MaryVeg
Εκκολαπτόμενο μέλος


χτυπάς τα αυγά, σε ένα μπολ βάζεις πρώτα ζωμό από το φαγητό - όχι πολύ καθτό, μετά λεμόνι και τέλος τα αυγά. ανακατεύείς γρηγορα και καλά να μην κόψει το αυγό και το βάζεις εκεί που θες !!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος


αφριζουν,,και αμα θες ριχνεις μετα τα κροκαδια-για πιο βαρυ αυγολεμονο και καλυτερη συντηρηση για μετα ζεσταμα ,,για φρικασε πχ-,,και λιγο λεμονι..
και το σημαντικοτερο -θελει δυο καλυτερα οπως βοηθαω εγω- η μανα μου βαραει το αυγολεμονο,,και εγω ριχνω με μια κουταλα σιγα σιγαζεστο ζουμι απο το φαι,,ελαχιστο αρχικα-μην κοψει ,,ψηθει δηλαδη το αυγο και μετα πολυ,,και τελος πεφτει ολο στο φαι και ανακατευουμε..
ποτέ δεν μας εχει κοψει αυγολεμονο,,
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 045911
Επισκέπτης



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος


Δεν έχουν όλες οι κουζίνες τέτοιο λαμπάκι.οταν σβησει το λαμπακι του θερμοστατη.![]()
Αναλόγως την κουζίνα.. αλλά νομίζω ότι το τέταρτο είναι εντάξει.Σε πόση ώρα θεωρείται ότι προθερμάνθηκε ο φούρνος ;![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος


Αν έχω ενα φλιτζάνι του τσαγιού φακές, σε πόσο νερό περίπου πρέπει να τις βράσω???
Μα δεν έχω καταφέρει να βρω σε 800000000 σάιτ μαγειρικής έναν άνθρωπο να λέει την αναλογία

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος


Γιατί κάποιοι τις προβράζουν..... στη περίπτωση του προ-βρασίματος ρίχνεις μπόλικο νεράκι σε 10 λεπτά το πετάς βάζεις όλα τα υλικά και προσθέτεις στο τέλος τις φακές με τόσο νερό όσο να καλυφθούν ...στη διάρκεια του βρασίματος προσθέτεις νερό αν δεν έχουν ψηθεί...
Στην άλλη περίπτωση βάζεις παραπάνω νερό όχι μόνο μέχρι να καλυφθούν οι φακές....
Οι φακές δεν είναι ρύζι ... αλλά μια αναλογία είναι 1 φλιτζάνι φακή 4 φλιτζάνια νερό γιατί το πότε θα ψηθούν οι φακές εξαρτάται από τη σοδειά, τη ποιότητα τους, αν είναι χοντρές ή ψιλές....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος



χωρίς να τις προβράσω, τη μαμά μου δεν την θυμάμαι ποτέ να τις προβράζει... αλλά ... η περηφάνια μου με αποτρέπει από το να την πάρω τηλ.

mille merci

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος


δεν μαυριζει ή γινεται βαρυ?
επειδη εχω ακουσει διαφορες αποψεις.
ποια ειναι η διαφορα στη γευση?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
_Morticia_
Επιφανές μέλος


Το πρώτο βράσιμο είναι για να τις "ξαφρίσεις" (να τις καθαρίσεις δηλαδή).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δεσμώτης
Περιβόητο μέλος


Το πετάς.
Το πρώτο βράσιμο είναι για να τις "ξαφρίσεις" (να τις καθαρίσεις δηλαδή).
και βέβαια πετάς και ένα μεγάλο μέρος εκχυλισμένου σιδήρου,
ναι γίνονται πιο ελαφριές αλλά αν θες να τις καθαρίσεις, το κάνεις ενώ είναι ωμές
με λίγο πλύσιμο κάτω απο τρεχούμενο νερό για λίγα δευτερόλεπτα.
Κι όσο για το ξάφρισμα, φακές είναι φορ γκαντ σέηκ, δεν είναι αρνάκι βραστό.
Η φράση "σε γαμώ αντί πινακίου φακής" κρίνεται ως ιστορική?

