Απορία...

avtwvia

Νεοφερμένος

Η avtwvia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Άγιοι Ανάργυροι (Αττική). Έχει γράψει 22 μηνύματα.
Raisa εσύ νομίζω ανήκεις σε άλλη κατηγορία.. Δεν αναπαράγεις κεραμυδόγατα.. Δεν νομίζω ότι αναφέρεται σε τέτοιες γέννες οι κοπέλα αλλά σε γέννες μεταξύ μη καθαρόαιμων γατιών που επιδεινώνουν το προβλημα υιοθεσίας αδέσποτων γατιών..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

drusilia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η drusilia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 139 μηνύματα.
πόσοι από αυτούς ( για ανεύθυνους μιλάω) που βάζουν τις ρατσάτες και μη γάτες και σκύλους να ζευγαρώνουν με ημίαιμα έχουν φιλοξενήσει η τουλάχιστον φροντίσει κάποιο αδέσποτο?? γνωρίζει κάποιος από αυτούς την κατάσταση που επικρατεί?? αν ναι , και συνεχίζει, τότε είναι άξιος του λόγου του.

Νομίζω ότι η Σία αναφέρεται σε πολύ συγκεκριμένες καταστάσεις και όχι σε οποιονδήποτε ιδιώτη που υπευθυνα ζευγαρώνει το ζώο του.

Εγώ δεν διαφωνώ απαραιτήτως με κάποιον επιπλέον διαχωρισμό στις αγγελίες γιατί όντως θα διευκόλυνε κάποιον που ψάχνει να υιοθετήσει και θα ήθελε ας πούμε να βοηθήσει ένα ζωάκι ανάπηρο ή πρώην αδέσποτο. Και το πρόβλημα είναι ότι με όλες τις αγγελίες μαζί είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς αυτό που ψάχνει, αν ψάχνει κάτι τόσο συγκεκριμένο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

moukelis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Δώρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 365 μηνύματα.
Νομίζω ότι γατάκια που ψάχνουν για σπιτι,δεσποζόμενα ή μη,πρέπει να είναι στην ίδια κατηγορία,καθώς όλα έχουν έναν κοινό σκοπο.Δε νομίζω ότι τοποθετώντας τα γατάκια που γεννήθηκαν απο δεσποζόμενες γάτες σε μια ξεχωριστή κατηγορία θα βογ\ηθούσαμε τα ζωάκια.Ενδεχομένως βλέποντας κάποιος ότι ο ιδιοκτήτης άφησε τη γάτα του να γεννήσει χωρίς λόγο και χωρίς να έχει βρει σπιτι για τα μικρά,να οδηγηθεί σε λάθος συμπεράσματα.Θέλω να πω,το μένος του για τον -ανευθυνο για πολλους-ιδιοκτήτη,ίσως τον οδηγήσει στο να μη χαρίσει στο γατάκι ένα σπιτι.Σκοπος μας δεν είναι να τιμωρήσουμε τα ζωα για τις λάθος επιλογές των ιδιοκτητών.Έτσι δε θεωρώ ότι λύνεται το πρόβλημα.Η επείγουσα φύση της κάθε υιοθεσίας τονίζεται συνήθως στο κείμενο,και υπάρχει και το ειδικό εικονίδιο που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος που καταχωρεί αγγελίες.Και φυσικά θεωρώ και τονίζω και πάλι,ότι όταν αγαπάς τα ζώα,τα αγαπάς ΟΛΑ και δεν τα κατηγοριοποιείς/έμμεσα τιμωρείς με αποκελισμό επειδή δεν συμφωνείς με τις επιλογές του ιδιοκτήτη.
Από εκεί και πέρα,επαναλαμβάνω ότι ένα δυο θετικά σχόλια δε βλάπτουν,αντιθέτως ίσως να επηρρεάσουν και θετικά τον ενδιαφερόμενο το να έχουν ειπωθεί κάποια θετικά σχόλια για το ζωάκι.Δεν έχω δει και καμιά αγγελία όπου να έχουν γραφτεί καμιά δεκαριά σελίδες ευχές ώστε να χάνεται ο ενδιαφερόμενος,ούτε κανέναν να το σχολιάζει αρνητικά.
Όσο για το υπόμνημα για τη στείρωση,έχει ειπωθεί ότι το σαιτ δεν έχει "γραμμή" κατά ή υπέρ της στείρωσης,οποτε όλες οι απόψεις είναι σεβαστές.Κι εγώ έχει τύχει ακόμα και να οργιστώ με ιδιοκτήτες που επιμένουν κατά της στείρωσης,ακόμα κι αν συντρέχουν λόγοι υγείας,αλλά δεν νομίζω ότι είναι σωστό να τους τραβάμε το αυτί με παρεναίσεις κάτω απο τις αγγελίες τους σε μορφή υπομνήματος.Καλώς ή κακώς,υπάρχει κι αυτή η μερίδα ανθρώπων.ΚΑι δε μπορούμε νομίζω να κάνουμε τίποτα παραπάνω απο το να τους ενημερώσουμε σωστά,και να τους πείσουμε με επιχειρήματα αν γίνεται.
Και κάτι τελευταίο.Εμένα προσωπικά αν ήμουν κατά της στείρωσης θα με έθιγε να μου βάλουν την αγγελία μου χωριστά,με υπόμνημα απο κάτω ενάντια στην άποψή μου.Βρίσκω ότι στιγματίζει.Πιστευω ότι το ενδιαφέρον μας για τις γάτες δεν περιορίζεται στα υπέρ ή στα κατά της στείρωσης,και είτε είσαι της μιας άποψης,είτε της άλλης,μπορείς να μάθεις πολλά μέσω του συγκεκριμένου σάιτ.
Συγνωμη για το σεντόνι...;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sia

