iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
emufear
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

gademis
Τιμώμενο Μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Επίσης με dynamic μπορώ να σηκώσω ένα ftpserver η μου το απογορεύει η isp μου;
dooo
Διακεκριμένο μέλος

ποιο προγραμμα θα χρησιμοποιήσεις? το χα κάνει κι εγώ κάτι αιώνες πριν, αλλα δε θυμάμαι τι είχα χρησιμοποιήσει

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Hetfield
Εκκολαπτόμενο μέλος

gademis
Τιμώμενο Μέλος

Αυτό είναι θέμα του ISP και μπορεί να στο κάνει τόσο στο static όσο και στο Dynamic.Δεν το έχω ψάξει τι θα χρησιμοποιήσω, αλλά ρώτησα γιατί πχ η vivodi στο dynamic πακέτο κλειδώνει αρκετα ports οπως το 80...
To dyndns είναι καλύτερο γιατι έχει περισσότερους clients που το υποστιρίζουν. Επίσης το υποστιρίζουν εγγενώς και μερικοί DSL routers (ενα ZyXel έχω δεί). Μάλλον είναι ανοιχτό το πρωτόκολλό του.
giostau
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Δεν το έχω ψάξει τι θα χρησιμοποιήσω, αλλά ρώτησα γιατί πχ η vivodi στο dynamic πακέτο κλειδώνει αρκετα ports οπως το 80...
Είναι δυνατό να σου κλείδώνει το 80;;;

Σε ftp πώς μπαίνεις;;;
Καλά να σου κλειδώνουν τα πορτς για τα Ρ2Ρ αλλά και του ftp;;;
Πάει πολύ!!!!
Κατά τα άλλα, θα συμφωνίσω με τους υπόλοιπους!
Το static δεν σου προσφέρει κάτι ουσιαστικό και είναι αρκετά πιο ακριβό!
ΥΓ>Πάντως αν είναι αυτό το πρόβλημα (το 80) απλά βάζεις το ftp σε άλλη θύρα..

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Θα μπορούσα το dyndns να το χρησιμοποιήσω με κάποιον irc client...Αρχική Δημοσίευση από gademis:Αυτό είναι θέμα του ISP και μπορεί να στο κάνει τόσο στο static όσο και στο Dynamic.
To dyndns είναι καλύτερο γιατι έχει περισσότερους clients που το υποστιρίζουν. Επίσης το υποστιρίζουν εγγενώς και μερικοί DSL routers (ενα ZyXel έχω δεί). Μάλλον είναι ανοιχτό το πρωτόκολλό του.
Δεν ξέρω έτσι άκουγα να λένε δίαφοροι χρήστες της vivodiΕίναι δυνατό να σου κλειδώνει το 80;;;![]()
Σε ftp πώς μπαίνεις;;;
Εδώ διαφωνώ κάθετα, πως μπορεί να ξέρει η ISP μου ότι πρόκειται να κάνω παράνομη χρήση κάποιου P2P;
Καλά να σου κλειδώνουν τα πορτς για τα Ρ2Ρ αλλά και του ftp;;;
Πάει πολύ!!!!
gademis
Τιμώμενο Μέλος

Κλειδώνουν το incoming 80. Web βλέπεις κανονικά και μπαίνεις και σε ftp (που ειναι στο 21 και όχι στο 80 το control connection... ασχετο) αφού έχεις το outgoing, απλά δεν μπορείς να ανοιξεις web server (η αποιονδήποτε αλλο server) στην 80.Είναι δυνατό να σου κλείδώνει το 80;;;
Σε ftp πώς μπαίνεις;;;
Τα p2p είναι τα πιό "έυχρηστα" απο θέμα ρυθμήσεις δυκτίου, αφού σου επιτρέπουν να τους ορίσεις απο πια πόρτα θα κανουν listen. Ο μόνος τρόπος να σου κάνουν κάτι είναι να κλείσουν ολα τα incoming ports, αλλά μετά δεν θα δούλευαν πολλά πράγματα.Καλά να σου κλειδώνουν τα πορτς για τα Ρ2Ρ αλλά και του ftp;;;
Πάει πολύ!!!!
Σύν οτι υπάρχουν και πράγματα που μπορείς να κατεβάσεις νόμιμα απο p2p.
Τι εννοείς να το χρησιμοποιήσεις; Να αλλάξεις το ip στο οποίο δείχνει μέσα απο κάποιο irc bot; (αυτό μάλλον όχι)Θα μπορούσα το dyndns να το χρησιμοποιήσω με κάποιον irc client...
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

gademis
Τιμώμενο Μέλος

Στο irc ο καθένας ξέρει το ip σου. Η διαδικασία να κανεις ερώτηση το ip και να σου επιστρέψει το όνομα είναι λιγο διαφορετική, και λέγεται reverse DNS lookup. O λόγος είναι οτι ενα dyndns entry (γενικα ενα dns entry απο domain που έχεις) μπορείς να το αντιστοιχήσεις σε ενα οποιοδήποτε ip ελεύθερα, αφού πολλα dns ονοματα μπορεί να δείχνουν σε ένα ip. Aλλά μόνο αυτός που έχει το ip μπορεί να αλλάξει ποιό είναι το "επισημο" dns entry για το ip αυτο. Πράγμα που σημαίνει οτι μόνο σε συννενόηση με τον ISP σου μπορεί να αλλάξει το R-DNS entry απο ενα IP και υποπτέυομαι μονο σε περίπτωση static ip (και άμα θελήσουν να το κάνουν και πάλι).όταν κάποιος μου κάνει /dns αν δείχνει αυτό του dydns και όχι αυτό την κανονική μου IP
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

gademis
Τιμώμενο Μέλος

Η αποστολή τίνος πράγματος; Τι ακριβώς θές να κάνεις;γμτ προσπαθώ να βρω τρόπο όταν αλλάζει η IP μου να σταματάει η αποστολή
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

gademis
Τιμώμενο Μέλος

Εμένα στη forthnet μου το άλλαζαν κάθε Κυριακή πρωί. Στη δε ACN το έχουν ξεχάσει και 3 και 4 βδομάδες. Αλλά ποτέ δεν ήταν αρκετά συχνά για να δημιουργήσει πρόβλημα. Αν στο αλλάζουν αρκετά συχνά πάρτους τηλ και δές ποια είναι η πολιτική τους και παραπονέσου λίγο.
Κάθε φορά που σου αλλάζουν IP σου κόβουν όλα τα connections και είναι πράγματι πρόβλημα αν γινεται συχνά. Αυτό γίνεται άσχετα με το τι DNS έχεις, αφού στην αρχή του connection γίνεται το translation σε ip και μετα υποθέτει ο άλλος οτι διατηρείς το ίδιο IP. Ακόμα και να αλλάξεις το r-dns και να κάνεις αυτό που λές θα έχεις πρόβλημα.
Στο dialup που έχεις dynamic IP δεν αλλάζει ποτέ κατα τη διάρκεια της σύνδεσης. Το αντιστοιχο με το DSL θα ήταν να είχες διαφορετικό μεν καθε φορά που θα έμπαινες αλλά το ίδιο μεχρι να κανεις πχ reset το roυter σου.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.