Αναρχικοί και χούλιγκανς

Phalanx

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Phalanx αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 163 μηνύματα.
Καταλαβαίνω όσα μου λες αλλα δεν είναι και δική μου αντίληψη οτι οι "αναρχικοί τον δρόμων" έχουν σχέση με των θεωρητικό αναρχισμό. Άν κάνω τις συγκεκριμένες ερωτήσεις στην φίλη και συμπατριώτισα diotima είναι γιατί αποδέχεται την ένοπλη πάλη και άρα πρέπει να μιλάμε κοινή γλώσσα. Σκοπός μου άλωστε μαζί της είναι η απομυθοποίηση του αναρχισμού ως χόμπι της υστεροεφηβείας. Νομίζω οτι είναι άδικο και για την ίδια την ιδεολογία να έχει αποκτήσει αρνητική φήμη με την ίδια έννοια που είναι άδικο και για το αρχαιοελληνικό εμβλημα της σβάστικας να είναι σύμβολο ναζισμού.

Για το φασισμό και τα καλόπαιδά του έχω επίσης πολλά να πω αλλα δεν με βοηθάει κάποιο τόπικ με αντίλογο απο την άλλη πλευρά :P. Αυτοί μάλιστα είναι χειρότεροι γιατι και το ιστορικό προηγούμενο υπάρχει αλλα και είναι σαν ιδεολογία συνήθως καμουφλαρισμένη πίσω απο πατριωτικές αντιλήψεις, θεσμούς και λαικά πρόσωπα. Πάντως δεν θα συμφωνούσα πως έχουν την αποκλειστικότητα στην τυφλή βία. Νομίζω πως σαν κοινωνικό πρόβλημα ο φασισμός θα μας απασχολήσει περισσότερο στους καιρους που έρχονται.

Μια ερώτηση προς κάθε γνώστη: Αγνός, θεωρητικός αναρχισμός υπάρχει στην χώρα μας (ποιοί, που, πότε:hmm:) και πως διαφοροποιήται απο όσα συμβαίνουν για να διαχωρήσουν την θέση τους;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Ας πάει στο γήπεδο να τα σπάσει.
Ε όχι να παρακινούμε να πάει στο γήπεδο να τα σπάσει :mad:
Όποιος θέλει να σπάει, ας σπάει τα δικά του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

jrot6

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο jrot6 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών, επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,535 μηνύματα.
3. Το αστείο είναι πως αυτή την τακτική ακολουθεί το κράτος απέναντι στους "γνωστούς - άγνωστους". Τους αγνοεί τον περισσότερο καιρό ενω θα μπορούσε εύκολα να γεμίσει φυλακές με αναρχικούς και να τους περιθωριοποιήσει όπως έχει κάνει με άλλες ομάδες.
Εγω δεν βλεπω να τους αγνοει.Για δες εδω:
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=846651
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=846669

