07-05-25

13:29
Από θέμα υγείας δε νομίζω οτι χρειάζεται διευκρίνιση. Εγώ έχω συγγενή που πίνει πολύ και καθημερινά και στα 35 του πήγε στο γιατρό και του είπε οτι το συκώτι του είναι σε άθλια κατάσταση και πρέπει να σταματήσει άμεσα να πίνει (δεν έχει σταματήσει εδώ και 6 χρόνια κι ούτε προβλέπεται...).πόσο επικίνδυνο είναι να είναι κάποιος αλκοολικός.
Από κοινωνικής άποψης, αν έχει παιδιά και τα κακομεταχειρίζεται λόγω του ποτού, είναι κακό. Ή αν δεν μπορεί να εργαστεί λόγω αυτού. Εσύ τί ακριβώς ρωτάς;
finesse
Πολύ δραστήριο μέλος
Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 854 μηνύματα.

07-05-25

13:47
Το ερώτημα είναι αν θέλει ο ίδιος να βοηθηθεί. Από εκεί ξεκινούν όλα. Έχει τη δύναμη και το κίνητρο; Αυτοί οι άνθρωποι είναι αδύναμοι, και βρίσκουν λύση στο ποτό και όποια άλλη "διέξοδο" εθισμού.Το θέμα είναι, μπορεί να βοηθηθεί τέτοιος άνθρωπος;
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.084 μηνύματα.

07-05-25

14:32
όλα.... Όχι, δεν εννοώ πατέρα με μικρά παιδιά.Από θέμα υγείας δε νομίζω οτι χρειάζεται διευκρίνιση. Εγώ έχω συγγενή που πίνει πολύ και καθημερινά και στα 25 του πήγε στο γιατρό και του είπε οτι το συκώτι του είναι σε άθλια κατάσταση και πρέπει να σταματήσει άμεσα να πίνει (δεν έχει σταματήσει εδώ και 6 χρόνια κι ούτε προβλέπεται...).
Από κοινωνικής άποψης, αν έχει παιδιά και τα κακομεταχειρίζεται λόγω του ποτού, είναι κακό. Ή αν δεν μπορεί να εργαστεί λόγω αυτού. Εσύ τί ακριβώς ρωτάς;
Ο συγκεκριμένος, είναι σε μόνιμη σχέση, εργάζεται σε υπεύθυνο πόστο.
Αλλά κυρίως εννοώ, όσον αφορά τη δική του υγεία, κατά πόσο είναι άσχημα τα πράματα. Δηλ ένας διαβητικός κινδυνεύει από καρδιαγγειακά νοσήματα, τύφλωση κλπ. Ό αλκοολικός κατά πόσο κινδυνεύει;
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.058 μηνύματα.

07-05-25

15:10
όλα.... Όχι, δεν εννοώ πατέρα με μικρά παιδιά.
Ο συγκεκριμένος, είναι σε μόνιμη σχέση, εργάζεται σε υπεύθυνο πόστο.
Αλλά κυρίως εννοώ, όσον αφορά τη δική του υγεία, κατά πόσο είναι άσχημα τα πράματα. Δηλ ένας διαβητικός κινδυνεύει από καρδιαγγειακά νοσήματα, τύφλωση κλπ. Ό αλκοολικός κατά πόσο κινδυνεύει;
Υπάρχει αυξημένος κινδυνοσ σοβαρής αιμορραγίας (κυρίως από το γαστρεντερικό) , ανάπτυξης καρκινώματος, ηπατονεφρικου συνδρόμου ( δλδ συνδυασμος με νεφρική ανεπάρκεια ) , λοίμωξης , δημιουργία ασκητικού υγρού μ επιβάρυνση της καρδιακής λειτουργίας —-> έμφραγμα κοκ.
Γενικά ισχύει ότι όποιος μπει στον χώρο του ποτού- και μάλιστα όταν μιλάμε για μακροχρόνια χρήση- δύσκολα μετά σταματάει.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.126 μηνύματα.

07-05-25

15:33
Ειναι πολυ δυσκολη εξαρτηση.. δεν ξερω ποιο ειναι πιο ευκολο να φυγει ..οι ηρωινες ή το αλκοολ.Παιδιά, ξαναφέρνω ένα παλιό θέμα, αλλά πάντα επίκαιρο.
Θα ήθελα, σας παρακαλώ, να μου πείτε, πόσο επικίνδυνο είναι να είναι κάποιος αλκοολικός.
Έχω πολύ φίλο, που είναι <<κρυφοαλκοολικός>>. Αυτό είναι το πιο ύπουλο. (Δεν είναι γιος μου). Το θέμα είναι, μπορεί να βοηθηθεί τέτοιος άνθρωπος;
Αλλα ενταξει αλλο μ'αρεσει να πινω μπυρες και αλλο η εξαρτηση.
Ο εξαρτημενος το πρωι που ξυπνα τρεμουν τα χερια του και για να ερθει στα ισια θελει ενα ποτηρι ουισκι πριν καν πιει νερο.
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.363 μηνύματα.

