Απορία...

Sia

Νεοφερμένος

Ο Sia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 24 μηνύματα.
θέλω να θέσω μια απορία που μου έχει δημιουργηθεί από την πρώτη στιγμή που έγινα μέλος σε αυτή τη κοινότητα..

βλέπω συνεχεία ( όχι μόνο εδώ αλλά παντού) καινούργιες αγγελίες για αδέσποτα γατάκια, γάτες, αρτιμελής και μη. Την αγγελία ακολουθούν σχόλια του στυλ "αχ τα καημένα, ελπίζω να βρουν σύντομα σπίτι, αχ τι θα γίνει, που μπορούν να φιλοξενηθούν " κτλ κτλ μη σας κουράζω, τα γνωρίζετε....

από την άλλη βλέπω ( σε αυτή τη κοινότητα), εξίσου συνέχεια, αγγελίες για γατάκια τα οποία γεννιούνται από δεσποζόμενες γάτες σε οικογένειες οι οποίες προφανώς δεν έχουν υιοθετήσει την άποψη της στείρωσης. Δεν θέλω να πω κάτι για αυτούς.

Για όλους εμάς τους υπόλοιπους όμως, που γεμίζουμε τα σπίτια μας με αδέσποτα και αγωνιούμε για να βρούμε λύσεις , θέλω να πω ότι δεν μου αρέσει να υποδεχόμαστε τέτοιες αγγελίες με τα ίδια "χαρωπά σχόλια". Αν σας ενδιαφέρει και η προσωπική μου άποψη, εξοργίζομαι και μόνο στην ιδέα …

Δεν είναι αντιληπτό ότι έτσι το μόνο που καταφέρνουμε είναι να διαιωνίζουμε το πρόβλημα?????

Τέλος, μια «συμβουλή» μου προς τη διαχείριση, θα έπρεπε ( όπως στα περισσότερα websites ) να απορρίπτεται τις γέννες και να δέχεστε αγγελίες μόνο από αδέσποτα…

Ναι μεν αγαπάμε όλες τις γάτες ( και τους σκύλους), αλλά πρωτίστως ας δίνουμε προτεραιότητα σε αυτά που το έχουν πραγματικά ανάγκη..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ruko

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η ruko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 320 μηνύματα.
Θα απαντήσω μόνο σ' ό,τι αφορά εμένα.

Κι εγώ είμαι αντίθετη με τις γέννες ιδιωτών - και, όπως θα έχεις δει, πάντα γίνεται λόγος για στείρωση σ' αυτές τις αγγελίες. Κατά τ' άλλα, το θεωρώ στοιχειώδη ευγένεια να υποδέχεσαι ένα νέο μέλος με ένα καλό λόγο ή κάποιες ευχές για την υιοθεσία των μικρών, ακόμα κι αν διαφωνείς με τις απόψεις του. Αν τον πάρεις απ' τα μούτρα ή αρχίσεις τα κυρήγματα με το καλημέρα σας, απλώς θα τον απωθήσεις απ' το σάιτ και δεν θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί περισσότερο. Καλώς ή κακώς, μερικά πράγματα θέλουν χρόνο για να τα χωνέψει κανείς, δεν συμβαίνουν από τη μια μέρα στην άλλη.

Όσο για την απαγόρευση τέτοιων αγγελιών έχει συζητηθεί και στο παρελθόν. Καταλαβαίνω το σκεπτικό με το οποίο γίνεται, αλλά είναι μάλλον ατελέσφορη, αφού υπάρχουν ένα σωρό άλλα σάιτ και εφημερίδες όπου μπορεί να βάλει κανείς αγγελία. Ούτε είναι κοινός τόπος η στείρωση στην Ελλάδα, ώστε να παίρνουμε τέτοια μέτρα. Νομίζω πως πιο ωφέλιμο να λέμε χίλιες φορές τα ίδια πράγματα, παρά να κλείνουμε την πόρτα σε κάποιους - για τους λόγους που εξήγησα παραπάνω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

