Απεβίωσε η ηθοποιός Καiτη Κωνσταντίνου

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.835 μηνύματα.
Δεν έχω λόγια πραγματικά.

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
Όχι ρε πούστη η Σωσώ.

Αθάνατη :(

IMG_1594.jpeg

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.061 μηνύματα.
Αθάνατη, ας αναπαυτεί! :cray:

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.
Α ρε Σωσώ... ο Θεος να αναπαύσει την ψυχή της!

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μουσικός και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 15.290 μηνύματα.
Ήταν που ήταν η διάθεση μου σκατά σήμερα, είπα να βάλω να δω το "Κάπου σε ξέρω". Μόλις τώρα γελούσε το πικραμένο χειλακι μου με τις ατάκες της. Σοκ..

Poirot

Περιβόητο μέλος

Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5.020 μηνύματα.
Πωπω, μόλις 62 χρονών η γυναίκα. Πολύ κρίμα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τη σκεπάσει!

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.061 μηνύματα.
1000056187.jpg

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.021 μηνύματα.
Δεν ξεχνιέται ποτέ μια τέτοια ηθοποιός. Είναι μοναδική στην ελληνική τηλεόραση και θα την θυμόμαστε για πάντα.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Ηρθα εδώ πρώτο πρώτο πράγμα για να εκφράσω την λύπη μου. Μια απο τις πιο αγαπημένες μου ηθοποιούς (μετα τον μηχαλάκη). Να ειναι ελαφρύ το χώμα της, κρίμα... Τουλάχιστον μας άφησε με σπουδαία έργα πίσω της. Άλλο ένα ανεκπλήρωτο κενό στον καλλιτεχνικό χώρο...

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.
Δεν το πιστευω! Τοσο νεα! Ποσο κριμα!Οχι ρε γμτ...:no:
3:09, Δευτέρα 10 Μαρτίου 2025

κοινωνία

Πέθανε η ηθοποιός Καίτη Κωνσταντίνου – Η αγαπημένη «Σωσώ» από την σειρά «Εγκλήματα»

Πέθανε σε ηλικία 61 ετών η γνωστή ηθοποιός Καίτη Κωνσταντίνου, που έγινε ευρύτερα γνωστή ως «Σωσώ» από την αγαπημένη τηλεοπτική σειρά «Εγκλήματα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο και η κατάστασή της επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Από το βράδυ της Κυριακής 9 Μαρτίου νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ποια ήταν η Καίτη Κωνσταντίνου​

Η Καίτη Κωνσταντίνου γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1963 στη Ροδοδάφνη Αχαΐας.

Τελείωσε ταυτόχρονα τη Φιλοσοφική και τη Δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης, απ’ όπου αποφοίτησε το 1986, μαζί με τις φίλες της Μαρία Καβογιάννη και Υρώ Μανέ. Έχει δουλέψει και ως φιλόλογος. Ο πρώτος της ρόλος ήταν στη θεατρική παράσταση «Εσωτερικές Φωνές» στο Θέατρο Τέχνης.
Έγινε ευρέως γνωστή από την ερμηνεία της στον ρόλο της Σωσώς Παπαδήμα στη σειρά «Εγκλήματα».
Διαχρονικά, συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, καθώς και στις ακόλουθες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Καίτη Κωνσταντίνου: Η τελευταία τηλεοπτική συνέντευξή της και η αναφορά της στα «Εγκλήματα»​

Τον περασμένο Απρίλιο, η Καίτη Κωνσταντίνου είχε φιλοξενηθεί στην εκπομπή «Δύο στις 10», όπου μίλησε για την αγαπημένη σειρά «Εγκλήματα», αποκαλύπτοντας άγνωστες λεπτομέρειες: «Δεν ήταν πολύ εύκολο να περάσει το σενάριο των Εγκλημάτων στα κανάλια. Τα πρώτα επεισόδια δεν είχαν πάει καλά στην τηλεθέαση. Μετά όμως ξέφυγε… Είχε τολμηρούς χαρακτήρες για την εποχή, είχε την πόρνη, τη γυναίκα που σκοτώνει τον άντρα της… Σήμερα δεν βλέπουμε κωμωδίες, έχει πέσει πολύ δράμα και δεν ξέρω γιατί», είχε δηλώσει.
Μάλιστα, είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιθυμούσε ένα remake της σειράς: «Του χρόνου εγώ θα βρίσκομαι στην κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου. Δεν πιστεύω σε remake των Εγκλημάτων, γεράσαμε. Δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο και δεν μου αρέσει κιόλας. Ένα, δυο επεισόδια επετειακά, ναι!».

