Subject to change
e-steki.gr Founder

Τι γνώμη έχετε για την αιμομιξία? Που φτάνουν τα όρια σας? Μέχρι ποιού βαθμού συγγένεια θεωρείτε "αποδεκτό" να υπάρξει ερωτική έλξη? Εσείς μέχρι ποιού βαθμού συγγενή σας θα επιτρέπατε στον εαυτό σας να ερωτευτεί? Σας έχει τύχει κάτι τέτοιο? Έχετε ακούσει παρόμοια περίπτωση στο περιβάλλον σας?
Μετά απο μερικά posts θα εκφράσω και τη δική μου, ολίγον "περίεργη" άποψη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hetfield
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dare-Devil
Πολύ δραστήριο μέλος

weak and powerless
Διάσημο μέλος

τώρα να σου κάτσει να ερωτευτείς συγγενή δεν είναι και η καλύτερη φάση

κλείνω με μία απείρου κάλ( λ; )ους ατάκα από έναν γνωστό μου μαμίκουλα (είχα μείνει μ@λάκας για κάνα τρίλεπτο όταν την ξεστόμισε - μπορείτε να την σβήσετε εάν κριθεί ότι προσβάλλει τα χρηστά ήθη, σας το επιτρέπω

στην ξαδέρφη και στη θειά, μπαίνει πάντα πιο βαθιά

modelos
Εκκολαπτόμενο μέλος

dooo
Διακεκριμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από weak and powerless:...
τώρα να σου κάτσει να ερωτευτείς συγγενή δεν είναι και η καλύτερη φάση. για απογόνους το ξεχνάμε ε
. θα βγει το γκρέμλιν και θα του λέμε ξέρω γω "αυτή είναι μαμά σου και θεία σου"
.

κα-τα-πλη-κτι-κή ατάκαΑρχική Δημοσίευση από weak and powerless:...
στην ξαδέρφη και στη θειά, μπαίνει πάντα πιο βαθιά![]()
![]()

Η σκέψη έχει περάσει κι από μένα με ένα τριτο ξάδερφο, αλλά δε λέει...θα μας κράξουν στο φάμιλι....άσε που την έχω κάνει ήδη την επανάσταση μου, κουράστηκα

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Αρχική Δημοσίευση από Hetfield:τα παιδια που προερχονται απο αιμομιξια με κοντινο βαθμο συγγενειας (π.χ. αδερφια), ειναι χαμηλου νοητικου επιπεδου.
Οντως ίσχυει αυτό ότι απογόνοι από αιμομιξία έχουν πρόβληματα, ή είναι κάποιο "Ψέμμα" έτσι ώστε να αποφύγει η κοινωνια μας την αιμομιξια;για απογόνους το ξεχνάμε ε
dooo
Διακεκριμένο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

dooo
Διακεκριμένο μέλος

στο Μεσαίωνα νομίζω, ήταν σύνηθες φαινόμενο. Το ποσοστό ομως των τερατογενέσεων ήταν υψηλό.
Hetfield
Εκκολαπτόμενο μέλος

Γιάννης
Περιβόητο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

Πάντως προσωπικά, δεν μου έχει τύχει εκτός απο όταν ήμουν πολύ μικρή και είχα "ερωτευτει" τον ξάδερφο μου τον John και τον κηνύγαγα μέσα στο χωριό

Στον εαυτό μου θα επέτρεπα μέχρι 2ο ξάδελφο αν και για 2ο ακριβώς θα προσπαθούσα να το αποφύγω.
Έχω πάντως στο σοι μια θεία (πεθαμένη τώρα, έγινε πριν πολλάαα χρόνια, στην εποχή της γιαγιάς μου) που παντρεύτηκε τον πρώτο της ξάδελφο!
Γιάννης
Περιβόητο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:Τα παρακάτω τα λέω θεωρώντας οτι μιλάμε για άτομα υπέθυνα να αποφασίσουν για τον εαυτό τους σύμφωνα με το νόμο. Δεν μιλάω για περιπτώσεις που εκτός απο αιμομιξία πρόκειται και περι παιδοφιλίας. Αν διαβάσετε κάποιο σχετικό βιβλίο θα δείτε οτι, αν δούμε τα πράγματα ΤΕΛΕΙΩΣ ΨΥΧΡΑ, ουσιαστικά η αιμομιξία αποτελεί ένα (το μεγαλύτερο ίσως) ταμπού της κοινωνίας μας. Οργανικά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, γι'αυτό άλλωστε και τα περισσότερα ζώα δεν αντιμετωπίζουν διαφορετικά τους συγγενείς τους στο θέμα αυτό. Απλά το ταμπού αυτό συνεχίζει να υπάρχει γιατί αλλιώς -να το πω απλά- η κοινωνία μας θα γινόταν μπάχαλο. Δεν λέω δηλαδή οτι επειδή είναι ταμπού το απορρίπτω. Απλά δεδομένων των παραπάνω, αν κάποιος μπορέσει (άθελα του έστω) και δει πέρα απο αυτό το ταμπού ε δεν θα πέσω να τον φάω! Γενικώς η άποψη μου συνοψίζεται στο: δεν θα ήθελα να μου συμβεί αλλα δεν θα κατακρίνω όποιον του συμβει.
Πάντως προσωπικά, δεν μου έχει τύχει εκτός απο όταν ήμουν πολύ μικρή και είχα "ερωτευτει" τον ξάδερφο μου τον John και τον κηνύγαγα μέσα στο χωριό![]()
Στον εαυτό μου θα επέτρεπα μέχρι 2ο ξάδελφο αν και για 2ο ακριβώς θα προσπαθούσα να το αποφύγω.
Έχω πάντως στο σοι μια θεία (πεθαμένη τώρα, έγινε πριν πολλάαα χρόνια, στην εποχή της γιαγιάς μου) που παντρεύτηκε τον πρώτο της ξάδελφο!
Το κακό είναι όμως όπως και σε όλλες τις περιπτώσεις ότι πάντα θα υπάρχουν αυτοι που θα τραβάνε την κάθε περίπτωση στα άκρα. Αν για παράδειγμα η αιμομιξία θεωρηθεί αποδεκτή σε βαθμό ξαδέρφον θα υπάρχουν πάντα εκείνοι που θα το προσωράνε ένα βήμα παραπάνω. Το σέξ μεταξύ μελών μιας οικοιγένειας καταστρέφει τον ίδιο τον θεσμό. Αλλιώς κοιτάς μια κοπέλα και αλλιώς την αδερφή σου
dooo
Διακεκριμένο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

