• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Ανησυχία για την Ευλογιά των Πιθήκων

Ion.

Επιφανές μέλος

Η Sofia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 8,129 μηνύματα.

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,023 μηνύματα.
Τουλάχιστον, τώρα, μεγάλο μέρος των πολιτών έχει ευαισθητοποιηθεί σχετικά με το θέμα της υγείας, μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού και ίσως μας βρει πιο προετοιμασμένους αυτή η έξαρση της ευλογιάς
 

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,775 μηνύματα.
Η πιθανότητα για πανδημία monkeypox προσεγγίζει τόσο πολύ το μηδέν, που μπορούμε απλά να πούμε 0%.
 

Ion.

Επιφανές μέλος

Η Sofia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 8,129 μηνύματα.

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,775 μηνύματα.
Γιατί ?
Ήδη έχει εξαπλωθεί σε αρκετές χώρες.
Γιατι μεταδίδεται δύσκολα, ανιχνεύεται εύκολα και καλύπτεται από το υπάρχον εμβόλιο της ευλογιάς. Α, επίσης αντιμετωπίζεται έμμεσα και με τα μέτρα του κοβιντ.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Joji

Διακεκριμένο μέλος

Η Τζότζι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 6,574 μηνύματα.
Ναι θα δείτε πως θα κρυφτούν όλοι σπίτια τους όταν έρθει στην Ελλάδα. Και μόνο με τα σπυριά σκιάζεσαι. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Αποτελεί μεγαλύτερο κίνητρο αυτό το συγκεκριμένο σύμπτωμα για να φυλαχτούν οι άνθρωποι από μόνοι τους, σε αντίθεση με τον Covid.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Γιατι με διαδίδεται δύσκολα, ανιχνεύεται εύκολα και καλύπτεται από το υπάρχον εμβόλιο της ευλογιάς.
Η δυναμικη των ιων,βακτηριων, γενικα μικροοργανισμων εχει αλλαξει με τον κοβιντ που εχει καταστρεψει το ανσοποιητικο οσων εχουν κολλησει ανεξαρτητος ιστορικο εμβολιασμου .Ειμαστε πιο ευαλωτοι πλεον σε μολυνσεις

Ο ιος μπορει να εχει R0 μικρο και να φαινεται να μην πηγαινει για πανδημια αλλα αν καταστει ανεξελγκτος (η κοινος φαση ,ειναι mild αρα let it rip ) τοτε θα αυξηθει και θα το πληρωσουμε ακριβα σε θανατους ,οικονομικα και απο ακθε αποψη .Και ο ιος της ευλογιας οταν εκανε την εισοδο του στους ανθρωπους ηταν πολυ δυσκολο να μεταδιδεται ......και κατεληξε τελικα με R0=7 .Αν ο ιος αφεθει ελεύθερος με μεγάλο human to human transmission είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προσαρμοστει στον ανθρωπο και είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί η μεταδοτικότητα και η νοσηρότητα


Τουλαχιστον μια χωρα εκανε την αρχη και κατατασει τον ιο disease dangerous to public health ....ελπιζω συντομα να το κανει ο ΠΟΥ και ολες οι χωρες να παμε ξανα σε μετρα χτες κιολας
 
Τελευταία επεξεργασία:

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,775 μηνύματα.
Η δυναμικη των αν καταστει ανεξελγκτος (η κοινος φαση ,ειναι mild αρα let it rip ) τοτε θα αυξηθει και θα το πληρωσουμε ακριβα σε θανατους ,οικονομικα και απο ακθε αποψη
Για την πιθανότητα να "καταστει ανεξελγκτος", βλέπε τα παραπάνω ποστ.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,484 μηνύματα.

Έχει προκύψει ένα θεματάκι με τον ιό της ευλογιάς του πιθήκου και, όπως συνήθως, θα γραφούν/ακουστούν οι συνήθεις ανοησίες από τους συνήθεις υπόπτους (κυνηγούς των κλικ και συνωμοσιολόγους). Γι’ αυτό σπεύδω να γράψω μερικά τινά.

1) Ο ιός αυτός είναι γνωστός εδώ και δεκαετίες (1958) και δεν αποτελεί σοβαρή απειλή για τη Δημόσια υγεία.

2) Είναι συγγενής του ιού της ευλογιάς του ανθρώπου, πολύ ηπιότερος όμως (θυμίζω ότι ο ιός της ευλογιάς του ανθρώπου έχει εκριζωθεί από τον πλανήτη).

3) Η ονομασία του είναι εντελώς παραπλανητική, διότι οι πίθηκοι είναι ένα μόνο από τα είδη ζώων που μπορούν να νοσήσουν από αυτόν και δεν αποτελούν τη φυσική δεξαμενή του. Η ονομασία προήλθε από τις περιστάσεις υπό τις οποίες ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά: είχε προσβάλει δυο πληθυσμούς πιθήκων που φυλάσσονταν σε εργαστήριο βιολογικών ερευνών (είναι να μην σου βγει το όνομα).