Νεοφερμένος

Ο Sia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 24 μηνύματα.
αντωνια ευχαριστώ και πάλι :)

μα το υπόμνημα δεν εμφανίζεται απλά στην πρώτη σελίδα πάνω??δεν εννοούσα κάθε αγγελία να την ακολουθεί αυτό το υπόμνημα....

Από την στιγμή που δέχεστε αγγελίες και δεσποζόμενων κάποιος καταλαβαίνει ότι δεν έχετε πάρει συγκεκριμένη θέση στο θέμα της στείρωσης. οπότε δεν βρίσκω που το κακό να επικροτείται και τις 2 απόψεις εφόσον αυτές γίνονται συνειδητά.

και τέλος, ελπίζω κάποια μέρα οι γέννες από ημίαιμα γατιά να ελαχιστοποιηθούν ή το λιγότερο, να γίνονται πολύ συνειδητά..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

aretha

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Αλίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 348 μηνύματα.
άρα κατά κάποιο τρόπο συνεχίζουμε να ενθαρρύνομαι τέτοιες καταστάσεις
Η αγγελία βοηθάει πρώτα απ' όλα το ζώο να βρει σπίτι και να μην καταλήξει στο δρόμο.
Είναι αλήθεια ότι μαζί με το βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα και διευκολύνεται κάπως και ο ανεύθυνος ιδιοκτήτης.
Εγώ πάντως προτιμώ να βοηθήσω ένα αθώο ζωάκι που δε φταίει σε τίποτα (κι ας πάρει η μπάλα και τον "ένοχο"), παρά να το καταδικάσω στη φριχτή μοίρα του αδέσποτου, προκειμένου, τι; Να τιμωρηθεί ένας ανεύθυνος ιδιοκτήτης που, ούτως ή άλλως, θα συνεχίσει κατά πάσα πιθανότητα να κάνει τα ίδια;

δεν λέω να απενεργοποιηθεί , αλλά ακριβώς επειδή είμαστε μεγάλοι και ώριμοι άνθρωποι να μην περιγράφουμε την αγάπη μας ( γιατί αυτή είναι ούτως η άλλως αναμφισβήτητη εφόσον βρισκόμαστε εδώ) αλλά αν χρειαστεί να αναφέρουμε κάτι το οποίο θα φανεί χρήσιμο ως προς την υιοθεσία του.
Το τι θεωρεί ο καθένας ώριμο και αρμόζον σχόλιο, βρίσκεται στη διακριτική του ευχέρεια και δεν μπορεί να του το υπαγορεύσει κανείς. Εφόσον τηρούνται οι κανόνες του φόρουμ, ο καθένας είναι ελεύθερος να γράφει ό,τι θέλει (από φιλιππικούς εναντίον της αναπαραγωγής, μέχρι γουτσουγουλινιές).

Σκοπος μας δεν είναι να τιμωρήσουμε τα ζωα για τις λάθος επιλογές των ιδιοκτητών.
Δώρα, συμφωνώ απόλυτα!:)
ελπίζω κάποια μέρα οι γέννες από ημίαιμα γατιά να ελαχιστοποιηθούν ή το λιγότερο, να γίνονται πολύ συνειδητά..
Αυτό, Sia, το ελπίζω κι εγώ, όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα, νομίζω!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sia

Νεοφερμένος

Ο Sia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 24 μηνύματα.
Αυτό, Sia, το ελπίζω κι εγώ, όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα, νομίζω!

αυτο επικροτώ τόση ώρα και τίποτα άλλο..
και τουλάχιστον εγώ δεν θεωρώ τιμωρία για κανένα το να μπαίνουν ξεχωριστά οι αγγελίες... "τιμωρία" θα ήταν να μην τις δεχόσασταν;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

strayshelp

Νεοφερμένος

Η strayshelp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών, επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Τσεχία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13 μηνύματα.
aretha
συγγνώμη,
πώς μπορεί να θεωρείται ότι γατάκια απο γέννες ΙΔΙΩΤΩΝ έχουν την ίδια προτεραιότητα με τα αδέσποτα??

