα πουν 'η Δύση φταίει, άλλωστε το Ισλάμ είναι η θρησκεία της ειρήνης'" και δεν παραπονιέμαι, το πέτυχα αρκετά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
...ήδη στις Βρυξέλλες προωθείται το "ηλεκτρονικό βραχιολάκι", για κάθε πρόσωπο "ύποπτο τρομοκρατίας"! Πλησιάζει η ημέρα, που οι "μη ύποπτοι" θα ξεχωρίζουν φορώντας (στην αρχή "προαιρετικά" και ένεκα "δημοκρατίας", ίσως... ) το (ηλεκτρονικό) "βραχιολάκι προστασίας"...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

libre

Δραστήριο μέλος

Ο libre αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 694 μηνύματα.
...ήδη στις Βρυξέλλες προωθείται το "ηλεκτρονικό βραχιολάκι", για κάθε πρόσωπο "ύποπτο τρομοκρατίας"! Πλησιάζει η ημέρα, που οι "μη ύποπτοι" θα ξεχωρίζουν φορώντας (στην αρχή "προαιρετικά" και ένεκα "δημοκρατίας", ίσως... ) το (ηλεκτρονικό) "βραχιολάκι προστασίας"...
Για μενα αυτη η μερα ηταν σημερα, οπου σαν κατοχος κοιν. δικτυου κληθηκα απο την αστυνομια, οπου μου τονισαν σαφως τα περι ευθυνης και καθηκοντος. Και τωρα θα πρεπει να βρω τροπους να «βαλω βραχιολακια» στους χρηστες μου. Και ημουνα και militant περι της ιδιωτικοτητας στο ιντερνετ, τρομαρα μου. Ειμαι αυτη τη στιγμη, να ανοιξει η γη να με καταπιει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,326 μηνύματα.
μα μα μα 11η Σεπτεμβρίου

Ναι οτι, τι; Αν εννοείς οτι δεν τους πείραζαν κανεις λάθος, ξεκινώντας απο το πραξικόπημα στο Ιράν και καταλήγοντας στη καταιγίδα της ερήμου η εγγύς Ανατολή ηταν το παιχνίδι των δυτικών στρατιωτικών. Για να μην πάμε πιο πίσω και στον αυθαίρετο τροπο που οι Άγγλοι χάραξαν σύνορα στο τέλος του αππ

Koukimaster:

Ναι ρε συ αλλα η αλ Σαμπάμπ σφάζονται μεταξύ τους. Δεν ανατινάζουν το Παρίσι. Οι άνθρωποι *ολοι* οι άνθρωποι ειναι ελαφρώς εξελιγμένοι χιμπατζήδες. Δεν μπορείς να τους υποχρεώσεις τον δυτικό τροπο ζωής πρέπει να τον βρουν μόνοι τους. Οι μουσουλμάνοι δεν κανουν τίποτα λιγότερο η περισσότερο απο οτι έκαναν οι ευρωπαίοι πριν 300 χρόνια (και μέχρι το 1945). Ξεχνάμε οτι μέχρι το 1960
Το να δέρνεις τη γυναίκα σου ηταν νόμιμο;

Η μηπως το οτι το να δέρνεις το παιδί σου *ειναι ακομα*?

Το Ισλάμ ειναι μια μαλακια και μισή όπως και ο Χριστιανισμός και κάθε αλλη θρησκεία που το φοβισμένο ευάλωτο ανώτερο θηλαστικό Homo sapiens δημιούργησε. Αλλα η επιβολή με το ζόρι των δυτικών ιδανικών κάνει τη κατάσταση χειρότερη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από libre;4231377.... Ειμαι αυτη τη στιγμη:
Ακριβώς, προς τα εκεί πάει η κατάσταση: προς ...την Αποκάλυψη κλπ κλπ κλπ. Ήμαστε σαν "δυτικός κόσμος" τόσο "εύπλαστοι", που μας κάνουνε κομπάρσους στα "βιβλικά σενάριά" τους με χολυγουντιανή μαεστρία και δεσπιτικοί αποτελεσματικότητα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

me.

