όταν ήμουν μικρή ο πατέρας μου έπινε.. πάρα πολύ... ξεπερνούσε αυτό που λέμε ως λογικό....
τον χαρακτηρίζω ως αλκοολικό
το τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι όταν έπινε δε θέλω να σας το περιγράψω αλλά φαντάζεστε... εχετε δει όλοι σας ιστορίες στην tv
το ποτό του ήταν ούζο (πλέον έχει γίνει τσίπουρο)
ήπια ούζο πρώτη φορά στη ζωή μου πρόπερσυ όταν με μια πολύ αγαπημένη φίλη αποφάσισα ότι πρέπει επιτέλους να παλέψω τα φαντάσματα του παρελθόντος μου....
προπερσυ ήμουν 34 χρονών
ο οποιοσδήποτε πίνει ούζο και τον "μυρίσω" μου θυμίζει τον πατέρα μου.... καθώς κι όλα τα επακόλουθα εκείνης της περιόδου...
το πάλεψα και σήμερα πίνω και γω με την παρέα κανένα ουζάκι αλλά έχω φοβερή απέχθεια στους αλκοολικους (τον πατέρα μου τον αγαπάω.. νομίζω

)
αδεσποτουλι μου....
αυτό που σε πείραξε είναι προφανές... πως είναι δυνατόν να μη σου έχουν εμπιστοσύνη οι άνθρωποι που σε ξέρουν τόσο καλά... πως είναι δυνατόν να είναι ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΟΙ μαζί σου...
ναι φυσικά και είναι τραύμα...
όμως... αυτό που πρέπει να σκεφτείς καλά μέσα σου είναι οι προθέσεις των ανθρώπων αυτων....
μιλας για ένα παππου και μια γιαγια... με μάλλον ελλειπή μόρφωση... αλλά με αρκετή αγάπη....
σίγουρα δεν είχαν σκοπό και δεν καταλάβαιναν πόσο κακό σου κάνουν... είναι πολύ πιθανό να νόμιζαν ότι έτσι σε βοηθούν να γίνεις πιο 1)προσεκτική 2) υπεύθυνη 3) ίδια με αυτούς...
Πρεπει να ψάξεις μέσα σου και να βρεις τι ωφέλιμο μπορείς να μάθεις μέσα από αυτα τα 3-4 περιστατικά - μαθήματα της ζωής σου....
Βρες τον τρόπο να κάνεις το παλούκι, μπούμερανγκ υπέρ σου...
Μπορείς κάλιστα να το συζητήσεις και μαζί τους αν ζουν ακόμα... πραγματικά δεν είναι κακό....
όσο για το 3ο που σου είπε η γιαγια... είναι αστείο... το ξέρεις κι εσύ...
μέσα στον πόνο τους οι άνθρωποι λένε πολλές βλακείες....
Τις προάλες όταν πέθανε ο ξάδερφος μου και πήγαμε στο σπίτι του, ήταν εκεί μια θεία μου (αμόρφωτη εντελώς) αδερφή της μητέρας μου η οποία όταν μας είδε άρχισε να ουρλιάζει και να λέει ότι φταίει η (νεκρή) μάνα μου που πέθανε ο ανηψιός της (Επειδή ήταν όμορφη-ήρεμη στην κηδεία, υπάρχει ένα παραμύθι που λένε ότι ο όμορφος νεκρός, θα πάρει κι άλλον μαζί του και τετοιες μπουρδες)....
Προς στιγμήν εκνευρίστηκα πάρα πολύ μαζί της που δεν σεβάστηκε ουτε κατα διάνεια την μάνα μου κι εμας που είμασταν εκεί αλλα στη συνέχεια που ηρέμισα γέλασα... σκέφτηκα ότι αν η μάνα μου μπορούσε όντως να πάρει κάποιον μαζί της δεν θα έπαιρνε τον ανηψιο της ετων 29 αλλα κάποια απ τις αδερφές της για να παίζουν μπιρίμπα
Καταλαβαίνεις ελπίζω τι εννοώ ε?
Δούλεψε τα και φέρτα υπέρ σου