Sorry παιδια, αλλά γραψατε πολλοι και απαντω μαζεμενα :
@love_angel :
γιατι οσοι καπνιζουν ολοι αρρωσταινουν και ολοι πεθαινουν??
ειμαστε με τα καλα μας??
Πρεπει να πεθαιναν ολοι ανεξαιρετως για να πουμε οτι ειναι ειναι πολυ βλαβερο ; 5 εκατομυρια ατομα παγκοσμιως δε σου λεει κατι ; Οτι εχει 20 καρκινογονα πανω, ή οτι εχει μεχρι και ραδιενεργες ουσιες, δε μας αρκει ;
και τι σημασια εχει ποιος εφταιγε? ο μηχανοβιος ο αλλος, και ο καθε μηχανοβιος δε νοσηλευεται στο νοσοκομειο σε περιπτωση ατυχηματος?
Σαφως και εχει σημασια. Το μηχανοβιο τον αντιστοιχησατε με τον καπνιστη. Ο συγκεκριμενος μηχανοβιος υπεστη το ατυχημα, δε το προκαλεσε, ητοι, και αυτοκινητο να ειχε παλι θα το ειχε υποστει. Δεν ειναι οτι ολα τα ατυχηματα τα προκαλουν τα μηχανακια. Ισα ισα, λιγοτερα ειναι. Ο καπνιστης ομως "προκαλει" συνεχως βλαβες αρα επιβαρυνει συνεχως τα ταμεια. Και δεν προσφερει και τιποτα πισω. Τουλαχιστον αυτος με το μηχανακι παει στη δουλεια του και προσφερει. Ειναι ακυρο το επιχειρημα απο οπου και αν το πιασουμε. Ενταξει εκεινος το ανεφερε, απλά ας μην μεινουμε εκει.
@Neraida :
Εαν η πρεμουρα σας ειναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τοση μεγαλη, εισηγηθειτε περι καπνοαπαγορευσης. Γιου νοου, αντιστοιχης της ποτοαπαγορευσης στην Αμερικη στις αρχες του 20ου αιωνα να δεις μετα τι ομορφα που θα ειναι τα πραγματα...
Εγω σαν καπνιστης θα ασχολουμουν με την αδιαφορια
μου, και το τι αναγκαζω εμμεσως ολους γυρω μου να υποστουν : ειτε κακο στην υγεια τους, ειτε το οτι τους βαζω στη δυσκολη θεση να πρεπει να διαλεξουν να θυσιαζουν παντα ή την υγεια ή την παρεα τους. Οποιος το κανει αυτο, απλα δε σεβεται και δεν ενδιαφερεται για τον ανθρωπο που θελει να ειναι διπλα του.
Ναι αμε, τοσο δολοφονος, οσο και αυτοι που χρησιμοποιουν φυτοφαρμακα στις σοδειες τους, οσο και εκεινες οι οικογενειες που εχουν στην κατοχη τους 5-6 αυτοκινητα για να κανουν τη δουλεια τους, οπως ισχυριζονται, οσο και εκεινοι που πωλουν ολες τις αηδιες στα τζανκφουνταδικα κ.ο.κ...Ο καταλογος ειναι μεγαλος ντιαρ...
1. Ποσοι πεθαναν φετος απο φυτοφαρμακα ; Ποσοι απο καπνισμα ; .....ενα αυτο. Ποσοι πεθαναν απο καυσαεριο αυτοκινητων φετος ; Ποσοι απο καπνισμα ; ...δευτερο αυτο....Και τριτον, ναι και τα φαστφουνταδικα κανουν κακο και άλλα πολλα. Και τι μαυτο ; επειδη κανουν κι αλλα κακο, αποδυναμωνει αυτο το ποσο βλαπτει το τσιγαρο, που μαλιστα βλαπτει πολυ περισσοτερο απο ολα αυτα μαζι ;
Εγω θα σου προτεινα να τα βρεις με την παρεα σου...Προσωπικα παντως, δεν υπηρχε περιπτωση να συμβιβαζομουν μαζι σου. Η ολη υστερια σου και μονο θα μου προκαλουσε απιστευτη αντιδραση...Πληροφοριακα...Οποτε κουλαρε λιγο, διτοτι δε σε βλεπω καλα με τους φιλους σου καπνιστες!