Αμφιβάλλεις οτι πολλες φορες τους φορτωνουν με ψευτικες κατηγοριες?Στη Θεσσαλονικη τοο 2003 στη σύνοδο της Ε.Ε. αν θυμασαι ειχαν συλαβει ενα βρετανο και στο κατηγορητηριο ανεφερε οτι οταν τον συνελαβαν ειχε μια μπλε τσαντα πανω που ειχε μεσα μολοτοφ,τσεκουρια κτλ.Ευτυχως ειχε τυχει στη συληψη του να εχει τραβηχθει ενα video απο την ΕΡΤ3 που εδειχνε οτι οταν τον πιασανε φορουσε μια μαυρη τσαντα.Μετα δειχνει ενα μπατσο να μαζευει απο κατω μια μπλε τσαντα και να βαζει μεσα διαφορα που ειχαν πεσει κατω κατα την διαρκεια των επεισοδιων και να την πεταει διπλα του.Δεν βρισκω ρε γαμωτο και το videaki τωρα.Επισης με τον Παναγιωτη με τα πρασινα σταρακια(που δεν ειναι και αναρχικος)δεν πηγαν να του φορτωσουν πραγματα που εκανε αλλο ατομο και ευτυχως και εκει ετυχε να υπαρχει βιντεο που τον αθωωνε?Και παλι καθησε 1 μηνα φυλακη.Αυτο αλλωστε ειναι γνωστη τακτικη τιμωριας.Αν πιασουν εναν αναρχικο και δεν εχουν στοιχεια για να καταδικαστει συνηθως τον αφηνουν στην φυλακη το μεγιστο διαστημα που μπορει να ειναι καποιος προφυλακιστεος(νομιζω κιολας οτι ηταν γυρω στους 8-9 μηνες και τωρα αυξηθηκε).Στις φυλακες αυτη τη στιγμη σε τετοια κατασταση βρισκονται αρκετοι(και αφου θελεις να μιλαμε με ονοματα.Κοντορεβυθακης,Τσουραπας,Χριστιδου,Μποτζατζης,Μαλινδρετος κ.α.).
Για το καψιμο της σημαιας ειναι συμβολικη κινηση.Ωραιο δοκιμιο πανω στο θεμα που διαβασα τελευταια ειναι το "Για τη σημαια και το εθνος" των Σωτη Τριανταφυλλου-Ηλια Ιωακειμογλου.

Πότε επιχείρησαν ειρηνική πορεία οι αναρχικοί;:P
Αρκετα συχνα γινονται πορειες αναρχικων εντελως ειρηνικες.Αλλο αν δεν τις βλεπεις εσυ,μιας και τα καναλια δεν τις δειχνουν.Εγω σου μιλαω απο προσωπικη πειρα μιας και αν δεν ειμαι αναρχικος εχω παραβρεθει σε παρα πολλες τετοιες πορειες.

H αναρχία δεν έχει επίσημη θέση απέναντι στην θρησκεία; Πως αντιμετωπίζει την εκκλησία και τους ιερομένους για παράδειγμα;

Μα δεν υπαρχει μια αναρχια για να υπαρχει επισημη θεση.Πρωτα απο ολα υπαρχουν πολλες θεωριες αναρχισμου που εξελισονται κιολας με το περασμα των ετων.Επισης στην Ελλαδα υπαρχουν πολλες ομαδες με αρκετες πολλες φορες διαφορετικες αποψεις μεταξυ τους.Αλλα σε γενικες γραμμες οι αναρχικοι ειναι εναντιον καθε θρησκειας,αφου οι θρησκειες καθοδηγουν τους ανθρωπους με συγκεκριμενες αρχες,κατι που αντιτιθεται στην ιδεολογια τους.

6. Η αλήθεια έιναι πως γίνεται κατάχρηση του όρου "αναρχικός". Τον διεκδικούν άτομα που μόνο απο συνήθεια τους αποδίδεται πλεον χάρην ευκολίας συζητήσεως και ομαδοποίσησης. Προσωπικά θεωρώ πως ο αναρχισμός έρχεται να συμπληρώσει αρετές που ήδη προυπάρχουν σε ένα άτομο.
Εδω θα συμφωνησω μαζι σου για την καταχρηση.Και πιστευω ενα μεγαλο ερωτημα ειναι αν θα μπορουσε να εφαρμοστει ποτε ενα τετοιο συστημα χωρις να οδηγηθει σε ενα ολοκληρωτικο καθεστως.Σιγουρα δεν θα μπορουσε να εφαρμοστει σε μια χωρα μονο.Επισης υπαρχει και το ερωτημα αν ο ανταγωνισμος ειναι εμφυτος στον ανθρωπο η μπαινει μεσα του με τον τροπο που μεγαλωνει.Εμενα μου αρεσουν οι αναρχικοι γιατι ειναι μια διαφορετικη φωνη αντιδρασης,θετωντας πολλες φορες θεματα που ξεχνανε πολλοι(απο τους μεταναστες,το περιβαλλον,τις καμερες,τα ποδηλατα κτλ),χωρις να εκμεταλευονται την παρουσια σου εκει(οπως κανουν τα κομματα της αριστερας που σε βλεπουν σαν ψηφο).