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο me. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 307 μηνύματα.
μου φαίνεται ότι πολλοί έχουνε βάλει μπροστά το ενοχικό πλυντήριο και ξεπλένουνε τους δολοφόνους που "τους όπλισε η Δύση" ενώ οι ίδιοι ήθελαν να βόσκουν ζωάκια και να καλλιεργούν ραπανάκια εν ειρήνη.
μου φαίνεται πως οι περισσότεροι έχουν δραστικότερα απορρυπαντικά (μισαλλόδοξους τρομοκράτες.. τριτοκοσμικούς τζιχαντιστές .. φρικαλέους καρατομολάγνους…) που κάνουν τους δυτικούς λεκέδες αόρατους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χαρά.

Διάσημο μέλος

Η Χαρά. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,981 μηνύματα.
Εχει σκεφτει ποτε κανεις σας οτι αντι να ακουει τι λεγεται δεξια αριστερα και τι φανταζει ''λογικο'' να κατσει να διαβασει δυο πραγματα μπας και βγαλει ακρη;

Αυτο που με εκνευριζει περισσοτερο ειναι το ζητημα ''Απο πού προμηθευτηκε οπλα η ISIS;''
Χμ ας μη βαλω καθολου το μυαλο μου σε λειτουργια και ας υιοθετησω ο,τι ολοι οι γυρω μου υποστηριζουν. Ποιος φταιει κατα τα λαϊκα λεγομενα συνηθως; Οι Αμερικανοι. Ε οριστε, βρηκαμε την πολυποθητη απαντηση μας. Αμερικανοι, it is. Βγαζει νοημα, δε βγαζει; Φυσικα και βγαζει, αφου το λενε ολοι. :)

For the record:

https://www.independent.co.uk/news/world/paris-attacks-where-does-isis-get-its-money-and-arms-a6736716.html

[...]To a large extent Isis is now funding itself [...]When it was starting out, Isis was ‘seed funded’ by wealthy donors [...]especially Saudi Arabia, Qatar and Kuwait.[..]
At first, the governments of the Persian kingdoms openly gave money to the opponents of Syrian President Bashar al-Assad, including Isis. This has since become politically and diplomatically incorrect – but large amounts of money still finds its way to Isis from wealthy individuals from the Persian gulf.

Where does Isis get its guns and ammunition? (περισσοτερα γι'αυτο το ζητημα σε επομενο αρθρο)
[...]The suburb of Molenbeek, in Brussels – home to some of the suspected attackers last Friday - has been identified as a “breeding ground” for terrorism in western Europe. An automatic firearm can allegedly be bought in the area for 500-1,000 euros.[...]. As for the Middle East [...]the militant group used ammunition manufactured* mostly in America, China and Russia.
*Να σημειωθει πως αλλο το πού κατασκευαστηκε ενα οπλο και αλλο το πώς κατεφθασε στα χερια καποιου. Υπαρχουν περιπτωσεις που τα δυο ταυτιζονται αλλα δε μπορουμε να τα γενικευσουμε γιατι ειναι σα λεμε πως επειδη εχω μια ζακετα κινεζικη εξαγουμε το συμπερασμα πως μου την εδωσε Κινεζος.

https://www.reuters.com/article/2015...ght-idUSKCN0T504J20151116#UFfa8yeUFrAyFmyi.97