ον τόπικ: ξέρει κανείς καμιά εναλλακτική συνταγή για μπιφτέκια?
Βαρέθηκα όλο τα ίδια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
_Morticia_
Επιφανές μέλος


και βέβαια πετάς και ένα μεγάλο μέρος εκχυλισμένου σιδήρου,
ναι γίνονται πιο ελαφριές αλλά αν θες να τις καθαρίσεις, το κάνεις ενώ είναι ωμές
με λίγο πλύσιμο κάτω απο τρεχούμενο νερό για λίγα δευτερόλεπτα.
Κι όσο για το ξάφρισμα, φακές είναι φορ γκαντ σέηκ, δεν είναι αρνάκι βραστό.
Την έχω ακουστά τη συνέπεια αυτή. Ευχαριστώ που με συμπλήρωσες. Όσο για το σχόλιο για το ξάφρισμα:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lugar
Πολύ δραστήριο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος


ον τόπικ: ξέρει κανείς καμιά εναλλακτική συνταγή για μπιφτέκια?
Βαρέθηκα όλο τα ίδια.
με χοιρινο κιμα..
με κριθινο παξιμαδι μεσα,,με μουσταρδα μπολικη μεσα και απο πανω..
με τυρι φετα ή κιτρινο μεσα τους αφου τα πλασεις..
ή κοκκινιστα στην κατσαρολα,,και μετα ψητα,,γιουβετσι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος


Eπιμένω ότι δεν έχουν όλες, τουλάχιστον από τις σύγχρονες που ξέρω, της μητέρας μου και η δική μου. Το λαμπάκι είναι μονίμως αναμμένο όταν λειτουργεί ο φούρνος.Όλες οι κουζίνες έχουν λαμπάκι θερμοστάτη φούρνου... και οι παλιές και οι σύγχρονες.... οπότε όταν σβήσει σημαίνει ότι έχει φτάσει στη θερμοκρασία που έχεις βάλει το φούρνο 150 ή 180 ή 200 βαθμούς....![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος



Θα μιλήσει η πείρα της Βέφας.....

πηγήΟ φούρνος προθερμαίνεται πάντα στη θερμοκρασία που απαιτεί η συνταγή, εκτός κι αν συνιστάται αλλιώς. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό του φούρνου, πρέπει να είναι ακριβώς αυτή που δείχνει ο θερμοστάτης. Μπορείτε να ελέγξετε το θερμοστάτη, βάζοντας ένα μεταλλικό θερμόμετρο μέσα στο φούρνο. Το θερμόμετρο πρέπει να δείχνει την ίδια θερμοκρασία με το θερμοστάτη, όταν το φωτάκι του σβήνει. Αν υπάρχει διαφορά προς τα πάνω ή προς τα κάτω, ο θερμοστάτης δε λειτουργεί σωστά. Φρόνιμο είναι να φωνάξετε τον ειδικό, για να διορθώσει ή ν' αλλάξει το θερμοστάτη της κουζίνας. Ως τότε, ψήστε τα διάφορα παρασκευάσματα υπολογίζοντας τη διαφορά και βάζοντας το διακόπτη του φούρνου επάνω ή κάτω, όση είναι η διαφορά που έδειξε το μεταλλικό θερμόμετρο που χρησιμοποιήσατε για τον έλεγχο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rempeskes
Επιφανές μέλος


Γιατι οταν μαγειρευω μακαρονια , μετα απο λιγες ωρες ξεραινονται απο πανω και γινονται σκληρα? Σαν κριτσινια γινονται...Ρωτησα την αδερφη μου και μου ειπε οτι δεν τα βραζω αρκετα.Ε ποσο να τα αφησω?Δεν μπορω να τα φαω και λαπα..
Εκεί που βράζουν, πιάνεις ένα μακαρόνι και το πετάς στον τοίχο.
Έ όταν κολλήσει επάνω, είναι έτοιμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.