moukelis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Δώρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 365 μηνύματα.
Η γνώμη του καθενός σχετικά με τη στείρωση είναι σεβαστή.Ο κάθε ένας που μαίνει στο σάιτ και εμδιαφέρεται να υιοθετήσει ένα γατάκι ή ένα σκυλάκι,έχει το δικαίωμα να κρίνει αν θέλει να πάρει κάποιο που γεννήθηκε από οικογένεια κατά της στείρωσης,ή που απλά δεν πρόλαβε να στειρώσει το ζωάκι της,ή κάποιο αδεσποτάκι.Ώριμοι άνθρωποι είμαστε και πιστεύω μπορούμε να κρίνουμε,και στην πρώτη,και στη δευτερη περίπτωση.Αλλά θεωρώ ότι απο τη στιγμή που αγαπούμε τα ζώα και ελπίζουμε για όλα το καλύτερο,δεν πρέπει να γινόμαστε επιλεκτικοί με τις αγγελίες.Αν κάποιο ζωάκι μπορεί να βρει ένα ζεστό σπιτάκι κι εγώ μπορώ να βοηθήσω,θα το κάνω.Δεσποζόμενο,αδέσποτο,παρατημένο,καλοζωϊσμένο,για να τοποθετήθηκε εδώ πάει να πει ότι αναζητά καλύτερη τύχη.Όσο για τις ευχές,δεν καταλαβαίνω γιατί να μην σχολιάζουμε.Το να δίνεις μια θετική ευχή για ένα πλάσμα που ελπίζει σε κάτι καλύτερο δεν είναι αενητικό,αντιθέτως,θεωρώ ότι δίνει πολύ θετική ενέργειεα στο όλο εγχείρημα.:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

drusilia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η drusilia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 139 μηνύματα.
Αυτο το θέμα έχει τεθεί και στο παρελθόν και έχει γίνει αιτία για πολύ αντιπαράθεση.
Θα σου απαντήσω και σαν ντρουσίλια και σαν μέλος της ομάδας διαχείρισης.
Σαν Ντρουσίλια συμφωνω μαζί σου. Εχει τυχει κι εγω να τσακωθώ με κάποιον που μπηκε με αγγελιες για μωρα που έκαναν οι γατες του επειδη δεν ήθελε να τις στειρώσει. Ειναι τραγικό το πόσο ανεύθυνος ειναι ο κοσμος. Αν μπαίναν στον κοπο να δουνε ολες αυτες τις αγγελιες για μωρα που βρέθηκαν στα σκουπιδια ίσως να το έβλεπαν διαφορετικα. Ίσως...

Απο την αλλη, αυτο το site είναι site για γάτες και όχι ειδικά για τα αδέσποτα. Συνεπως αυτοι οι άνθρωποι δεν παραβαίνουν κάποιον κανόνα. Η μονη πιθανότητα ειναι να προσπαθήσει κάποιος να τους εξηγήσει ευγενικά. Αλλα και αυτο πολλές φορές έχει οδηγήσει σε μνημιώδεις καβγάδες που δεν βοήθησαν σε τίποτα.
Επισης, δεν ειναι ολοι άνθρωποι ανεύθυνοι συνειδητα. Υπάρχουν και άνθρωποι που την συγκεκριμένη γατούλα την μάζεψαν έγκυο, δεν πρόλαβαν να την στειρώσουν από άγνοια ή απλά κάποιος τους ειπε οτι η γάτα τους θα πάθει καρκινο αν δεν γεννήσει έστω μια φορα.

Εγώ πλέον προσπαθώ όσο μπορώ να συγκρατούμαι και να μην κάνω καβγάδες για το θέμα. Προσπαθω να μιλήσω στον άλλο λογικα οσο μπορω και μέχρι εκει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

