Είμαι μικρή. Σε ένα μήνα παρά μία μέρα γίνομαι 25.
Αλλά...
Έχω κλείσει το κεφάλαιο "σπουδές", έκανα το δίπλωμά μου, έκανα και μεταπτυχιακό... και τώρα τελειώνει και η πρακτική...
Πολλές φορές αγανακτώ με πολλά πράγματα. Με τις ώρες, που είναι 8.5 καθαρή εργασία, άρα το 10ωρο το κλείνω στο γραφείο...
Με το ότι στην Ελβετία οι αρχιτέκτονες είναι οι Αδικημένοι των πολυτεχνικών, ειδικά οικονομικά, αλλά και σε θέμα αναγνώρισης... μιας και ένας που έχει κάνει ΤΕΙ αρχιτεκτονικής ή τη μαθητεία, παίρνει τα ίδια ή και παραπάνω, γιατί εμείς θεωρούμαστε πολύ θεωρητικοί...
Και αναρωτιέμαι... Είμαι απλά στη φάση τη μετεφηβική, που θέλω το καλύτερο;
Ή έχω δίκιο να ψάχνομαι και να αναρωτιέμαι;
Σε λίγο καιρό (όπου να 'ναι δηλαδή) θα υπογράψω για κανονική θέση.
Έλα όμως που δεν ξέρω, κάτι δε μου κάθεται...
Τι θα κάνατε εσείς;
Τι περιμένετε από τη δουλειά σας, ειδικά στην αρχή της καριέρας;
Μήπως πρέπει στην αρχή να "υποφέρουμε" έτσι κι αλλιώς;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dooo
Διακεκριμένο μέλος

οι αρχιτέκτονες είναι ανεπιθύμητοι εκεί, οι άλλοι εδώ, κλπκλπκλπ. Θες ιδιωτικό τομέα? Δε πά να τέλιωσες με 10, θα είσαι στο ίδιο τσουβάλι με όλους τους άλλους.Τι θα κάνατε εσείς;
Τι περιμένετε από τη δουλειά σας, ειδικά στην αρχή της καριέρας;
Μήπως πρέπει στην αρχή να "υποφέρουμε" έτσι κι αλλιώς;
Τουλάχιστον εσύ, ξεκινάς τη καριέρα σου στο αντικείμενό σου. Ξέρεις τι αβαντάζ σου δίνει αυτό για τις επόμενες δουλειές σου?????
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αλλά αξίζει;
dooo
Διακεκριμένο μέλος

ΟΦΚΟΡΣ. Η μόνη περίπτωση που θα το σκεφτόσουν θα ήταν να έχεις δύο ή τρεις παραπλήσιες προτάσεις για δουλειά.Ναι, αυτό είναι ατού... Κάπου σκέφτομαι ότι οκ, έχω ένα μάστερ θεωρητικό, αλλά θα έχω πρακτική εμπειρία σε περιβάλλον δουλειάς και σκέψης... πολύ πρακτικό. Ειδικά για αρχιτεκτονική.
Αλλά αξίζει;
Αλήθεια, τώρα που τελιώνει η πρακτική σου, έχεις κάνει ενέργειες να δεις τι ψάρια πιάνεις σε άλλες παρόμοιες εταιρείες?
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Αν ήσουν Ελλάδα δε θα είχες ΚΑΝ δουλειά στο αντικείμενο σου...
και θα δούλευες στάνταρ και παραπάνω χωρίς να το πληρώνεσαι ΦΥΣΙΚΑ
Αρα... ήδη ξεκινάς με πολύ καλές προοπτικές
Και ναι στην αρχή της καριέρας "υποφέρεις" έτσι κι αλλιώς λίγο έως πολύ....
Μετά από αρκετά χρόνια θα μπορέσεις να θέσεις τα δικά σου "όρια" στη δουλειά εφόσον πλέον θα είσαι "κάποια"

Τουλάχιστόν, όλοι οι φίλοι μου Αθήνα βρήκαν αμέσω δουλειά, χωρίς γνωριμίες και τα συναφή.

