[Αρχείο 2009 - 2017] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Nikos_T

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Nikos_T αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 329 μηνύματα.
Αν και φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι το έχετε διαβάσει..

"Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενυσχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του.

Η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους που περιέχουμε είναι η Παιδεία. Η αληθινή παιδεία και όχι η ανεύθυνη εκπαίδευση και η πληροφορία χωρίς κρίση και χωρίς ανήσυχη αμφισβητούμενη συμπερασματολογία. Αυτή η παιδεία που δεν εφησυχάζει ούτε δημιουργεί αυταρέσκεια στον σπουδάζοντα, αλλά πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα και την ανασφάλεια. Όμως μια τέτοια παιδεία δεν ευνοείται από τις πολιτικές παρατάξεις και από όλες τις κυβερνήσεις, διότι κατασκευάζει ελεύθερους και ανυπότακτους πολίτες μη χρήσιμους για το ευτελές παιχνίδι των κομμάτων και της πολιτικής. Κι αποτελεί πολιτική «παράδοση» η πεποίθηση πως τα κτήνη, με κατάλληλη τακτική και αντιμετώπιση, καθοδηγούνται, τιθασεύονται.

Ενώ τα πουλιά… Για τα πουλιά, μόνον οι δολοφόνοι, οι άθλιοι κυνηγοί αρμόζουν, με τις «ευγενικές παντός έθνους παραδόσεις». Κι είναι φορές που το κτήνος πολλαπλασιαζόμενο κάτω από συγκυρίες και με τη μορφή «λαϊκών αιτημάτων και διεκδικήσεων» σχηματίζει φαινόμενα λοιμώδους νόσου που προσβάλλει μεγάλες ανθρώπινες μάζες και επιβάλλει θανατηφόρες επιδημίες.

Πρόσφατη περίπτωση ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Μόνο που ο πόλεμος αυτός μας δημιούργησε για ένα διάστημα μιαν αρκετά μεγάλη πλάνη, μιαν ψευδαίσθηση. Πιστέψαμε όλοι μας πως σ’ αυτό τον πόλεμο η Δημοκρατία πολέμησε το φασισμό και τον νίκησε. Σκεφθείτε: η «Δημοκρατία», εμείς με τον Μεταξά κυβερνήτη και σύμμαχο τον Στάλιν, πολεμήσαμε το ναζισμό, σαν ιδεολογία άσχετη από μας τους ίδιους. Και τον… νικήσαμε. Τι ουτοπία και τι θράσος. Αγνοώντας πως απαλλασσόμενοι από την ευθύνη του κτηνώδους μέρους του εαυτού μας και τοποθετώντας το σε μια άλλη εθνότητα υποταγμένη ολοκληρωτικά σ’ αυτό, δεν νικούσαμε κανένα φασισμό αλλά απλώς μιαν άλλη εθνότητα επικίνδυνη που επιθυμούσε να μας υποτάξει.

Ένας πόλεμος σαν τόσους άλλους από επικίνδυνους ανόητους σε άλλους ανόητους, περιστασιακά ακίνδυνους. Και φυσικά όλα τα περί «Ελευθερίας», «Δημοκρατίας», και «λίκνων πνευματικών και μη», για τις απαίδευτες στήλες των εφημερίδων και τους αφελείς αναγνώστες. Ποτέ δεν θα νικήσει η Ελευθερία, αφού τη στηρίζουν και τη μεταφέρουν άνθρωποι, που εννοούν να μεταβιβάζουν τις δικές τους ευθύνες στους άλλους.

(Κάτι σαν την ηθική των γερόντων χριστιανών. Το καλό και το κακό έξω από μας. Στον Χριστό και τον διάβολο. Κι ένας Θεός που συγχωρεί τις αδυναμίες μας εφόσον κι όταν τον θυμηθούμε μες στην ανευθυνότητα του βίου μας. Επιδιώκοντας πάντα να εξασφαλίσουμε τη μετά θάνατον εξακολουθητική παρουσία μας. Αδυνατώντας να συλλάβουμε την έννοια της απουσίας μας. Το ότι μπορεί να υπάρχει ο κόσμος δίχως εμάς και δίχως τον Καντιώτη τον Φλωρίνης).

Δεν θέλω να επεκταθώ. Φοβάμαι πως δεν έχω τα εφόδια για μια θεωρητική ανάπτυξη, ούτε την κατάλληλη γλώσσα για τις απαιτήσεις του όλου θέματος. Όμως το θέμα με καίει. Και πριν πολλά χρόνια επιχείρησα να το αποσαφηνίσω μέσα μου. Σήμερα ξέρω πως διέβλεπα με την ευαισθησία μου τις εξελίξεις και την επανεμφάνιση του τέρατος. Και δεν εννοούσα να συνηθίσω την ολοένα αυξανόμενη παρουσία του. Πάντα εννοώ να τρομάζω.

Ο νεοναζισμός δεν είναι οι άλλοι. Οι μισητοί δολοφόνοι, που βρίσκουν όμως κατανόηση από τις διωκτικές αρχές λόγω μιας περίεργης αλλά όχι και ανεξήγητης συγγενικής ομοιότητος. Που τους έχουν συνηθίσει οι αρχές και οι κυβερνήσεις σαν μια πολιτική προέκτασή τους ή σαν μια επιτρεπτή αντίθεση, δίχως ιδιαίτερη σημασία που να προκαλεί ανησυχία. (Τελευταία διάβασα πως στην Πάτρα, απέναντι στο αστυνομικό τμήμα άνοιξε τα γραφεία του ένα νεοναζιστικό κόμμα. Καμιά ανησυχία ούτε για τους φασίστες, ούτε για τους αστυνομικούς. Ούτε φυσικά για τους περιοίκους).