Αυτό δεν ισχύει και το ξερεις.
Οχι απλά κινδυνεύουν λίγο παραπανω τα αδεσποτα στο δρόμο..Κινδυνεύπουν πολυ!!
Επίσης,δεν είναι ολες οι αγγελίες για αδέσποτα για γατιά που είναι στο δρόμο!Οι περισσότερες είναι για γατάκια σωσμένα από το δρόμο που περιμένουν είτε σε σπίτια εθελοντών με ΗΔΗ ΠΟΛΛΑ ΖΩΑ είτε σε καταφύγια και σωματεία με ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΖΩΑ και αν φύγουν θα ερθουν νεα αδεσποτακια,αλλιώς όχι!


Σε όλα τα ζωοφιλικά φόρουμ παντως ως τωρα με εξαίρεση το my cat και το our dogs ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΩΝ ΔΕΝ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΝΤΑΙ,θέματα που ζητανε γαμπρούς και νυφες κλειδωνονται!
Ενώ τα sites pets.gr,zoofilia.gr,zklik έχουν καταργησει ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΩΝ.

Και σίγουρα στα sites είναι δυσκολο ως αδυνατο να ελεγχεις το ποιος βαζει ζώα και εφόσον γεννηθηκαν τα κουταβια ή γατια απο ιδιώτη ας δοθούν..Αλλά στα φορουμ που υπαρχει η δυνατοτητα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ επιβαλλεται ακομα περισσοτερο τα ζωόφιλα μελη που είμαστε ολοι να λεμε ΟΧΙ σ αυτρα τα ζευγαρωματα.

Και εγώ σαν καινουριο μελος το ειχα θιξει,κ αλλα νεα μελη το θιγουν.Δεν καταλαβαινω γιατί τοσο πεισματικα επιμενετε να υπαρχουν ζητησεις για γαμπρους και νυφες εφόσον τόσα υπαρχουν, ήδη, προς υιοθεσία.

Πώς κανουμε πιο υπευθυνους τους ιδιοκτητες γατων ετσι??????
Πώς αποφεύγουμε τις γέννες που επιβαρυνουν ισως τον αριθμό των αδεσποτων,είτε επιδή τα πετανε,είτε επειδή υιοθετουνται αυτα τα ημιαιμακια αντί των πρωην αδεσποτων????

Πώς ''ελπίζουμε και ευχομαστε''να μειωθουν οι γεννες ιδιωτων και οι εγκαταλειψεις αν δεν ενημερωνουμε,αν δεν προσπαθουμε...ας πεσει και κατω που λενε....

(χωριστο θεμα αυτό των εκτροφεων.σ αυτους και μονο θα πρεπει να επιτρεπονται ζευγαρωματα,εφοσον διαιωνιζουν τη ρατσα.)

ο καθενας που θελει μια απλη ημιαιμη γατουλα εχει πολλές πολλές επιλογες απ τις αγγελίες.

Κλειάννα

Sia, τα γατάκια που γεννήθηκαν από ιδιοκτήτες που είναι κατά της στείρωσης έχουν την ίδια προτεραιότητα να υιοθετηθούν με τα γατάκια που βρέθηκαν στο δρόμο. Γιατί αν δεν υιοθετηθούν θα καταλήξουν κι αυτά στο δρόμο, να παράγουν νέα αδέσποτα.:/: Η μόνη διαφορά που υπάρχει και που ίσως καθιστά τα αδέσποτα λίγο πιο "επείγοντα" είναι ότι μέχρι να υιοθετηθούν κινδυνεύουν περισσότερο (αν μένουν στο δρόμο) ή στοιχίζουν περισσότερο στους εθελοντές που τυχόν τα φιλοξενούν.
Όσο για τα σχόλια που γίνονται στις αγγελίες, αν απενεργοποιηθεί αυτή η δυνατότητα, τότε γίνεται πιο δύσκολο και για τους ενδιαφερόμενους να ρωτήσουν λεπτομέρειες για τα γατάκια. Το να γραφούν και δυό αγαπο-σαχλαμαρίτσες δεν νομίζω ότι αποθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους, ρίξε μια ματιά στις κλειδωμένες (=περαιωμένες) αγγελίες και θα το διαπιστώσεις.;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Havana

