Ναι..ακριβως επειδη εχω ιδεα τι ειναι να χανεις παιδι...οχι επειδη εχασα εγω παιδι,αλλα επειδη για καποιο λογο τυχαινει να εχω παρα πολυ αυξημενη ενσυναισθηση...μπορω να φανταστω τον πονο.
ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.Και οχι να δικαιολογησω τον γονιο.,
Τοτε να δικαιολογησουμε και τη Μηδεια.
Να ξέρεις η υπερβολή δεν ειναι στοιχειο τεκμηριώσεις μια κατάστασης και παραβλέπω αυτο που είπες για το παιδί ...
Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα ...
Σου είπα περιπτώσεις που δεν είμαι και εγώ τόσο καλή και δεν τα τσουβαλιαζω όλα , αλλά μάλλον εθελοτυφλεις και θέλεις να πεις αυτά που θες πάση θυσία γιατί έχεις μάθει μάλλον να κάνεις κήρυγμα
Κια μπορω να φανταστω οτι θα αυτοκτονουσα,αν απο δικο μου λαθος εχανα το παιδι μου.
Οκ μας λες λοιπόν ότι κακώς ζούνε όλες αυτές οι μάνες που δυστηχως έχασαν τα παιδιά τους για τον οποιοδήποτε λόγο ...γιατί ο χαμός του παιδιού ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ...
Καλύτερα να μην κάνεις παιδί γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η ζωή ή καλύτερα όταν γεννήσεις να έχεις έτοιμο και το σχέδιο της αυτοχειρίας σου
Διοτι οταν το παιδακι μου, μου ελεγε οτι το κοροιδευουν τα παιδια στο σχολειο και το λενε χοντρο και θελει να κανει εγχειρηση,το πρωτο πραγμα που θα εκανα θα ηταν να απευθυνθω σε ειδικο,δηάδη ψυχολογο και διαιτολογο και οχι στον καθε παπαρα που βαζει δαχτυλιο.Που ειναι μια λυση για ενηλικες που μαλιστα για χρονια προσπαθουν να χασουν κιλα και δεν μπορουν ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΧΑΤΗ ΛΥΣΗ!
Αντιλαμβάνομαι ότι ξέρεις πολλά στοιχεία από την υπόθεση ?
Γνωρίζεις δηλαδή ότι το παιδί δεν πήγε καθόλου σε ψυχολόγο ?
Γνωρίζεις το μορφωτικό επίπεδο των γονιών και ότι δεν έψαξαν άλλους γιατρούς ?
Μόνο τότε μιλά ένας υπεύθυνος άνθρωπος για κάτι τέτοιο με τόσο απόλυτο τρόπο ....
ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΨΑΧΝΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.
Και ποτε δεν αθ πηγαινε στον καθε σχιτζη σε ιδιωτικη κλινικη κιολας να κανω μια εγχειρηση που ξαναλεω ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ.
Το οτι δεν εψαξα να βρω οτι αυτη η εγχειρηση δεν γινεται σε παιδια ειναι καθαρα δικια μου ευθυνη....και για αυτο αν εγω ημουν τετοιος γονιος θα αυτοκτονουσα.
Διοτι εχω μαθει οταν φταιω,να μην ριχνω τι ευθυνες αλλου.
Κοίτα να δεις που και εγώ το παιδι μου σε ιδιωτική κλινική το χειρουργησα γιατί όταν χρειάστηκε δύο φορές να μπει στο χειρουργείο είχα κινήσει γη και ουρανό να βρω τον καλύτερο με οποιοδήποτε κόστος γιατί που λόγος για δημόσιο με όλα αυτά που ακούμε ...
Θυμάσαι άλλωστε την υπόθεση με την ανήψια ενός γλυωδες τύπου βουλευτή που έφαγε το κοριτσάκι τι κατάληξη είχε ???
Αλήθεια εκεί καλή μου τι γνώμη είχες για τους γονείς που προτίμησαν το άθλιο δημόσιο συστημα υγείας Παρ όλο που είναι πασίγνωστο τι ανευθυνότητα υπάρχει εκεί ?
Πολύ κακώς που δεν είχαν την δυνατότητα να πάνε ιδιωτικά και να έχουν το παιδάκι τους τώρα ζωντανο....
Πόσες μ@κ@κιες θα ακούσω ακόμα ειλικρινά στο λέω ...
Εγώ δέχτηκα να χειρουργηθεί από ένα γιατρό που απλά μου σύστησαν,έκανα την έρευνα μου με όσες γνώσεις έχω πάνω στο συγκεκριμένο χειρουργείο ,
με διαβεβαίωσε ένας επιστήμονας με άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος , ότι δεν υπήρχε καμία πιθανότητα κάτι να πάει στραβά,τον εμπιστευτικά πάνω στην στεναχώρια μου και μάλιστα όλο αυτό το πλήρωσα αδρά μιας και ιδιωτικό ,αλλά τι σημασία έχει όλο αυτό μπροστά στην υγεία του παιδιού μου ...... δόξα το Θεό πήγαν πολύ καλά οι επεμβάσεις του ..