Ο εθνικισμός είναι κι αυτός νεοναζισμός. Τα κουρεμένα κεφάλια των στρατιωτών, έστω και παρά τη θέλησή τους, ευνοούν την έξοδο της σκέψης και της κρίσης, ώστε να υποτάσσονται και να γίνονται κατάλληλοι για την αποδοχή διαταγών και κατευθύνσεων προς κάποιο θάνατο. Δικόν τους ή των άλλων. Η εμπειρία μου διδάσκει πως η αληθινή σκέψη, ο προβληματισμός οφείλει κάπου να σταματά. Δεν συμφέρει. Γι’ αυτό και σταματώ. Ο ερασιτεχνισμός μου στην επικέντρωση κι ανάπτυξη του θέματος κινδυνεύει να γίνει ευάλωτος από τους εχθρούς. Όμως οφείλω να διακηρύξω το πάθος μου για μια πραγματική κι απρόσκοπτη ανθρώπινη ελευθερία.

Ο φασισμός στις μέρες μας φανερώνεται με δυο μορφές. Ή προκλητικός, με το πρόσχημα αντιδράσεως σε πολιτικά ή κοινωνικά γεγονότα που δεν ευνοούν την περίπτωσή τους ή παθητικός μες στον οποίο κυριαρχεί ο φόβος για ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Ανοχή και παθητικότητα λοιπόν. Κι έτσι εδραιώνεται η πρόκληση. Με την ανοχή των πολλών. Προτιμότερο αργός και σιωπηλός θάνατος από την αντίδραση του ζωντανού και ευαίσθητου οργανισμού που περιέχουμε.

Το φάντασμα του κτήνους παρουσιάζεται ιδιαιτέρως έντονα στους νέους. Εκεί επιδρά και το marketing. Η επιρροή από τα Μ.Μ.Ε. ενός τρόπου ζωής που ευνοεί το εμπόριο. Κι όπως η εμπορία ναρκωτικών ευνοεί τη διάδοσή τους στους νέους, έτσι και η μουσική, οι ιδέες, ο χορός και όσα σχετίζονται με τον τρόπο ζωής τους έχουν δημιουργήσει βιομηχανία και τεράστια κι αφάνταστα οικονομικά ενδιαφέρονται.

Και μη βρίσκοντας αντίσταση από μια στέρεη παιδεία όλα αυτά δημιουργούν ένα κατάλληλο έδαφος για να ανθίσει ο εγωκεντρισμός, η εγωπάθεια, η κενότητα και φυσικά κάθε κτηνώδες ένστιχτο στο εσωτερικό τους. Προσέξτε το χορό τους με τις ομοιόμορφες στρατιωτικές κινήσεις, μακρά από κάθε διάθεση επαφής και επικοινωνίας. Το τραγούδι τους με τις συνθηματικές επαναλαμβανόμενες λέξεις, η απουσία του βιβλίου και της σκέψης από τη συμπεριφορά τους και ο στόχος για μια άνετη σταδιοδρομία κέρδους και εύκολης επιτυχίας.

Βιώνουμε μέρα με τη μέρα περισσότερο το τμήμα του εαυτού μας – που ή φοβάται ή δεν σκέφτεται, επιδιώκοντας όσο γίνεται περισσότερα οφέλη. Ώσπου να βρεθεί ο κατάλληλος «αρχηγός» που θα ηγηθεί αυτό το κατάπτυστο περιεχόμενό μας. Και τότε θα ‘ναι αργά για ν’ αντιδράσουμε. Ο νεοναζισμός είμαστε εσείς κι εμείς – όπως στη γνωστή παράσταση του Πιραντέλο. Είμαστε εσείς, εμείς και τα παιδιά μας. Δεχόμαστε να ‘μαστε απάνθρωποι μπρος στους φορείς του AIDS, από άγνοια αλλά και τόσο «ανθρώπινοι» και συγκαταβατικοί μπροστά στα ανθρωποειδή ερπετά του φασισμού, πάλι από άγνοια, αλλά κι από φόβο κι από συνήθεια. Και το Κακό ελλοχεύει χωρίς προφύλαξη, χωρίς ντροπή. Ο νεοναζισμός δεν είναι θεωρία, σκέψη και αναρχία. Είναι μια παράσταση. Εσείς κι εμείς. Και πρωταγωνιστεί ο Θάνατος."


Μ. Χατζιδάκις
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dr.Quantum

Δραστήριο μέλος

Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 512 μηνύματα.
Όταν βλέπεις ότι η πλειοψηφία των πολιτών ενός κράτους και εσύ βρίσκεστε σε διαφορετική φάση,όταν βλέπεις ότι η ΧΑ είναι 3ο κόμμα με 15%,όταν βλέπεις ότι όλο και πιο σκατένια γίνονται τα πράγματα και πνεύμα αλλαγής δεν υπάρχει,όταν καταλαβαίνεις ότι η νεολαία κοιμάται κανονικά ενώ περιμένεις από αυτή να λάβει το μέλλον στα χέρια της και όταν συχαίνεσαι τη νοοτροπία της πλειοψηφίας των πολιτών της χώρας σου,ναι.Το να φύγεις στο εξωτερικό σε κάτι καλύτερο μοιάζει ιδανικό.Μπορεί να μην είναι,από αυτά που ακούω πάντως και εμπειρίες γνωστών είναι διαφορετικά.