Νεοφερμένος

Η Katrin! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Καπανδρίτι (Αττική). Έχει γράψει 82 μηνύματα.
υποτιθεται οτι ειναι ενας διαδυκτιακος τοπος για τους λατρεις της γατας.
υποτιθετε οτι δεν πατροναρει καταστασεις και ο καθενας εχει το δικαιωνα να επιλεξει αν θα ζευγαρωσει τη γατα του η οχι..
τα κλειδωματα χωρις διενεξη καυγα η προσβολης καποιου ατομου θεωρω προσωπικα οτι ειναι αντιδημοκρατικα.
Υπαχρουν site και φορουμ με αυστηρα ζωωφιλικο χαρακτηρα δεν θεωρω οτι το my cat ανηκει σε αυτη την κατηγορια.
Θεωρω πολυ σημαντικό να υπάρχει ενας τετιος ιστοτοπος που να επιτρεπει να υπάρξουν οι λάτρεις της γάτας, ειτε ειναι ζωωοφιλοι, ειτε γατόφιλοι, ειτε έκθέτες και εκτροφεις..
μας ενώνει ένα πολύ θαυμαστο και μαγικό ζωο, η Γάτα.
Πιστεψε με Κλειάννα αν αφήνεις χώρο στον κόσμο , η στενομυαλιά μαλακώνει, αισθάνεται μέρος αυτου που συμβαίνει και συνηδητοποιει την ευθύνη του.
Αν απλα κελιδωνονται τα θέματα το πιο πιθανο ειναι εκεινοι οι ανθρωποι να μην θελήσουν να ξαναμπούν με αποτέλεσμα να χάσουν την ευκαιρια να ενημερωθούν για πράγματα που εμεις θεωρουμέ αυτονοητα και προφανη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

strayshelp

Νεοφερμένος

Η strayshelp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών, επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Τσεχία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13 μηνύματα.
Δεν είναι θέμα πατροναρίσματος,ουτε λεω να τα κλειδωνουμε χωρίς να μπορεί να μιλησει το μελος.
Εννοω να γίνεται ενημερωση και να διαγραφεται πχ το τηλ επικοινωνίας γι αυτον που ζητα νυφουλα!!!

Ε τωρα κρυβομαστε πισω απ το δαχτυλο μας?
Το φορουμ είναι σιγουρα ανοιχτο για ολους αλλα δεν ειναι και πχ μονο φορουμ εκθεσεων γατας ή μονο φορουμ αδεσποτων γατων.

Δηλαδη τα φορουμ που εχουν στους ορους τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΩΝ είναι αντιδημοκρατικα?
Η απολυτα συνειδητοποιημενα για το προβλημα των αδεσποτων, στο πώς μπορουμε να συμβαλλουμε και να αποτρεψουμε γεννες και στο πώς να ενημερωσουμε,καθώς υπαρχουν stickies με συζητηση ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΕΥΓΑΡΩΝΟΥΜΕ τα ζωα.

Δεν είναι μονο θεμα για τ αδεσποτα.Είναι και θεμα υπευθυνου ιδιοκτητη.
Πριν λιγα χρόνια,πιο μικρη,ούτε ΗΞΕΡΑ τη στειρωση.
Πριν λιγα χρόνια δε θα λεγαμε στο καθενα μη στειρωσεις το ζωο σου.
Γι αυτο ομως καταληξαμε να χουμε χιλιαδες αδεσποτα.Γιατι ένας απο τους 100 που θα ζευγαρωσει το ζωο του να ειναι βλακας κα να τα εγκαταλειψψει στο δρομο,φτανουν για να δημιουργησουν δεκαδες νεα αδεσποτα!!!!

Είμαι υπερ της ενημερωσης με ομορφο τροπο.
Οσο ενημερωνεις ομως δε σημαινει οτι αφηνεις και την αγγελια ανοιχτη για να βρει γαμπρο...:):)

:cool:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Raisa

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Raisa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών, επαγγέλεται Δάσκαλος/α και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 142 μηνύματα.
Σε όλα τα ζωοφιλικά φόρουμ παντως ως τωρα με εξαίρεση το my cat και το our dogs ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΩΝ ΔΕΝ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΝΤΑΙ,θέματα που ζητανε γαμπρούς και νυφες κλειδωνονται!
Ενώ τα sites pets.gr,zoofilia.gr,zklik έχουν καταργησει ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΩΝ.


Ούτε εδώ νομίζω ενθαρρύνονται θέματα ζευγαρώματος, απλώς γίνονται δεκτά!!! Ακόμα, η απαγόρευσει στα άλλα σαιτ , όπως αναφέρεις, δεν φένεται να αποφέρει αποτελέσματα, αν κρίνω από τις αγγελίες που έχουμε εδώ. :/:



Πώς κανουμε πιο υπευθυνους τους ιδιοκτητες γατων ετσι??????
Πώς αποφεύγουμε τις γέννες που επιβαρυνουν ισως τον αριθμό των αδεσποτων,είτε επιδή τα πετανε,είτε επειδή υιοθετουνται αυτα τα ημιαιμακια αντί των πρωην αδεσποτων????
Κλειάννα


Επίσης, αν κοιτάξεις στις αγγελιες θα δεις ότι αυτοί που ψάχνουν γαμπρό ή νύφη είναι σχεδόν μόνο άτομα που έχουν κάποια γάτα ράτσας ...αυτά τα γατάκια είναι σχεδόν πάντα σίγουρο ότι θα βρούνε σπίτι και δεν καταλήγουν στο δρόμο...άλλωστε σπάνια θα βρεις γατάκι ράτσας να περιφέρεται στο δρόμο...τα περισσότερα αδέσποτα δεν είναι καν από γέννα σε σπίτι!

