Απορίες μαγειρικής

MaryVeg

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η MaryVeg αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 133 μηνύματα.
Πάντως εγώ ξέρω έναν πιο απλό τρόπο...

χτυπάς τα αυγά, σε ένα μπολ βάζεις πρώτα ζωμό από το φαγητό - όχι πολύ καθτό, μετά λεμόνι και τέλος τα αυγά. ανακατεύείς γρηγορα και καλά να μην κόψει το αυγό και το βάζεις εκεί που θες !!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Εγώ δεν βάζω τους κρόκους ΑΜΑ ποτέ φτιάξω αυγολέμονο (δλδ μισή φορά στην ζωή μου και παίζει).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
εγω απο τη μανα μου που ξερω ,απλα χτυπαω τα ασπραδια..

αφριζουν,,και αμα θες ριχνεις μετα τα κροκαδια-για πιο βαρυ αυγολεμονο και καλυτερη συντηρηση για μετα ζεσταμα ,,για φρικασε πχ-,,και λιγο λεμονι..



και το σημαντικοτερο -θελει δυο καλυτερα οπως βοηθαω εγω- η μανα μου βαραει το αυγολεμονο,,και εγω ριχνω με μια κουταλα σιγα σιγαζεστο ζουμι απο το φαι,,ελαχιστο αρχικα-μην κοψει ,,ψηθει δηλαδη το αυγο και μετα πολυ,,και τελος πεφτει ολο στο φαι και ανακατευουμε..



ποτέ δεν μας εχει κοψει αυγολεμονο,,
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Avicii

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Υπόλυττος Βρεττός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αιγάλεω (Αττική). Έχει γράψει 1,944 μηνύματα.
Σε πόση ώρα θεωρείται ότι προθερμάνθηκε ο φούρνος ; :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
οταν σβησει το λαμπακι του θερμοστατη.:worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
οταν σβησει το λαμπακι του θερμοστατη.:worry:
Δεν έχουν όλες οι κουζίνες τέτοιο λαμπάκι.

Σε πόση ώρα θεωρείται ότι προθερμάνθηκε ο φούρνος ; :worry:
Αναλόγως την κουζίνα.. αλλά νομίζω ότι το τέταρτο είναι εντάξει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23,236 μηνύματα.
Όλες οι κουζίνες έχουν λαμπάκι θερμοστάτη φούρνου... και οι παλιές και οι σύγχρονες.... οπότε όταν σβήσει σημαίνει ότι έχει φτάσει στη θερμοκρασία που έχεις βάλει το φούρνο 150 ή 180 ή 200 βαθμούς....;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Resident Evil

Διακεκριμένο μέλος

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7,959 μηνύματα.
quick one:
Αν έχω ενα φλιτζάνι του τσαγιού φακές, σε πόσο νερό περίπου πρέπει να τις βράσω???
Μα δεν έχω καταφέρει να βρω σε 800000000 σάιτ μαγειρικής έναν άνθρωπο να λέει την αναλογία :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23,236 μηνύματα.
Για βράσιμο απλό ή να φτιάξεις σούπα φακές με κρεμμύδι και ντομάτα;;;;
Γιατί κάποιοι τις προβράζουν..... στη περίπτωση του προ-βρασίματος ρίχνεις μπόλικο νεράκι σε 10 λεπτά το πετάς βάζεις όλα τα υλικά και προσθέτεις στο τέλος τις φακές με τόσο νερό όσο να καλυφθούν ...στη διάρκεια του βρασίματος προσθέτεις νερό αν δεν έχουν ψηθεί...
Στην άλλη περίπτωση βάζεις παραπάνω νερό όχι μόνο μέχρι να καλυφθούν οι φακές....
Οι φακές δεν είναι ρύζι ... αλλά μια αναλογία είναι 1 φλιτζάνι φακή 4 φλιτζάνια νερό γιατί το πότε θα ψηθούν οι φακές εξαρτάται από τη σοδειά, τη ποιότητα τους, αν είναι χοντρές ή ψιλές....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Resident Evil

Διακεκριμένο μέλος

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7,959 μηνύματα.
ξέρω γω τι είναι??? 3Α σε σακουλάκι των 500gr:P

χωρίς να τις προβράσω, τη μαμά μου δεν την θυμάμαι ποτέ να τις προβράζει... αλλά ... η περηφάνια μου με αποτρέπει από το να την πάρω τηλ. :P

mille merci :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
στις φακες πετατε το πρωτο-μαυρο- νερο του βρασιματος ή το κρατατε?

δεν μαυριζει ή γινεται βαρυ?

επειδη εχω ακουσει διαφορες αποψεις.
ποια ειναι η διαφορα στη γευση?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

_Morticia_

Επιφανές μέλος

Η _Morticia_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,230 μηνύματα.
Το πετάς.
Το πρώτο βράσιμο είναι για να τις "ξαφρίσεις" (να τις καθαρίσεις δηλαδή).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεσμώτης

Περιβόητο μέλος

Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 4,605 μηνύματα.
Το πετάς.
Το πρώτο βράσιμο είναι για να τις "ξαφρίσεις" (να τις καθαρίσεις δηλαδή).