Δεν μπορώ να αναλογιστω, χτυπά ξύλο, αν δεν πήγαινε κάτι καλά το τι θα μου εσουρνε ο οποιοσδήποτε ανίδεος ξερολας , μη ξέροντας τι έχω περάσει για να κάνω το καλύτερο για το παιδί μου ..
Πόσο κακοί γονιός θα ειμασταν και τι ψυχολογικά θα είχαμε που δεν το πήγαμε το παιδί κάπου αλλού ...
Ειδικά εγώ που έγινα και μικρή μάνα και ο άντρας μου μου ρίχνει και δέκα χρονακια ,βούτυρο στο ψωμί τους θα ήμουν ...
Ασχετος όλο αυτό βέβαια τι σημασία θα είχε για εμένα να δώσω στην κακία που κάποιος την ονομάζει ενσυναίσθηση ..
Καμία σε πληροφορω
Αν είχα κουράγιο όμως ξέρεις τι θα έκανα ?
Το λιγότερο θα έβγαζα νύχια ,θα γινομουν ύαινα πραγματική και θα τον κομματιαζα αν τολμούσε μέσα σε όλο αυτό να μου κάνει κριτική...
Πήγαινε στάσου εκεί μπροστά σε αυτή την μάνα και πες όλα αυτά ,μπορείς ?
Πήγαινε σε αυτό το σχόλιο βρες τα παιδιά που έκαναν μπουλινγκν,πιαστα από το μπράτσο και πήγαινε μπροστά στους γονείς και φερτους μπροστά στο ανεύθυνο δημιούργημα τους ..
Εκεί ναι να σε παραδεχτώ ...
Αυτό θα πει νοιάζομαι για το κοινό καλό των παιδιών και το δείχνω έμπρακτα ...
Ασχετα με τις υπαρκτες ευθυνες του γιατρου.Και οσων κανουν μπουλινγκ.
ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ
Συγνώμη σε εμένα απευθύνεσαι ?
Ως τι ?
Μου μιλας εσύ για το τι είναι γονιός ?
Ανέφερες πιο πάνω ότι δεν έχεις παιδιά τοτε από πού και ως που μου κάνεις εμένα κυριγμα ?
Καντω σε όλους αυτούς που στην θεωρεία είναι πρώτοι ...
Κοίταξε να δεις που είναι το μόνο θέμα που μπορεί να βγάλει έξω από τα ρούχα μου ..
Να έρθει ένας οποιοσδήποτε και να μου πει τι γονιός είμαι ...
Ένας τυχαίος που δεν έχει ιδέα τι σημαίνει όλο αυτό και το μόνο που κάνει είναι τον ξερολα μέσα από ένα πληκτρολόγιο ...
Εσύ νομίζεις ότι κάτι στομάχια και κάτι ψυχοσωματικά από την καλοπέραση τα χαλασαμε και όχι από το άγχος να μην κάνουμε κάτι εις βάρος τους ?
Έτσι νομίζεις ότι μεγαλώνουμε τα παιδιά μας ?
Και εσύ η πλήρως κατασταλαγμένη θα έκανες το καλύτερο σαν μάνα ?
Πολύ θα ήθελα να ήμουν κοντά σου όταν θα γίνεις μάνα και θα έκανες το πρώτο στραβοπατημα ...
Αλλά σιγά μην έβγαινες και το παραδεχοσουν ...
Και κάτι τελευταίο ,για εμένα δεν έχεις καθόλου ανεπτυγμένο το αίσθημα της ενσυναίσθησης και το αποδεικνύεις με όλο αυτό που είπες.
Αν το είχες σε τέτοιο βαθμό όπως το υποστηρίζεις
μόνο εσύ και όχι ένας τρίτος ο οποίος θα στο πει και θα στο αναγνωρίζει, θα άφηνες και ενα παραθυρακι και για τους γονείς ...
Ενσυναίσθηση δεν σημαίνει όταν βλέπεις μια οικογένεια στα πατώματα να πηγαίνεις από πάνω και να την πατάς ακόμα πιο πολύ ...
Αυτό καλή μου λέγεται κανιβαλισμός
Άστο καλύτερα γιατί αν εσύ είσαι μια φορά ευαίσθητη με τα παιδιά εγώ είμαι χίλιες φορές περισσότερο από εσένα με τον θεσμό της οικογένειας που περιλαμβάνει όλες τις ανθρώπινες ψυχές που είναι μέσα σε αυτή και την χάρη κανίβαλος να γίνω τώρα στα γεράματα δεν θα την κάνω σε κανέναν που υποστηρίζει ότι ει άι ο καλύτερος χωρίς να έχει ιδέα τι εστί όλο αυτό ..
Αυτό κάπως αλλιώς λέγεται