[...]Molenbeek is again in a spotlight of Islamist violence, home not just to militants among Belgium's own half a million Muslims but, it seems, for French radicals seeking a convenient, discreet base to lie low, plan and arm before striking their homeland across the border[...]
"Belgium is a federal state and that's always an advantage for terrorists,"[...]"Having several layers of government hampers the flow of information between investigators."[...]In parts of Brussels there are areas on which the police have little grip, very segregated areas that don't feel they're a part of the Belgian state. [...]
while the neighbors may have seen something going on, they're not passing it to the police. Then it becomes very tough for intelligence agencies as only relying on them and not local police is not sufficient."[...]
French police investigating after the shootings in January at Paris magazine Charlie Hebdo and a kosher grocery suspect one of the killers acquired guns via Molenbeek. So too, prosecutors say, did the Spanish-based Moroccan overpowered on a Brussels to Paris train in August. He had an AK-47 and nearly 300 bullets.[...] "With the right connections, it's quite easy to find illegal weapons in Belgium,"[...]
"In Belgium, there's a problem with data management. Nobody knows how many illegal weapons there are in Belgium," said Duquet. "The reality is we have no idea."[...]
https://www.theguardian.com/world/20...is-enough-weapons-carry-on-fighting-two-years

[...]Much of the Isis weapons stocks, particularly “state of the art” weaponry stolen from the US-backed Iraqi military, was “unused” before Isis seized it, the report finds. But some of the relatively complex weapons “may be too much of a challenge” for Isis to effectively wield or maintain.[...]
https://www.globalresearch.ca/logistics-101-where-does-isis-get-its-guns/5454726
[...]ISIS’ supply lines run precisely where Syrian and Iraqi air power cannot go. To the north and into NATO-member Turkey, and to the southwest into US allies Jordan and Saudi Arabia. Beyond these borders exists a logistical network that spans a region including both Eastern Europe and North Africa.[...]
Just How Extensive Are ISIS’ Supply Lines?
Were these trucks traveling to and from factories in seized ISIS territory deep within Syrian and Iraqi territory? No. They were traveling from deep within Turkey[...]ISIS subsides on immense, multi-national state sponsorship, including, obviously, Turkey itself.[...]
Εχω ξεχωρισει καποια σημεια αλλα το προφανως καλυτερο ειναι να διαβασετε τα αρθρα στο συνολο τους.

Αλλα τι λεω η ανοητη. Ολα τα media ειναι στα χερια των Αμερικανων και παραδιδουν διατρεβλωμενες ειδησεις προς οφελος τους, ετσι δεν ειναι; Οποτε, οφειλουμε να μη πιστευουμε τιποτα και κανεναν ακομη και εαν μας παραθετει επιχειρηματα και οχι απλα τη ''σοφια'' του και τις αποψεις της κοινης γνωμης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
Είμαστε έτοιμοι ακόμα και για χερσαία εμπλοκή, λέει ο Αμερικανός υπ. Άμυνας

https://www.cnn.gr/news/kosmos/story...=organic&utm_content=kosmos&utm_campaign=news

φυσικά οι αμερικάνοι τρέχουν και δεν φτάνουν ωστε να προλάβουν πρίν τους πάρουν την δόξα και το κύρος οι ρώσοι οι οποίοι είναι ένα βήμα μπροστα
https://www.protothema.gr/world/arti...roson-odigei-se-apeitheia-tzihadistes-igetes/

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ρωσικών δυνάμεων, υπάρχουν σημαντικές απώλειες σε ηγετικά στελέχη των τζιχαντιστών ενώ σήμερα εκδηλώθηκε και η πρώτη άρνηση αρχηγού του ISIS να πολεμήσει ενάντια σε δυνάμεις του Συριακού στρατού