τα κλειδωματα χωρις διενεξη καυγα η προσβολης καποιου ατομου θεωρω προσωπικα οτι ειναι αντιδημοκρατικα.
Υπαχρουν site και φορουμ με αυστηρα ζωωφιλικο χαρακτηρα δεν θεωρω οτι το my cat ανηκει σε αυτη την κατηγορια.
Θεωρω πολυ σημαντικό να υπάρχει ενας τετιος ιστοτοπος που να επιτρεπει να υπάρξουν οι λάτρεις της γάτας, ειτε ειναι ζωωοφιλοι, ειτε γατόφιλοι, ειτε έκθέτες και εκτροφεις..
μας ενώνει ένα πολύ θαυμαστο και μαγικό ζωο, η Γάτα.
Πιστεψε με Κλειάννα αν αφήνεις χώρο στον κόσμο , η στενομυαλιά μαλακώνει, αισθάνεται μέρος αυτου που συμβαίνει και συνηδητοποιει την ευθύνη του.
Αν απλα κελιδωνονται τα θέματα το πιο πιθανο ειναι εκεινοι οι ανθρωποι να μην θελήσουν να ξαναμπούν με αποτέλεσμα να χάσουν την ευκαιρια να ενημερωθούν για πράγματα που εμεις θεωρουμέ αυτονοητα και προφανη.

Θα συμφωνήσω μαζί σου Αβάνα!

Ε τωρα κρυβομαστε πισω απ το δαχτυλο μας?
Το φορουμ είναι σιγουρα ανοιχτο για ολους αλλα δεν ειναι και πχ μονο φορουμ εκθεσεων γατας ή μονο φορουμ αδεσποτων γατων.

Ακριβώς γι΄αυτό το λόγο θα πρέπει το φόρουμ να είναι ανοιχτό για ΟΛΟΥΣ! Χωρίς φανατισμό και χωρίς αποκλεισμούς!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

aretha

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Αλίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 348 μηνύματα.
aretha
συγγνώμη,
πώς μπορεί να θεωρείται ότι γατάκια απο γέννες ΙΔΙΩΤΩΝ έχουν την ίδια προτεραιότητα με τα αδέσποτα??
Για μένα έχουν την ίδια προτεραιότητα, γιατί αν δεν υιοθετηθούν τα περιμένει η ίδια μοίρα. Τα γατάκια που έχουν ήδη γεννηθεί (κι ας έγινε αυτό λόγω στενομυαλιάς ή άγνοιας κάποιων) δεν μου φταίνε σε τίποτα για να "θάβω" ή να απαγορεύω τις αγγελίες τους.

Πώς ''ελπίζουμε και ευχομαστε''να μειωθουν οι γεννες ιδιωτων και οι εγκαταλειψεις αν δεν ενημερωνουμε,αν δεν προσπαθουμε...ας πεσει και κατω που λενε....`
Με όλο το θάρρος, Κλειάννα μου, αν αυτό που έχεις αποκομίσει από το mycat είναι ότι "δεν ενημερώνουμε" και "δεν προσπαθούμε", τότε μάλλον δεν το διαβάζεις το φόρουμ.
Γιατί έχουμε βαρεθεί να γράφουμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια (συνεχίζουμε όμως): στείρωσε το γατάκι σου, μην το αφήνεις να γυρνάει έξω και να ζευγαρώνει, μην ψάχνεις μόνο για ράτσας, δες και τα αδεσποτάκια που έχουμε, μην πάρεις γατάκι για να έχει το παιδάκι σου "ζωντανό παιχνίδι" κ.λπ., κ.λπ.
Και άρθρα έχουν δημοσιευθεί, και φυλλάδια έχουμε φτιάξει και όπως μπορούμε το παλεύουμε. Οι απαγορεύσεις, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν έχουν αποτελέσματα. Αυτός που θέλει σώνει και καλά να "δει τη γάτα του μανούλα", γιατί μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό του, θα το καταφέρει ούτως ή άλλως. Το θέμα είναι αυτοί να μείνουν εδώ τόσο, ώστε ν' ακούσουν αυτά που έχουμε να πούμε και ίσως κάποιοι ν' αλλάξουν γνώμη (έχει συμβεί ΚΑΙ αυτό αρκετές φορές).:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Havana