Ευτυχως εχω προς το παρον λιγους καπνιστες με τους οποιους συχναζω. Αλλά το προβλημα ειναι οτι γενικα στη ζωη, στην Ελλαδα αν το 60% καπνιζουν, θα συναντουμε πολλους. Παντως ταν το
"να τα βρω με την παρεα μου" σημαινει οτι θα πρεπει ή να μην αλλαξει τιποτα και να εισπνεω καπνο, ή να αναγκαζομαι να μην πηγαινω μαζι με τα ατομα που θελω (δεδομενου οτι εκεινα θα ενδιαφερει πιο πολυ το τσιγαρο απο οτι μια παρεα), τοτε βρασε ρυζι...
Ε αφου ειμαστε τοσο αναισθητα παιδια, μη μας κανετε παρεα...
Και μετα βεβαια θα παραπονειστε οτι ειμαστε ρατσιστες και δε σας κανουμε παρεα, ή οτι νιωθετε παραγκωνισμενοι και θα εχουμε σκηνικά Ξανθοπουλος, κλαψ,λυγμ,κλπ...
Συγγνωμη, και επιλογες υπαρχουν, και προσωπικα με τσαντιζει πολυ περισσοτερο οταν σε μια οικογενεια αντιστοιχουν περισσοτερα αυτοκινητα ακομα και απ οσους οδηγουν.
Στις επιλογες φοβαμαι πως η πλειοψηφια των καπνιστων δε θα συμπεριλαμβανουν το "οκ παμε και δε θα καπνισω" (που στο κατω κατω, καλο στην υγεια τους κανει)...Οι οικογενειες που λες ειναι λιγες και δεν αποτελουν προβλημα.
Μη συναναστρεφεσαι τους καπνιστες...και αυτο, απλουστατο ειναι.
Γουαου, σου βρηκα λυση! Δεν ειναι ολοι οι καπνιστες σαν και μενα παντως...Μπορει εγω να δινω μεγαλη σημασια στο εαν θα μπορω να καπνισω, αλλα η αδερφη μου π.χ δινει πολυ μικροτερη...Θα τα βρειτε παντως, μην ανησυχεις...υπαρχουν σιγουρα σημαντικοτερα θεματα που θα σε απασχολουν, απο το τι θα γινει, εαν σε καποια εξοδο σου με εναν καπνιστη φιλο μαλλωσετε για το που θα πατε...
Φοβερη λυση. Δλδ επαληθευεται αυτο που φοβομαστε. Οτι ο καπνιστης θα βαλει το τσιγαρακι πανω απο την παρεα και θα επιβαλλει εμμεσα στον μη καπνιστη ή να εισπνεει καπνο, ή να μεινει μονος του.
Σημασια εχει οτι κοστιζει και ο ενας και ο αλλος...
Και ασε τα ο ιδιος ή ο αλλος. Στην τελικη, το τσιγαρο δεν ειναι παρανομο.
Δε νομιζω. Το τσιγαρο κοστιζει απειρως περισσοτερο απο τον μηχανοβιο που θα τυχει να εμπλακει σε ατυχημα και θα τυχει να μη φοραει και κρανος....
Και απορω που ενιστασαι οταν αναφερομαστε σε υστερια, ενω ειναι διακριτη σε ολο το μηκος του μηνυματος σου...
Προφανως υπαρχει και άλλη εννοια της λεξεως "υστερια" που αγνοω. Παντως δεν αναφερθηκατε γενικα σε υστερια, αλλα συγκεκριμενα σε υστερια
να μην εχουν οι καπνιστες μαγαζια να πανε.Η οποία τελικα δεν υπηρξε...
Εγω αντιδρω οπως αντιδρω γενικοτερα σε άλλα επιχειρηματα που δε στεκουν.
@cibyllian :
Lorien .... υποβαθμίζω το επίπεδο της συζήτησης εγώ, όταν λέω ότι "σε λίγο θα μας βάλετε περιβραχιόνιο όπως οι Ναζι" και δεν την υποβαθμίζεις εσύ όταν λες ότι είμαστε "δολοφόνοι"
Ναι γιατι με αυτο που ειπες εσυ μας λες φασιστες, ενω εγω ειπα οτι θεωρητικα απο μια οπτικη ειστε συνεργοι σε φονο. Το οποιο ισχυει. Άλλο τωρα αν δε σας αρεσει.
Επίσης εξήγησε μου τι ακριβώς ζητάς στο θέμα με τις παρέες, διότι δεν έχω καταλάβει. Λες ότι οι καπνιστές θα θέλουν να πάνε σε μέρη όπου θα καπνίσουν, οκ .... εσύ μην πας αν ενοχλείσαι. Δεν καταλαβαίνω.