07-05-25

15:45
Εγώ είμαι εθισμένος στη ζάχαρη και την coca cola (όχι την κανονική με τη ζάχαρη αλλά τις άλλες).
Ευτυχώς το αλκόολ και το τσιγάρο (δεν το έχω δοκιμάσει καν) τα απέφυγα και τη γλύτωσα.
Για να καταλάβετε πόσο άσχετος είμαι, κάποτε έπαιρνα άκουσον άκουσον μπουκαλάκι Νάμα (ενίοτε και μαυροδάφνη), το έβαζα στο ψυγείο και πήγαινα και έπινα. Άντε να έχω πιει 3 - 4 τέτοια μπουκάλια συνολικά στη ζωή μου κάπου στην ηλικία των 20s. Τελικά τα σταμάτησα κι εκείνα, όχι ότι αν τα ξανά ξεκίναγα δε θα μου άρεσαν, απλά δεν τα έβαλα στη ρουτίνα μου.
Ακόμα και το κρασί γλυκό!!
Καλά ουίσκι παίζει να μην έχω δοκιμάσει ποτέ.
Ευτυχώς το αλκόολ και το τσιγάρο (δεν το έχω δοκιμάσει καν) τα απέφυγα και τη γλύτωσα.
Για να καταλάβετε πόσο άσχετος είμαι, κάποτε έπαιρνα άκουσον άκουσον μπουκαλάκι Νάμα (ενίοτε και μαυροδάφνη), το έβαζα στο ψυγείο και πήγαινα και έπινα. Άντε να έχω πιει 3 - 4 τέτοια μπουκάλια συνολικά στη ζωή μου κάπου στην ηλικία των 20s. Τελικά τα σταμάτησα κι εκείνα, όχι ότι αν τα ξανά ξεκίναγα δε θα μου άρεσαν, απλά δεν τα έβαλα στη ρουτίνα μου.
finesse
Πολύ δραστήριο μέλος
Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 854 μηνύματα.

07-05-25

16:29
Εν Χριστώ αδελφέ ΠέτροΕγώ είμαι εθισμένος στη ζάχαρη και την coca cola (όχι την κανονική με τη ζάχαρη αλλά τις άλλες).

Ουριήλ
Διάσημο μέλος
Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.071 μηνύματα.

07-05-25

17:12
Η απεξάρτηση μετά από ένα στάδιο εχει ποσοστό θνησιμότητας περίπου 50%.Παιδιά, ξαναφέρνω ένα παλιό θέμα, αλλά πάντα επίκαιρο.
Θα ήθελα, σας παρακαλώ, να μου πείτε, πόσο επικίνδυνο είναι να είναι κάποιος αλκοολικός.
Έχω πολύ φίλο, που είναι <<κρυφοαλκοολικός>>. Αυτό είναι το πιο ύπουλο. (Δεν είναι γιος μου). Το θέμα είναι, μπορεί να βοηθηθεί τέτοιος άνθρωπος;
Στο πρώτο έτος όταν πήγα στη ψυχιατρική είδα πολλούς ασθενείς αλκοολικούς και όταν μας το είπε η γιατρός μου έκανε εντύπωση. Ας μη μιλήσω για τα συμπτώματα που εμφανίζονται μόλις το σταματήσεις
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.126 μηνύματα.

07-05-25

17:27
Ε οχι πρεπει να πινεις..ξενερωτος θα γινεις..?Εγώ είμαι εθισμένος στη ζάχαρη και την coca cola (όχι την κανονική με τη ζάχαρη αλλά τις άλλες).
Αλλα θα ακολουθεις τους αρχαιους..οτι ειπαν αυτοι ..απο ολα ειχαν και κρασια και μπυρες και ολα τα ηξεραν ..σιγα μην περιμενα τους κρυοκωλους να μας το βρουν.
Θα πινει μονο αποσταγματα σταφυλιου..αυτα ειναι τα καλα.
Θα παρεις απο τον ΑΒ casarito mochato d'asti ( 7,50-9,25) και βραδυ καθε 2 θα πινεις 1 ποτηράκι 100ml. (5% alcool)
Στο τσακιρ κεφι μπορεις να πιεις και τσιπουρο αποστολακη ..4,66€ τα 200ml ..κανα 2 σφηνακια.
Εγω ποτε δεν πινω σπιτι ..αλλα στο αμαξι χτυπαω 20ml..αμα στεγνωση το στομα μου.. αυτο δε μεθα.
Εξω δεν πινω ποτε αυτα τα ασπρα και τις μαργαριτες.
Μochato d'asti δεν βρισκω ουτε αποσταλακη στα μαγαζια.. οποτε κοκκακολες.
Και η μαυροδαφνη ειναι καλη βερμουτιζει.
Το βερμουτ ειναι ενα σταδιο πριν το κονιακ.
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.363 μηνύματα.

