Πολλές φορές για να φτιάξεις μέλλον πρέπει να καταστραφεί το παρόν.
Προφανώς αν βγούμε από την Ε.Ε. δεν θα έχουμε δάνεια, προφανώς αν βγούμε από την Ευρωζώνη θα υπάξει μια περίοδος αστάθειας που μπορεί να κρατήσει 6 μήνες, μπορεί να κρατήσει και 6 χρόνια, και ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε ο Τσίπρας ούτε ο "καλύτερος" οικονομολόγος στον πλανήτη δεν μπορεί να το προβλέψει αυτό.
Το θέμα είναι αν αξίζει η συνέχεια τα όσα αυτά χρόνια. Το 2009 θα άξιζε γιατί δεν θα είχαμε ήδη περάσει 6 χρόνια αθλιότητας, 6 χρόνια προδωσίας και προπαγάνδας και εκφοβισμού και, και, και...
Εγώ προσωπικά προκειμένου να δω αυτή την κατάσταση να φτάνει στο τέλος της, με όποια συνέχεια, θα ψηφίσω όχι. Και αν η συνέχεια είναι ακόμα χειρότερη από αυτό που ζήσαμε από το 2009 κι έπειτα, τι να πω, η προσωπική κρίση μου, κοιτώντας τα κράτη που δεν ακολούθησαν οδηγίες ΔΝΤ, Ε.Ε. κτλ δεν προβλέπει αυτό.
bonus edit:
Πώς νιώθετε που για πρώτη φορά η συζήτηση που κάνουμε δεν είναι παντελώς άχρηστη και μπορεί να επηρεάσει έμμεσα τα πολιτικά δρώμενα αφού όσοι διαβάζουν αυτά που λέμε έχουν δικαίωμα ψήφου σε ένα πολύ σημαντικό εθνικό ζήτημα;