Το σχολιασε και ο
Insomniac. Λεω οτι εχω την εντυπωση (μπορει να ειναι και λαθος) οτι
η πλειοψηφια καπνιστων, θα "απαιτει" απο τους μη καπνιστες φιλους του, ειτε να ερθουν στο μαγαζι καπνιστων, ειτε να ερθουν μαζι τους στο χωρο καπνιστων μαγαζιου που εχει ξεχωριστους χωρους. Ετσι θα βαζουν τους μη καπνιστες στη δυσκολη θεση 1.ειτε να συνεχισουν να βλαπτουν την υγεια τους, 2.ειτε να υποβαθμισουν σημαντικα την κοινωνικη τους ζωη, αφου δε θα μπορουν να ειναι με τα ατομα που θελουν...γιατι αυτα πρακτικα τους λενε "για να κανουμε παρεα, θα χαλας την υγεια σου". Αυτο ειχα πει. Και σε αυτο ρωτησα λυση. Και οντως μια απο τις απαντησεις ηταν "μη κανεις παρεα καπνιστες"...Οπως και η δικη σου αποτι ειδα απο την επομενη παραγραφο σου. Απο κει και περα, καπου ειναι αστειο να μιλησει καπνιστης οτι του στερουν δικαιωματα κλπ..
Επίσης μη παρουσιάζεις τους καπνιστές ως τους σούπερ εγωϊστές, που θα απαιτούν να πάνε μόνο σε μέρη καπνιστών. Έλεος δεν είμαστε εμείς τα εγωϊστικά γουρούνια που θέλουμε να γίνει το δικό μας, ενώ εσείς είσαστε πάντα τα θύματα. Πως τα παρουσιάζεις έτσι;
Το γουρουνια δε χρειαζεται, ουτε το ειπα. Αλλά δε νομιζω οτι παρουσιαζω κατι ετσι σκοπιμα. Αυτη τη νοοτροπια εχω συναντησει στην πλειοψηφια καπνιστων που γνωριζω. Και μη ξεχνας οτι υπαρχει και το θεμα εθισμου. Και της συνηθειας. Καταλαβαινω οτι ο καπνιστης που δε καπνιζει, εκεινη την ωρα εχει (αλλοτε αλλου βαθμου) συνδρομο στερησης (ασχετα αν συχνα ουτε ο ιδιος το παραδεχεται). Ισως οπως ειπε η
Idril καλο θα ηταν να το δουν σαν ευκαιρια να το κοψουν, αντι να μιλανε για καταπατηση των δικαιωματων τους.
Προσωπικά, αν και καπνίστρια, αν ήθελα να δω έναν φίλο μου μη καπνιστή και είχε πρόβλημα να πάμε κάπου που θα μπορούσα να καπνίσω (γιατί κάποιοι δεν έχουν και τόσο πρόβλημα) τότε θα πήγαινα και στην κορυφή του Εβερεστ, όχι μόνο σε μη καπνιστών. Και ξέρεις γιατί; Γιατί το να δω τον φίλο μου, έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από το αν θα μπορώ ή όχι να καπνίσω μαζί με τον καφέ μου.
Αυτο ειναι προς τιμην σου και δυστυχως νομιζω οτι ανηκεις σε μειοψηφια.
Όπως ξέρω βέβαια ότι και οι μη καπνιστές φίλοι μου, αν θέλουν κι αυτοί να με δουν, θα κάνουν μια υποχώρηση μια στο τόσο να έρθουν σε ένα μέρος καπνιστών. Κι επειδή τους αγαπάω δεν πρόκειται να τους αναγκάζω κάθε φορά να υποστούν κάτι που δεν αντέχουν και επειδή με αγαπάνε δεν πρόκειται να απαιτούν κάθε φορά να πηγαίνουμε σε μη καπνιστών!
Εδω διαφωνουμε. Και ισως αυτο δε θελετε να καταλαβετε γιατι πολυ ψυχρα, δε σας βολευει. Η θυσια-υποχωρηση που κανεις εσυ που καπνιζεις, να πας σε μη καπνιστων, ειναι πολυ μικροτερης σημασιας, απο αυτη που ζητας απο τον μη καπνιστη, δλδ να ερθει στο καπνιστηριο. Γιατι με τη μια ισα ισα κανεις καλο και στην υγεια σου, και απλα δε σαρεσει η αισθηση οτι κατι λειπει, ενω με την αλλη ο αλλος θετει την υγεια του σε κινδυνο για σενα. Εχει τεραστια διαφορά.
-----------------------
Είδες να ισχυρίζεται κανείς από τους καπνιστές του forum ότι δεν είναι εξαρτημένος*; Μιλάμε για νικοτίνη, όχι για σοκολάτα και μακαρονάδες.
Ισως εκεινο το μελος που του εβαλε αρνητικη πχ.