Προφανώς δεν έχεις ιδέα απο διαδικασία μύησης στον οργανομένο αναρχισμό και φακέλωμα στελεχών τους :(. Δυστηχώς θα πρέπει επίσης να σε ενημερώσω οτι μπερδεύεις την φυλακή με τα κρατητήρια. Αναρχικός στην Ελλάδα ουδέποτε καταδικάστηκε για να βρεθεί στην φυλακή. Κρίμα γιατί νόμιζα ήξερες απο τον χώρο και θα είχε ενδιαφέρον η συζήτηση!:/:
Αν εχω ιδεα και αν ξερω απο το χωρο ασε με να το κρινω μονο εγω.Δεν με ξερεις οποτε μην βγαζεις αυθαιρετα συμπερασματα.Πες την γνωμη σου απλα..:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
Ε όχι να παρακινούμε να πάει στο γήπεδο να τα σπάσει :mad:
Όποιος θέλει να σπάει, ας σπάει τα δικά του.

Καλά μη προσβάλλεσαι και εσύ! Δεν το είπα για να παρακινήσω αλλά για να διαχωρίσω το ξέσπασμα του καθενός από την ιδεολογία :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Η θέση του αναρχικού απέναντι στη θρησκεία, συνοψίζεται στην εξής απλή φράση: "Ούτε Θεός, ούτε αφέντης" (Ni Dieu, ni Maitre). Αν κοιτάξετε καλύτερα τις θέσεις μου στο θέμα περί Θεού ("Πιστεύετε στο Θεό;"), θα δείτε ότι κινoύνται σε αυτό το κλίμα. Άλλο ο Θεός, με την έννοια που έχει επιβληθεί στις μάζες, ως εξουσιαστικός μοχλός και καταλύτης ("Ελέω Θεού Βασιλεύς", "Επίσημη θρησκεία του κράτους" κλπ) και άλλο το "Θείον" (not sulphur, da?:P).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

urfurslaag

Νεοφερμένος

Ο urfurslaag αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών και επαγγέλεται Ζωγράφος. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Γειά χαρά σε όλους! με ενδιαφέρον παρακολούθησα την συζήτηση και δυστυχώς αυτό που βλέπω είναι μια αναπαραγωγή στερεοτύπων απέναντι στον αναρχισμό που είναι κυρίως ένα φιλοσοφικό ρεύμα παρά μια πολιτική πρακτική. Οι διάφοροι θερμόαιμοι που τα σπάνε έχουν τόση σχέση με την αναρχία όσο τα ψάρια με τα ποδήλατα. Η χώρα μας μάλιστα έχει να επιδείξει έναν από τους σημαντικότερους στοχαστές της αναρχία τον Κορνήλιο Καστοριάδη ο οποίος τυγχάνει τεράστιας διεθνούς αναγνώρισης αλλά στην Ελλάδα δυστυχώς έχει θαφτεί κάτω από όλα αυτά τα τσογλανάκια που σπάνε αυτοκίνητα.
Πρέπει να γνωρίζεται πως και στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα υπάρχουν αναρίθμητες ομάδες εργασίας πάνω στον αναρχισμό και πάνω στην σκέψη των εκπροσώπων του και είναι κρίμα να επισκιάζεται ένα τόσο σοβαρό θεωρητικό έργο από κάποιους ανεγκέφαλους...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

