Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 34 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 68.437 εγγεγραμμένα μέλη και 3.563.120 μηνύματα σε 105.954 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 246 άτομα.
Ε με μπέρδεψε ο χάκερΤουλάχιστον εσύ περίμενα ότι θα καταλάβαινες το νόημα αυτών που λέω.
Εννοώ ότι στις μέρες μας, θεωρούνται "σωστοί" οι άνθρωποι που τάσσονται υπέρ της σύγχρονης νοοτροπίας ότι κάθε τι νέο, προκλητικότερο και πιο ακραίο από το προηγούμενο, είναι αποδεκτό και δηλώνουν υπέρμαχοί της, ακόμα και αν δεν συμφωνούν.
Δείχνουν δηλαδή ότι αποδέχονται κάτι που στην ουσία απορρίπτουν μόνο και μόνο για να γίνουν αρεστοί.
΄Οταν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι κληθούν να επιλέξουν τα σημαντικά πρόσωπα της ζωής τους (φίλους, ταίρι), θα απεκδυθούν αυτά που υποστήριζαν στους ευρύτερους και ουδέτερους κοινωνικούς τους κύκλους και θα επιλέξουν με τα πραγματικά τους κριτήρια που καμία σχέση δεν θα έχουν με τις προηγούμενα αναφερόμενες δηλώσεις τους.
Δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα!
Ας πω ένα χαζότατο παράδειγμα επειδή αν πιάσουμε τα σοβαρότερα όπως ο Hack, δεν θα βγάλουμε άκρη.
Μέσα στις προδιαγραφές κάποιου είναι η μελλοντική γυναίκα του, να ξέρει να μαγειρεύει καλά.
΄Οταν έρθει η κουβέντα σ΄αυτό το θέμα, σ΄ ένα πάρτι της εταιρείας που δουλεύει, θα πει το κοινώς αποδεκτό: "Εγώ θέλω μια καλή κοπέλα και δεν μ΄ενδιαφέρει τίποτα άλλο".
Επειδή αν πει ότι θέλει καλή μαγείρισσα θα του ορμήξουν οι άλλοι (και κυρίως οι άλλες) και θα του πουν : "Καλά γυναίκα θες εσύ ή μαγείρισσα, πέρασαν φίλε οι εποχές που οι γυναίκες ήταν δούλες! Δεν το περίμεναμε από σένα να έχεις τέτοιες ιδέες!" και τους λοιπούς σύγχρονους αφορισμούς.
(΄Ασχετα αν αυτός που το είπε, δέρνει τη γυναίκα του πρωί, μεσημέρι και βράδυ, όχι για κάτι που έκανε αλλά γι΄αυτό που μπορεί να σκεφτεί, να κάνει).
Πολλαπλά επίπεδα συμβιβασμού!
΄Οταν όμως ψάξει μια κοπέλα για να την βάλει σοβαρά δίπλα του, θα φροντίσει να μάθει αν ξέρει να μαγειρεύει καλά επειδή αυτό είναι αυτό που πραγματικά θέλει.
Τώρα όσον αφορά εμένα κανένα παράπονο δεν έχω και καθόλου δεν με πειράζει πώς θα με χαρακτηρίσουν!
Εγώ λέω τα ίδια και "στο πάρτυ της εταιρείας" και στους δικούς μου ανθρώπους επειδή αρνούμαι να παίξω αυτό το παιχνίδι.
΄Οποιοι είναι να με αποδεχθούν, θα με αποδεχθούν επειδή εκτίμησαν αυτό που είμαι και όχι επειδή συντάσομαι με το πνεύμα της εποχής.
Η ανέκτικότητά μου επίσης είναι πολύ περιορισμένη και αφορά σε θέματα που δεν άπτονται των σοβαρών πυλώνων της προσωπικότητάς μου.
Και ναι θα συνεχίσω να μην αποδέχομαι απόψεις και ανθρώπους που μου τινάζουν τα μυαλά στον αέρα επειδή απλά δηλώνω αδυναμία να το κάνω!
Ας κάνουν και αυτοί το ίδιο με μένα!
΄Ετσι κι αλλιώς τι είχαμε, τι χάσαμε !
Ούτε εγώ θα επέλεγα να κάνω ποτέ παρέα μαζί τους ούτε αυτοί μ΄εμένα!
Τώρα για το τελευταίο που γράφεις ότι οι προοδευτικοί είναι υποκριτές, μα τω Θεω δεν ξέρω από πού προέκυψε! Κανένας δεν είπε κατι τέτοιο!
Εκτός ελαχίστων, φωτεινών εξαιρέσεων η εποχή μας, είναι η αποθέωση του τίποτα!Ε με μπέρδεψε ο χάκερ
Εσύ λες για το νέο δεν λες για την ανεκτικότητα .
Αλλά δεν ξέρω αν η αξία της εποχής είναι ότι νέο ίσον ωραίο . Εγώ θα έλεγα η ελευθερία περισσότερο στη μαγειρική που λες να είμαι μαγείρισσα ή να μην είμαι ας πούμε να έχω την επιλογή και να κάνω ''ότι με κάνει ευτυχισμένη '' , αυτή είναι η αξία της εποχής . Οπότε ίσως όποιος δεν θέλει μαγείρισσα θα σκεφτούν όλοι ότι προωθεί αυτή την ελευθερία και μπορεί να επιβραβεύεται και ο παλιός να τρώει κράξιμο.
Πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτό το φαινόμενο έχει παίξει η πολιτική ορθότητα που επικρατεί στις μέρες μας, η οποία άτυπα επηρεάζει την ελευθερία του λόγου και ο άκρατος δικαιωματισμός συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδωνΥπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα σήμερα στην κοινωνία ότι τα πάντα ΠΡΕΠΕΙ να είναι αποδεκτά και ότι κατά κάποιον τρόπο δεν είμαστε "σωστοί" αν δεν τα δεχόμαστε.
Η ανεκτικότητα έχει γίνει λάστιχο που έχει τραβηχτεί σε τέτοιο σημείο που έχει σπάσει!
Κατακρίνουμε τη "λογική" σκέψη και χειροκροτούμε την κάθε καινούρια, πιο ακραία πρόκληση.
Και για να "φαινόμαστε" όλοι ότι είμαστε σύγχρονοι, προοδευτικοί, ανοιχτόμυαλοι κτλ, δηλώνουμε οπαδοί τους.
Απλά το "δηλώνουμε" όμως, επειδή κάθε άνθρωπος σύμφωνα με τις προσλαμβάνουσες παραστάσεις της ζωής του και τον χαρακτήρα που έχει οικοδομήσει, περιχαρακώνει κάποια όρια που μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει για να αισθάνεται συνεπής με τον εαυτό του.
΄Οταν λοιπόν δει, ακούσει, μάθει κάτι που του φαίνεται τόσο "ξένο" που δεν μπορεί καν να το επεξεργαστεί και να το καταλάβει, απλά το απορρίπτει και αυτομάτως απορρίπτει και αυτούς που το αποδέχονται για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορούν να συνεννοηθούν.
Ψάχνει λοιπόν να βρει ανθρώπους με τους οποίους ταιριάζει και λογική απόρροια αυτού είναι, φιλοσοφώντας να κατακρίνουν αυτό που δεν αποδέχονται.
Η εικόνα "αποδέχεται" και η ουσία "απορρίπτει"!
Προσωπικά αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω.
Θα συνεχίσω να μην αποδέχομαι όσα θεωρώ "παράλογα" και θα συνεχίσω να το δηλώνω ακόμα κι αν χαρακτηριστώ αρνητικά!