Πόσες μπαρούφες θα πεις ακόμη? Γι'αυτό έχουμε Windows 10 και όχι 98 αυτή τη στιγμή? Επειδή η Microsoft είναι το υπέρτατο μονοπώλιο και δεν τις καίγεται καρφί για τους πελάτες?
Όχι. Για αυτό ήταν τόσο προβληματικά τα 10 όταν βγήκαν στην κυκλοφορία. Για αυτό τα Me κράσαραν κάθε τρεις και λίγο. Ξέρεις γιατί είναι γνωστά τα Windows εκτός από την ευχρηστία τους; Για τα BSOD. Και αν χρειαστείς ποτέ τεχνική υποστήριξη, αν πχ δε σου δουλεύει κάποιο key, καλή τύχη με τη συνομιλία σου με ινδούς που με το ζόρι μιλούν αγγλικά, αλλά από ό,τι φαίνεται είναι πολύ φθηνότεροι.
Δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές? Δεν υπάρχει Mac OS? Δεν υπάρχουν καμιά 150 διαφορετικές distro του Linux? Το άλλο με τα gtp drivers στο Linux από άλλο πλανήτη. Για πες μου ρε αγωνιστή υπέρμαχε του κοινωνικού συνόλου, γιατί δεν κάθεσαι να γράψεις εσύ hardware drivers για linux και μετά να τα μοιράσεις δωρεάν, προσφέροντας κάτι ουσιαστικό στον κόσμο? Ξέρεις επειδή χρησιμοποιείς ακόμη DOS προγράμματα στην σοβιετική τράπεζα του Ελλαδιστάν δεν σημαίνει πως το ίδιο κάνει και ο υπόλοιπος πλανήτης.
Έγιναν και οι ιδιωτικές τράπεζες της Ελλάδας, σοβιετικές; Φαντάζομαι απλά και μόνο επειδή δουλεύω εγώ μέσα. Ζήτω οι κομμουνιστικές ιδιωτικές τράπεζες τότε...
Οι drivers για linux είναι gtp, συνήθως φτιαγμένοι με rev. eng., γιατί οι εταιρίες δε θέλουν να ξοδέψουν χρήματα για ένα καταναλωτικό κοινό του 1%. Από εκεί και πέρα, μαθηματικός είμαι, όχι προγραμματιστής για να φτιάνχω drivers.
Πριν 100χρόνια ο πλουσιότερος βασιλιάς στη Γη δεν είχε τίποτα από αυτά.
Αυτό θα γινόταν, ούτως ή άλλως σε μία βιομηχανοποιημένη κοινωνία. Έχεις δει πώς ήταν η Ρωσική αυτοκρατορία πριν την Οκτωβριανή Επανάσταση; Είδες πώς έγινε η ΕΣΣΔ μέχρι το 1940; Μία χώρα που οι αγρότες χρησιμοποιούσαν άροτρα που έσερναν με ζώα, έγινε μία χώρα που νίκησε το ναζισμό. Όταν στις περισσότερες χώρες τα παιδιά '80 δεν ήξεραν τι είναι υπολογιστής, στην ΕΣΣΔ, τους έκαναν μαθήματα χειρισμού ΗΥ στα σχολεία. Οπότε, κλάσε.
Και για πες μου ποιος είναι αυτός ο υπερφωστήρας που θα σχεδιάσει ολόκληρη την κεντρική οικονομία ενός κράτους, λαμβάνοντας υπόψιν τις περίπου άπειρες παραμέτρους εισόδους που θα έχει ένα τέτοιο σύστημα? Η κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία απέτυχε και θα αποτυγχάνει για πάντα γιατί ποτέ δεν πρόκειται να υπάρξει αρκετή υπολογιστή ισχύς για την υλοποίηση ενός τέτοιου συστήματος, με άπειρες παραμέτρους, οι οποίες αλλάζουν κάθε δευτερόλεπτο που περνά.
Θα το φτιάξουν επιστήμονες και άνθρωποι που έχουν ως κίνητρο τη μεγιστοποίηση της κοινωνικής παραγωγής και όχι του κέρδους. Και είναι εντελώς ηλίθιο να μιλάς για άπειρες παραμέτρους. Το αντίθετο κιόλας, οι παράμετροι περιορίζονται, γιατί πλέον δεν έχεις μια παραγωγή πχ κινητών που ελέγχεται από 100 διαφορετικές εταιρίες που έχουν σκοπό να θάψει η μία την άλλη. Ουσιαστικά αυτό που λες συμβαίνει στον καπιταλισμό. Αυτός, ναι, είναι ένα χαοτικό, άναρχο σύστημα.
Αλήθεια τι ακριβώς απέγιναν τα κομουνιστικά πειράματα του παρελθόντος? ΕΣΣΔ, Κούβα, Κίνα, Αν Ευρώπη? Φτώχεια, ελλείψεις αγαθών, απολυταρχισμός και μετά στροφή στον καπιταλισμό.
Πάρε τα ανάποδα και θα περιγράψεις καλύτερα την πραγματικότητα.
Επιστροφή στον καπιταλισμό και μετά απολυταρχισμός, ελλείψεις αγαθών, φτώχεια.