Οι Ρωσικές επιθέσεις μάλιστα οδήγησαν στην πρώτη άρνηση στελέχους του ISIS, με την επωνυμία Abu Hassan να οδηγήσει τις δυνάμεις του σε επίθεση εναντίον μίας πόλης βόρεια της πόλης Homs. Η πληροφορία αυτή, η οποία επιβεβαιώνεται από πολλές πηγές, δείχνει ότι η επιχείρηση των Ρώσων αρχίζει να έχει τα πρώτα αποτελέσματα και στο έδαφος όπου μέχρι πριν λίγο καιρό οι τζιχαντιστές έμοιαζαν άτρωτοι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Η Ρωσία κατάλαβε κάτι που δεν είχε συνειδητοποιήσει στη Λιβύη. Πως αν δεν συμμετέχεις στρατιωτικά δεν έχεις δικαιώματα πάνω στην πίτα. Για αυτό έτρεξαν και οι Γάλλοι αρχικά. Ποιος ξέρει τι τους έταξαν οι Αμερικανοί μπας και τους ξεμπλέξουν απ' τα χρέη τους ( όπως έγινε και με εμάς ).

Ναι παιδιά μην ακούτε, ο ISIS δεν έχει καμια ευθύνη. Η Δύση φταίει με τις ιμπεριαλιστικές της τάσεις. Όπως και ο Λίβανος και η Νιγηρ... oh wait

Η Χεζμπολάχ πολεμά στο πλευρό του Assad. Η Νιγηρία πού κολλάει;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

koukimanster

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η koukimanster αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 298 μηνύματα.
Η Χεζμπολάχ πολεμά στο πλευρό του Assad. Η Νιγηρία πού κολλάει;

Προφανώς απλά εννούσα/αναφερόμουν στα χθεσινά γεγονότα ειδικά, όπου πάλι η Μπόκο Χαράμ σκότωσε κάμποσους άμαχους, κυρίως παιδάκια, στη Νιγηρία. Η Νιγηρία λοιπόν κολλάει λόγω του ότι εκεί δραστηριοποιείται η Μπόκο Χαράμ που κι αυτή είναι εξτρεμιστική/τζιχαντιστική και άλλωστε goes by ως Islamic State's West Africa Province και έχουνε συνεργασία/είναι παρακλάδια/τα 'χουνε καλά μεταξύ τους τεσπα. Δε σκοτώνει αδιακρίτως στο όνομα του Αλλάχ/της εκδίκησης/των αντίποινων μόνο ο ισις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Μιλάμε πρωτίστως για περιπτώσεις όπου οδηγούν σε συμβάντα όπως αυτό του Παρισιού. Η Γαλλία λοιπόν είχε μερίδιο ευθύνης για αυτήν την κατάληξη γιατί καταρχήν έδωσε τις ευλογίες της να αρχίσει ένας εμφύλιος και επίσης καλλιέργησε πολεμικό κλίμα σηκώνοντας αεροπλάνα σε έδαφος όπου δεν απειλείται. Με λίγα λόγια φέρθηκε ιμπεριαλιστικά. Ξεχνάμε μου φαίνεται πως αν δεν εξόπλιζε η Αμερική και άλλες χώρες τους αντάρτες για να ρίξουν τον Ασάντ τώρα το ISIS μπορεί και να μην υπήρχε.

Η μπόκο χάραμ δεν έστειλε δικούς της μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα πιο πέρα να σκοτώσουν κόσμο. Απλά μάζεψε στρατό και δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή της. Αυτό είναι άλλη περίπτωση.