07-05-25

18:59
Ε οχι πρεπει να πινεις..ξενερωτος θα γινεις..?
Αλλα θα ακολουθεις τους αρχαιους..οτι ειπαν αυτοι ..απο ολα ειχαν και κρασια και μπυρες και ολα τα ηξεραν ..σιγα μην περιμενα τους κρυοκωλους να μας το βρουν.
Θα πινει μονο αποσταγματα σταφυλιου..αυτα ειναι τα καλα.
Θα παρεις απο τον ΑΒ casarito mochato d'asti ( 7,50-9,25) και βραδυ καθε 2 θα πινεις 1 ποτηράκι 100ml. (5% alcool)
Στο τσακιρ κεφι μπορεις να πιεις και τσιπουρο αποστολακη ..4,66€ τα 200ml ..κανα 2 σφηνακια.
Εγω ποτε δεν πινω σπιτι ..αλλα στο αμαξι χτυπαω 20ml..αμα στεγνωση το στομα μου.. αυτο δε μεθα.
Εξω δεν πινω ποτε αυτα τα ασπρα και τις μαργαριτες.
Μochato d'asti δεν βρισκω ουτε αποσταλακη στα μαγαζια.. οποτε κοκκακολες.
Και η μαυροδαφνη ειναι καλη βερμουτιζει.
Το βερμουτ ειναι ενα σταδιο πριν το κονιακ.
View attachment 147780View attachment 147781
Θα με ξανά στείλετε στη Βοστώνη εσείς!
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.084 μηνύματα.

07-05-25

19:06
Ο αλκοολισμός είναι παγίδα. Αρχικά πινεις ποτό μόνο στην παρέα.
Αν αρχίσεις να πίνεις μόνος, να χαλαρώνεις μ΄αυτό και να το θες κάθε βράδυ, αρχίζεις να αποκτάς μια εξάρτηση.
Το πρόβλημα έρχεται, όταν το αναζητά ο οργανισμός σου.
Το σημείο, που καταλάβαμε, πως ο φίλος αυτός δεν πίνει απλά αλκοόλ, αλλά το αλκοόλ τον πίνει, είναι όταν άρχισε να έχει δυσκολία στην άρθρωση και όταν κοκκίνισε και είχε επιθετική συμπεριφορά, δίχως λόγο σοβαρό. Δηλ μιλούσαμε στην παρέα και αυτός με μικρή αφορμή <<αρπάχτηκε>>.
Δηλ το μυαλό δεν λειτουργούσε καλά.
Θα πείτε, μια φορά μπορεί όλοι να πιούμε λίγο παραπάνω. Αυτό δεν είναι εξάρτηση. Ναι, αλλά μαθαίνω, πως αυτό γίνεται συχνά.
Κάπου διάβαζα, ποτό αλκοολούχο να πίνουμε μόνο, στο τσούγκρισμα. Πόσες φορές ένα βράδυ, σηκώνεις το ποτήρι να τσουγκρίσεις; Τόσες γουλιές να πιεις.
Αν αρχίσεις να πίνεις μόνος, να χαλαρώνεις μ΄αυτό και να το θες κάθε βράδυ, αρχίζεις να αποκτάς μια εξάρτηση.
Το πρόβλημα έρχεται, όταν το αναζητά ο οργανισμός σου.
Το σημείο, που καταλάβαμε, πως ο φίλος αυτός δεν πίνει απλά αλκοόλ, αλλά το αλκοόλ τον πίνει, είναι όταν άρχισε να έχει δυσκολία στην άρθρωση και όταν κοκκίνισε και είχε επιθετική συμπεριφορά, δίχως λόγο σοβαρό. Δηλ μιλούσαμε στην παρέα και αυτός με μικρή αφορμή <<αρπάχτηκε>>.
Δηλ το μυαλό δεν λειτουργούσε καλά.
Θα πείτε, μια φορά μπορεί όλοι να πιούμε λίγο παραπάνω. Αυτό δεν είναι εξάρτηση. Ναι, αλλά μαθαίνω, πως αυτό γίνεται συχνά.
Κάπου διάβαζα, ποτό αλκοολούχο να πίνουμε μόνο, στο τσούγκρισμα. Πόσες φορές ένα βράδυ, σηκώνεις το ποτήρι να τσουγκρίσεις; Τόσες γουλιές να πιεις.
dum dum boy
Διάσημο μέλος
Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.746 μηνύματα.