gatouni

Νεοφερμένος

Η gatouni αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Υποθέτω ότι είναι αρκετά δύσκολο να αποφασίσεις ποιες αγγελίες θα αναρτηθούν και ποιές όχι. Άλλωστε νομίζω ότι το mycat είναι μια κοινότητα που όλοι μπορούμε να μιλάμε ελεύθερα για τις γατούλες μας, είτε γεννάνε, είτε είναι άρρωστες ή απλά για να μοιραστούμε μεταξύ μας τα κατορθώματά τους, είτε και για αδεσποτάκια που χρειάζονται βοήθεια.
Υποθέτω είναι αρκετά δύσκολο να έχεις την ευθύνη να απορίψεις ή όχι μια αγγελία. Τότε ίσως να φτάναμε στα όρια του να είμαστε δικαστές. Θα έπερε για κάθε αγγελία που θα ήθελε να βάλει κάποιος να περάσει από κανονική ανάκριση για να αποδείξει αν το γατάκι είναι πραγματικά αδέσποτο κλπ. Και ίσως έτσι, ειδικά για αδέσποτα γατάκια, να χάνεται χρόνος. Αλλά αρμοδιότεροι για αυτό είναι είναι οι διαχειριστές.
Ως μέλος είναι κάτι που πραγματικά με έχει απασχολήσει και μένα και επίσης δε θυμάμαι τι είχα διαβάσει στους όρους σχετικά με τις αγγελίες:redface:. Αλλά νομίζω ότι δεν έχει κάποιον περιορισμό τέτοιου χαρακτήρα. Μάλλον μπορεί ο καθένας να βάλει αγγελία. Τώρα αν τα μέλη θα τον υποστηρίξουμε ή όχι.... είναι και λίγο στο χέρι μας νομίζω.
Αλλά ας μας πουν οι διαχειριστές.
Καλεεεέ διαχειριστεεεές....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μαγισσα

Νεοφερμένος

Η μαγισσα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Εύοσμος (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 76 μηνύματα.
Κοίτα εγώ θα σου πω την εμπειρία μου με την πρώτη μου γάτα που την έιχα μεσα στο σπίτι και δεν την πρόλαβα και μου πετάχτηκε στον δρόμο και έμεινε έγκυος πριν προλάβω να την στειρώσω γιατί δεν είχα ιδέα και τι έιναι οιστρος γιατί πρώτη φορά είχα γάτα..... μετά αφού χάρισα τα γατάκια την στείρωσα αλλά ειδη μία φορά χρειάστηκε να το περάσω αυτό και να μάθω τι πρέπει να γίνεται ....... Μέσα από αυτήν την εμπειρία τώρα στην 2η γάτα μου της έκανα στείρωση πριν από τον πρώτο οίστρο στους 8 της μήνες.... τώρα ήξερα αλλά σε αυτό με βοήθησαν και όλοι αυτοί που είχαν την υπομονή να μου δέιξουν το σωστό χωρίς να με κράξουν και να με καθοδηγήσουν στην σωστή απόφαση.... αν είχε γίνει αλλιώς θα είχα φρίξει και θα τις είχα θεωρήσει υπερβολικές και τρελές που είναι τόσο δογματικές που δεν μπορούν να δουν την άλλη αποψή για αυτό καλό είναι να είμαστε δημόκρατικοί και να αφήνουμε τα πράγματα να ωριμάζουν με τον δικό τους τρόπο και να μην γινόμασστε υπερβολικοι στις αντιδράσεις μας δεν ξερω αν σε κάλυψα αλλά αυτή ήταν η δική μου εμπειρία......:):):):)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

gatouni

Νεοφερμένος

Η gatouni αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Εντάξει με προλάβατε έφυγα για λίγο ένώ απαντούσα και μολις γύρισα να τελειώσω την απάντηση είδα όλες τις άλλες αφού τη δημοσίευσα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

zeta

Νεοφερμένος

Η zeta αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 57 ετών και μας γράφει απο Χαλάνδρι (Αττική). Έχει γράψει 22 μηνύματα.
Συμφωνώ με τη Moukelis. To ζητούμενο είναι το well being για ολα τα γατάκια. Και δεν είναι σκόπιμο να τιμωρούμε κάποια ζωάκια γιατί γεννήθηκαν σε σπίτι & να λέμε ότι φταίνε οι "ιδιοκτήτες" τους. Εγω έχω στειρώσει τα γατάκια μου (& λίγα του κήπου), αλλά δεν είμαι σταυροφόρος της στείρωσης. Ξέρω πολλούς ανθρώπους που δεν εχουν στειρώσει τα δικά τους & όμως είναι πολύ υπεύθυνοι "ιδιοκτήτες". Αρα, ας μην "κολλάμε"
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