Νεοφερμένος

Η Katrin! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Καπανδρίτι (Αττική). Έχει γράψει 82 μηνύματα.
θα σας θυμιζω απλα την αγγελια του GAKIS , ειχε εναν υπεροχο μπλε σιαμ και ηθελε να τον ζευγαρωσει με γατουλα σιαμ και ειχε βρει ηδη υποψηφια σπιτια , αποτελεσμα ηταν το μελινακι ως ευαισθητο με ταα δεσποτακια να τον παρει απο τα μουτρα , να του την "πεσουμε" ολες και φυσικα να κελιδωθει το θεμα, ο ανθρωπος δεν ξαναμπηκε , λογω του οτι εμενε επαρχια ηταν λιγο εως πολυ δυσκολο να βρει σιαμ να ζευγαρωσει , ετσι ζευγαρωσε με μια κεραμυδογατα, οτι εμοιαζε με σιαμ δοθηκε αμεσως τα υπολοιπα καθυστερησαν οδυνηρα να υιοθετηθουν.....
εκεινοι που πηραν γατακια που μοαζαν σιαμ πολυ συντομα υιοθετησαν γατακι του δρομου εδω θεωρω οτι λειτουργει η επαφη με τις γατες ...μια να εχεις αρκει να σε ελκουν και να σε μαγευουν για παντα)...
δεν λεω προστεθηκαν συν 5 γατια στο πλυθησμο των γατιων ..αλλα 5 ομως σωθηκαν απο το δρομο....

ολοι ξερουμε πως δυσκολα καποιος μενει στο ενα γατι....
και φυσικα μετα απο ολα αυατα ,και τα 2 γατακια που τοτε ζευγαρωσαν τωρα ειναι στειρωμενα....
σιγα -σιγα μαθαινουν και οι πιο αφελης ή ρομαντικοι....
;)
λιγη υπομονη θελει και ευγενεια.!!!

ps.κι εγω ειχα παθει ενα παθος με τον γεννετικο κωδικα της Αβανας...
ηθελα αν την διαιωνησω για οσο ζω μετα απο 2 αποτυχημενες προσπαθειες απλα της υποσχεθηκα οτι θα βρω το ελιξηριο της αιωνιας ζωης και ετσι θα ζω για παντα με την λατρεμενη μου-στραβωμενη μου γατα!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Desdemona

Νεοφερμένος

Η Όλγα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φιλόλογος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 59 μηνύματα.
Αυτός που θέλει σώνει και καλά να "δει τη γάτα του μανούλα", γιατί μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό του, θα το καταφέρει ούτως ή άλλως. Το θέμα είναι αυτοί να μείνουν εδώ τόσο, ώστε ν' ακούσουν αυτά που έχουμε να πούμε και ίσως κάποιοι ν' αλλάξουν γνώμη (έχει συμβεί ΚΑΙ αυτό αρκετές φορές).:)
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Πιστεύω ότι ο αποκλεισμός τέτοιων αγγελιών θα προκαλούσε αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ελένη Άνση

Νεοφερμένος

Η Ελένη Άνση αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Χαλάνδρι (Αττική). Έχει γράψει 29 μηνύματα.
"Άνθρωποι ,Άνθρωποι, προς τι το μίσος κ΄ο αλληλοσπαραγμός;" Στείρωσα το γατάκο μου το 1985, που ο κόσμος αγνοούσε τι σημαίνει κ΄η λέξη. Το μυστικό είναι στην ενημέρωση κ΄η ενημέρωση επιτυγχάνεται ως επί το πλείστον με το διάβασμα. Οι Έλληνες ,ως γνωστόν, με το βιβλίο δεν έχουμε κ΄την καλύτερη των σχέσεων, όσο δε για τη χρήση του Ιντερνετ, είμαστε εξαιρετικά πίσω. Ποιός, λοιπόν θα αναλάβει αυτό το έργο; Τα σχολεία; Θα έπρεπε, αλλά,καμμία σχέση. Η τηλεόραση; Ας γελάσω κινέζικα.Το my cat; Θα αναπληρώσει όλα τα παραπάνω; Ένα μικρό λιθαράκι προσπαθούν να βάλουν οι ένθρωποι, μην τους κατακρίνουμε, επειδή δεν μπορούν να χτίσουν το σινικό τείχος. Εξάλλου, αν αρχίσει ο διαχωρισμός των αγγελιών (αδέσποτα κ΄μη) ,μπορεί να συνεχιστεί σε διαχωρισμό όμορφων κ΄φουντωτών αδέσποτων με συνηθισμένα κ΄ασχημούλικα, υπέρ των δεύτερων για ευνόητους λόγους κ΄πάει λέγοντας. Ας συνεχιστεί ,λοιπόν η ενημέρωση κ΄όλο κ΄κάποιο αποτέλεσμα θα έχει.Η ενημέρωση, όχι η σταυροφορία υπέρ της στείρωσης, γιατί υπάρχει η αναμφισβήτητη φυσική γενική αρχή "Η δράση φέρνει αντίδραση".Εξάλλου, απ'ότι ξέρω ,μόνο στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες έχουν εξαλειφθεί τα αδέσποτα, ίσως κ΄λόγω κρύου (ή δουλεύει πολύ ο μπόγιας κ΄η ευθανασία) Στις λοιπές χώρες βλ: https://www.sobi.org/photos/cat/
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Raisa

