το αρχικό θέμα ήταν η πρόταση μου για απαγόρευση αγγελιών για γατιά από γέννες ιδιωτών και αν σας διευκολύνει στην κατανόηση- χωρίς ειρωνείες- , ανεύθυνων ιδιοκτητών όπως είναι η πλειοψηφία.....
το συμπέρασμα που ήθελα νομίζω βγήκε.
εκτός του ότι προσωπικά ήθελα τις γνώμες όλων, δεν ήξερα ότι για ένα τόσο σοβαρό ( για μερικούς από ότι φαίνεται τελικά ) θέμα, έπρεπε απλά να απευθυνθώ στους διαχειριστές.
παρολαυτα, η συζήτηση
έφυγε τελικά από τις προσωπικές σας επιθέσεις προς άλλα site και τώρα κατέληξε στον εκφυλισμό του οικοσυστήματος και την "καταστροφή" της τροφικής πυραμίδας ,στην οποίο βασίζεται το οικοσύστημα, λόγω της εξάλειψης του είδους της γάτας από αυτό.....
τις επιθέσεις ΔΕΝ τις ξεκινήσαμε εμείς...αυτό νομίζω είναι προφανές!!
από τη μια άκρη στην άλλη,,γνωρίζετε την κατάσταση έξω στους δρόμους?? έχουν πεθάνει γατιά στα χέρια σας γιατί πολύ απλά δεν μπορέσατε να τούς παρέχετε την αντίστοιχη φροντίδα με αυτής της μάνας τους?? και σας παρακαλώ και πάλι μην αρχίσετε με θεωρίες του στυλ "διαγωνισμός φιλοζωίας" κτλ
Σαφώς και γνωρίζουμε την κατάσταση...και σαφώς όλοι κάνουμε κάτι γι΄αυτό...ο καθένας όπως και όσο μπορεί!!!
ΔΕΝ ΜΗΛΑΩ ΓΙΑ ΑΦΑΝΙΣΜΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! αναφέρομαι σε όσο το δυνατόν πιο *ποιοτική ζωή* ακόμα και έξω στους δρόμους, σε ένα εκφυλισμένο ήδη περιβάλλον, τελείως ξένο για αυτά.
άλλο να έχεις 5 γάτες να φροντίζεις ( και μη αναφέρει κάποιος ότι δεν υπάρχει περίπτωση από το πουθενά να εμφανιστεί καινούργια) και άλλο να έχεις 25 γάτες στο δρόμο και κατά καιρούς κάμποσα ορφανά το πιο πιθανό με κλειστά μάτια ( γιατί έτσι πιστεύουν ότι δεν τους κάνουν τόσο κακό εφόσον ακόμα δεν νιώθουν κάτι).
και συνεχίζω, δεν μιλάω για αφανισμό και είναι ( catia συγγνώμη) γελοίο να το πηγαίνουμε τόσο στα άκρα.
catia εσύ τότε γιατί στείρωσες τα δικά σου?? μήπως ανήκεις στην κατηγορία των ευσυνείδητων που έχω προ-αναφέρει???
σε αυτούς τούς οποίους προσπαθώ ( χωρίς επιτυχία αν αναλογισθεί κάποιος τις άσχετες επιθέσεις που έχω δεχτεί εδώ μέσα) να δείξω ότι
αναφέρομαι είναι αυτοί που θα τα πετάξουν στο τέλος στο δρόμο , θα τα αφήσουν σε ένα βουνό γιατί έτσι πιστεύουν ότι προσφέρουν το ιδανικό περιβάλλων σε αυτά, ως θηρευτές,, στην μετακόμιση θα την αφήσουν μόνη πίσω γιατί πιστεύουν " ελα μωρέ γάτα είναι , θα βρει το τρόπο της", θα σε πάρουν τηλέφωνο στισ 10 το βράδυ και με θράσος θα σου υπαγορεύσουν οτι αν δεν πας τώρα να τα πάρεις θα τα πάνε σε άλλο χώρο.
Σ΄αυτούς που αναφέρεσαι δνε νομίζω να είναι μέλη του φόρουν εδώ...για τον απλό λόγο ότι δεν μπαίνουν στον κόπο καν να βρούνε ένα σπίτι στα γατάκια και τα πετάνε κατευθείαν στον κάδο!!
Εκτός αυτό δε νομίζω ότι τα γατιά που κυκλοφορούν στους δρόμους (τα περισσότερα τουλάχιστον) προέρχονται από γάτες σπιτιού αλλά από γάτες αδέσποτες. Επομένως δεν καταλαβαίνω την επιθετική διάθεση σε αυτούς που έχουν μια γάτα και τη ζευγαρώνουν και φροντίζουν τα μικρά να βρούνε σπίτι.
Τέλος, μέρες προσπαθώ να μην αναφέρομαι σε τραγικές καταστάσεις κουταβιών- σκυλιών γιατί υπεδείχθει ότι αυτό είναι ένα forum
αποκλειστικά για τους λάτρεις της γάτας ( και δικό μου συμπέρασμα, η πλειοψηφία, περισοτερο ,της οικόσιτης γάτας)
τα δελφίνια κτλ από που προέκυψαν??
είναι ενα φόρουν για τους λάτρες της γάτας...καλά κατάλαβες. Αλλά αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις λίγο όλα το φόρουμ θα έβλεπες άπειρες αγγελίες και για σκύλους και για άλλα ζώα!! Κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει πχ. σε ένα φόρουμ αποκλειτιά για σκυλιά...εκεί δε θα βρεις αγγελίες για γάτες!! Αυτό αποδεικνύει νομίζω οτι πρόκειται για ένα πολύ φιλόξενο σαιτ!!
ας μην αναφερόμαστε σε ακραίες καταστάσεις και αφανισμούς που, τουλάχιστον επί του παρόντος ,δεν σχετίζονται με το θέμα.