δε σας ποναει ρε παιδι μου;
Όλα αυτά πονάνε, εκτός από το ξυράφι εννοείται. Αυτό σημαίνει να είσαι γυναίκα...
Πριν ανακαλύψω την χαρά του κεριού και του laser, το καλοκαίρι μόνο στην κωλότσεπη δεν το 'χα το ξυραφάκι.
Δυστυχώς υπάρχουν γυναίκες που οι τρίχες τους μεγαλώνουν πιο γρήγορα από άλλων, αν δεν σου συμβαίνει δεν είναι εύκολο να το καταλάβεις...
(1)Ευτυχώς σχεδόν όλη η ..."πυκνότητα" της τριχοφυΐας μου, είναι στην κεφαλή μου! Έχω, κατά γενική ομολογία πλούσιο μαλλί, και στο υπόλοιπο σώμα, τα πράγματα είναι ελεγχόμενα. Δε ξέρω τι πάει να πει πχ 'μουστάκι' ή τρίχα στο πρόσωπο, σε κοιλιά, χέρια κλπ. Δεν έχει χρειαστεί να "επέμβω" σε αυτές τις περιοχές.
Ακόμα είσαι μικρή Σταυριάνα μου, στην ηλικία σου ούτε κι εγώ είχα πρόβλημα ιδιαίτερο αν και αρκετά μελαχροινή και με κατάμαυρη τρίχα...
Για να καταλάβεις πρόβλημα είχα μόνο στα πόδια και τις μασχάλες τότε και έπρεπε να ξυρίζομαι συχνά. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ούτε leizer ούτε καμμιά από τις σημερινές μεθόδους, το κερί δε το φοβόμασταν και δεν το καλοξέραμε. Στα 16 μου έκανα εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας και μου ξύρισαν την κοιλιά, έτσι το χνούδι που υπήρχε εκεί έγινε κάπως πιο πυκνό. Όταν γέννησα με ξύρισαν ξανά και από τότε έχω αρκετές τριχούλες κι εκεί που τις βγάζω με κερί.
Φαντάσου τώρα στα 54 αισίως, με πολυκυστικές ωοθήκες που δημιουργούν έντονη τριχοφυία, με συχνή λήψη κορτιζόνης λόγω αναπνευστικού προβλήματος που επίσης δημιουργεί τριχοφυία και συχρόνως να υπάρχει κι ένας ιδιοσυγκρασιακός παράγοντας από το σόι του πατέρα μου (μη χέσω) που προσθέτει κι αυτό... Για λέιζερ δεν με αναλαμβάνει κανείς γιατί θα είμαι κακή διαφήμιση μια και δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα, το ίδιο και η φωτόλυση. Την ηλεκτρόλυση δεν την θεωρώ λύση εκτός και αν σου δίνει μόνιμο αποτέλεσμα μετά από κάποιες επισκέψεις, πονάει απίστευτα το άτιμο.. Μόνη μου λύση το κερί για περιοχές όπως μουστάκι, κοιλιά και στήθος (γιατί κι εκεί έχω...) και ξυράφι για πόδια και μασχάλες. Γιατί ξέχασα να πω πως το κερί δεν κάνει για μένα, γεμίζω μελανιές και μέχρι να φύγουν έχουν ξαναβγεί οι τρίχες, ναι έχουμε ευαίσθητο δέρμα και οι μελαχροινές.
Να σας πω μόνο για την θυλακίτιδα, μια και έχω μάθει κάποια πράγματα από την πείρα μου, πως δεν πρέπει να πάει τίποτα επάνω για ένα 24ωρο τουλάχιστον. Δηλαδή δεν κάνουμε την αποτρίχωση και μετά μπάνιο αλλά το αντίθετο. Όταν κάνω στο μουστάκι, μέχρι και το νερό το πίνω με καλαμάκι για να μην πάει καθόλου στην αποτριχωμένη περιοχή. Και εννοείται και τίποτα άλλο (

) και βοηθάει μια καλή δερματική αλοιφή, αν είναι δυνατόν κορτιζονούχα.
Ελπίζω να βοηθηθείτε κάποιες από τις εμπειρίες μου.
Στην κοιλιά δεν πονάει καθόλου, trust me!