diotima

Διάσημο μέλος

Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,480 μηνύματα.
Γενικά,αν θέλετε να ενημερωθείτε για λεπτομέριες περί αναρχίας,επισκευθείτε λίγο το athens.indymedia.org που υπέδειξε και πιο πριν ο jrot..Ιδιαίτερα εσύ phalanx,που είσαι και λίγο άπιστος Θωμάς..Α!Και να ξέρεις πως έδωσα τη δέουσα σημασία στις ερωτήσεις σου.Αν σου φάνηκαν μισές,sorry αλλά έκανα πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Επίσης,κάτι που βρήκα τώρα στο indymedia και μπορεί να φανεί χρήσιμο σε αυτούς που πραγματικά θέλουν να μάθουν λίγα πράγματα.Η αλήθεια είναι ότι είναι ένα μακροσκελές "αλφαβητάρι" του αναρχισμού και χρειάζεται υπομονή στο διάβασμα..
https://www.mediafire.com/?mxy10raxzym
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

lugar

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών. Έχει γράψει 846 μηνύματα.
Πάντως στο ινδυμεδια πρέπει να έχει κανείς πολύ υπομονή για να βγάλει άκρη γιατί και οι χαρακτηρισμοί και τα τρολλ είναι εντυπωσιακά πολλά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Phalanx

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Phalanx αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 163 μηνύματα.
Αν δεν έχεις διαβάσει "Στόχο" , "Ριζοσπάστη" και το "indymedia" δεν έχεις αντικειμενική άποψη :P

Το περίεργο είναι οτι η πολιτεία βάζει λουκέτο σε blog's δημοσιογραφικού περιεχομένου για κριτική σε δημόσια πρόσωπα και έχουμε τον Στόχο να επικηρύσσει με αμοιβή άτομα, το indymedia να οργανώνει τον πόλεμο των πόλεων και το Ριζοσπάστη να διαβάζεις και να αναρωτιέσαι αν τελείωσε ο εμφύλιος :/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

diotima

Διάσημο μέλος

Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,480 μηνύματα.
Σίγουρα βλέπετε τηλεόραση..Σίγουρα ακούσατε στις ειδήσεις το συμβάν με τα αλάνια που μπήκανε στο σουπερ μαρκετ και ξύλωσαν τρόφιμα,για να τα μοιράσουν αργότερα στην κοντινότερη λαϊκή..Είναι ακόμα οι αναρχικοί χούλιγκανς;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Phalanx

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Phalanx αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 163 μηνύματα.
Δάκρυσα !!!

"Καμένες και σκισμένες βρήκαν τις σημαίες που ήταν αναρτημένες στα προαύλια των σχολείων τους οι διευθυντές του 6ου Γυμνασίου και του 5ου Λυκείου Αμαρουσίου, στον Άγιο Θωμά, το πρωί της Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου 2007. Άγνωστοι εισέβαλαν στην αυλή των διδακτηρίων, έκαψαν και έσκισαν τις σημαίες και έγραψαν στους τοίχους «αντεξουσιαστικά» συνθήματα."

"Ρίχνοντας την ήδη σπασμένη τζαμαρία, την οποία οι πρόσκοποι είχαν κολλήσει πρόχειρα, περιμένοντας την αντικατάστασή της από την υπηρεσία του Δήμου, οι αναρχικοί «χτύπησαν» και στην εστία του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αμαρουσίου.

«Κατέστρεψαν ολοκληρωτικά την ήδη σπασμένη τζαμαρία μας και έκλεψαν τρεις ελληνικές σημαίες», δήλωσε στην «Α» ο τοπικός έφορος προσκόπων Αμαρουσίου-Πεύκης-Μελισσίων"

Πηγή : amarysia.gr


Επίθεση με μολότοφ σε τράπεζα τα ξημερώματα Τουλάχιστον 10 βόμβες μολότοφ έριξαν άγνωστοι, τα ξημερώματα της Τρίτης, σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας, στο Περιστέρι, με αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες.