Προσωπικά αν με ρωτάς απ' τη στιγμή που πλέον υπάρχει παγκοσμιοποίηση και μπορεί η κάθε εταιρεία να μεταφέρει κεφάλαια και να επενδύσει όπου γουστάρει, όπως έκανε η Shell στη Νιγηρία διαφθείροντας ολόκληρη την κρατική δομή απώ πάνω μέχρι κάτω, ε υπό αυτές τις συνθήκες Ο,ΤΙ γίνεται είναι είτε άμεσα είτε έμμεσα ευθύνη όλου του υπόλοιπου κόσμου. Για μένα δεν είναι απαραίτητα κακό οι ανεπτυγμένες χώρες να επεμβαίνουν σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά αν είναι να το κάνουμε έτσι ας γίνει με το νόμο. Ας ψηφιστεί μια συμφωνία που θα ορίζει ΑΥΣΤΗΡΑ σε ποιες περιπτώσεις πχ η ΕΕ θα εμπλέκεται με ΠΟΙΟ τρόπο, και με τι σκοπό. Και θα συμμετέχουν όλα τα μέλη όποιος δε γουστάρει όξω απ' τη συμμαχία. Όπως το ίδιο θα έπρεπε να γίνεται και με το θέμα των προσφύγων, και όχι να βγαίνει η κάθε Μέρκελ και να παρακαλά την κάθε χώρα να ανοίξει τα σύνορά της. Αλλά όταν είναι να αρπάξουμε κονδύλια είμαστε πρώτοι.
Λοιπόν από τη στιγμή όμως που κάτι τέτοιο δεν γίνεται η κάθε χώρα που εμπλέκεται έχει ευθύνη ΑΤΟΜΙΚΑ αν αύριο της γυρίσει μπούμερανγκ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

koukimanster

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η koukimanster αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 298 μηνύματα.
Δε διαφωνώ σε αυτά που λες, ωστόσο πιστεύω όπως είπα ότι υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο (το Ισλάμ) και κάνουμε ότι δεν τον βλέπουμε επειδή αν τον δούμε θα χαρακτηριστούμε ισλαμόφοβοι. Ακόμα και άτομα που έχουμε φίλους/συναδέλφους/συγκατοίκους μουσουλμάνους και δεν είμαστε ισλαμόφοβοι, θα χαρακτηριστούμε έτσι αν υποδείξουμε τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Καταντάει κουραστικό και αποπροσανατολίζει την κουβέντα, ενώ εξασφαλίζει ότι ποτέ δε θα βρεθεί λύση.

Για τις επεμβάσεις συμφωνώ 100%. Δε θέλω στο όνομά μου και της Ελλάδας να γίνονται βομβαρδισμοί "για να φέρουμε τη δημοκρατία". Δεν είναι κάποιοι ραντομ καφέ άνθρωποι εκεί πέρα, είναι άνθρωποι, στο συντριπτικό ποσοστό άμαχοι, που βασανίζονται ήδη αρκετά. Έχουν γίνει πολλές εγκληματικές μαλακίες, καιρός είναι να σταματήσουν. Το ζήτημα είναι πώς.

Για την μπόκο χαράμ δεν κατάλαβα τι εννοείς, σφάζει/απαγάγει/βομβαρδίζει κατά βούληση, ναι μεν δεν έχει ακόμα εξάγει τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό όμως δε "δραστηριοποιείται" απλώς, τρομοκρατεί και δολοφονεί επειδή έτσι.

Σημερινό φρέσκο συμβάν αυτό στο Μαλί όπου έχουν παρθεί όμηροι σε ξενοδοχείο, ουρλιάχτηκαν τα κλασικά αλάουάκμπαρ, σκοτώθηκαν 140 τουρίστες, δεν ξέρω πόσοι υπάλληλοι και λέγεται ότι μεταξύ άλλων απελευθερώθηκαν όσοι ήξεραν να απαγγείλουν το κοράνι. Όσοι δεν μπορούν να διαχωρίσουν το μίσος, το ρατσισμό, την ξενοφοβία και την ισλαμοφοβία απ' την παραδοχή ότι ΝΑΙ το ιερό βιβλίο του Ισλάμ είναι γεμάτο προτροπές για βία και γεμάτο υποσχέσεις για όσους πεθαίνουν και σκοτώνουν στο όνομα του Αλλάχ, προσθέτουν στο πρόβλημα. Και καλά όταν αυτοί είμαστε εμείς στο e-steki, αλλά όταν οι αρχηγοί όλων των κρατών εξακολουθούν να επαναλαμβάνουν το μάντρα "το Ισλάμ είναι η θρησκεία της ειρήνης!!!!" κλείνοντας τα μάτια και ελπίζοντας ο ελέφαντας στο δωμάτιο να εξαφανιστεί, τότε έχουμε θέμα.