Αν ένιωθα ότι το επίπεδο (σε κάθε τομέα) της χώρας μου είναι αυτό που θα περίμενα (ανάλογο χωρών της βόρειας Ευρώπης),ή ότι αν παλέψω γι αυτό θα καταφέρω να το εγκαθιδρύσω τότε θα άξιζε το κόπο να μείνω.Άλλα πλέον είμαι σίγουρος ότι θα τελειώσω το πανεπιστήμιο και δε θα μπορώ να ασχοληθώ με αυτό που αγαπώ και δε θα έχω τις ανέσεις και τις παροχές που θα ήθελα στην Ελλάδα.Ποιός ο λόγος να μείνω;Οι όμορφες παραλίες ή οι ρίζες μου;Τίποτα από τα 2 δε με συγκινεί.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Socrates ... 99

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Σωκράτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πτολεμαΐδα (Κοζάνη). Έχει γράψει 240 μηνύματα.
Αρχικά ήταν οι επιθέσεις σε μετανάστες, έπειτα ήταν η επίθεση στους κουμμουνιστές στο Πέραμα και ακολούθησε η δολοφονία του "αδερφού" Παύλου.
Αύριο μήπως θα είσαι εσύ ή εγώ ή ο καθένας που δεν συμφωνεί με την Χρυσή Αυγή ;;;
Πόσο κάτω θα συνεχίσουμε να πέφτουμε σαν χώρα επιτέλους ; Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τις τριτοκοσμικές χώρες. Έλεος, ο φανατισμός δεν θα οδηγήσει ΠΟΥΘΕΝΑ !!! :confused:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

MusEditor

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Πάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Χολαργός (Αττική). Έχει γράψει 141 μηνύματα.
Όταν βλέπεις ότι η πλειοψηφία των πολιτών ενός κράτους και εσύ βρίσκεστε σε διαφορετική φάση,όταν βλέπεις ότι η ΧΑ είναι 3ο κόμμα με 15%,όταν βλέπεις ότι όλο και πιο σκατένια γίνονται τα πράγματα και πνεύμα αλλαγής δεν υπάρχει,όταν καταλαβαίνεις ότι η νεολαία κοιμάται κανονικά ενώ περιμένεις από αυτή να λάβει το μέλλον στα χέρια της και όταν συχαίνεσαι τη νοοτροπία της πλειοψηφίας των πολιτών της χώρας σου,ναι.Το να φύγεις στο εξωτερικό σε κάτι καλύτερο μοιάζει ιδανικό.Μπορεί να μην είναι,από αυτά που ακούω πάντως και εμπειρίες γνωστών είναι διαφορετικά.

Αν ένιωθα ότι το επίπεδο (σε κάθε τομέα) της χώρας μου είναι αυτό που θα περίμενα (ανάλογο χωρών της βόρειας Ευρώπης),ή ότι αν παλέψω γι αυτό θα καταφέρω να το εγκαθιδρύσω τότε θα άξιζε το κόπο να μείνω.Άλλα πλέον είμαι σίγουρος ότι θα τελειώσω το πανεπιστήμιο και δε θα μπορώ να ασχοληθώ με αυτό που αγαπώ και δε θα έχω τις ανέσεις και τις παροχές που θα ήθελα στην Ελλάδα.Ποιός ο λόγος να μείνω;Οι όμορφες παραλίες ή οι ρίζες μου;Τίποτα από τα 2 δε με συγκινεί.

Φίλε και εγώ ήμουν αυτής της άποψης παλαιότερα, αλλά δεν είναι κρίμα να αφήσεις να καταστραφεί ένα έθνος καθώς όλοι οι επιστήμονες και οι μορφωμένοι θα το έχουν εγκαταλείψει? Συμφωνώ με τον θυμό και την αγανάκτηση σου σε μια χώρα που κυριαρχεί η λαμογία και το βόλεμα καθώς και με το γεγονός πως λίγοι είναι αυτοί που θα σταθούν πλάι σου για να αλλάξουν τα πράγματα. Πιστεύω όμως ότι αξίζει να προσπαθήσουμε. Αν εγκαταλείψουμε τη χώρα στη μοίρα της, καιροσκόποι σαν τους φασίστες και τους ναζί θα αδράξουν την ευκαιρία και θα οδηγήσουν τη χώρα στο γκρεμό, και θα ζήσουμε ΑΣΧΗΜΕΣ καταστάσεις. Και όντως έχουν και τη δύναμη και τη θέληση για κάτι τέτοιο. Πχ η δολοφονία σήμερα απ τον φασίστα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Deutsch... Lover

Επιφανές μέλος

Η Everl αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φιλόλογος ξένων γλωσσών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 18,613 μηνύματα.
Αρχικά ήταν οι επιθέσεις σε μετανάστες, έπειτα ήταν η επίθεση στους κουμμουνιστές στο Πέραμα και ακολούθησε η δολοφονία του "αδερφού" Παύλου.
Αύριο μήπως θα είσαι εσύ ή εγώ ή ο καθένας που δεν συμφωνεί με την Χρυσή Αυγή ;;;
Πόσο κάτω θα συνεχίσουμε να πέφτουμε σαν χώρα επιτέλους ; Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τις τριτοκοσμικές χώρες. Έλεος, ο φανατισμός δεν θα οδηγήσει ΠΟΥΘΕΝΑ !!! :confused:

Ganau! Αλλα οι περισσοτεροι ειναι ΤΟΣΟ ξεροκεφαλοι που υποστηριζουν-ψηφιζουν χρυση αυγη με αποτελεσμα να ειναι 3ο κομμα, ενα κομμα που δεν θα επρεπε ΚΑΝ να υπαρχει!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Socrates ... 99

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Σωκράτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πτολεμαΐδα (Κοζάνη). Έχει γράψει 240 μηνύματα.
Ganau! Αλλα οι περισσοτεροι ειναι ΤΟΣΟ ξεροκεφαλοι που υποστηριζουν-ψηφιζουν χρυση αυγη με αποτελεσμα να ειναι 3ο κομμα, ενα κομμα που δεν θα επρεπε ΚΑΝ να υπαρχει!

