cha0s
Περιβόητο μέλος
Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.598 μηνύματα.

17-06-23

00:46
Το τελευταίο εξάμηνο δεν έχω ακούσει κάποιον να κόλλησε κόβιντ πάντως.
Μπορείς να της προτείνεις να φάει κάτι καυτερό. Ισως της έρθει η γεύση.
Πέρα από την πλάκα, μόνο γιατρός θα μπορούσε να δώσει απάντηση. Φόρουμ και google απορρίπτονται.
Μπορείς να της προτείνεις να φάει κάτι καυτερό. Ισως της έρθει η γεύση.
Πέρα από την πλάκα, μόνο γιατρός θα μπορούσε να δώσει απάντηση. Φόρουμ και google απορρίπτονται.
fockos
Επιφανές μέλος
Ο fockos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Νευρολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.204 μηνύματα.

17-06-23

07:23
Γνώμη μου να παει σε ιατρό είτε παθολογο είτε νευρολόγο είτε ωρλ ειναι πεταμένα λεφτά για το συγκεκριμένο λογο …..
αυτο που χρειαζεται είναι μια ακτινογραφια στα ηγμιμορια, αν ειναι ετεροΠλεύρη μια μαγνητικη (που δεν ειναι στη δικια μας περιπτωση ) ο ωρλ θα κοιτάξει και μεσα που θα τα βρει φυσιολογικές θα γραψουν σιματολογικεα και θα συστήσουν βιταμίνες (neurobion) , d3fix
και μετα θέλει παρακολούθηση μέχρι να επανέλθει
το ποτέ θα επανέλθει δε το ξέρει ο ιστρος αλλα κανένας
ο ιατρός στατιστικά θα κοιτάξει και θα πει…
η βλάβη που ειναι στο περιφερικό νευρικό σύστημα θα επανέλθει στο κεντρικό νευρικό σύστημα θα επανέλθει μερικώς, η επςναφοΡα γινετσι σταδιακά όποτε η άρωματοθεραπεια εινςι το Μοναδικό ουσιατικο που μπορεί να κάνει, πέρα απο το να περιμενει
παλι θεωρώ τις επισκέψεις σε ιατρους απο,δω και απο εκεί σπατάλη χρημάτων
αυτο που χρειαζεται είναι μια ακτινογραφια στα ηγμιμορια, αν ειναι ετεροΠλεύρη μια μαγνητικη (που δεν ειναι στη δικια μας περιπτωση ) ο ωρλ θα κοιτάξει και μεσα που θα τα βρει φυσιολογικές θα γραψουν σιματολογικεα και θα συστήσουν βιταμίνες (neurobion) , d3fix
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
τα έλαια στον καπνό και γενικα η έκθεση σε διαφορες Μυρωδιες και αντιστοι α γεύσεις ειναι αντίστοιχο της φυσικοθεραπειας θα εκπαιδευσει να νεύροκύτταρα που είναι ζωντανά.Έχω μια φίλη που εδώ και 13-14 μήνες δεν έχει σχεδόν καθόλου όσφρηση και λίγη αίσθηση της γεύσης, κόλλησε covid τότε, γι αυτό...
Τι μπορεί να κάνει για να επανέλθει, τουλάχιστον η όσφρηση κάπως...
Κάτι διάβασα για έλαια στον ατμό, πιάνουν αυτά;
η βλάβη που ειναι στο περιφερικό νευρικό σύστημα θα επανέλθει στο κεντρικό νευρικό σύστημα θα επανέλθει μερικώς, η επςναφοΡα γινετσι σταδιακά όποτε η άρωματοθεραπεια εινςι το Μοναδικό ουσιατικο που μπορεί να κάνει, πέρα απο το να περιμενει
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4.061 μηνύματα.

17-06-23

07:52
Κάτι έρευνες που είδα λένε ότι η επαναφορά της όσφρησης και γεύσης μπορεί να πάρει μέχρι και 2 χρόνια και συνήθως οι ασθενείς βλέπουν βελτίωση στους 18 μήνες. Εγώ δεν είχα απώλεια αλλά άρχισα να μυρίζω οσμές που δεν μπορούσα να μυρίσω. Πχ σπαράγγια στα ούρα.
Εριφύλη
Περιβόητο μέλος
Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.