Κι ας μην ξεχνάμε καν το αεροπλάνο τις προάλλες το οποίο με όλα αυτά έγινε γαργάρα ή ξεχάστηκε ή και τα δύο. 224 άνθρωποι, τουρίστες.

Σημείωση: έχω πολλούς φίλους μουσουλμάνους, καλούς κιόλας, και ένιωσα ιδιαίτερα πληγωμένη, προσβεβλημένη, σοκαρισμένη, δεν ξέρω όλα μαζί, όταν είδα την αντίδρασή τους στα συμβάντα στο Παρίσι. Όταν το πρωί του Σαββάτου όλοι μάθαμε τι είχε συμβεί στο Παρίσι, όσοι δεν το είχαμε δει απ' το βράδυ της Παρασκευής, είδα ποστ στο φεησμπουκ από 2 καλούς μου φίλους τα οποία ξεκινούσαν ειρωνείες, χαζοχάσταγκ, γκρίνια και παράπονα για το ρατσισμό και την ισλαμοφοβία. Πραγματικά μπήκα στον πειρασμό να σχολιάσω "this is really inappropriate right now". Μετρούσαμε πτώματα ακόμα και οι άλλοι γκρινιάζανε για την ισλαμοφοβία. Κι από κάτω πάρε λάικ και σχόλια από άτομα που ξέρω ως "προοδευτικά", ως "μορφωμένα", ως "μοντέρνα". Θα ήθελα να έχω τ' αρχίδια να τους γράψω "ισλαμοφοβία και ομοφοβία κλπ λέγεται ο παράλογος φόβος και το παράλογο μίσος - μετά από αυτά τα επαναλαμβανόμενα γεγονότα, θα κατηγορούσες κάποιον αν σου έλεγε ότι συνταξίδευε με γυναίκα με φουλ μπούρκα και φοβόταν;". Αλλά δεν το έκανα. Γιατί φοβάμαι κι εγώ να παραδεχτώ ότι βλέπω τον ελέφαντα στο δωμάτιο.

Εκτιμώ τις απαντήσεις και ευχαριστώ όσους συμμετείχαν, δε νομίζω ότι έχω να προσθέσω κάτι καινούριο και δε λέει να λέω συνέχεια τα ίδια σα σπασμένη κασέτα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

methexys

Τιμώμενο Μέλος

Η methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 9,088 μηνύματα.
koukimaster,ετσι οπως τα λες ειναι σαν να λες οτι ολοι οι μουσουλμανοι ειναι τρομοκρατες. Αυτο ναι,ειναι ισλαμοφοβια. Ακου εκει "θα κατηγορούσες κάποιον αν σου έλεγε ότι συνταξίδευε με γυναίκα με φουλ μπούρκα και φοβόταν;". Αυτο δεν ειναι παραλογο? Εχεις ακουσει για περιστατικα πυροβολισμων απο λευκους αντρες σε σχολεια, θεατρα κτλ στην Αμερικη, με την ιδια λογικη να τους φοβουνται ολους αυτους εκει.
Οι περισσοτεροι μουσουλμανοι ΔΕΝ υποστηριζουν την ISIS. Δεν θελουν καν να την αποκαλουν ISIS,που σημαινει The Islamic State of Iraq and Syria,γιατί δεν αντιπροσωπεύει το Ισλαμ. Αντιθετα,οι Αραβες την αποκαλουν Daesh,που σημαινει κατι σαν νταης ας πουμε. Εχω διαβασει σε διαφορα sites και social networks οτι αυτο που πραγματικα θελουν να κανουν οι τρομοκρατες ειναι να στρεψουν τους δυτικους εναντια στους μουσουλμανους, ωστε οι μουσουλμανοι, μην ξεροντας τι αλλο να κανουν, να στραφουν στην ISIS. Food for thought.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giorgos216

