[Αρχείο 2009 - 2017] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Ακάλυπτος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ακάλυπτος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 240 μηνύματα.
ακριβώς! Το "όχι" αφήνει -έστω και κάποια ελάχιστα- περιθώρια ελπίδας και βελτίωσης. Με το "ναι" υπογράφεις μνημόνιο και τους επόμενους μήνες βρίζεις από τον καναπέ σου πράγματα που εσύ ψήφησες αυτή τη φορά

Αυτό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 278211

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δεν δέχομαι αυτή τη λογική. Οι άνθρωποι κοινοβουλευτικά "συγκυβερνούσαν" ως αντιπολίτευση. Ήξεραν το χάος της χώρας, όπως και το Πασοκ πριν τις εκλογές του 2009, όταν έκανε φτηνή αντιπολίτευση στη ΝΔ με το σλόγκαν: «λεφτά υπάρχουν». Κάτι φαίνεται ότι δεν πάει καλά από άποψη στοιχειώδους λογικής. Ειδικοί ψυχίατροι θα μπορούσαν να εξετάσουν. Ή μας δουλεύουν όλοι τους ή οι άνθρωποι είναι εγκληματικά επικίνδυνοι. Δεν γίνεται να πιστεύουν αυτά που λένε. Δεν γίνεται να μην γνώριζαν την δημόσια ζωή, όταν στην πλειοψηφία τους οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν πελάτες στο κόμμα τους. Όμως, υπάρχει μια λέξη που λέγεται: ξεβόλεμα από το βόλεμα. Το ξεβόλεμα σημαίνει ανάληψη ευθυνών αλλά σε ιδεολάγνους "επαναστάτες" με δεξιά γούστα, είναι σπάνια λέξη η ευθύνη.

Άγνοια και πολιτική δεν πάνε μαζί. Όποιος δεν γνωρίζει, παραιτείται. Τόσο απλό. :)
(δύσκολο αν παίρνεις όμως μισθό βουλευτή)

Θα συνεχίσω παρακάτω.

Δεν το καταλαβαίνω αυτό, το ότι "συγκυβερνούσαν" ως αντιπολίτευση. Όταν είναι κάποιος αντιπολίτευση, δε συγκυβερνάει! (Το 2009 η ΝΔ ΗΘΕΛΕ να πέσει, δεν ήθελε να κερδίσει, και το ήξερε πολύ καλά ότι θα έχανε.) Σε τι ακριβώς αναφέρεσαι; Ότι στις προγραμματικές δηλώσεις η ανθρωπιστική κρίση ήταν ένα από τα βασικά θέματα; Ότι το κούρεμα του χρέους είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει βιώσιμο, διαφορετικά θα δανειζόμαστε εσαεί; Ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί, μόνο υφεσιακά μπορούν να χαρακτηριστούν;

Το κόστος του παραμυθιού ποιος το πληρώνει; :hmm: Άρα συμφωνείς ότι ο κόσμος έχει νοημοσύνη νηπίου; Μην προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Προσπάθησε να είσαι αμερόληπτη πέρα από "ιδεολογικές" συμπάθειες που έχεις. Το καράβι βουλιάζει και βαρκούλες αρμενίζουν. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν τον κύκλο τους. Σημασία έχει το σήμερα, το αύριο πρωί. Οι επόμενοι μήνες. Ο καθένας κρίνεται από την Ιστορία. Μήπως να αναστήσουμε την Ανδρέα Παπανδρέου να ζητήσουμε ευθύνες; Οι τωρινοί πολιτικοί πιστεύεις ότι ζουν λιτά; Ζεις μαζί τους μήπως; Βλέπω ξέρεις πολλά και είσαι σίγουρη. Ξέρεις, επειδή είμαι πιο μεγάλος ηλικιακά από σένα, έχω φάει στη μάπα αρκετές κυβερνήσεις και πολιτικάντηδες που αντιμετωπίζουν τη χώρα ως αναγκαίο κακό.

Κι ο Γιούνκερ λέει ψέματα, και όλοι λένε ψέματα. Δηλαδή, επειδή είναι "θεσμικά όργανα της Ευρώπης", πάει να πει ότι είναι άγιοι; Ή αυτή τους η ιδιότητα τους δίνει άφεση αμαρτιών; Στο κάτω-κάτω, ο καθένας ζυγίζει τις επιλογές του. Να υποκύψουμε στους δανειστές για χάρη της Ευρώπης και του ευρώ, σε μια ένωση που ουσιαστικά απλά διατάζει και το τι ψηφίζεις δεν έχει καμιά σημασία, διάλυση της δημοκρατίας με άλλα λόγια, καταπάτηση του Συντάγματος και αφαίρεση της λαϊκής κυριαρχίας; (το Σύνταγμα τα γράφει αυτά περί λαϊκής κυριαρχίας, αλλά πλέον μιλάμε για αυτό λες και είναι κάτι το ριζοσπαστικό, και όχι το αυτονόητο σε μια δημοκρατία) Ή να γίνει μια προσπάθεια ανάκτησης εκείνων που λέει το ίδιο το Σύνταγμα;

Προσωπικά δεν έχω πειράξει στη ζωή μου ούτε κουνούπι. Γιατί να καθοριστεί η ζωή μου, ως αποτέλεσμα της διαφθοράς τόσων χρόνων; Βέβαια και η παρούσα κυβέρνηση δεν έδειξε αποφασιστικότητα να πάρει τομές στη διαπλοκή του χθες. Μάλιστα, ή συγκυβερνάει ή κάνει τα στραβά μάτια. Άλλα ως αντιπολίτευση έλεγαν και άλλα λένε τώρα.