17-06-23

20:20
Τι διάβασα σε ένα σάιτ:Γνώμη μου να παει σε ιατρό είτε παθολογο είτε νευρολόγο είτε ωρλ ειναι πεταμένα λεφτά για το συγκεκριμένο λογο …..
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
τα έλαια στον καπνό και γενικα η έκθεση σε διαφορες Μυρωδιες και αντιστοι α γεύσεις ειναι αντίστοιχο της φυσικοθεραπειας θα εκπαιδευσει να νεύροκύτταρα που είναι ζωντανά.
Επιλέξτε ένα αιθέριο έλαιο και μυρίστε το για περίπου 15-20 δευτερόλεπτα προσπαθώντας να θυμηθείτε πώς μύριζε κάποτε
Ξεκουραστείτε για περίπου 10 δευτερόλεπτα
Μυρίστε το επόμενο αιθέριο έλαιο για περίπου 15-20 δευτερόλεπτα
Επαναλάβετε μέχρι να δοκιμάσετε και τα τέσσερα αιθέρια
Αυτή είναι η διαδικασία;
fockos
Επιφανές μέλος
Ο fockos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Νευρολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.204 μηνύματα.

17-06-23

20:32
δεν εχω ιδέα .... ξέρω οτί η εκθεση σε διαφορετικές μυρωδιες βοηθάει.Τι διάβασα σε ένα σάιτ:
Επιλέξτε ένα αιθέριο έλαιο και μυρίστε το για περίπου 15-20 δευτερόλεπτα προσπαθώντας να θυμηθείτε πώς μύριζε κάποτε
Μυρίστε το επόμενο αιθέριο έλαιο για περίπου 15-20 δευτερόλεπτα
Επαναλάβετε μέχρι να δοκιμάσετε και τα τέσσερα αιθέρια
Αυτή είναι η διαδικασία;
Nihilist
Τιμώμενο Μέλος
Ο Nihilist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1.358 μηνύματα.

18-06-23

11:15
Είχα χάσει κι εγώ γεύση - όσφρηση απολύτως, δηλαδή ακόμα και την πιο έντονη μυρωδιά/γεύση δεν την καταλάβαινα καθόλου. Κράτησε κάπου 1μιση μήνα, μετά επανήλθε σταδιακά. Επειδή είναι μεγάλη έκπτωση στην ποιότητα ζωής (ποτέ δε θα ξεχάσω όταν, μόλις είχε πέσει ο πυρετός του κόβιντ μετά από 5 μέρες, παρήγγειλα μια μπριζόλα να το γιορτάσω και ήταν σα βρεγμένο βέτεξ) συνεπώς είχα ψάξει αρκετά πώς μπορείς να επαναφέρεις τις αισθήσεις. Πήγα και σε ωριλά και μου είπε για την αρωματοθεραπεία με εξάσκηση σε 4 βασικά αιθέρια έλαια και γενικά να μυρίζω ό,τι βρίσκω και να προσπαθώ να θυμηθώ τη μυρωδιά του. Έτσι άνοιγα πχ το απορρυπαντικό, το χαμομήλι, τη ρίγανη κλπ καθημερινά και έκανα εξάσκηση. Δεν ξέρω κατά πόσο βοήθησε, γιατί κάποια στιγμή απλά τα παράτησα, και μετά από 1-2 βδομάδες επανήλθαν μόνες τους.
Τώρα αν έχει περάσει 1 χρόνος και δεν έχει επανέλθει δεν ξέρω τι γίνεται. Απορώ πώς αντέχει, δεν απολαμβάνεις καθόλου το φαγητό και τρως απλώς για την επιβίωση.
Μου χε συμβεί κιόλας αφού είχα εμβολιαστεί 3 φορές, οπότε όλοι κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να το πάθουν.
Τώρα αν έχει περάσει 1 χρόνος και δεν έχει επανέλθει δεν ξέρω τι γίνεται. Απορώ πώς αντέχει, δεν απολαμβάνεις καθόλου το φαγητό και τρως απλώς για την επιβίωση.
Μου χε συμβεί κιόλας αφού είχα εμβολιαστεί 3 φορές, οπότε όλοι κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να το πάθουν.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...