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,247 μηνύματα.
koukimaster,ετσι οπως τα λες ειναι σαν να λες οτι ολοι οι μουσουλμανοι ειναι τρομοκρατες. Αυτο ναι,ειναι ισλαμοφοβια. Ακου εκει "θα κατηγορούσες κάποιον αν σου έλεγε ότι συνταξίδευε με γυναίκα με φουλ μπούρκα και φοβόταν;". Αυτο δεν ειναι παραλογο? Εχεις ακουσει για περιστατικα πυροβολισμων απο λευκους αντρες σε σχολεια, θεατρα κτλ στην Αμερικη, με την ιδια λογικη να τους φοβουνται ολους αυτους εκει.
Οι περισσοτεροι μουσουλμανοι ΔΕΝ υποστηριζουν την ISIS. Δεν θελουν καν να την αποκαλουν ISIS,που σημαινει The Islamic State of Iraq and Syria,γιατί δεν αντιπροσωπεύει το Ισλαμ. Αντιθετα,οι Αραβες την αποκαλουν Daesh,που σημαινει κατι σαν νταης ας πουμε. Εχω διαβασει σε διαφορα sites και social networks οτι αυτο που πραγματικα θελουν να κανουν οι τρομοκρατες ειναι να στρεψουν τους δυτικους εναντια στους μουσουλμανους, ωστε οι μουσουλμανοι, μην ξεροντας τι αλλο να κανουν, να στραφουν στην ISIS. Food for thought.

Δε λέει ότι όλοι οι μουσουλμάνοι είναι τρομοκράτες, προφανώς δεν καταλαβαίνεις τι λέει. Δεν έχει νόημα να στο εξηγήσω καθώς γράφει ξεκάθαρα, ξαναδιάβασέ τα και σκέψου το καθαρότερα χωρίς την έμφυτη τάση του "προοδευτικού" Έλληνα να αντιδράσει σε αντικειμενικά στοιχεία επειδή φαίνονται αρνητικά για μια συγκεκριμένη πλευρά, μη τυχόν θεωρηθεί "συντηρητικός".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

methexys

Τιμώμενο Μέλος

Η methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 9,088 μηνύματα.
Σορρυ,αλλα εγω μόνο και μόνο από την φράση "θα κατηγορούσες κάποιον αν σου έλεγε ότι συνταξίδευε με γυναίκα με φουλ μπούρκα και φοβόταν;" ναι,νομιζω οτι αντιδρά υπερβολικά γιατί ειναι σαν να λέει οτι απο εδω και πέρα θα φοβόμαστε καθε μουσουλμάνο που βλεπουμε. Προφανως και δεν εχω χρονο να διαβασω και τις 4 σελίδες της συζήτησης αυτή τη στιγμή αλλά εγώ ετσι το καταλαβαίνω,εχω την άποψή μου και έχεις την δική σου,αν δεν συμφωνείς καλώς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Εφόσον μπορεί και λέει ο καθένας πως "έχω φίλους μουσουλμάνους κλπ" παραδέχεστε πως το πρόβλημα δεν είναι το Ισλάμ. Η Τουρκία είναι ένα καλό παράδειγμα ισλαμιστικού-κοσμικού κράτους - παρά τα όποια προβλήματα. Φανατισμένοι εκάστοτε θρησκειών υπάρχουν παντού εδώ βγήκε στην Αμερική ένας Πάστορας και έλεγε καλά τους έκαναν που τους έφαγαν εκεί στο Ματακλάν γιατί άκουγαν μουσική του διαβόλου. Ποια η διαφορά με τον κάθε ιμάμη άραβα λοιπόν; Απλά ο ένας βρίσκει πρόσφορο έδαφος και τα λέει. Αυτές οι χώρες ζουν ακόμη το μεσαίωνά τους η θρησκεία απλά πατά πάνω σε αυτό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top