Από την φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς ο εσωτερικός χώρος της τράπεζας, ενώ σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν και σε ένα περίπτερο που βρισκόταν κοντά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο 34χρονος ιδιοκτήτης του περίπτερου εξέφρασε την απόγνωσή του, καθώς οι ζημιές φθάνουν τις 60.000 ευρώ
Πηγή:ANT1


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΓΙΩΡΓΟ ΒΟΥΤΣΗ - ΒΟΓΙΑΤΖΗ Πηγή : athens.indymedia.org

Ο 22χρονος Γιώργος Βογιατζής-Βούτσης, γιος γνωστού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της προηγούμενης Τετάρτης λίγη ώρα μετά τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στου Γκύζη
Πηγή : tovima.dolnet.gr
  • υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων... κάνοντας επιθέσεις σε οποιονδήποτε δεν συμφωνεί μαζί τους...
  • υπέρ της ελευθερίας του λόγου... καίγοντας βιβλιοπωλεία και ιδιωτικές περιουσίες...
  • υπέρ της δημοκρατίας... καταλύοντας τους νόμους...
  • υπέρ του λαού... καταστρέφοντας δημόσια περιουσία...
  • ενάντια στον ρατσισμό...γιατί αυτό επιδοτείται...
  • κατά του συστήματος... στηρίζοντας το σε κάθε κακοτοπιά...
  • ενάντια στην εξουσία... τραβώντας επάνω τους τα φώτα όποτε αυτή έχει ανάγκη απεμπλοκής από την δημόσια κριτική...
  • ενάντια στον Εθνικισμό... αλλά όχι στους Εθνικισμούς των άλλων κρατών...
  • ενάντια στην παγκοσμιοποίηση... αλλά ταυτόχρονα οι καλύτεροι υποστηρικτές της εντός Ελλάδος...
  • υπέρ της κοινωνίας... προβοκάροντας τους κοινωνικούς αγώνες και δίνοντας άλλοθι στην κρατική επιστασία...
ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε εισοδήματα από βουλευτική αποζημίωση 82.760,79 και από άλλες πηγές 34.709,36 ευρώ Μέρος της βουλευτικής του αποζημίωσης (14.000 ευρώ) διέθεσε ως ενίσχυση στο κόμμα του. Η σύζυγός του Αικατερίνη Χαραλαμπάκη δήλωσε εισόδημα 42.783,80 ευρώ.
Δεν υπάρχει μεταβολή στην ακίνητη περιουσία του κ. Αλαβάνου, πλην της απόρριψης νομής οικοπέδου 1.511 τμ στο Πασακρωτήρι Τήνου, στο οποίο είχε δικαίωμα 4,16%.

Διατηρεί το ένα δωδέκατο ξενοδοχείου 1.293 τμ στην Παραλία Τήνου,

Στα Δύο Χωριά Τήνου, οικόπεδο 951 τμ με οικία (1994-από 50% με τη σύζυγο).

Στην Καζανόβα Τήνου, διαμέρισμα 61,70 τμ (1992)

Μαζί με τη σύζυγό του, στον Πανέθυμο Χανίων αγροτεμάχιο έκτασης 5.000 τμ (1999), και στο Σαρακύνηγο Χανίων, αγροτεμάχιο 6.000 τμ (2004)

Η σύζυγός του κ. Αλαβάνου, Αικ. Χαραλαμπάκη κατέχει

-στην Παλαιά Πεντέλη Αττικής, οικία 190 τμ σε οικόπεδο 570 τμ (1973)

-στα Χανιά, μία οικία 180 τμ (1994)

-στην Αθήνα, ένα διαμέρισμα (50% πλήρης, 50% ψιλή κυριότητα) 84 τμ (1994)

-στον Πλατανιά Χανίων μία εξοχική κατοικία (25% πλήρης, 25% ψιλή κυριότητα) 150 τμ (1987)

-στο Ηράκλειο, μία αποθήκη 35 τμ σε έκταση εδάφους 240 τμ (1998).

-στις Βρυξέλλες, ένα διαμέρισμα 60 τμ (1996)

-στον Πανέθυμο Χανίων, αγροτεμάχιο 11,8 στρ (1995).

Το χαρτοφυλάκιο του κ. Αλαβάνου, περιλαμβάνει μετοχές αξίας 60.019 ευρώ και της συζύγου του αξίας 27.743 ευρώ. Οι καταθέσεις του ανέρχονται στα 452.600 ευρώ και της συζύγου του στα 62.400 ευρώ.