Η ηθοποιός είχε περιγράψει και ένα περιστατικό που βίωσε όταν προβαλλόταν η σειρά «Εγκλήματα», το οποίο την είχε σοκάρει: «Δεν με ενοχλεί να μου μιλήσουν στον δρόμο, να μου πουν “τι κάνεις, Σωσώ;”. Δεν μπορείς να τσαντίζεσαι με την αναγνωρισιμότητα. Μια κυρία στο δρόμο, την εποχή των Εγκλημάτων, μου είπε “μπορείτε να σκοτώσετε τον άντρα σας, γιατί δεν μπορώ να κάνω εγώ το ίδιο στον δικό μου;”, αυτό ήταν λίγο σοκαριστικό».

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την Καίτη Κωνσταντίνου​

Η είδηση του θανάτου της έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, με συναδέλφους και φίλους να την αποχαιρετούν μέσα από συγκινητικές αναρτήσεις στα social media.
Η ηθοποιός Αλεξάνδρα Παλαιολόγου αποχαιρέτησε τη συνάδελφό της με ένα συγκινητικό μήνυμα στο Instagram: «Καίτη μου, ήσουν από τα πιο ωραία άτομα που γνώρισα και συνεργάστηκα σ’ αυτόν τον χώρο. Ποτέ δεν θα ξεχάσω το χιούμορ σου και τη ντομπροσύνη σου. Επειδή ήσουν δυνατός άνθρωπος, πίστευα πως θα τα καταφέρεις… Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ, νιώθω απέραντη θλίψη… Καλό ταξίδι στο φως, υπέροχο πλάσμα…»
Ο Σταύρος Νικολαΐδης, που είχε συνεργαστεί μαζί της στη σειρά Εγκλήματα, επέλεξε να την τιμήσει ανεβάζοντας ένα στιγμιότυπο από τη σειρά, αφήνοντας τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους.
Η Ελένη Ράντου, μέσα από ένα story στο Instagram, δημοσίευσε μία κοινή τους φωτογραφία, γράφοντας: «Καλό ταξίδι στο φως»
Πέθανε η ηθοποιός Καίτη Κωνσταντίνου – Η αγαπημένη «Σωσώ» από την σειρά «Εγκλήματα» Η ανάρτηση της Νάντιας Κοντογεώργη Πέθανε η ηθοποιός Καίτη Κωνσταντίνου – Η αγαπημένη «Σωσώ» από την σειρά «Εγκλήματα» Η ανάρτηση της Φιλίτσας Καλογεράκου Πέθανε η ηθοποιός Καίτη Κωνσταντίνου – Η αγαπημένη «Σωσώ» από την σειρά «Εγκλήματα» Η ανάρτηση της Ελένης Ράντου Πέθανε η ηθοποιός Καίτη Κωνσταντίνου – Η αγαπημένη «Σωσώ» από την σειρά «Εγκλήματα» Η ανάρτηση της Νίκης Παλληκαράκη

Οι ατάκες της από την σειρά «Εγκλήματα» που έγραψαν ιστορία – ΒΙΝΤΕΟ​

Η σπουδαία ηθοποιός έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση μέσα από τον ρόλο της Σωσώς Παπαδήμα στην κλασική σειρά του ΑΝΤ1, «Εγκλήματα».

Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1998 και, από τότε, έχει προβληθεί αμέτρητες φορές σε επανάληψη. Η Καίτη Κωνσταντίνου δεσπόζει ως Σωσώ Παπαδήμα, με έναν ρόλο που συνδύαζε μαύρο χιούμορ, βιτριολικές ατάκες και δολοφονικό ταμπεραμέντο.

Ο χαρακτήρας της Σωσώς Παπαδήμα συγκαταλέγεται στους πιο μοχθηρούς και κακιασμένους ρόλους της ελληνικής τηλεόρασης. Παρόλα αυτά, η ερμηνεία της Καίτης Κωνσταντίνου μετέτρεψε την κακία σε ξεκαρδιστικές στιγμές, γεμάτες με ατάκες που έμειναν στην ιστορία και παραμένουν διαχρονικές.

Στη σειρά, η Σωσώ ήταν παντρεμένη με τον χασάπη Αλέκο Παπαδήμα (Κώστας Κόκλας), τον οποίο βασάνιζε ασταμάτητα, ειδικά από τη στιγμή που ανακάλυψε την απιστία του με τη Φλώρα (Υρώ Μανέ).

