Κατάλαβα, μεσ'τη χαρά είμαστε όλοι και κανείς δεν έχει παρορμήσεις τύπου "θα τα κάψω τα κ***φυτα" κτλ. Εγώ κάθε άνοιξη αγανακτώ και συνειδητοποιώ πόσο εύκολα γίνεται κανείς μαζικός δολοφόνος, ειδικά όταν με κοιτάνε να φυσάω τη μύτη μου, και το βλέμμα τους δείχνει ότι σκέφτονται πως έχω κάτι μεταξύ σύφιλης και κίτρινου πυρετού...
Οταν ξεκινάνε οι αλλεργίες, προσπαθώ να το χειριστώ "ψυχολογικά", δλδ να "πείσω" τον εαυτό μου ότι η γύρη είναι κάτι το άκακο, δεν θα μου κάνει τίποτα, να, τι ωραία που μυρίζει αυτό το λουλουδάκι...σνιφ σνιφ... και μετά τρεχάτε γιατί χανόμαστε, βοήθεια χριστιανοί κ τα συναφή.
Συμπάσχω με όσους δεν τους πιάνει το αέριους, παρομοίως... Σε 'μένα κάτι έκανε το κλαριτίν. (και το ζιρτέκ, αλλά εκεί δεν ξέρεις τελικά άν είναι χειρότερη η αλλεργία ή η μαστούρα). Η αλλεργιολόγος μου σύστησε κ αυτή διάφορα σπρέι, κατά την ταπεινή μου άποψη, πιο πολύ κακό κάνουν παρά καλό.
Ετσι ξεκίνησα να την ψάχνω κάπως πιο εναλλακτικά. Υπάρχει η ομοιοπαθητική, σε εμένα δυστυχώς δεν έκανε τίποτα, μου έμειναν μόνο οι εξάρσεις των συμπτωμάτων, τις οποίες η ομοιοπαθητική αναπόφευκτα προκαλεί, πρωτού να θεραπεύσει (αν θεραπεύσει). Επιπλέον, οι αλλεργικές κρίσεις επεκτάθηκαν και στο πορτοφόλι μου.
Τελικά, ανακάλυψα κάτι που ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ βοηθάει πολύ, εγώ όταν το κάνω, σχεδόν δεν έχω συμπτώματα. Αλλά δεν θα σας αρέσει, όπως δεν αρέσει κ' σε 'μένα... Είναι η λεγόμενη "δίαιτα του vegan". Τι σημαίνει αυτο? Κομμένα όλα τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης. Κρέας, γάλατα, γαλακτοκομικά, αβγά, βούτυρα, τυριά, τα βαριά τηγανιτά κτλ κτλ. Βοσκή φίλοι μου, βοσκή. Τώρα, δικαίως θα μου πείτε "τα σαδομαζοχιστικά σου αλλού". Τι να πω... Κ εγώ δεν το κάνω πάντα, αλλά η αλήθεια είναι ότι όσες φορές το έκανα, βοήθησε πολύ. Μετά τις πρώτες 2-3 μέρες βοσκής παρατήρησα μείωση των συμπτωμάτων, και όσο προχωρούσε η δίαιτα, τόσο βελτιωνόταν. Οι πιθανές παρενέργειες είναι έντονα όνειρα όπου θα καταναλώνετε με ρυθμούς καννίβαλου κρέατα, τυρόπιτες κτλ.
Μια άλλη λύση: στο Μοναστηράκι πουλάνε κάτι μάσκες του Πρώτου Παγκοσμίου, λογικά θα δουλεύουν. Πιθανές παρενέργειες : να βρεθείτε έγκλειστοι στο Δαφνί πρωτού να κάνετε "αψού".
Καλή τύχη σε όλους, είθε η Σόφτεξ να κάνει καμια έκπτωση στα χαρτομάντιλα και περιμένω τις εμπειρείες από τα πρωτοπαλλίκαρα που θα βγάλουν τη χαντζάρα, θα αρχίσουν να κόβουν μαρούλια και θα κάνουν τη δίαιτα του vegan. (Λέμε τώρα ;o))
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.