Διαθέτει ένα ΙΧΕ 1400 κε (1995) και η σύζυγός του δύο ΙΧΕ 1400 κε (1989) και 1600 κε (2002)."
Υ.Γ. Τίποτα απο τα παραπάνω δεν γράφτηκε απο μένα. Εμπρός λοιπόν να τα καταδικάσουμε τώρα όλοι μαζί.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

stavros_

Δραστήριο μέλος

Ο mpampis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Βάρη (Αττική). Έχει γράψει 646 μηνύματα.
Σίγουρα βλέπετε τηλεόραση..Σίγουρα ακούσατε στις ειδήσεις το συμβάν με τα αλάνια που μπήκανε στο σουπερ μαρκετ και ξύλωσαν τρόφιμα,για να τα μοιράσουν αργότερα στην κοντινότερη λαϊκή..Είναι ακόμα οι αναρχικοί χούλιγκανς;
Θέλει πολυ σκέψη για να καταλάβει κανείς οτι με τη βία δεν λύνονται τα προβλήματα?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
Υ.Γ. Τίποτα απο τα παραπάνω δεν γράφτηκε απο μένα. Εμπρός λοιπόν να τα καταδικάσουμε τώρα όλοι μαζί.

@ Phalanx

Σόρρυ αλλά θα τα καταδικάσω.

α) Αρχικά δεν μπορείς σε θέμα με αναρχικούς να υποννοείς ότι ο ΣΥΝ έχει σχέση με αυτούς όπως δεν μπορώ να πω ότι το ΛΑΟΣ έχει άμεση σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Η ανεκτικότητα της αριστεράς στους αναρχικούς δεν σημαίνει ταύτιση με τις απόψεις τους αλλά την άρνηση να παίξουν το παιχνίδι των ΜΜΕ.

β) Η περιουσία του Αλαβάνου όντως είναι τροχοπέδη σε μια βουλευτική καριέρα αριστερού και μπορεί αν μην θεωρηθεί political correct αλλά όμως δες και αυτό: αντί να είναι στη ΝΔ είναι στην αριστερά και αρχηγός κόμματος μέχρι πρόσφατα. Αυτό κάτι σημαίνει...

γ) Για τα επεισόδια των αναρχικών δεν διαφωνώ. Όπως έχω ξαναπεί παντού υπάρχουν καταπιεσμένοι που θα τα σπάσουν. Αλλά αν τα κάνουμε όλα άσπρο-μαύρο μπορούμε να μιλήσουμε επίσης για την έννομη βία και την κατάχρησή της από τους μπ... ε, τους αστυνομικούς. Μη μπερδεύεις τον αναρχισμό με αυτές τις ομάδες όταν μάλιστα ακούγονται και φήμες περί προβοκάτσιας σε μερικές περιπτώσεις/

Τέλος, (δε ξέρω που τις βρήκες) για τις κουκίδες:
ενάντια στον ρατσισμό...γιατί αυτό επιδοτείται...

Πάντα η αναρχία είναι ενάντια στον ρατσισμό... Θα το έκανε ακόμα και αν δεν επιδοτούνταν. Δεν γίνεται αλλιώς

ενάντια στον Εθνικισμό... αλλά όχι στους Εθνικισμούς των άλλων κρατών...
Το έθεσες σωστά αρχικά... Ενάντια στο εθνικισμό γενικά. Είτε είναι γαλλικός είτε τουρκικός είτε ελληνικός. Όταν μια μειονότητα ή ένα μικρό κράτος ζητάει δικαιώματα δεν είναι εθνικισμός είναι πολιτικές και κοινωνικές ελευθερίες και διεκδίκηση τους...