και βέβαια πετάς και ένα μεγάλο μέρος εκχυλισμένου σιδήρου,
ναι γίνονται πιο ελαφριές αλλά αν θες να τις καθαρίσεις, το κάνεις ενώ είναι ωμές
με λίγο πλύσιμο κάτω απο τρεχούμενο νερό για λίγα δευτερόλεπτα.

Κι όσο για το ξάφρισμα, φακές είναι φορ γκαντ σέηκ, δεν είναι αρνάκι βραστό.


Η φράση "σε γαμώ αντί πινακίου φακής" κρίνεται ως ιστορική? :redface:


ον τόπικ: ξέρει κανείς καμιά εναλλακτική συνταγή για μπιφτέκια?
Βαρέθηκα όλο τα ίδια. :/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

_Morticia_

Επιφανές μέλος

Η _Morticia_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,230 μηνύματα.
και βέβαια πετάς και ένα μεγάλο μέρος εκχυλισμένου σιδήρου,
ναι γίνονται πιο ελαφριές αλλά αν θες να τις καθαρίσεις, το κάνεις ενώ είναι ωμές
με λίγο πλύσιμο κάτω απο τρεχούμενο νερό για λίγα δευτερόλεπτα.

Κι όσο για το ξάφρισμα, φακές είναι φορ γκαντ σέηκ, δεν είναι αρνάκι βραστό.

Την έχω ακουστά τη συνέπεια αυτή. Ευχαριστώ που με συμπλήρωσες. Όσο για το σχόλιο για το ξάφρισμα: :D.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lugar

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών. Έχει γράψει 846 μηνύματα.
Ούτε τα ρεβύθια και τα φασόλια είναι αρνάκι αλλά πολλές φορές βγάζουν εντυπωσιακά πολύ αφρό. Από την άλλη με τις φακές δεν μου'χει τύχει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
ον τόπικ: ξέρει κανείς καμιά εναλλακτική συνταγή για μπιφτέκια?
Βαρέθηκα όλο τα ίδια.

με χοιρινο κιμα..

με κριθινο παξιμαδι μεσα,,με μουσταρδα μπολικη μεσα και απο πανω..

με τυρι φετα ή κιτρινο μεσα τους αφου τα πλασεις..

ή κοκκινιστα στην κατσαρολα,,και μετα ψητα,,γιουβετσι:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Όλες οι κουζίνες έχουν λαμπάκι θερμοστάτη φούρνου... και οι παλιές και οι σύγχρονες.... οπότε όταν σβήσει σημαίνει ότι έχει φτάσει στη θερμοκρασία που έχεις βάλει το φούρνο 150 ή 180 ή 200 βαθμούς....;)
Eπιμένω ότι δεν έχουν όλες, τουλάχιστον από τις σύγχρονες που ξέρω, της μητέρας μου και η δική μου. Το λαμπάκι είναι μονίμως αναμμένο όταν λειτουργεί ο φούρνος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23,236 μηνύματα.
Πάσο....;)

Θα μιλήσει η πείρα της Βέφας.....:P
Ο φούρνος προθερμαίνεται πάντα στη θερμοκρασία που απαιτεί η συνταγή, εκτός κι αν συνιστάται αλλιώς. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό του φούρνου, πρέπει να είναι ακριβώς αυτή που δείχνει ο θερμοστάτης. Μπορείτε να ελέγξετε το θερμοστάτη, βάζοντας ένα μεταλλικό θερμόμετρο μέσα στο φούρνο. Το θερμόμετρο πρέπει να δείχνει την ίδια θερμοκρασία με το θερμοστάτη, όταν το φωτάκι του σβήνει. Αν υπάρχει διαφορά προς τα πάνω ή προς τα κάτω, ο θερμοστάτης δε λειτουργεί σωστά. Φρόνιμο είναι να φωνάξετε τον ειδικό, για να διορθώσει ή ν' αλλάξει το θερμοστάτη της κουζίνας. Ως τότε, ψήστε τα διάφορα παρασκευάσματα υπολογίζοντας τη διαφορά και βάζοντας το διακόπτη του φούρνου επάνω ή κάτω, όση είναι η διαφορά που έδειξε το μεταλλικό θερμόμετρο που χρησιμοποιήσατε για τον έλεγχο.
πηγή
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ψαραδέλλη

Διάσημο μέλος

Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,030 μηνύματα.
Γιατι οταν μαγειρευω μακαρονια , μετα απο λιγες ωρες ξεραινονται απο πανω και γινονται σκληρα? Σαν κριτσινια γινονται...Ρωτησα την αδερφη μου και μου ειπε οτι δεν τα βραζω αρκετα.Ε ποσο να τα αφησω?Δεν μπορω να τα φαω και λαπα..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Γιατι οταν μαγειρευω μακαρονια , μετα απο λιγες ωρες ξεραινονται απο πανω και γινονται σκληρα? Σαν κριτσινια γινονται...Ρωτησα την αδερφη μου και μου ειπε οτι δεν τα βραζω αρκετα.Ε ποσο να τα αφησω?Δεν μπορω να τα φαω και λαπα..



Εκεί που βράζουν, πιάνεις ένα μακαρόνι και το πετάς στον τοίχο.
Έ όταν κολλήσει επάνω, είναι έτοιμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top