07-05-25

19:54
ήθελα να προσθέσω το εξής: ο αλκοολισμός σαν εθισμός είναι σε ένα μεγάλο ποσοστό κληρονομικός και σχετίζεται με γενετικούς παράγοντες. έχω παραδείγματα φίλων/γνωστών που περάσανε από τον εθισμό του αλκοόλ, σε φάση να πίνουν το πρωί με το που ξυπνάνε. είναι πολύ δύσκολο να ξεκόψεις. χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη. εγώ από την άλλη, αν και έχω πιει τόνους αλκοόλ, ποτέ δεν κόλλησα. πλέον πίνω λίγο για κάποια διαστήματα, μετά το ξεχνάω κ.ο.κ.
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5.758 μηνύματα.

07-05-25

20:09
Ο εθισμός είναι το σύμπτωμα και οχι το πραγματικό αίτιο.
Όπως και με τα ναρκωτικά έτσι και με το αλκοόλ ή όποιον εθισμό υπάρχουν από πίσω άλλα αίτια.
Γιαυτό καλό θα ήταν να μη κρίνουμε κανέναν σε όποιο στάδιο και να βρίσκεται.
Είχαμε εναν μακρινό θείο που έμεινε παράλυτος απο ατύχημα και μετά απο αυτό κυριολεκτικά πέθανε απο το αλκοόλ.
Δεν ήταν το θέμα του ο αλκοολισμός.
Αλλά όπως και με όλα τα θέματα στην κοινωνία το πρώτο πράγμα που συμβαίνει είναι να δείχνει ο κόσμος με το δάχτυλο.
Όπως και με τα ναρκωτικά έτσι και με το αλκοόλ ή όποιον εθισμό υπάρχουν από πίσω άλλα αίτια.
Γιαυτό καλό θα ήταν να μη κρίνουμε κανέναν σε όποιο στάδιο και να βρίσκεται.
Είχαμε εναν μακρινό θείο που έμεινε παράλυτος απο ατύχημα και μετά απο αυτό κυριολεκτικά πέθανε απο το αλκοόλ.
Δεν ήταν το θέμα του ο αλκοολισμός.
Αλλά όπως και με όλα τα θέματα στην κοινωνία το πρώτο πράγμα που συμβαίνει είναι να δείχνει ο κόσμος με το δάχτυλο.
Scandal
Διαχειριστής

07-05-25

20:16
Είχα και έχω αλκοολικούς θείους μέχρι και αλκοολική γιαγιά (τη μάζευε η αστυνομία ημίγυμνη από τους δρόμους με το μπουκάλι παραμάσχαλα). Και από τα δύο σόγια των γονιών.
Επειδή κι εγώ αν είναι να καταναλώνω, εθίζομαι εύκολα, δεν πίνω τπτ πέρα από Μηλίτη, χωρίς όμως να με κάνει να τον ζητάω και μόνο όταν βγαίνω με φίλους σπανίως. Γενικά φοβάμαι για τσιγάρο και αλκοόλ ότι θα εθιστώ, οπότε τα αρνούμαι και δεν τα βάζω καν σε ρουτίνα ή δοκιμές. Καλύτερα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Επειδή κι εγώ αν είναι να καταναλώνω, εθίζομαι εύκολα, δεν πίνω τπτ πέρα από Μηλίτη, χωρίς όμως να με κάνει να τον ζητάω και μόνο όταν βγαίνω με φίλους σπανίως. Γενικά φοβάμαι για τσιγάρο και αλκοόλ ότι θα εθιστώ, οπότε τα αρνούμαι και δεν τα βάζω καν σε ρουτίνα ή δοκιμές. Καλύτερα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
glayki
Διακεκριμένο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.630 μηνύματα.

07-05-25

21:19
Με τον αλκοόλ μου συμβαίνει ο, τι με τη ζάχαρη .. Αν για βδομάδες δεν καταναλώσω, ούτε που το σκέφτομαι.
Και δεδομένου πως πέρα απο καμιά μπύρα, λόγω γαστρίτιδας ,έχω πρόβλημα με οτιδήποτε άλλο ,λειτουργεί έξτρα αποτρεπτικά η κατανάλωση( τουλάχιστον η συχνή)
Και δεδομένου πως πέρα απο καμιά μπύρα, λόγω γαστρίτιδας ,έχω πρόβλημα με οτιδήποτε άλλο ,λειτουργεί έξτρα αποτρεπτικά η κατανάλωση( τουλάχιστον η συχνή)
dum dum boy
Διάσημο μέλος
Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.746 μηνύματα.

07-05-25

21:59
έβαλα λίγο κρασί να πιω. νομίζω πως με επηρέασε η κουβέντα στο παρόν θρεντ. 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 47 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.