Όσο για το άλλο, νι, βλέπω ότι είμεθα καημένοι... και αναρωτιέμαι, μήπως κάπως να γίνω λίγο πιο πάουερ είτε στην κατασκευή είτε να στραφώ στο ακαδημαϊκό... θέλει χρόνο όμως...
dooo
Διακεκριμένο μέλος

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψεις Ελλάδα?

Ψάχνεσαι επαγγελματικά τι να κάνεις με δεδομένο ότι θα δουλεύεις που? Ελλάδα ή Ελβετία?
Γιατί άλλες απαιτήσεις έχει η Ελληνική αγορά κι άλλες η Ελβετική

Για Ελλάδα... δεν ξέρω πολλά, ξέρω όμως ότι είναι η οικογένειά μου στο αντικείμενο, άρα θα είχα να ελιχθώ...
underwater
Περιβόητο μέλος

Για το ακαδημαϊκό που λες, σκέφτεσαι να κάνεις PhD;

Θυμάμαι τον ενθουσιασμό και το πάθος που είχα για κάποιες εργασίες στη σχολή και κ άποια άλλα θέματα... και μου λείπει...
Άρα υπομονή, ε;
Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος

Εγω που ειμαι σχεδον στη θεση σου, με διαφορα το αντικειμενο, θεωρω δεδομενο οτι θα υποφερω τωρα, χωρις να με νοιαζουν απαραιτητα παντα τα ωραρια κτλ, και κανοντας ΠΟΛΛΕΣ υποχωρησεις, γιατι ξερω οτι μετα απο εναν χρονο που θα χω την ταδε προυπηρεσια θα χω πεντε θεσεις παραπανω να κοιταζω.
Θα σου λεγα να δεις με τι ορους θα δουλευεις απο δω και περα κανονικα, να κανεις εκπτωσεις σ'αυτη τη φαση στο ωραριο και τα χρηματα που σου δινουν σε οποια εταιρια σου φανει καλυτερη, γιατι τωρα ειναι η φαση που θα μπορεις να το αντεξεις και να φορτωθεις προυπηρεσια και πρακτικες γνωσεις. Και στο κατω κατω, ακομη και στη χειροτερη που δεν πανε καλα τα πραγματα, εχεις την καβατζα της Ελλαδας, οποτε δεν χρειαζεται και πολυ αγχος!
princess
Εκκολαπτόμενο μέλος

Θα σε πληγώσω πολύ αν σου πω ότι στο επάγγελμα σου δεν πρόκειται να δουλέψεις ποτέ σου 8ωρο?
Αν ήσουν Ελλάδα δε θα είχες ΚΑΝ δουλειά στο αντικείμενο σου...
και θα δούλευες στάνταρ και παραπάνω χωρίς να το πληρώνεσαι ΦΥΣΙΚΑ
Αρα... ήδη ξεκινάς με πολύ καλές προοπτικές
Γιατί δεν πρόκειται ποτέ να δουλέψει 8ωρο? Αν δεν είναι στον ιδιωτικό τομέα, αλλά ανοίξει π.χ. δικό της γραφείο μετά από χρόνια,δεν θα έχει την ευκαιρία να κανονίσει αυτή ως ένα βαθμό το ωράριό της?
Lawnmower man
Νεοφερμένο μέλος

Γιατί δεν πρόκειται ποτέ να δουλέψει 8ωρο? Αν δεν είναι στον ιδιωτικό τομέα, αλλά ανοίξει π.χ. δικό της γραφείο μετά από χρόνια,δεν θα έχει την ευκαιρία να κανονίσει αυτή ως ένα βαθμό το ωράριό της?
Δυστυχώς το επάγγελμα του μηχανικού, είτε μιλάμε για μισθωτό είτε για ελεύθερο επαγγελματία, έχει πολύ άστατη ζωή - ωράρια.

hamsteraki
Δραστήριο μέλος

** Follow your dreams

***Εκτός και αν είμαι "εκτός" οπότε.. θα πω τα ίδια πάνω κάτω. Είσαι μια χαρά για μένα! Για Σένα όμως Εσύ είσαι μια χαρά;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.