Όταν δεν φροντίζεις να υπάρχει όραμα και όσο δεν ενημερώνεις για τις ιδέες του κάθε κόμματος, λογικό να αναπτύσσεται το φασιστικό κίνημα. Τέλος πάντως δεν θέλω να συνεχίσω γιατί είναι μεγάλη ιστορία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ασυμβιβαστος119

Νεοφερμένος

Ο Ασυμβιβαστος119 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 91 μηνύματα.
Ειλικρινα αρχιζω να πιστευω οτι παινουμε εναν πατο απο τον οποιο οσο περαναεο ο καιρος θα γινεται ολο και πιο δυσκολο να βγουμε.Η χρυση αυγη δημιουργηθηκε απο τα προβληματα που συσσωρευσε η κριση αλλα δεν πρεπει να ξεχναμε οτι εδω και δεκαετιες στη χωρα μας απο πολλες πλευρες ειχε δημιουργηθει το υποβαθρο που θα στηριζε μια απροκκαλυπτη προσφυγη στη βια.Το θεμα ομως ειναι τωρα τι κανουμε...Αποψη μου ειναι οτι το πολιτικο συστημα πρεπει παση θυσια να κανει για να εμπνευσει τους πολιτες να υπερασπιστουν τη δημοκρατια...Φυσικα κατι τεοιο μπορει να γινει μονο μεσω της παιδειας αλλα εδω χρειαζεται κατι πιο αμεσο και δραστικο εναντιον της χρυσης αυγης και γι αυτο το προβλημα περιπλεκεται τοσο πολυ...Επισης η νεα δημοκρατια να σταματησει να κρυβεται πισω απο το δαχτυλο της και να παρει ξεκεθαρα θεση κατα των νεοναζι...Η χρυση αυγη πρεπει να εκτεθει στο δημοσιο διαλογο και εκει το καθε κομμα να προσπαθησει να καταδειξει τη γυμνια της μισαλλοδοξης ρητορικης της...Οσο αυτη η κατασταση διαιωνιζεται χρυση αυγη θα ριζωνει και αντε να πεισεις μετα τους νεοελληναραδες αριστεροκεντροδεξιους εθνικιστες ναεγκαταλειψουν τους φασιστες...Οι εχθροι εχουν ηδη μπει στην πολη και μεις κοιμομαστε....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,825 μηνύματα.
Ganau! Αλλα οι περισσοτεροι ειναι ΤΟΣΟ ξεροκεφαλοι που υποστηριζουν-ψηφιζουν χρυση αυγη με αποτελεσμα να ειναι 3ο κομμα, ενα κομμα που δεν θα επρεπε ΚΑΝ να υπαρχει!

Ενώ το ΚΚΕ ας πούμε εκφράζει κάποια κοινωνική πρόοδο να πούμε; :P Γενικά είμαστε μια χώρα των άκρων. Αυτό φαίνεται από την αδυναμία διαλογικής συζήτησης από τους πολιτικούς, τις κομματικές νεολαίες μέχρι τον απλό πολίτη. Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης είναι αποτέλεσμα επιλογών των πολιτών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

MusEditor

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Πάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Χολαργός (Αττική). Έχει γράψει 141 μηνύματα.
Ganau! Αλλα οι περισσοτεροι ειναι ΤΟΣΟ ξεροκεφαλοι που υποστηριζουν-ψηφιζουν χρυση αυγη με αποτελεσμα να ειναι 3ο κομμα, ενα κομμα που δεν θα επρεπε ΚΑΝ να υπαρχει!

Mετά το σημερινό συμβάν δε πρέπει να δείχνουμε καμία επιοίκια σε τέτοιους ανθρώπους. Και αποκαλώντας τους ξεροκέφαλους, ηλίθιους, αμόρφωτους κλπ τους απαλλάσουμε απ την ευθύνη. Για μένα πλέον δε με ενδιαφέρει αν το 13% των Ελλήνων είναι ή δεν είναι Ναζί. Θα τους συμπεριφερθώ ανάλογα με τις ιδέες που υποστηρίζουν με την ψήφο τους. Η αδιαφορία όλων μας οδήγησε στην άνοδο αυτού του μορφώματος που απειλεί πλέον όλους μας κυριολεκτικά
στο 3% Σκέτες φωνές και τραμπουκισμοί μεταναστών
στο 7% Κλείνουν νόμιμη θεατρική παράσταση με το έτσι θέλω
στο 13% Έχουμε την πρώτη δολοφονία
στο 20%...Θα μπαίνουν στα σπίτια μας και θα κυνηγούν αριστερούς, ρομά ,ομοφυλόφιλους, ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και λοιπούς αντιφρονούντες. Το έχουμε ξαναδεί το εργάκι.

Ειλικρινα αρχιζω να πιστευω οτι παινουμε εναν πατο απο τον οποιο οσο περαναεο ο καιρος θα γινεται ολο και πιο δυσκολο να βγουμε.Η χρυση αυγη δημιουργηθηκε απο τα προβληματα που συσσωρευσε η κριση αλλα δεν πρεπει να ξεχναμε οτι εδω και δεκαετιες στη χωρα μας απο πολλες πλευρες ειχε δημιουργηθει το υποβαθρο που θα στηριζε μια απροκκαλυπτη προσφυγη στη βια.Το θεμα ομως ειναι τωρα τι κανουμε...Αποψη μου ειναι οτι το πολιτικο συστημα πρεπει παση θυσια να κανει για να εμπνευσει τους πολιτες να υπερασπιστουν τη δημοκρατια...Φυσικα κατι τεοιο μπορει να γινει μονο μεσω της παιδειας αλλα εδω χρειαζεται κατι πιο αμεσο και δραστικο εναντιον της χρυσης αυγης και γι αυτο το προβλημα περιπλεκεται τοσο πολυ...Επισης η νεα δημοκρατια να σταματησει να κρυβεται πισω απο το δαχτυλο της και να παρει ξεκεθαρα θεση κατα των νεοναζι...Η χρυση αυγη πρεπει να εκτεθει στο δημοσιο διαλογο και εκει το καθε κομμα να προσπαθησει να καταδειξει τη γυμνια της μισαλλοδοξης ρητορικης της...Οσο αυτη η κατασταση διαιωνιζεται χρυση αυγη θα ριζωνει και αντε να πεισεις μετα τους νεοελληναραδες αριστεροκεντροδεξιους εθνικιστες ναεγκαταλειψουν τους φασιστες...Οι εχθροι εχουν ηδη μπει στην πολη και μεις κοιμομαστε....