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Raisa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών, επαγγέλεται Δάσκαλος/α και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 142 μηνύματα.
"Άνθρωποι ,Άνθρωποι, προς τι το μίσος κ΄ο αλληλοσπαραγμός;" Στείρωσα το γατάκο μου το 1985, που ο κόσμος αγνοούσε τι σημαίνει κ΄η λέξη. Το μυστικό είναι στην ενημέρωση κ΄η ενημέρωση επιτυγχάνεται ως επί το πλείστον με το διάβασμα. Οι Έλληνες ,ως γνωστόν, με το βιβλίο δεν έχουμε κ΄την καλύτερη των σχέσεων, όσο δε για τη χρήση του Ιντερνετ, είμαστε εξαιρετικά πίσω. Ποιός, λοιπόν θα αναλάβει αυτό το έργο; Τα σχολεία; Θα έπρεπε, αλλά,καμμία σχέση. Η τηλεόραση; Ας γελάσω κινέζικα.Το my cat; Θα αναπληρώσει όλα τα παραπάνω; Ένα μικρό λιθαράκι προσπαθούν να βάλουν οι ένθρωποι, μην τους κατακρίνουμε, επειδή δεν μπορούν να χτίσουν το σινικό τείχος. Εξάλλου, αν αρχίσει ο διαχωρισμός των αγγελιών (αδέσποτα κ΄μη) ,μπορεί να συνεχιστεί σε διαχωρισμό όμορφων κ΄φουντωτών αδέσποτων με συνηθισμένα κ΄ασχημούλικα, υπέρ των δεύτερων για ευνόητους λόγους κ΄πάει λέγοντας. Ας συνεχιστεί ,λοιπόν η ενημέρωση κ΄όλο κ΄κάποιο αποτέλεσμα θα έχει.Η ενημέρωση, όχι η σταυροφορία υπέρ της στείρωσης, γιατί υπάρχει η αναμφισβήτητη φυσική γενική αρχή "Η δράση φέρνει αντίδραση".Εξάλλου, απ'ότι ξέρω ,μόνο στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες έχουν εξαλειφθεί τα αδέσποτα, ίσως κ΄λόγω κρύου (ή δουλεύει πολύ ο μπόγιας κ΄η ευθανασία) Στις λοιπές χώρες βλ: https://www.sobi.org/photos/cat/

Ελένη μου RESPECT:up:...δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα:happy:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

zeta

Νεοφερμένος

Η zeta αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 57 ετών και μας γράφει απο Χαλάνδρι (Αττική). Έχει γράψει 22 μηνύματα.
Πάντως σε σχέση με πρακτικές όπως ο μπόγιας ή η ευθανασία, εγω δηλώνω ότι προτιμώ τα "αδέσποτα" (έτσι κι αλλιώς οι δικές μου γάτες δεν ήταν ποτέ "δεσποζόμενες")
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sia

Νεοφερμένος

Ο Sia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 24 μηνύματα.
όταν μιλάω για δεσποζομενο εννοώ κάθε ζώο το οποίο ζει σε εσωτερικό χώρο ή αυλή κάτω από την επίβλεψη του ανθρώπου,, οπότε δεσποζομενα είναι και τα πρώην αδέσποτα και τα ρατσατα.

και θα ήθελα να ενημερώσω (γιατί πολλά είδα) ότι υπάρχει ένα site το οποίο έχει δημιουργηθεί, εδώ και κάποια χρόνια, για τους λάτρεις των σκύλων ( κάτι αντίστοιχο δλδ με αυτό) είτε αυτοί είναι αδεσποτολογοι (όπως τους ονομάζω εγώ) , είτε είναι εκθέτες ( οι περισσότεροι εκεί μέσα) είτε εκτροφείς, είτε λάτρεις συγκεκριμένης ράτσας είτε, είτε, είτε,...
Παρολʼαυτά οι εν λόγω αγγελίες όπως και τα παντρολογήματα απαγορεύονται αυστηρά.
θεωρείται αυτούς εσείς αντιδημοκρατικούς? Η μήπως αγαπάνε λιγότερα τα ζώα?

Η μήπως απλά έχουν συνειδητοποιήσει καλά την κατάσταση που επικρατεί με τα αδέσποτα και έχουν καταλάβει ότι πια τα μέτρα θα πρέπει να είναι απόλυτα και αυστηρά??? Γιατι ας μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα ζούμε και από λόγια δεν πιάνουμε ….

Και στη τελική , πιστεύεται ότι κάποιος υπεύθυνος εκτροφέας κτλ θα κοιτάξει στις αγγελίες του net για αυτό που ψάχνει?? ????

Επίσης υπάρχει και άλλο site αφιερωμένο σε συγκεκριμένη φυλή ( σκυλιών).. ακόμα και εκεί, όπου οι εν λογω αγγελίες επιτρέπονται , τις βάζουν ξεχωριστά.. ..