elvenstar

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Έλενα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 217 μηνύματα.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον τρόπο που το τοποθέτησε η Ruco, κ θέλω να προσθέσω επίσης το εξής ακόμα κ αν απαγορευτούν οι αγγελίες mycat αυτό τι σημαίνει ότι γύρω μας δεν θα κυκλοφορούν αδέσποτα; μακάρι να γινόταν αυτό με μια απαγόρευση, καθώς επίσης ότι πολλές από τις αγγελιές τις βάζουν άνθρωποι που βρίσκουν αδέσποτα στο δρόμο κ τα βοηθούνε να φύγουν από αυτόν, ενώ παράλληλα οι ίδιοι δεν έχουν την δυνατότητα να κρατ΄σηουν όλα τα γατάκια που βρίσκουν, αυτό δεν νομίζω ότι είναι μεμπτό ίσα ίσα, και τέλος για τα σχόλια που συνοδεύουν τις αγγελίες εγώ προσωπικά τα λέω γιατί τα αισθάνομαι γιατί πραγματικά θέλω όλα τα γατάκια να βρουν σπίτι κ να μην είναι εκτεθιμένα σε κινδύνους πάσης φύσεως, δεν το κάνω ούτε για να γεμίσω το αντίστηχο νήμα, ούτε από απλή υποχρέωση
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mespairos

Νεοφερμένος

Η mespairos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 28 μηνύματα.
αυτά τα αχ και βαχ και τα γουτσου γούτσου είναι όντως υπερβολικά όλα τα γατάκια είναι όμορφα και κάποιος για να μπει να ψάξει γιανα πάρει ένα σημαίνει ότι του αρέσουν και τα αγαπάει.

Για εμένα δεν έχει και τόση σημασία ποιό γατάκι θα διαλέξει κάποιος και αν είναι από σπίτι ή όχι, αν δε βρεθεί κάποιος που να το θέλει οι πιθανότητες να βρεθεί στο δρόμο είναι πολύ μεγάλες.

Εννοείτε πως αυτό δεν πρέπει να λειτουργεί εκβιαστικά ούτε από την πλευρά αυτού που δίνει το ζώο, ούτε όμως και από εμάς με απαγορεύσεις ή οτιδήποτε.

Τα κριτήρια διαλογής του καθενός είναι διαφορετικά αλλά τουλάχιστον η απόφαση για ένα ζώο συντροφιάς να είναι συνειδητή και κοινή, να μην είναι κάτι επιπόλαιο

τώρα βέβαια και η αγάπη με την γνώση και την υπευθυνότητα είναι κάτι το διαφορετικό και εκεί πρέπει να εστιάσουμε, στην ενημέρωση των ανθρώπων που αγαπούν τις γάτες γιατί αλλιώς ότι και να κάνουμε πάντα θα υπάρχουν αδέσποτα που θα κινδυνεύουν να βρεθούν μπροστά σε ανθρώπους που δεν τα αγαπάνε
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Bobbie

Νεοφερμένος

Η Bobbie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 61 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Ας μη ξεχνάμε πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι (?) που πετάνε τα γατάκια σε σακούλες στά σκουπίδια, επομένως θεωρώ πως η επιλογή των αγγελιών είναι ...πολυτέλεια!

Και με την ευκαιρία του θέματος θα σας εκφράσω και τον προβληματισμό μου, ζητώντας τη συμβουλή σας.
Στον κήπο της πολυκατοικίας που μένω, ζει μια γατούλα η Νοέλ που τη φροντίζει ο διαχειριστής (σωστά) κι εμείς φυσικά. Από την πίσω πλευρά το κτίριο συνορεύει με μιά μανοκατοικία. Η κυρία ιδιοκτήτρια λοιπόν πιστεύει πως είναι γατόφιλη και μαζεύει ένα σωρό ψυχούλες, τις οποίες ταϊζει μέν (?) αλλά, προφανώς, δεν βρίσκει το λόγο να τις στειρώσει και να τις εμβολιάσει. Κι επειδή μαλλον το δικό μας φαγητό και τα δικά μας χάδια είναι πιό ωραία, τα μισά γατάκια της κυρίας έχουν κατασκηνώσει σπίτι μας και διώχνουν τη Νοέλ.
Καί σας ρωτω: να πάρω τα ξένα γατάκια να τα πάω στον κτηνίατρο; ή να πάρω μια κοτρόνα να ανοίξω το κεφάλι της κυρίας;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

zeta

Νεοφερμένος

Η zeta αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 57 ετών και μας γράφει απο Χαλάνδρι (Αττική). Έχει γράψει 22 μηνύματα.
Είναι λογικό οι γατούλες να πηγαίνουν όπου βρίσκουν καλύτερα. Ακόμη κι αν τις ταϊζει η κυρια, δεν λένε όχι σε κάτι extra Εγώ θα επέλεγα να συζητήσω με την κυρία για να αναλάβουμε από κοινού την στείρωση κάποιων (κυρίως θηλυκών) & την αποπαρασίτωση (με χαπάκια) όλων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Bobbie