Μα ρε ασυμβίβαστε πώς θα γίνει αυτό από τη στιγμή που εξυπηρετεί ΠΟΛΛΟΥΣ εσωτερικούς και εξωτερικούς κυβερνώντες η δράση της Χ.Α.? Επιγραμματικά αναφέρω
α) Αναθέρμανση του εμφυλιακού κλίματος και δημιουργία θεωρίας (και εξίσωσης) των άκρων
β) Εμφάνιση της κυβέρνησης ως του μοναδικού μετριοπαθούς χώρου στη πολιτική σκηνή
γ) Αντίβαρο στην λαικευμένη οργή απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ
δ)Αντιπερισπασμός για την προώθηση σκληρής μνημονιακής πολιτκής με Μιντιακή κάλυψη.
Η ευθύνη της Αριστεράς σαφώς και υφίσταται αλλά η ΧΑ είναι γέννημα θρέμα της κατα τα άλλα λαικής Δεξίας και των ακροδεξιών στοιχείων που βρίσκοταν ανέκαθεν ανάμεσα της.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Ασυμβιβαστος119

Νεοφερμένος

Ο Ασυμβιβαστος119 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 91 μηνύματα.
Ενώ το ΚΚΕ ας πούμε εκφράζει κάποια κοινωνική πρόοδο να πούμε; :P Γενικά είμαστε μια χώρα των άκρων. Αυτό φαίνεται από την αδυναμία διαλογικής συζήτησης από τους πολιτικούς, τις κομματικές νεολαίες μέχρι τον απλό πολίτη. Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης είναι αποτέλεσμα επιλογών των πολιτών.
Οχι ρε φιλε το κκε δεν εκφραζει καμια κοινωνικη προοδο και ακομη κι αν θεωρειται απο καποιους(κι απο μενα)κομμα εξ ισου ακραιο με τη χρυση αυγη αυτο δεν εχει καμια σημασια...το κκε εχει παψει να αποτελει κινδυνο για τη δημοκρατια εδω και δεκαετιες...τωρα ομως αντιμετωπιζουμε εναν κινδυνο εναντια στον οποιο πρεπει να στρατευθουμε ολοι απο τη δημοκρατικη δεξια μεχρι τη δημοκρατικη αριστερα...δεν ωφελει να συγκρινουμε συνεχως χρυση αυγη με κκε και να δημιουργουμε πολωση..ο εχθρος (πρεπει να) ειναι κοινος...συμφωνω οτι ειμαστε μια χωρα των ακρων γιατι ειμαστε μια χωρα απαιδευτων
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θεμιστοπόλος

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Θεμιστοπόλος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,083 μηνύματα.
Οχι ρε φιλε το κκε δεν εκφραζει καμια κοινωνικη προοδο και ακομη κι αν θεωρειται απο καποιους(κι απο μενα)κομμα εξ ισου ακραιο με τη χρυση αυγη αυτο δεν εχει καμια σημασια...το κκε εχει παψει να αποτελει κινδυνο για τη δημοκρατια εδω και δεκαετιες...τωρα ομως αντιμετωπιζουμε εναν κινδυνο εναντια στον οποιο πρεπει να στρατευθουμε ολοι απο τη δημοκρατικη δεξια μεχρι τη δημοκρατικη αριστερα...δεν ωφελει να συγκρινουμε συνεχως χρυση αυγη με κκε και να δημιουργουμε πολωση..ο εχθρος (πρεπει να) ειναι κοινος...συμφωνω οτι ειμαστε μια χωρα των ακρων γιατι ειμαστε μια χωρα απαιδευτων
Εξίσου ακραίος αυτός που παλεύει για τη ζωή και τα δικαιώματα (και) του μετανάστη με αυτόν που την και τα αφαιρεί;
Παπαριάστε λίγο τη γλώσσα στο μυαλό πριν την ξαμολύσετε.

Να συγκρίνεις αλήθεια Χ.Α. και ΚΚΕ ως προς τι ακριβώς;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

danopfin95

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Δανάη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 178 μηνύματα.
Καλά το ποιών της Χρυσής Αυγής είναι γνωστό. Όπως και η σχέση της με την ΕΛ.ΑΣ. και η αβάντα που δίνει η τελευταία. Αλλά μόνο εμάς πρέπει να κατηγορούμε. Τον ανιστόρητο νεοέλληνα που έβαλε στη Βουλή τους τραμπούκους νεό-ναζί. Και φυσικά το όλο σκηνικό δεν πιστεύω ότι είναι τυχαίο. Δεν είναι τυχαία η επινόηση της ιδέας των δύο άκρων που εξισώνουν τους φασίστες με τους κομμουνιστές/αναρχικούς, σε μια εποχή που το κυβερνητικό μόρφωμα είναι ετοιμόρροπο.Προσπαθούν εν ολίγοις να πείσουν τον κόσμο ότι τα 2 άκρα θα οδηγήσουν τη χώρα σε εμφυλιακή κατάσταση και γι αυτό να επιστρέψει στο μαντρί (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), χρησιμοποιώντας τον τραμπούκο της ΧΑ για να εκφοβήσει τον τα απολωλότα πρόβατα.
ακριβως! το καπιταλιστικο συστημα γεννα τον φασισμο οποτε τον χρειαζεται, οποτε τον εχει αναγκη. η εξισωση των 2 ακρων ειναι σκοπιμη αποπροσανατολιστικη και εγλωβιζει τον λαο στον φοβο και την υποταγη..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ασυμβιβαστος119