ενάντια στην παγκοσμιοποίηση... αλλά ταυτόχρονα οι καλύτεροι υποστηρικτές της εντός Ελλάδος...
Ενάντια σε μια παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου και του ανταγωνισμού που οδηγεί σε πολεμικές συγκρούσεις και ανισότητες... Όχι σε μια παγκοσμιοποίηση με διεθνιστικά χαρακτηριστικά...

Στις άλλες κουκίδες συμφωνώ από λίγο εως πολύ μιας και η αναρχία έχει αρκετές αντινομίες στο εσωτερικό της και πρέπει να λύσει διάφορα προβλήματα σχετικά με τη χρήση της βίας.

Αλλά χωρίς να είμαι αναρχικός για αποφυγή παρεξήγησης (Οικολόγοι- εναλλακτικοί rule) μιας και ο αναρχισμός είναι στιγματισμένος από τα ΜΜΕ σαν αλήτης και δεν θέλω να θεωρηθώ τέτοιος βλέπω συνεχή αναφορά στην αναρχία σαν το νούμερο ένα εχθρό του κράτους και της δημοκρατίας... Δηλαδή οι αναρχικοί είναι πιο επικίνδυνοι από τους φασίστες; Ευτυχώς για τους τελευταίους οι στόχοι τους είναι μη Έλληνες οπότε δεν τραβούν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ

Υ.Γ. Τώρα πρόσεξα καλύτερα τον τίτλο και τι αντιπροσωπεύει. Αναρχικοί χούλιγκανς!!!!! Α ωραία. Αναρχισμός είναι ιδεολογία με βάση αρχές του διαφωτισμού και ιδέες ισότητας. Αν ταυτίζεται με χουλιγκανισμούς (φαινόμενα αποκλειστικά βίας τα οποία έχουν συνήθως ακροδεξιό περιεχόμενο) εντάξει, καλά πάμε... Τότε και οι κομμουνιστές τρώνε βρέφη όπως και οι καπιταλιστές σκοτώνουν όσους δεν δουλεύουν πολύ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Θέλει πολυ σκέψη για να καταλάβει κανείς οτι με τη βία δεν λύνονται τα προβλήματα?


"Σύμφωνα με τη κρίση μου, άνοιξαν τα μάτια του κόσμου. Τα έθνη δεν γνώριζαν πριν τίποτε, και ο λαός νόμιζε ότι οι βασιλιάδες ήταν Θεοί επί γης, και ότι έκαναν και έλεγαν ήταν το σωστό. Μέσα από τη παρούσα αλλαγή, είναι πλέον δυσκολότερο να ελεγχθούν ο λαός."


...Ο Κωλοκοτρώνης περιγράφει τις εντύπωσεις του από τη Γαλλική Επανάσταση.


εδιτ:
Τότε και οι κομμουνιστές τρώνε βρέφη όπως και οι καπιταλιστές σκοτώνουν όσους δεν δουλεύουν πολύ.

Αυτό είναι ψέμμα.

Οι καπιταλιστές δεν σκοτώνουν όσους δεν δουλεύουν.
Τους θέλουν μετά βίας ζωντανούς, πεινασμένους, απελπισμένους και αποχαυνωμένους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

stavros_

Δραστήριο μέλος

Ο mpampis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Βάρη (Αττική). Έχει γράψει 646 μηνύματα.
Σύμφωνα με τη κρίση μου, άνοιξαν τα μάτια του κόσμου. Τα έθνη δεν γνώριζαν πριν τίποτε, και ο λαός νόμιζε ότι οι βασιλιάδες ήταν Θεοί επί γης, και ότι έκαναν και έλεγαν ήταν το σωστό. Μέσα από τη παρούσα αλλαγή, είναι πλέον δυσκολότερο να ελεγχθούν ο λαός."


