?? Δεν αναφέρθηκα καθόλου στη φεουδαρχία πλην του προηγούμενου μηνύματός μου, απλά και μόνο ενδεικτικά ως αντιπαράδειγμα στη θέση "ό,τι είναι ανώτερο από τα άλλα εφαρμόζεται". Συνεπώς αυτά που λες μάλλον σε άλλον απευθύνονται. Λες "δεν ήθελε χρόνο και κόπο και πράσινα άλογα". Εγώ πάλι είμαι στο άλλο άκρο, καθετί που επιχειρείς ειδικά σε επίπεδο πολιτικοϊδεολογικό θέλει προπαντός χρόνο και κόπο, και άλλα αλλά κυρίως αυτά τα δύο, καθόλου πράσινα άλογα λοιπόν. Τώρα, αν θεωρείς εσύ επιτυχημένο αυτόν τον κόσμο, τι να σου πω, πραγματικά δηλαδή, τύφλα να χουν οι πρόσφυγες.
Και, δικτατορία του προλεταριάτου δεν σημαίνει απαραίτητα δικτατορία όπως την έχουμε ζήσει ή την φανταζόμαστε. Ο Μαρξ μιλάει για ένα είδος αμεσοδημοκρατικής εργατικής εξουσίας. Επ' αυτού μπορούμε να μιλήσουμε, προσωπικά υποστηρίζω την ανάγκη επαναθεμελίωσης αυτών των εννοιών στο σημερινό πλαίσιο, αυτό που ο Γλέζος ονόμαζε διαρκή δημιουργία πρωτογενούς ιδεολογίας και πολιτικής, άρα δεν συμφωνώ κι εγώ με πολλές από τις έννοιες, όμως δεν πρόκεται για δικτατορία όπως οι περισσότεροι την έχουν στο μυαλό τους.
Εσύ LibRib επιχειρηματολόγησες πάνω στο "κάνω ό,τι θέλω", δεν είμαι ούτε κατά της ιδιοκτησίας, ούτε της επένδυσης, είπα να επισημαίνετε πού μου τοποθετείτε δικές σας απόψεις.