Νεοφερμένος

Ο Ασυμβιβαστος119 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 91 μηνύματα.
Mετά το σημερινό συμβάν δε πρέπει να δείχνουμε καμία επιοίκια σε τέτοιους ανθρώπους. Και αποκαλώντας τους ξεροκέφαλους, ηλίθιους, αμόρφωτους κλπ τους απαλλάσουμε απ την ευθύνη. Για μένα πλέον δε με ενδιαφέρει αν το 13% των Ελλήνων είναι ή δεν είναι Ναζί. Θα τους συμπεριφερθώ ανάλογα με τις ιδέες που υποστηρίζουν με την ψήφο τους. Η αδιαφορία όλων μας οδήγησε στην άνοδο αυτού του μορφώματος που απειλεί πλέον όλους μας κυριολεκτικά
στο 3% Σκέτες φωνές και τραμπουκισμοί μεταναστών
στο 7% Κλείνουν νόμιμη θεατρική παράσταση με το έτσι θέλω
στο 13% Έχουμε την πρώτη δολοφονία
στο 20%...Θα μπαίνουν στα σπίτια μας και θα κυνηγούν αριστερούς, ρομά ,ομοφυλόφιλους, ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και λοιπούς αντιφρονούντες. Το έχουμε ξαναδεί το εργάκι.



Μα ρε ασυμβίβαστε πώς θα γίνει αυτό από τη στιγμή που εξυπηρετεί ΠΟΛΛΟΥΣ εσωτερικούς και εξωτερικούς κυβερνώντες η δράση της Χ.Α.? Επιγραμματικά αναφέρω
α) Αναθέρμανση του εμφυλιακού κλίματος και δημιουργία θεωρίας (και εξίσωσης) των άκρων
β) Εμφάνιση της κυβέρνησης ως του μοναδικού μετριοπαθούς χώρου στη πολιτική σκηνή
γ) Αντίβαρο στην λαικευμένη οργή απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ
δ)Αντιπερισπασμός για την προώθηση σκληρής μνημονιακής πολιτκής με Μιντιακή κάλυψη.
Η ευθύνη της Αριστεράς σαφώς και υφίσταται αλλά η ΧΑ είναι γέννημα θρέμα της κατα τα άλλα λαικής Δεξίας και των ακροδεξιών στοιχείων που βρίσκοταν ανέκαθεν ανάμεσα της.
α)Το εμφυλιοπολεμικο κλιμα δεν το εχει αναθερμανει μονο η χρυση αυγη...σου θυμιζω δηλωσεις βουλευτων του συριζα περι κρεμαλας μεσα στη βουλη και για υπαρξη χουντας ασχετως του αν καποιος συμφωνει η οχι με την κυβερνηση
β)Δε νομιζω οτι η νεα δημοκρατια θα μπορεσει να εμφανιστει ως μετριοπαθης χωρος οσο δεν υιοθετει σκληρη σταση απεναντι στη χρυση αυγη καθολικα και οχι εν μερει...επισης μετριοποαθεις φωνες μπορεις να βρεις και στο συριζα και κυριως στο πασοκ
γ)Αυτο για την οργη απεναντι στο συριζα μου το εξηγεις λιγο καλυτερα?
δ)Σε ο,τι αφορα το μνημονιο αυτο ειναι ζητημα του πως το αντιλαμβανεται ο καθενας..προσωπικα αναγνωριζω σημαντικα λαθη στο μνημονιο αλλα δεν παυω να το θεωρω ως το μοναδικο τροπο εξοδου απο τα προβληματα που συσσωρευσαν 40 χρονια σοσιαλισμου
Συμφωνω μαζι σου για το θεμα της λαικης δεξιας (την οποια απεχθανομαι) αν και με προβληματιζει το γεγονος οτι ακομα και ο συριζα στις δημοσκοπησεις εχει διαρροες προς τη χρυση αυγη.. αυτο δειχνει οτι η χρυση αυγη εκμετταλευεται την απελπισια των πολιτων ολου του πολιτικου φασματος και αυτο ειναι το πιο ανησυχητικο και τρομερο

Εξίσου ακραίος αυτός που παλεύει για τη ζωή και τα δικαιώματα (και) του μετανάστη με αυτόν που την και τα αφαιρεί;
Παπαριάστε λίγο τη γλώσσα στο μυαλό πριν την ξαμολύσετε.