...Ο Κωλοκοτρώνης περιγράφει τις εντύπωσεις του από τη Γαλλική Επανάσταση.
Με τη διαφορά οτι τώρα ξέρει ο λαός...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neph

Νεοφερμένος

Η Neph αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Ο αναρχικος ειναι ενα ατομο με ιδεολογικα στανταρ και αποψεις που στηριζονται σε τεκμηρια και επιχειρηματα. Ο χουλιγκαν ειναι αυτος που θα σπασει ο,τι βρει μπροστα του για να βγαλει τη γκαβλα του απλα. Ο αναρχικος μπορει να σπασει τη τζαμαρια μιας τραπεζας η μιας πολυεθνικης, οχι ομως το ψιλικατζιδικο του κυρ-Γιωργου. Αυτο θα το κανει ισως ο χουλιγκαν. Τωρα η συγχηση που προκαλειται στο θεμα και το κραξιμο των αναρχικων οφειλεται στο οτι καποιοι ηλιθιοι χουλιγκαν αυτοαποκαλουνται και "αναρχικοι" η παταν αλφαδια στους τοιχους. Οχι, η πραγματικη αναρχια και οι πραγματικοι αναρχικοι δεν εκφραζονται με αυτη την εικονα. Ειναι αυτοι που καταρριπτουν καθε μορφη αρχης και εξουσιας, καθε νομο, καθε κρατος, καθε θεο, καθε συνορο.
Υπαρχει κι ενα ανεκδοτο σχετικα με το θεμα: Ειναι ενας αναρχικος κι ενας χουλιγκαν κ ο τελευταιος εχει μια μολοτοφ σε μια πορεια. Λεει ο χουλιγκανος στον αναρχικο "να την πεταξουμε??" και ο αναρχικος κοιταει δεξια αριστερα και του λεει "που?". Του απανταει ο χουλιγκανος "ε κι εσυ με τις ιδεολογιες σου..."
Open your Eyes
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vendetta

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Thor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, επαγγέλεται Ξεναγός και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,275 μηνύματα.
Ένα άτομο το οποίο καταλαμβάνει ένα δημόσιο κτίριο προκειμένου να εκφράσει τις απόψεις του και αυτές να ακουστούν σε όλους είναι αναρχικός...Καταλύει νόμους και εμποδίζει την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας...Το ίδιο άτομο μετά από λίγες ημέρες προξενεί ανυπολόγιστες ζημιές στο κτίριο αυτό...Τώρα αυτό το άτομο λέγεται χούλιγκαν...
Που έχω κάνει λάθος;;;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

teo

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Θοδωρής αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,573 μηνύματα.
Ετσι πρεπει κυριο μελημα ενος αναρχικου πρεπει να ειναι η επικρατηση της απολυτης αναρχιας :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Bill

Επιφανές μέλος

Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Ετσι πρεπει κυριο μελημα ενος αναρχικου πρεπει να ειναι η επικρατηση της απολυτης αναρχιας :)

Έχει διαφορά το απόλυτο χάος , από την εναντίωση σε κάθε μορφής διοικιτική εξουσία.

Ο αναρχισμός είναι μια πολιτική θεωρία ο στόχος της οποίας είναι η δημιουργία της αναρχίας, “της απουσίας ενός αφέντη, ενός άρχοντα.” ( Προυντόν, Τι Σημαίνει Ιδιοκτησία) Με άλλα λόγια, ο αναρχισμός είναι μια πολιτική θεωρία που στοχεύει στη δημιουργία μιας κοινωνίας μέσα στην οποία τα άτομα ελεύθερα συνεργάζονται μεταξύ τους με ισότητα και ελευθερία. Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο αναρχισμός αντιτίθεται σε κάθε μορφή ιεραρχικού ελέγχου –είτε πρόκειται για κρατικό έλεγχο ή για καπιταλιστικό– θεωρώντας τον όχι μόνο βλαβερό για το άτομο και την ατομικότητά του, αλλά και περιττό.

Οπότε το "πάω και τα σπάω όλα για την επικράτηση της απόλυτης αναρχίας" , προσωπικά δε το βρίσκω λογικό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

teo

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Θοδωρής αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,573 μηνύματα.
δημιουργης κλιμα επαναστατηκο με αυτες τις πραξεις ετσι δεν ειναι ? :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top