4) Η φυσική δεξαμενή του ιού (το πού δηλαδή κατοικοεδρεύει υπό συνήθεις συνθήκες) είναι άγνωστη, ωστόσο πιθανολογείται ότι βρίσκεται σε πληθυσμούς αγρίων τρωκτικών, στην υποσαχάρια Αφρική (καθόλου πρωτότυπο, η περιοχή είναι δεξαμενή πολλών ιών). Το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο ανιχνεύθηκε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (πρώην Ζαΐρ) το 1970.

5) Η μετάδοση γίνεται μετά από επαφή με μολυσμένα ζώα και τις εκκρίσεις τους, ιδιαίτερα μετά από δάγκωμα, γρατζουνιά κ.λπ. Ο ιός πάντως μπορεί να μπει στο ανθρώπινο σώμα πρακτικά από οπουδήποτε. Η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο γίνεται κυρίως από το αναπνευστικό (μεγάλα σταγονίδια), αλλά και από οποιαδήποτε επαφή με σωματικά υγρά (ακόμα και μέσω ρούχων ή κλινοσκεπασμάτων).

6) Τα συμπτώματα είναι ακριβώς τα ίδια με εκείνα της ανθρώπινης ευλογιάς: πυρετός, πονοκέφαλος, μυϊκοί πόνοι, εξάντληση και αργότερα εκείνο το τυπικό εξάνθημα που αρχίζει από επίπεδες βλάβες και καταλήγει σε φυσαλίδες γεμάτες με υγρό. Η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι ότι η ευλογιά των πιθήκων προσβάλλει επίσης και τους λεμφαδένες. Όλα πάντως τα συμπτώματα είναι, κατά κανόνα, ηπιότερα της ανθρώπινης ευλογιάς.

7) Στην παρούσα χρονική συγκυρία υπάρχουν μερικές δεκάδες κρούσματα παγκοσμίως, κυρίως στην Ευρώπη (Ηνωμένο Βασίλειο, Πορτογαλία, Ισπανία). Είναι δηλαδή έξαρση και όχι (φυσικά) επιδημία.

8 ) Επιδημιολογικώς η ευλογιά των πιθήκων έχει στοιχεία μάλλον καθησυχαστικά. Ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού (ο μέσος όρος ατόμων που κολλάνε από ένα μολυσμένο άτομο), το γνωστό σε όλους R, είναι μικρότερο ή το πολύ ίσο της μονάδας. Αυτό σημαίνει ότι δεν ευνοείται η έναρξη ή διατήρηση επιδημίας. Επίσης, η θνητότητα του ιού αυτού είναι 1% έως 10% και τα νυν περιστατικά της Ευρώπης οφείλονται στην εκδοχή του 1%. Ο συνδυασμός λοιπόν χαμηλής μεταδοτικότητας και χαμηλής θνητότητας μας υποχρεώνει να επιτηρούμε, να παρεμβαίνουμε, να μαθαίνουμε, αλλά όχι να χαλάμε τον κόσμο.

9) Εξάρσεις συμβαίνουν κατά καιρούς στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (αναμενόμενο) και εκτός Αφρικής υπήρξε μία με 47 (σαρανταεπτά) κρούσματα το 2003 στις ΗΠΑ (Κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα να κάνει εισαγωγή τρωκτικών από την Αφρική. Ευτυχώς δεν υπήρξε κανείς θάνατος).

10) Το «νέο» είναι ότι πολλά τωρινά κρούσματα φέρονται να είχαν σεξουαλικές επαφές μεταξύ τους, μάλλον απρόσμενο σε σχέση με αυτά που γνωρίζαμε έως τώρα. Οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου θεωρούν επισήμως τους MSM (άνδρες που συνευρίσκονται ερωτικά με άνδρες) ως ομάδα υψηλού κινδύνου.

11) Ελάχιστα από τα νυν κρούσματα είχαν ταξιδέψει στην Αφρική. Στα 8 περιστατικά του ΗΒ μόνο το 1 είχε ταξιδέψει (στη Νιγηρία), αυτό το κρούσμα όμως δεν είχε καμία επαφή με τα υπόλοιπα 7 στα οποία πιθανολογείται η σεξουαλική μετάδοση! Το μέγα ερώτημα λοιπόν είναι πώς βρέθηκε και πού βρίσκεται ο ιός στο ευρωπαϊκό έδαφος.

12) Το πλέον καθησυχαστικό μήνυμα που πρέπει να ληφθεί από όλους είναι ότι στις 24 Σεπτεμβρίου του 2019, ο FDA ενέκρινε το εμβόλιο Jynneos κατά της ανθρώπινης ευλογιάς, το οποίο, λόγω της συγγένειας των ιών είναι περίπου 85% αποτελεσματικό και κατά του ιού της ευλογιάς των πιθήκων! (Για το εμβόλιο αυτό υπάρχουν έτοιμα αποθέματα λόγω του θεωρητικού κινδύνου να επανακάμψει η ευλογιά ως τρομοκρατικό ή βιολογικό όπλο).