Να συγκρίνεις αλήθεια Χ.Α. και ΚΚΕ ως προς τι ακριβώς;
Ως προς τη νομοτελειακη αντιληψη της ιστοριας η οποια γεννα τη βια(εθνοφυλετισμος/ταξικη παλη) ''Παπαριαστε λιγο τη γλωσσα στο μυαλο πριν την ξαμολυσετε''Οσο για τα δικαιωματα παντος ανθρωπου αλλιως τα αντιλαμβανομαι ως αστος φιλελευθερος κι αλλιως εσυ(?) ως σοσιαλιστης
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Θεμιστοπόλος

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Θεμιστοπόλος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,083 μηνύματα.
Ως προς τη νομοτελειακη αντιληψη της ιστοριας η οποια γεννα τη βια(εθνοφυλετισμος/ταξικη παλη) ''Παπαριαστε λιγο τη γλωσσα στο μυαλο πριν την ξαμολυσετε''Οσο για τα δικαιωματα παντος ανθρωπου αλλιως τα αντιλαμβανομαι ως αστος φιλελευθερος κι αλλιως εσυ(?) ως σοσιαλιστης

Το πρώτο είναι θέμα κοινωνικής εξέλιξης, ή καλύτερα τρόπος κοινωνικής εξέλιξης και συνέχισης. Εν συνεχεία, τα 18 σου χρόνια, φαντάζομαι πως είναι πολύ λίγα και οι εμπειρίες σου το ίδιο για να σε οδηγήσουν στο σφάλμα να στηρίξεις ότι είσαι φιλελεύθερος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ασυμβιβαστος119

Νεοφερμένος

Ο Ασυμβιβαστος119 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 91 μηνύματα.
Για εξηγησε μας εσυ την ελληνικη οικονομια της μεταπολιτευσης
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

NicolasM

Νεοφερμένος

Ο NicolasM αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 115 μηνύματα.
Εξίσου ακραίος αυτός που παλεύει για τη ζωή και τα δικαιώματα (και) του μετανάστη με αυτόν που την και τα αφαιρεί;
Παπαριάστε λίγο τη γλώσσα στο μυαλό πριν την ξαμολύσετε.

Να συγκρίνεις αλήθεια Χ.Α. και ΚΚΕ ως προς τι ακριβώς;

Εσύ τώρα συγκρίνεις ιδεολογίες, αυτό είναι λάθος. Δεν υπάρχει αντικειμενικότητα εκεί. Δεν μπορεί κάποιος να αντιμάχεται τα δικαιώματα των μεταναστών, αλλά να τους σέβεται απόλυτα κάνοντάς το μέσω πολιτικών κινήσεων και όχι με ακρότητες και βία; Ρητορική ερώτηση, διότι ως πολίτης της δημοκρατικής του (στο εκλογικό σύστημα) χώρας έχει κάθε τέτοιο δικαίωμα.

Η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα (μόρφωμα, αλλά εντάξει, πολλά αλλάζουν με λίγη εξουσία όπως έχετε δει). Δεν είναι ούτε το καλύτερο παράδειγμα πατριωτών, ούτε οι επίσημοι εκπρόσωποι των ιδεών που υποστηρίζουν, οπότε καλό είναι να μην γενικεύουμε επειδή είμαστε αντίθετοι με κάποιες απόψεις, αλλά να καταδικάζουμε πράξεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

MusEditor

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Πάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Χολαργός (Αττική). Έχει γράψει 141 μηνύματα.
α)Το εμφυλιοπολεμικο κλιμα δεν το εχει αναθερμανει μονο η χρυση αυγη...σου θυμιζω δηλωσεις βουλευτων του συριζα περι κρεμαλας μεσα στη βουλη και για υπαρξη χουντας ασχετως του αν καποιος συμφωνει η οχι με την κυβερνηση
β)Δε νομιζω οτι η νεα δημοκρατια θα μπορεσει να εμφανιστει ως μετριοπαθης χωρος οσο δεν υιοθετει σκληρη σταση απεναντι στη χρυση αυγη καθολικα και οχι εν μερει...επισης μετριοποαθεις φωνες μπορεις να βρεις και στο συριζα και κυριως στο πασοκ
γ)Αυτο για την οργη απεναντι στο συριζα μου το εξηγεις λιγο καλυτερα?
δ)Σε ο,τι αφορα το μνημονιο αυτο ειναι ζητημα του πως το αντιλαμβανεται ο καθενας..προσωπικα αναγνωριζω σημαντικα λαθη στο μνημονιο αλλα δεν παυω να το θεωρω ως το μοναδικο τροπο εξοδου απο τα προβληματα που συσσωρευσαν 40 χρονια σοσιαλισμου
Συμφωνω μαζι σου για το θεμα της λαικης δεξιας (την οποια απεχθανομαι) αν και με προβληματιζει το γεγονος οτι ακομα και ο συριζα στις δημοσκοπησεις εχει διαρροες προς τη χρυση αυγη.. αυτο δειχνει οτι η χρυση αυγη εκμετταλευεται την απελπισια των πολιτων ολου του πολιτικου φασματος και αυτο ειναι το πιο ανησυχητικο και τρομερο


Ως προς τη νομοτελειακη αντιληψη της ιστοριας η οποια γεννα τη βια(εθνοφυλετισμος/ταξικη παλη) ''Παπαριαστε λιγο τη γλωσσα στο μυαλο πριν την ξαμολυσετε''Οσο για τα δικαιωματα παντος ανθρωπου αλλιως τα αντιλαμβανομαι ως αστος φιλελευθερος κι αλλιως εσυ(?) ως σοσιαλιστης

Αναφορικά με το α) ο ίδιος επέρριψα ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ. Αναφορικά με το γ) εννοώ οτι η ΧΑ κατα ένα ποσοστό τραβάει την λαική οργή του κόσμου, απ το να παει στο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργώντας έτσι ως αντίβαρο. Όσο για την οικονομική πορεία της χώρας κατά την μεταπολίτευση θα την χαρακτήριζα περισσότερο ως σοβιετικού τύπου οικονομία παρά ως πρακτική σοσιαλισμού. Ααα και για να μη γίνει μπέρδεμα άλλο ΕΣΣΔ και άλλο σοσιαλιστικό μοντέλο οικονομίας. Έχουν κοινά αλλά δεν είναι ταυτόσημα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

