_daemon_
Πολύ δραστήριο μέλος

Και ανήκει στις μυθικές ανάγκες του ανθρώπουΗ λαχτάρα να σώσεις την ανθρωπότητα είναι σχεδόν πάντα μια καμουφλαρισμένη λαχτάρα να την εξουσιάσεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marina289
Δραστήριο μέλος

Και ανήκει στις μυθικές ανάγκες του ανθρώπου![]()
Όταν οι μυθικές συναντάνε τις μη-ηθικές αρχίζει το γλέντι.... :/
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ShatteredIce
Δραστήριο μέλος

οι αδύναμοι από τη στασιμότητα.
_daemon_
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν γνωρίζω δεν απαντώ, είμαι (προσωρινά) σεμνότυφος!Όταν οι μυθικές συναντάνε τις μη-ηθικές αρχίζει το γλέντι.... :/

Isiliel
Επιφανές μέλος

Η λαχτάρα να σώσεις την ανθρωπότητα είναι σχεδόν πάντα μια καμουφλαρισμένη λαχτάρα να την εξουσιάσεις.
~H.L. Mencken~
Απάντηση στον κ. δημοσιογράφο έχει να δώσει ο δικός μας Ν. Καζαντζάκης:
"Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λές : Εγώ μονάχος μου θα σώσω τη γή: Αν δεν σωθεί εγώ θα φταίω..."
Απάντηση έχουν επίσης να καταθέσουν με τη ζωή και το έργο τους προσωπικότητες της ιστορίας, όπως ο Gandhi, o Martin Luther King, o Che Guevara, κ.α.
...η μπουρδολογία, είναι σχεδόν πάντα εύπεπτη.
parafernalia
Περιβόητο μέλος

Η ανθρωπότητα δεν σώζεται από "λαχτάρα" αλλά από αγάπη και θυσία. Μάλλον στη λαχτάρα του Μπους αναφερόταν!

marina289
Δραστήριο μέλος

Όχι μόνο! ..αναφερόμουν σε.... (κοίτα γύρω σου....) :/Η ανθρωπότητα δεν σώζεται από "λαχτάρα" αλλά από αγάπη και θυσία. Μάλλον στη λαχτάρα του Μπους αναφερόταν!![]()
Όταν εστιάζεις στις εξαιρέσεις και όχι στον κανόνα, είναι σαν να πας σε ένα καμένο δάσος και να χαίρεσαι για το δεντράκι που δεν κάηκε...Απάντηση στον κ. δημοσιογράφο έχει να δώσει ο δικός μας Ν. Καζαντζάκης:
"Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λές : Εγώ μονάχος μου θα σώσω τη γή: Αν δεν σωθεί εγώ θα φταίω..."
Απάντηση έχουν επίσης να καταθέσουν με τη ζωή και το έργο τους προσωπικότητες της ιστορίας, όπως ο Gandhi, o Martin Luther King, o Che Guevara, κ.α.
Isiliel
Επιφανές μέλος

Ν' αγαπάς την ευθύνη...είπε.
Παρεμπιπτόντως χαίρομαι για κάθε δένδρο που γλυτώνει την πύρινη λαίλαπα της ισοπέδωσης.
Μπαα... μάλλον στην αδιαφορία του ΓΑΠ αναφερόταν.Μάλλον στη λαχτάρα του Μπους αναφερόταν!![]()

marina289
Δραστήριο μέλος

Ισοπέδωση είναι να χαρακτηρίζεται ¨δικαιολογία για την αδιαφορία¨ όταν κάποιος βλέπει με άλλα μάτια από εκείνον...
Σύνδρομο άγχους ισοπέδωσης είναι η ανάγκη και η βιασύνη κάποιου να αποδώσει ονομασία και χαρακτηρισμό με ταμπέλα της αρεσκείας του, σε απόψεις της μη αρεσκείας του...
_daemon_
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν ξέρω για την Μαρίνα, Τσεγκεβάρα πάντως δεν βλέπω..... (πλέον)τι είναι αυτό που βλέπεις γύρω σου.
parafernalia
Περιβόητο μέλος

mindcircus
Περιβόητο μέλος

self-instructive depressing
Περιβόητο μέλος

εννοείται ρε ότι δεν σημαίνει αυτό , ειρήνη
καλοκαίρι , σημαίνει

- Νικηφόρος Δον Φον Ξαπλώστρας
eco-warrior
Πολύ δραστήριο μέλος

"Συνήγοροι" Franz Kafka. Μτφ. Α. Ρασιδάκη.
SICX
Διάσημο μέλος

parafernalia
Περιβόητο μέλος

DrStrangelove
Περιβόητο μέλος

Γιατί ο συντηρητισμός και ο Φιλελευθερισμός είναι καλύτεροι από τον Σοσιαλισμό
Το πραγματικό (φαρισαικό) πρόσωπο του Σοσιαλισμού
mindcircus
Περιβόητο μέλος

Η ζωή είναι μεγάλη, μην την κάνεις καρναβάλι''
Τρυπες
αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος

Να το θυμάσαι Μαρία.
Θυμάσαι Μαρία στα διαλείμματα εκείνο το παιχνίδι
που τρέχαμε κρατώντας τη σκυτάλη
-μη βλέπεις εμένα- μην κλαις. Εσύ εισ' η ελπίδα.
'ακου θάρθει καιρός
που τα παιδιά θα διαλέγουν γονιούς
δε θα βγαίνουν στην τύχη
Δε θα υπάρχουνε πόρτες κλειστές
με γερμένους απέξω
Και τη δουλειά
θα τη διαλέγουμε
δε θάμαστε άλογα να μας κοιτάνε στα δόντια.
Οι άνθρωποι -σκέψου!- θα μιλάνε με χρώματα
κι άλλοι με νότες.
Να φυλάξεις μονάχα
σε μια μεγάλη φιάλη με νερό
λέξεις και έννοιες σαν και αυτές
απροσάρμοστοι-καταπίεση-μοναξιά-τιμή-κέρδος-εξευτελισμός
για το μάθημα της ιστορίας.
Είναι Μαρία -δε θέλω να λέω ψέματα- δύσκολοι καιροί.
Και θαρθούνε κι άλλοι.
Δεν ξέρω -μην περιμένεις και από μένα πολλά-
τόσα έζησα, τόσα έμαθα, τόσα λέω
κι απ' όσα διάβασα ένα κρατάω μόνο:
"Σημασία έχει να παραμένεις άνθρωπος".
Θα την αλλάξουμε τη ζωή!
Παρ' όλα αυτά Μαρία.
Μια απο τους τρεις αγγελους που περασαν απ την Ελλαδα.Κατερινα Γωγου.
Οι αλλοι δυο ηταν ο Παυλος(Σιδηροπουλος) και ο Νικολας (Ασιμος)
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.