Πάντως εμένα το Arch μου άρεσε. Πολύ γρήγορο και από θέμα συστήματος και από θέμα εντολών. Μια κι έξω. Βέβαια το ξήλωσα και έβαλα Ubuntu 10.10 πρώτον γιατί ήταν φρέσκια η εγκατάσταση και ήθελε στήσιμο και συντήρηση και δεν είχα ΚΑΘΟΛΟΥ χρόνο και δεύτερον για να δοκιμάσω το Ubuntu που λόγω αντιπάθειας, είχα να του δώσω σημασία από την 5.04!
Ψήνομαι πάντως για ρέουσα Mint (Debian Testing) και ίσως για την κοπελίτσα να είναι καλή επιλογή. Δε θα χρειαστεί να το ξηλώσει ποτέ για να βάλει μια νέα πιό πρόσφατη έκδοση καθώς είναι ρέουσα διανομή και επίσης δε θα χρειαστεί να στήσει ποτέ codecs για mp3, xvid, dvd κλπ καθώς είναι όλα έτοιμα.
Μόνο μειονέκτημα όταν θ αρχίσει να τρέχει το Testing και θα πέφτουν τα πακέτα βροχή από πάνω στο update οπότε μπορεί να γίνουν διάφορα.
Υπάρχει και ασφαλέστερη επιλογή το aptosid πρώην sidux. Ρέουσα επάνω στο Debian Unstable με πολλές δικλείδες ασφαλείας, εύκολη χρήση και στημένοι codecs εξ αρχής κι εκεί. Το μόνο κακό η νέα και αδύναμη κοινότητά του για υποστήριξη. Αν και το Debian είναι Debian όπως και να το ονομάσεις οπότε θα βρει η φίλη μας βοήθεια σίγουρα.
Για αρχή πάντως ας διαλέξει κάτι που να μην απαιτεί πολύ χέρι κάτω από το καπώ, δηλαδή αυτές τις δυο επιλογές κατα τη γνώμη μου. Αν πάλι δεν σκοπεύει να αναβαθμίσει ποτέ και σε τίποτα, δε χάνει τίποτα να δοκιμάσει απλά το Ubuntu 10.10 μπας και της κάτσει καλύτερα. Σε 20 λεπτά είσαι μέσα και δουλεύεις. Άλλωστε δε θα έβγαζα έξω από τις προτάσεις κάτι που έχω εγκαταστήσει κι εγώ για έναν εκ των σοβαρών λόγων που είπαμε (ελάχιστος χρόνος)
Απλά είμαι φαν των ρεουσών διανομών, πως να το κάνουμε... Όταν βρω πολύ χρόνο (μετά το Μεταπτυχιακό) θα ξαναστήσω το Archάκι μου ΣΩΣΤΑ!