Πηγές:
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,405 μηνύματα.
Ευλογία νομίζω υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα υπάρχει και εμβόλιο αρα γιατί τόσος μεγάλος πανικός;;
Δεν ειναι η ιδια ασθενεια και εμβολια για εβλογια γινινταν μεχρι του 70s οι γεννημενοι καθως θεωρουνταν εξαφανισμενη ασθενεια.Οι νεες γενιες δεν χουν εμβολιαστει.Κια καν δεν ξερω αν πιανει το εμβολια της κανονικης εβλογιας.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Γενικά, στην Ιβηρική Χερσόνησο, φαίνεται να εντοπίζεται η μεγαλύτερη έξαρση..
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μου κάνει εντύπωση, πάντως, που δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα εκτός Ευρώπης, Αμερικής και Αυστραλίας...
Ειδικά στην Ασία/Αφρική πχ
Μα αυτο παραξενευει τους επιστημονες.Κι αλλες χρονιες υπηρχαν κρουσματα αυτης της εβλογιας,αλλα ποτέ τοσα στον δυτικο κοσμο και ειδικα στην ΕΕ,Ποτέ!
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,484 μηνύματα.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,255 μηνύματα.
Νομίζω ότι θα μας απασχολήσει αρκετά αυτή η επιδημία στο μέλλον. Δεν νομίζω να πάρει εκτάσεις Covid αλλά θα έχει μορφή τύπου Ebola που κάνει ξεσπάσματα με μερικές εκατοντάδες/ χιλιάδες κρούσματα και μετά περνάει.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,405 μηνύματα.
Τωρα στην ΕΡΤ...εχουμε υποπτα κρουσματα 2.. στο Αττικο νοσοκομειο...λινκ δενε χω..τωρα το ακουω.
Ενταξει δεν μπορει..κατι εχει αλλαξει...δεν γινεται να εχουμε τοσα κρουσμαστα στην ευρωπη ξαφνικα..στον δυτικο κοσμο γενικα..κατι πρεπει να εχει αλλαξει..Λεμε..υπηρχε και παλιοτερα αλλα ΟΧΙ ΤΟΣΑ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Γιατι μεταδίδεται δύσκολα,
Και διαβαζουμε απο αρθρο του 2010

1)Το monkeypox μπορει να αυξησει την μεταδοτικοτητα,τοξοκοτητα και παθογενεια του μεσω της κυκλοφοριας τους στους ανθρωπους (κυριως μεσω των ανοσοκατασταλμενων)

2)Ο covid-19 προκαλει ανοσοκαταστολη στους ανθρωπους

1+2= magic , the best is yet to come :popeanim:


1653158619902.png


 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,255 μηνύματα.

Poirot

Διάσημο μέλος

Ο τ. Aspiring Lawyer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,564 μηνύματα.
Δεν θα το αντέξω πάλι. Όχι, όχι, όχι! Στην επόμενη πανδημία, θα γινω αρνητής! Πιο καλά από όλους περνάνε…

Δε νιώθετε εσείς ένα ντεζα βου; Διάβασα άρθρο, ύποπτο κρούσμα, διακομιδή, θάλαμοι αρνητικής πίεσης…
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,255 μηνύματα.
Δεν θα το αντέξω πάλι. Όχι, όχι, όχι! Στην επόμενη πανδημία, θα γινω αρνητής! Πιο καλά από όλους περνάνε…

Δε νιώθετε εσείς ένα ντεζα βου; Διάβασα άρθρο, ύποπτο κρούσμα, διακομιδή, θάλαμοι αρνητικής πίεσης…
Στο πρώτο κύμα θα πάει καλά η Ελλάδα, καλύτερα από ολους, στο δεύτερο και στο τρίτο θα πατώσει.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,255 μηνύματα.
Πάντως αν γίνει πανδημία θα είναι πολύ άσχημα τα πράγματα.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,818 μηνύματα.
Κολλάει μόνο με επαφή ή και αερόβια;
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Κολλάει μόνο με επαφή ή και αερόβια;
Με ολα !
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Πάντως αν γίνει πανδημία θα είναι πολύ άσχημα τα πράγματα.
Εγω (+αλλοι επιστημονες που μιλησα) προτιμαμε να μην το παμε υποθετικα airborn .Ο ιος μεταδιδεται με τα παντα και τωρα το CDC μολις εβγαλε υποθετικη μεταφορα μεσω.Οσο χωρο του δινουμε τοσο πιο ευκολα θα προσαρμοστει στον ανθρωπο
1653160968633.png

Kill it now before it kills you
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top