Η Σωσώ δεν άφηνε κανέναν σε ησυχία. Βασάνιζε τόσο τον σύζυγό της όσο και τον υπάλληλό του, Μιχαλάκη (Σταύρος Νικολαΐδης), ενώ ακόμα και η καλύτερή της φίλη, η Πέπη (Φωτεινή Βαξεβάνη), δεν ξέφευγε από την τυραννία της.

Αξέχαστες παραμένουν οι σκηνές όπου, ως μητέρα, έδινε τις πιο παράδοξες «συμβουλές» στο παιδί της για το σχολείο, χαρίζοντας στο κοινό μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του ελληνικού τηλεοπτικού χιούμορ.

Η Καίτη Κωνσταντίνου αφήνει πίσω της μια σπουδαία καριέρα και έναν ρόλο που παραμένει ανεξίτηλος στη μνήμη του κοινού. Η Σωσώ Παπαδήμα ήταν και παραμένει ένας από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες της ελληνικής τηλεόρασης, αποδεικνύοντας το ταλέντο και τη μοναδικότητα της Καίτης Κωνσταντίνου.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Α....τωρα ειδα οτι ηδη ανοιχτηκε χψτες το θεμα...ας μεταφερθιυν τα μηνυματα μου εκει...ειμαι σμυγκλονισμενη γμτ..δεν μπορω να το πιστεψω,,την λατρευα!

Τελευταία επεξεργασία:

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 1.125 μηνύματα.
Έφυγε ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή. Συλλυπητήρια στους δικούς της!

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
Μεγαλώσαμε με την Σωσώ. :(

IMG_1597.jpeg

Η Σωσώ Παπαδήμα, ο ρόλος που ενσάρκωσε στα «Εγκλήματα», δεν ήταν ένας συνηθισμένος τηλεοπτικός χαρακτήρας. Ήταν μια domestic noir ηρωίδα, ένας αθόρυβος μηχανισμός καταστροφής που λειτουργούσε με ψυχρό υπολογισμό, πονηριά και ατάκες που έσταζαν φαρμάκι. Ένα κράμα χειριστικής ευφυΐας, κοινωνικής αλλοτρίωσης και μαύρου χιούμορ που έσπαγε τα όρια ανάμεσα στο γκροτέσκο και την απόλυτη ταύτιση.

Γιατί γελάσαμε τόσο με μια κατά συρροή δολοφόνο που δηλητηρίαζε, μαχαίρωνε, χειραγωγούσε, εκμεταλλευόταν και δεν δίσταζε μπροστά σε τίποτα; Γιατί είδαμε κάτι από εμάς μέσα της. Γιατί όλοι έχουμε μια Σωσώ κρυμμένη κάπου στο υποσυνείδητό μας.

Scandal

Διαχειριστής

1000056189.jpg

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.578 μηνύματα.
Μου κάνει εντύπωση ότι πάρα πολλοί γνωστοί ηθοποιοί δεν πήγαν στην κηδεία της. :hmm:

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 1.125 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Κατινιά ντεντεκτιτ...ημαρτον πια
Ναι...Αυτό πια να μετράμε παρουσίες στις κηδείες, με ξεπερνάει...

Και δεν το λέω για "εδώ" μόνο. Συμβαίνει γενικότερα...

Άλλωστε, έγινε στο Αίγιο η κηδεία της. Όσες/όσοι μπόρεσαν πήγαν...

Και τί σημαίνουν...οι απουσίες ; Υποδηλώνουν κάτι ;

Έχουμε πολύ ζωηρή φαντασία...

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Ναι...Αυτό πια να μετράμε παρουσίες στις κηδείες, με ξεπερνάει...

Και δεν το λέω για "εδώ" μόνο. Συμβαίνει γενικότερα...

Άλλωστε, έγινε στο Αίγιο η κηδεία της. Όσες/όσοι μπόρεσαν πήγαν...

Και τί σημαίνουν...οι απουσίες ; Υποδηλώνουν κάτι ;

Έχουμε πολύ ζωηρή φαντασία...
Εγω ειδα σε δημοσιογραφικο σαιτ σε σχολια κατω απο την ειδηση της κηδειας που εγραφε οτι ηταν ολοι απο τα εγκληματα ενανα παπαρα που εγραφε οτι που ηταν ο Προυσαλης κ αυτη που επαιζε την Μαχη...ντροπη τους που δεν ηταν..παμε καλα? Και βεβαια επεσαι γιουχα απο τους αλλους που τον ενημερωσαν οτι εχουν πεθανοι αυτοι

Αυτο δειχνει οτι καποιοι μανιωδως ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΚΣΠΟΙΟΥΣ..ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ

Χρήστες Βρείτε παρόμοια