Μένω απλά ότι ο Κούγιας έκανε την δουλειά του όπως κάθε δικηγόρος
Ο Κούγιας έχει μετατραπει σε συνήγορο κατ’ εξακολούθηση υπεράσπισης ατόμων που κατηγορούνται για ειδεχθη εγκλήματα, όπως βιαστες, παιδεραστές και δολοφόνους, με πιο πρόσφατες περιπτωσεις αυτές του Λιγνάδη και της Πισπιριγκου.
Εκτός από αυτες τις υποθεσεις, έχει υπερασπιστεί τον
Κορκονέα, τον δολοφονο του Γρηγορόπουλου το 2008, πετυχαίνοντας τη
μείωση της ποινής του σε δεύτερο βαθμό, γεγονός που προκάλεσε οργή σε ολη τη κοινωνια.
Έχει εμπλακεί σε ακραίες δηλώσεις και συμπεριφορες, όπως η χυδαία επίθεση του σε δημοσιογράφους, η υποτιμητικη αντιμετώπιση θυμάτων σεξουαλικών εγκλημάτων και η υιοθέτηση ομοφοβικής ρητορικής, κυριως στην υπεράσπιση του Λιγναδη.
Σχεδιον παντα, αντί να επικεντρώνεται στη νομική υπεράσπιση, επιλέγει να στοχοποιεί τα θυματα, να τα
εξευτελίζει δημόσια και να προσπαθεί να αποδομήσει την αξιοπιστία τους.
Εκτός από τη νομική του δράση, έχει εμπλακεί και σε προσωπικά σκάνδαλα, όπως καβγάδες, εξευτελιστικες δημόσιες συμπεριφορές, ακόμα και
σωματικές επιθέσεις, όπως αυτή κατά του πρώην συνεργάτη του, Τζήμερου, το 2018.
Η στάση του, που πολλές φορές περιλαμβάνει την
επίθεση στα θύματα και την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας τους, όχι μόνο υπονομεύει τη δημόσια αίσθηση περί δικαιοσύνης, αλλά συμβάλλει ενεργά στη διαιώνιση της
ατιμωρησίας.
Η επιλογή του να υπερασπίζεται κατά συρροη τέτοιους εγκληματίες δεν είναι απλώς νομικό ζήτημα είναι ξεκάθαρη
προσβολή προς την κοινωνία και τις αρχές της δικαιοσύνης.
Κατά τα άλλα ο Κούγιας είναι ενας δικηγόρος που κάνει τη δουλειά του.
Δεν ξέρετε τι σας γίνεται.
Που θα μου πεις εμένα για την «αγάπη» μου για τους ανθρώπους.
Κάθε δεύτερη μέρα ζητοκραυγάζετε για δολοφόνους, βιαστές και διεθνείς εγκληματίες.
Στον αγύριστο ο Κούγιας και ο κάθε Κουγιας.