Όχι, δεν το χεις πιάσει καθόλου νομίζω. Λες ότι δε μπορώ να λέω όποιον θέλω ότι δεν είναι αριστερός, ενώ το κάνω με σαφείς θέσεις και αρχές, ενώ δέχεσαι αδιαμαρτύρητα (επειδή σε βολεύει βέβαια) κάποιον που λέει ότι είναι αριστερός επειδή έτσι γουστάρει ενώ βρίσκεται στο άλλο άκρο από άποψη αρχών. Δεν νομίζω πως αυτός που θα έπρεπε να ανησυχεί σε αυτή τη περίπτωση είμαι εγώ.
Ποιές είναι οι "σαφείς θέσεις και αρχές" με τις οποίες ορίζεις κάποιον "αριστερό";
Ρε Lib το ΝΑΤΟ αυτό που ήθελε να κάνει είναι να αποτρέψει τον "κομμουνιστικό κίνδυνο". Εκτός από τις απευθείας στρατιωτικές επεμβάσεις ο τρόπος που προσπαθούσε να το κάνει αυτό είναι κάνοντας τα Αμερικάνικο σύστημα πιο ελκυστικό στους ανθρώπους. Αν η περισσότερη ελεύθερη αγορά το έκανε πιο ελκυστικό και ήταν πιο αποτελεσματική όπως πιστεύεις δεν θα είχε κανένα λόγο να μην την εφαρμόσει. Προφανώς όμως έκριναν ότι ο κοινωνικός σχεδιασμός, ακόμα και χωρίς πραγματικό εργατικό έλεγχο που δεν είχε καταφέρει να επιτύχει πλήρως η ΕΣΣΔ, είχε σοβαρά συγκριτικά πλεονεκτήματα σχετικά με την εξάλλειψη των ανισοτήτων και την ικανοποίηση των ανθρωπίνων αναγκών.
Και σου ξαναλέω, δεν έχω καμιά σχέση με το ΝΑΤΟ. Εσύ είσαι αυτός που βλέπει τον κόσμο ως άσπρο και μαυρο·ως ΝΑΤΟ - ΕΣΣΔ. όχι εγώ.
Πάμε τώρα στην "αποτελεσματικότητα" του κομμουνιστικού συστήματος της ΕΣΣΔ.
1)Την ταινία 1984 την έχεις δει; Δες την.
2) Την ταινία Die Welle την έχεις δει; Δες την.
Γιατί σου προτείνω αυτές τις δυο ταινίες; Γιατί σε αυτές φαίνεται η "αποτελεσματικότητα" ολοκληρωτικων συστηματων όπως είναι αυτό του σοσιαλισμού ή του εθνικοσοσιαλισμού.
Το επιχείρημα σου είναι ουσισαστικά αυτό: "Η ΕΣΣΔ είχε και γ.μω τα εκπαιδευτικά συστηματα γιαυτό είναι καλό να γίνουμε όλοι κομμουνιστές."
Δεν σε νοιάζει καθόλου ο αριθμός των ατόμων που είχαν δολοφονηθεί, εξορισθεί και τρομοκρατηθεί ώστε να φτάσουν να είναι όλοι σοσιαλιστές στην ΕΣΣΔ. Δεν σε νοιάζουν πόσα άτομα έπρεπε να περάσουν την ζωή τους στα γκουλαγκ ή να δολοφονηθούν στον ύπνο τους προκειμένουν να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωτικό, απολυταρχικό σύστημα με "καλο εκπαιδευτικό σύστημα"..
Σκ'εψου το και αλλιώς. Οι ναζι ήταν από τους πρώτους που δημιούργησαν νόμους κατά τους καπνίσματος σε δημόσιο χώρο, που προσπάθησαν με νόμους να προστατεύσουν το περιβάλλον και τα δικαιώματα των ζώων.
Επίσης η ανεργία είχε μειωθεί απίστευτα, ο αθλητισμός ήταν στις ζωές όλων των νέων και γενικλα ο γερμανικός λαός ήταν 1000 φορές καλύτερα από ότι πριν τον πόλεμο.
Ε και; Να γίνουμε όλοι ναζι επειδή θέλουμε να περνάμε καλά; Να Υποκύψουμε σε ένα τέτοι ολοκληρωτικό καθεστώς για να μην εχουμε ανέργους; Αξίζει;
Το θέμα είναι να τα πετύχουμε αυτά διατειρόντας την ελευθερία μας, όχι θυσιάζοντάς την.
Η ενότητα και η πειθαρχία φέρνουν άμεσα αποτελέσματα. Αλλά με τι κόστος..
Και αφού στα είπα όολα αυτά, το εκπαιδευτικό σ'υστημα της ΕΣΣΔ δεν υπ'ηρξε καλύτερο από εκπαιδευτικά συστήματα του σήμερα. Το οτι το ΝΑΤΟ ήθελε να το αντιγράψει (αν ισχύει) δεν μου λέει τι.πο.τα.
Και οι ναζι μια χαρά κράτος είχαν. Ε.και.