andrespan12345

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο andrespan12345 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 346 μηνύματα.
οταν δεις οτι στη χωρα σου δεν υπαρχει μελλον,ειτε λεγεται ελλαδα,ειτε ουγκαντα,ειτε γερμανια,και δεν βρισκεις τις ευκαιριες που θες τοτε ναι,να φυγεις απο αυτη,αλλα οχι να απαρνηθεις τις ριζες σου και την καταγωγη σου.υπαρχει διαφορα αναμεσα στο εθνος και στο κρατος .το ελληνικο κρατος ,το ξερουμε ολοι,οτι ειναι χρονια πισω και διαφερει κατα πολυ απο αυτο που αρμοζει στο συγχρονο κοσμο.επομενως ,δεν ειναι δυσκολο να πεις αντε στο διαολο και να φυγεις.οταν ομως δε θες να εχεις καμια σχεση με την πατριδα σου,με τον τοπο σου τοτε δεν εισαι αξιος να ζεις σε αυτον,ουτε και να θεωρεισαι ελληνας,ζιμπαμπουανος κτλ.
τωρα,οσον αφορα τα σημερινα ,καταδικαζονται απο καθε νοημων ανθρωπο,και πρεπει να καταδικαζονται ανεξαρτητος του χρωματος,της φυλης,της ιδεολογιας του δραστη και του θυματος.να παει μεσα ο αλητης ,να πληρωσει.αλλα δεν δεχομαι ρε που.. μου να γινεται η φασαρια λογω των κομματικων συμφεροντων και των δημοσκοπησεων.γιατι δεν εγινε ο ιδιος ντορος οταν κομμουνιστες σκοτωσαν 3 ανθρωπους το 2010 στη marfin?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ασυμβιβαστος119

Νεοφερμένος

Ο Ασυμβιβαστος119 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 91 μηνύματα.
Εξήγησέ μας εσύ σε ποια Ελλάδα και ποιου αιώνα είδες να ισχύει ο νόμος: καρπώνομαι κατ' αναλογία ό,τι παράγω, θέτω σε ισχύ κεντρικό σχεδιασμό, κρατικοποιώ τα μέσα παραγωγής;
Κατ΄αρχας κατεβαζω πρωτος τους τονους γιατι διαλογο κανουμε:PΑν διαβασεις την επιτομη της ελληνικης ιστοριας απο τοαν αυστραλο david close(κυκλοφορει απο τις εκδοσεις θυραθεν) θα διαπιστωσεις οτι το κρατος τα τελευται 50 χρονια ρυθμιζε την οικονομια μεσω π.χ καθορισμου των επιτοκιων και αλλων αναγακστικων υποχρεωσεων προς τις τραπεζες...σε αυτο συνεβαλλαν και οι πολιτικες σχεδον ολων των κυβερνησεων οι οποιες επεβαλλαν το πλεον αντιεπιχειρηματικο φορολογικο συστημα της ευρωπης...η πελατοκρατια που στηριχθηκε πανω απο ολα στις νοοτροπιες των ελληνων γιγαντωσε πρωτα το δημοσιο και επειτα τα συνδικατα με αποτελεσμα η ελλαδα να ειναι η πρωτη χωρα του οοσα σε χαμανες εργατικες ωρες λογω απεργιων μεχρι τη δεκαετια του 90..επιπελεον η χωρα εφτασε να κυριαρχειται απο τεραστια δημοσια μονοπωλια τα οποια παραμενουν μεχρι σημερα ανεγγιχτα(ΔΕΗ,ΟΣΕ,ΛΑΡΚΟ,ΕΛΒΟ αστικες συγκοινωνιες κλπ).Γενικα δεν μπορω να σου πω πολλα απο εδω αλλα οποια εκδοχη της ελλεηνικης ιστοριας και να διαβασεις θα διαπιστωσεις οτι η ελλαδα δε γωνρισε ελευθερη οικονομια...Αυτα...καθε αντιλογος δεκτος:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

MusEditor

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Πάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Χολαργός (Αττική). Έχει γράψει 141 μηνύματα.
οταν δεις οτι στη χωρα σου δεν υπαρχει μελλον,ειτε λεγεται ελλαδα,ειτε ουγκαντα,ειτε γερμανια,και δεν βρισκεις τις ευκαιριες που θες τοτε ναι,να φυγεις απο αυτη,αλλα οχι να απαρνηθεις τις ριζες σου και την καταγωγη σου.υπαρχει διαφορα αναμεσα στο εθνος και στο κρατος .το ελληνικο κρατος ,το ξερουμε ολοι,οτι ειναι χρονια πισω και διαφερει κατα πολυ απο αυτο που αρμοζει στο συγχρονο κοσμο.επομενως ,δεν ειναι δυσκολο να πεις αντε στο διαολο και να φυγεις.οταν ομως δε θες να εχεις καμια σχεση με την πατριδα σου,με τον τοπο σου τοτε δεν εισαι αξιος να ζεις σε αυτον,ουτε και να θεωρεισαι ελληνας,ζιμπαμπουανος κτλ.
τωρα,οσον αφορα τα σημερινα ,καταδικαζονται απο καθε νοημων ανθρωπο,και πρεπει να καταδικαζονται ανεξαρτητος του χρωματος,της φυλης,της ιδεολογιας του δραστη και του θυματος.να παει μεσα ο αλητης ,να πληρωσει.αλλα δεν δεχομαι ρε που.. μου να γινεται η φασαρια λογω των κομματικων συμφεροντων και των δημοσκοπησεων.γιατι δεν εγινε ο ιδιος ντορος οταν κομμουνιστες σκοτωσαν 3 ανθρωπους το 2010 στη marfin?

Αναρχικοί (δήθεν) όχι κομμουνιστές ... Μην τσουβαλιάζεις δεν είναι σωστό. Και ναι καταδικάζουν άπαντες νοήμονες αριστεροί το συμβάν αυτό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top