Απορίες μαγειρικής

christinelle

Πολύ δραστήριο μέλος

Η christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,873 μηνύματα.
To ρύζι το έκανα με την κλασσική μέθοδο 2 νερό προς 1 ρύζι και μετά χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί. Αλλά από τότε που έβγαλαν τα σακουλάκια, παίρνω μόνο αυτά και απλά τα ρίχνω σε πολύ νερό που βράζει στο φουλ. Λάδι πρέπει να έχω βάλει μια φορά (προς το τέλος) αλλά δεν μου άρεσε. Εκτός και αν είναι να το περάσω στο γουοκ μετά μαζί με λαχανικά, εκεί έχω ήδη βάλει λάδι στα λαχανικά που τσιγαρίζω. Αλλιώς, αν προορίζεται για συνοδευτικό ή με σάλτσα, το αφήνω σκέτο.
Κριθαράκι έχω να φτιάξω πάρα πολύ καιρό και δεν έχω ιδέα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχέμυθη

Περιβόητο μέλος

Η Εχέμυθη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,550 μηνύματα.
Παιδια καλησπερα :) να σας ρωτησω : για 20 ατομα ποσα κιλα τουρτα πρεπει να αγορασω ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 712911

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Γιατί δεν ρωτάς τον ζαχαροπλάστη; :P Aυτός θα ξέρει καλύτερα από εμάς αφού είναι και η δουλειά του. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός. Έχει γράψει 8,682 μηνύματα.
Παιδια καλησπερα :) να σας ρωτησω : για 20 ατομα ποσα κιλα τουρτα πρεπει να αγορασω ;
Προφανώς εξαρτάται και από το πόσο μεγάλα κομμάτια θα κόψεις. Αν πάρουμε υπόψη ότι ένα κομμάτι πάστας ή τούρτας ζυγίζει από 100 ως 150g, μια τούρτα των 3kg είναι λογική και όχι τσιγγούνικη.


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mindcircus

Περιβόητο μέλος

Η mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,956 μηνύματα.
3 κιλα πιστευω θα στε οκ..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Markos1999

Νεοφερμένος

Ο Markos1999 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καμιά καλή συνταγή για νέους σπουδαστές που θα μένουν μόνοι τους;
Θα σπουδάσω Μαγειρική επομένως, κάθε συνταγή καλοδεχούμενη!!!!! Θα εξασκούμαι στο σπίτι :-)
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 19,323 μηνύματα.
Καμιά καλή συνταγή για νέους σπουδαστές που θα μένουν μόνοι τους;
Θα σπουδάσω Μαγειρική επομένως, κάθε συνταγή καλοδεχούμενη!!!!! Θα εξασκούμαι στο σπίτι :-)

Προφανώς δεν σε ενδιαφέρει η οτ κουιζίν... :P

Προτείνω αυτό...
 

Ερινύς

Τιμώμενο Μέλος

Η Ερινύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Παιδίατρος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17,739 μηνύματα.

Claire Rentfield

Περιβόητο μέλος

Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Άνεργος/η και μας γράφει απο Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 6,051 μηνύματα.
Εντάξει ρε παιδιά, αυτές οι συνταγές πέρα από εξεζητημένες είναι και χαζές κατά τη γνώμη μου... Βρες τε μου ένα φοιτητή που να μπορεί να αγοράσει σολωμό και θα αναιρέσω. Εδώ δεν μπορούμε να αγοράσουμε οι υπόλοιποι, πέραν των οικονομικά εύρωστων.:/:
Εγώ πιστέυω πως πρέπει να ξεκινήσει από τα εύκολα, εξάλλου για να πάρει κάποιος μια ιδέα για μαγειρική πρέπει να μάθει τα βασικά. Κι αυτά μαθαίνονται από τα εύκολα.
Ποιά είναι αυτά; Τηγανητές πατάτες με αυγουλάκια, μακαρόνια με διάφορες σαλτσούλες, μπιφτέκια και κεφτεδάκια ίσως, τέτοια πράγματα για να πάρετε μια ιδέα. Αν δεν μάθεις αυτά, δύσκολο να κατανοήσεις το φαγητό για να γίνεις και μάγειρας.:P

ΥΓ. Πάντως η ιδέα για πιτσούλες με τις πίττες για σουβλάκια, είναι ωραία, την εφαρμόζω κι εγώ αρκετές φορές.:)
 

Nelliel

Διάσημο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 3,536 μηνύματα.
Εντάξει ρε παιδιά, αυτές οι συνταγές πέρα από εξεζητημένες είναι και χαζές κατά τη γνώμη μου... Βρες τε μου ένα φοιτητή που να μπορεί να αγοράσει σολωμό και θα αναιρέσω. Εδώ δεν μπορούμε να αγοράσουμε οι υπόλοιποι, πέραν των οικονομικά εύρωστων.:/:
Εγώ πιστέυω πως πρέπει να ξεκινήσει από τα εύκολα, εξάλλου για να πάρει κάποιος μια ιδέα για μαγειρική πρέπει να μάθει τα βασικά. Κι αυτά μαθαίνονται από τα εύκολα.
Ποιά είναι αυτά; Τηγανητές πατάτες με αυγουλάκια, μακαρόνια με διάφορες σαλτσούλες, μπιφτέκια και κεφτεδάκια ίσως, τέτοια πράγματα για να πάρετε μια ιδέα. Αν δεν μάθεις αυτά, δύσκολο να κατανοήσεις το φαγητό για να γίνεις και μάγειρας.:P

ΥΓ. Πάντως η ιδέα για πιτσούλες με τις πίττες για σουβλάκια, είναι ωραία, την εφαρμόζω κι εγώ αρκετές φορές.:)
Δεν ειναι ακριβος ο σολωμος, ειδικα οταν αγοραζεις 1-2 φετες για 1 ατομο. 12-13 το κιλο δεν εχει; Ειναι πολυ ευκολο φαγητο για εναν φοιτητη. Εγω στα φοιτητικα μου χρονια αγοραζα πολυ συχνα σολομο (πολλες φορες αγοραζα ολοκληρο το ψαρι και το εκοβα σε φετες και τις εβαζα καταψυξη). Τηγανιζεις την φετα για 5-10 λεπτα, κοβεις ενα μαρουλι ή παιρνεις ετοιμη κομμενη σαλατα, προσθετεις ξηρους καρπους, αποξηραμενα φρουτα, φρυγανια σε κυβους και dressing και εχεις φαγητο μεσα σε 10 λεπτα.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 19,323 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top