Δεν καταλαβαίνω τί διαφορά έχει ένα γατάκι που γεννήθηκε σε σπίτι, από ένα που γεννήθηκε στο δρόμο. Έχει καμιά σημασία; Και αν θέλετε να επιρρίψετε σώνει και καλά ευθύνες σε κάποιον, θα μπορούσατε ποτέ να πείτε ότι φταίει το γατάκι που δεν στειρώθηκε η μάνα του; Έλεος...
Αν κάποιος θέλει να υιοθετήσει ένα γατάκι, δε νομίζω ότι μας πέφτει λόγος για τον... τόπο προέλευσής του. Και αν εσείς έχετε φτάσει στο συμπέρασμα ότι η στείρωση είναι η μόνη οδός, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι υπάρχουν και άλλες απόψεις, και πως στην τελική όταν οι ζωόφιλοι τρώγονται μεταξύ τους, ο μόνος που κερδίζει είναι εκείνος που βάζει φόλες, ή που τα πετάει στα σκουπίδια.
Μη νομίζετε πως οι άνθρωποι που δε στειρώνουν τη γάτα τους είναι ΟΛΟΙ ίδιοι, ασυνείδητοι, έτοιμοι να τα πετάξουν στο δρόμο ή και να τα αφήσουν να τα πολτοποιήσει το απορριματοφόρο αν δεν τα πάρει κανένας... Για να μπεί κάποιος να βάλει αγγελία, πάει να πει ότι ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ για το τί θα απογίνουν τα γατάκια.
"Ας έκανε στείρωση στη γάτα του, για να είναι πιο υγιής, ψυχικά και σωματικά, να μην διαιωνίζουμε το πρόβλημα με τις αδέσποτες, και εφόσον ήδη υπάρχουν πολλά αδεσποτάκια που μένουν στο ράφι, γιατί να γεννιούνται και άλλα γατάκια μπλα μπλα μπλα..."
Υπάρχουν άνθρωποι που δε θεωρούν τα αδέσποτα γατιά στο δρόμο πρόβλημα, αλλά τους αλήτες που τα δηλητηριάζουν. Ωραία, πείτε ότι στειρώσαμε όλες τις γάτες, και βρήκαμε σπίτι σε όσες είναι αδέσποτες. Και τί έγινε; Πετύχαμε κάτι; ΟΚ, δε θα υπάρχουν γάτες στο δρόμο. Ναι, οκ, θα ζουν κλεισμένες στα σπίτια. Στην τελική ΟΚ, να ζευγαρώνονται μόνο όσες επιλέγουμε εμείς, και να έχουν βρεθεί ήδη σπίτια για τα γατάκια.
Μα είναι δυνατόν; Σας αρέσει αυτή η εικόνα; Είναι το ίδιο αποκρουστική με το να βλέπεις τα γατάκια πατημένα στο δρόμο... Εμένα μ'αρέσει να τις βλέπω να παίζουν στον κήπο, να κυνηγάνε, να γλιστράνε στο γρασίδι και να λιάζονται στο χώμα. Και στις γάτες μου αρέσει, έτσι έχουν μάθει να ζουν. Και μ'αρέσει που γεννήθηκαν από μια πρώην αδεσποτούλα που τάιζα, και έτσι βρέθηκαν στη ζωή μου. ΓΙΑΤΙ σώνει και καλά θα έπρεπε να την είχα στειρώσει, και να μην έχω τώρα αυτές τις δύο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.