Νεοφερμένος

Η Bobbie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 61 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Έχουμε μιλήσει με την κυρία αλλά φαίνεται πως δε καταλαβαίνει από λόγια. Δεν πιστεύω πως είναι οικονομικό το θέμα αλλά νοοτροπίας. Το πρόβλημα είναι πως, επειδή βρισκόμαστε κοντά σε κεντρικό δρόμο, πολλά από τα γατουλίνια χάνονται κι αυτό είναι που με στεναχωρεί.
Θα κάνω άλλη μία προσπάθεια και βλέπουμε...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

aretha

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Αλίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 348 μηνύματα.
Bobbie, ρίξε μια ματιά και σ' αυτό. Μπορείς να το τυπώσεις και να της το δώσεις, ίσως και να βοηθήσει. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Bobbie

Νεοφερμένος

Η Bobbie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 61 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7 μηνύματα.
aretha, ευχαριστώ πολύ.
Πιστεύω πως μέσα στη βδομάδα θα έχετε νέα μου για το θέμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sia

Νεοφερμένος

Ο Sia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 24 μηνύματα.
καταρχήν θα ήθελα να πω ότι "απαγορεύοντας" τις αγγελίες δεσποζόμενων ζώων δεν σημαίνει ότι δεν τα αγαπάμε.
τουναντίον...

Μια πρόταση μου , εφόσον δεν μπορούν να απαγορευτούν , είναι να μπαίνουν σε ξεχωριστή ενότητα από αυτή των αδέσποτων.
Για πολλούς εδώ από ότι κατάλαβα έχουν τη μέγιστη προτεραιότητα στο να υιοθετηθούν χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τα υπόλοιπα.

Στην ενοτητα των δεσποζώμενων μπορεί να εμφανίζεται και σαν υπόμνημα γιατί πρέπει και γιατι είναι προς όφελος όλων ,να γίνονται στειρώσεις....

Επειτα αυτό με τα σχόλια κάτω από τις αγγελίες το βρίσκω τελείως ανώφελο και το μόνο που προσφέρουν είναι στο να χάνεται ο κάθε υποψήφιος ανάδοχος... αυτός και το ενδιαφέρον του.


φιλικά
χρυσηίδα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

avtwvia

Νεοφερμένος

Η avtwvia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Άγιοι Ανάργυροι (Αττική). Έχει γράψει 22 μηνύματα.
Aυτό που πιστεύω θέλει να πει η κοπέλα είναι να δίνουμε βαρύτητα στα αδέσποτα και στην τελική αν όλοι στείρωναν τις γάτες τους δεν θα υπήρχαν ημίαιμα δεσποζόμενα γατάκια και πολλα περισσότερα αδέσποτα θα έβρισκαν σπίτι στη θέση τους..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

aretha

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Αλίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 348 μηνύματα.
Sia, τα γατάκια που γεννήθηκαν από ιδιοκτήτες που είναι κατά της στείρωσης έχουν την ίδια προτεραιότητα να υιοθετηθούν με τα γατάκια που βρέθηκαν στο δρόμο. Γιατί αν δεν υιοθετηθούν θα καταλήξουν κι αυτά στο δρόμο, να παράγουν νέα αδέσποτα.:/: Η μόνη διαφορά που υπάρχει και που ίσως καθιστά τα αδέσποτα λίγο πιο "επείγοντα" είναι ότι μέχρι να υιοθετηθούν κινδυνεύουν περισσότερο (αν μένουν στο δρόμο) ή στοιχίζουν περισσότερο στους εθελοντές που τυχόν τα φιλοξενούν.
Όσο για τα σχόλια που γίνονται στις αγγελίες, αν απενεργοποιηθεί αυτή η δυνατότητα, τότε γίνεται πιο δύσκολο και για τους ενδιαφερόμενους να ρωτήσουν λεπτομέρειες για τα γατάκια. Το να γραφούν και δυό αγαπο-σαχλαμαρίτσες δεν νομίζω ότι αποθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους, ρίξε μια ματιά στις κλειδωμένες (=περαιωμένες) αγγελίες και θα το διαπιστώσεις.;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sia

Νεοφερμένος

Ο Sia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 24 μηνύματα.
avtwvia σε 3 σειρές με κάλυψες αλλά θέλω να το επεκτείνω λίγο.