Αρχική Δημοσίευση από yiannis:Το κακό είναι όμως όπως και σε όλλες τις περιπτώσεις ότι πάντα θα υπάρχουν αυτοι που θα τραβάνε την κάθε περίπτωση στα άκρα. Αν για παράδειγμα η αιμομιξία θεωρηθεί αποδεκτή σε βαθμό ξαδέρφον θα υπάρχουν πάντα εκείνοι που θα το προσωράνε ένα βήμα παραπάνω. Το σέξ μεταξύ μελών μιας οικοιγένειας καταστρέφει τον ίδιο τον θεσμό. Αλλιώς κοιτάς μια κοπέλα και αλλιώς την αδερφή σου
Συμφωνώ απολύτως και γι'άυτό όπως λέω το οτι είναι ταμπού δεν σημαίνει οτι το απορρίπτω. Χρειάζεται γιατί αλλιώς η κοινωνία θα γινόταν μπάχαλο.
dooo ιδέα δεν έχω αν έκανε παιδάκια! Θα ρωτήσω τη μάνα μου όταν τη βρώ.

dooo
Διακεκριμένο μέλος

Έχω διαβάσει πάντως ότι υπάρχει πιθανότητα να αλλοιωθεί η γενετική πληροφορία. Κάποιος με γνώσεις βιολογίας ίσως μας διαφωτίσει περισσότερο.
MonaXoS
Διάσημο μέλος

Τώρα, όσον αφορά την προσωπική μου άποψη, είμαι του στρατοπέδου του ΟΧΙ. Είναι εντελώς λάνθασμένη η αιμομιξία, όχι για κοινωνικά "Δεν πρέπει", αλλά και για βιολογικούς και ψυχολογικούς λόγους (σκεφτείτε τι άγχος τραβάει κάποιος που έχει τέτοια σχέση - τι κάνω; είναι σωστό; αν με πιάσουν; τι θα πει ο μπαμπας; ειμαι ανώμαλος; γιατί συμβαίνει αυτό σε εμένα κτλ κτλ κτλ)
Το βιολογικό κομμάτι είναι ξεκάθαρο. Οι αιμομικτικές σχέσεις έιναι σχεδόν σίγουρο ότι φέρουν παιδιά με σοβαρότατη νοητική καθυστέρηση ή με ανίατη πάθηση από την αρχή της ζωής. Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο...
Οπότε ΟΧΙ ξεκάθαρα από εμένα....
Subject to change
e-steki.gr Founder

Αρχική Δημοσίευση από MonaXoS:Το βιολογικό κομμάτι είναι ξεκάθαρο. Οι αιμομικτικές σχέσεις έιναι σχεδόν σίγουρο ότι φέρουν παιδιά με σοβαρότατη νοητική καθυστέρηση ή με ανίατη πάθηση από την αρχή της ζωής. Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο...
Κι όμως δεν είναι. Διάβασε και τα προηγούμενα posts.
Σκεφτείτε και λίγο λογικά ρε παιδιά... Τα ζώα πηγαίνουν χωρις κανένα φραγμό με τους συγγενείς τους και οι απόγονοι ειναι καθ'ολα νορμαλ. Μόνο στους ανθρώπους υπάρχουν αυτές οι επιπλοκές?
Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν τίθεται βιολογικό θέμα (παρα ελάχιστα όπως αναφέρθηκε). Το θέμα είναι καθαρα ψυχολογικο και θέμα δομής της σημερινής κοινωνίας.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 24 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.