Δεν χρειάζεται να πω και άλλα , στη τελική οποίος φιλοξενεί καταλαβαίνει….
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Havana

Νεοφερμένος

Η Katrin! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Καπανδρίτι (Αττική). Έχει γράψει 82 μηνύματα.
οποτε οποιος θέλει μπορει καλλιστα να συμμετασχει στα site αυτα, δεν υπάρχει λογος να γινει και το mycat μια απο τα ιδια, μπορει ομως να δημειουργηθει ενα σιτε οπως το θες εσυ ισως το straycat. Κι εγω έφτιαξα το αδεσποτολογιο για να καλύψω κάποιες ανυσηχιες και ισως κάποιες προτασεις επιπλεον χωρις να γινομαι φορτικη σε ένα πολυδιαστατο φορουμ.!;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

moukelis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Δώρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 365 μηνύματα.
όταν μιλάω για δεσποζομενο εννοώ κάθε ζώο το οποίο ζει σε εσωτερικό χώρο ή αυλή κάτω από την επίβλεψη του ανθρώπου,, οπότε δεσποζομενα είναι και τα πρώην αδέσποτα και τα ρατσατα.

και θα ήθελα να ενημερώσω (γιατί πολλά είδα) ότι υπάρχει ένα site το οποίο έχει δημιουργηθεί, εδώ και κάποια χρόνια, για τους λάτρεις των σκύλων ( κάτι αντίστοιχο δλδ με αυτό) είτε αυτοί είναι αδεσποτολογοι (όπως τους ονομάζω εγώ) , είτε είναι εκθέτες ( οι περισσότεροι εκεί μέσα) είτε εκτροφείς, είτε λάτρεις συγκεκριμένης ράτσας είτε, είτε, είτε,...
Παρολʼαυτά οι εν λόγω αγγελίες όπως και τα παντρολογήματα απαγορεύονται αυστηρά.
θεωρείται αυτούς εσείς αντιδημοκρατικούς? Η μήπως αγαπάνε λιγότερα τα ζώα?

Η μήπως απλά έχουν συνειδητοποιήσει καλά την κατάσταση που επικρατεί με τα αδέσποτα και έχουν καταλάβει ότι πια τα μέτρα θα πρέπει να είναι απόλυτα και αυστηρά??? Γιατι ας μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα ζούμε και από λόγια δεν πιάνουμε ….

Και στη τελική , πιστεύεται ότι κάποιος υπεύθυνος εκτροφέας κτλ θα κοιτάξει στις αγγελίες του net για αυτό που ψάχνει?? ????

Επίσης υπάρχει και άλλο site αφιερωμένο σε συγκεκριμένη φυλή ( σκυλιών).. ακόμα και εκεί, όπου οι εν λογω αγγελίες επιτρέπονται , τις βάζουν ξεχωριστά.. ..

Δεν χρειάζεται να πω και άλλα , στη τελική οποίος φιλοξενεί καταλαβαίνει….
Ναι εγώ προσωπικά το θεωρώ αντιδημοκρατικό,κι ο σκοπός μου είναι οποιοσδήποτε μπει σε αυτό το φόρουμ για να καταχωρίσει τέτοιου είδους αγγελία,να προσπαθήσω να τον πείσω να αλλάξει γνώμη και να στειρώσει τη γατούλα του.Όχι να του απαγορέψω να μπει καν,και να μην έχει από πουθενά την ενημέρωση που πρέπει.Καλώς ή κακώς,η στείρωση και ο εμβολιασμός είναι θέμα παιδείας όπως προανέφερες,και έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας ώστε να φτάσει το κράτος να την παρέχει.Σας θυμίζω ότι μιλάμε για ένα κράτος που δεν διαπαιδαγωγεί τα νέα παιδιά σχετικά με τη χρήση προφυλακτικού,τη στείρωση θα σκεφτούν;Και βρίσκω πολλούς από εδώ που φιλοξενούν,περιθάλπτουν,χρηματοδοτούν κτλ. οι οποίοι δεν συμμερίζονται την άποψη της "απαγόρευσης".
Και κακά τα ψέμματα:Κάποιος που έχει κόλλημα να πάρει γατάκι περσίας,βιρμανίας,δεν ξέρω κι εγώ τι,δεν θα σκεφτεί να πάρει αδεσποτάκι με τίποτα.Ούτε θα τον πτοήσει το γεγονός ότι δε θα βρει να το ζευγαρώσει μέσω κάποιων sites.Αν όμως πάρει έστω και μέσω αγγελίας εδώ ένα γατουλάκι,ποιος ξέρει,μπορεί το δεύτερό του να είναι ένα όμορφο ημίαιμο.;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sia

Νεοφερμένος

Ο Sia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 24 μηνύματα.
Και βρίσκω πολλούς από εδώ που φιλοξενούν,περιθάλπτουν,χρηματοδοτούν κτλ. οι οποίοι δεν συμμερίζονται την άποψη της "απαγόρευσης".


γιατί εγώ στο χώρο των αδέσποτων περίπου 6 χρόνια δεν γνωρίζω ΚΑΝΕΝΑΝ ?????

τεσπα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top