Sia, τα γατάκια που γεννήθηκαν από ιδιοκτήτες που είναι κατά της στείρωσης έχουν την ίδια προτεραιότητα να υιοθετηθούν με τα γατάκια που βρέθηκαν στο δρόμο. Γιατί αν δεν υιοθετηθούν θα καταλήξουν κι αυτά στο δρόμο, να παράγουν νέα αδέσποτα.:/:

και άρα κατά κάποιο τρόπο συνεχίζουμε να ενθαρρύνομαι τέτοιες καταστάσεις ανεγκέφαλων και μη υπεύθυνων ιδιοκτητών επιβαρύνοντας κάποιοι τούς εαυτούς μας φιλοξενώντας κάποιες φορές -ίσως- τα γατάκια αυτών?? δεν καταλαβαίνω..

Η μόνη διαφορά που υπάρχει και που ίσως καθιστά τα αδέσποτα λίγο πιο "επείγοντα" είναι ότι μέχρι να υιοθετηθούν κινδυνεύουν περισσότερο (αν μένουν στο δρόμο) ή στοιχίζουν περισσότερο στους εθελοντές που τυχόν τα φιλοξενούν.

δεν είναι αρκετό αυτό τουλάχιστον για να μπαίνουν σε διαφορετική κατηγορία στα χαρίζονται με ένα υπόμνημα για τις στειρώσεις και την αναγκαιότητα αυτών ??????

Όσο για τα σχόλια που γίνονται στις αγγελίες, αν απενεργοποιηθεί αυτή η δυνατότητα, τότε γίνεται πιο δύσκολο και για τους ενδιαφερόμενους να ρωτήσουν λεπτομέρειες για τα γατάκια.

δεν λέω να απενεργοποιηθεί , αλλά ακριβώς επειδή είμαστε μεγάλοι και ώριμοι άνθρωποι να μην περιγράφουμε την αγάπη μας ( γιατί αυτή είναι ούτως η άλλως αναμφισβήτητη εφόσον βρισκόμαστε εδώ) αλλά
αν χρειαστεί να αναφέρουμε κάτι το οποίο θα φανεί χρήσιμο ως προς την υιοθεσία του.

επίσης κάποιος που βάζει τη γάτα του το σκύλο του το καναρινί του να γεννήσει, θα πρέπει τουλάχιστον ( εάν μιλάμε για υπεύθυνους ζωόφιλους ιδιοκτήτες) να έχουν βρει λύση για τα μικρά πριν τη γέννα.

Δεν πιστεύω ότι αναφέρομαι σε παράλογα πράγματα..ούτε εγώ είμαι σταυροφόρος της στείρωσης και ούτε προτιμάω το λιγότερο για τα δεσποζόμενα.
προσπαθώ να απλά να διαχωρίσουμε λίγο τις καταστάσεις γιατί απλά δεν χωράνε στο ίδιο καλούπι.

πόσοι από αυτούς ( για ανεύθυνους μιλάω) που βάζουν τις ρατσάτες και μη γάτες και σκύλους να ζευγαρώνουν με ημίαιμα έχουν φιλοξενήσει η τουλάχιστον φροντίσει κάποιο αδέσποτο?? γνωρίζει κάποιος από αυτούς την κατάσταση που επικρατεί?? αν ναι , και συνεχίζει, τότε είναι άξιος του λόγου του.

και αυτές οι πεποιθήσεις δεν πιστεύω ότι πρέπει να επικροτούνται μονάχα από sites με την ταμπέλα του φιλοζωικού. Αλλά από τον καθένα που συνειδητά και υπεύθυνα πιστεύει ότι "ασχολείται" με τα ζώα.

και πάλι, πολύ φιλικά προς όλους τους υπεύθυνους ζωόφιλους
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Raisa

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Raisa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών, επαγγέλεται Δάσκαλος/α και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 142 μηνύματα.
Δεν θα σχολιάσω τα παραπάνω!!!:|

Θα πω μόνο αυτό: ΝΑΙ, ζευγαρώνω τη γάτα μου ....(περιμένω μάλιστα και μωρά σε ένα μήνα)...και ΝΑΙ, φροντίζω και τα αδέσποτα της γειτονιάς!!!:cat:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top