Θα μπορούσα ως ιδεολάγνος, να αρνηθώ να πληρώσω στο κράτος εισφορές ως σύμμαχος της ιδεολογίας «Δεν Πληρώνω» της Νάντιας Βαλαβάνη. Μόνο που η εν λόγω κυρία, δεν έχει την ίδια άποψη τώρα. Καθημερινά η δικαιοσύνη, ρουφάει το αίμα του κόσμου με παράβολα, πλειστηριασμούς ακινήτων,...κλπ. Ποτέ δεν κατάλαβα για ποιο λόγο η δικαιοσύνη λειτουργεί ως η "άτυπη" εφορία μαζί με τα ασφαλιστικά ταμεία... που κατά ένα περίεργο λόγο είναι χρεωκοπημένα. Να έλεγα ότι οι παροχές υγείας είναι τόσο καλές, να πω εντάξει για το υπέρογκο ποσό που καλείται να πληρώσει ένας μικρομεσαίος ελεύθερος επαγγελματίας.

Ώπα, μισό. Από τη μια λες για το δημόσιο χρέος, κι από την άλλη λες για τις εισφορές του κράτους. Μα δε βγαίνει αλλιώς το χρέος! Και ακριβώς επειδή είναι τόσο μεγάλο το χρέος και τα μέτρα που πάρθηκαν ήταν αποτυχημένα γίνεται μια προσπάθεια να αλλάξει η πορεία. Στα λόγια μου έρχεσαι!

Επίσης όσον αφορά τη διαπλοκή, έχουν φύγει από τις θέσεις τους διάφοροι (πχ διοικητής του ΙΚΑ), συν ότι τρέχουν επιτροπές, όπως εκείνη στη βουλή σχετικά με το χρέος (στην οποία ο Στουρνάρας όλο είναι "αρρωστούλης" και δεν πηγαίνει).

Σε περίμενα περισσότερο "καχύποπτη" και πιο διαβασμένη, σχετικά με την πορεία της Μ.Βρετανίας. Η Μ.Βρετανία, όπως μας έχει συνηθίσει, μας "χρησιμοποιεί" για τις δικές της κομπίνες. Όμως στο λογαριασμό και στην δύναμη, άλλο Μ.Βρετανία, άλλο Ελλάδα. Στην τελική, η Μ.Βρετανία είναι και στους G8...με τακτική συμμετοχή σε παγκόσμιες πολιτικές και δημοσιονομικές αποφάσεις. Δυστυχώς, όταν είσαι μέλος σε μια κοινότητα, υπάρχουν και κανόνες ίσης συμμετοχής. Η Ελλάδα, μέσω των κυβερνήσεών της, της κακής οικονομίας της, της κακής εσωτερικής πολιτικής της μη εξυγίανσης, των μη επενδύσεων κλπ, τα δάνεια που έλαβε κατά το (πρόσφατο) παρελθόν δεν τα εξόφλησε. Για ένα περίεργο λόγο, όσο μας δάνειζαν ήταν οι καλοί και όταν μας ζητάνε επιστροφές, πάμε...σε δημοψήφισμα και πολιτικές αστάθειες. Προσωπικά έχω μάθει να είμαι εντάξει στις συναλλαγές μου. Ξέρω ότι η Ελλάδα για επίκτητες εσωτερικές παθογένειες, αντί να τις λύσει μόνη της (αλλά δεν τις λύνει λόγω κομματικού κόστους), τις αναγάγει ως αίτιο αδυναμίας προσαρμογής στα διεθνή δεδομένα. Ο λαός, ως σάκος του μποξ, απλά θα πληρώσει τα "σπασμένα" των βαρβάρων ντόπιων και ξένων. Λυπάμαι την νοητική ραγιαδοποίηση πίσω από το άρμα ξεπουλημένων λαοπλάνων. Για την ενημέρωση, η χώρα μας πέρασε την ίδια φάση πάλι με ντόπια πολιτικά "μαγειρέματα", πριν περίπου 170 χρόνια και ο λαός την πλήρωσε με λιμό και ψυχοσωματική εξαθλίωση. Η κατάσταση αυτή πάλι με το "δάκτυλο" της "καλής" Αγγλίας, οδήγησε στον ατυχή πόλεμο του 1897...έκτοτε άρχισε η αρχή του τέλους της χώρας: υποτέλεια μέσω δανείων επιβίωσης.

Έτσι κ φύγει μια χώρα, θα διαλυθεί η Ευρώπη, αυτό λέω. Θα πληγεί η αξιοπιστία του θεσμού. Δε συγκρίνω τη Μ. Βρετανία με την Ελλάδα προφανώς :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

GordonGekko

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο GordonGekko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 143 μηνύματα.
μα πόσο ανόητοι είναι οι άνθρωποι. μα πόσο? πραγματικά επαληθεύεται με τον καλύτερο τρόπο η γνωστή ρήση του αινσταιν οτι η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει όρια.
όλοι οι άσχετοι έχουν πάρει θέση στα κοινωνικά δίκτυα (και ειναι και πολύ ισχυρογνώμωνες) χωρις να γνωρίζουν βασικά/στοιχιώδη πράγματα.
αλλά όχι δεν φταίνε αυτοί. ποτέ δεν φταίει ο λαός. όπως ποτέ δεν φταίει ο πελάτης. δεν θα κάνω το λάθος να αντιπαρατεθώ με πολίτες. περισσότερο πρόβατα είναι βέβαια παρα πολίτες. γιατί δεν φταίνε αυτοί.
οι ευθύνες είναι τεράστιες και είναι της κυβέρνησης. μονάχα της κυβέρνησης. η αποτυχία της ειναι δεδομένη. δεδομένη.
πήραν μια χωρά με ρυθμό ανάπτυξης και την έφεραν πάλι στην αρχή του δρόμου. και ο ηλίθιος κόσμος θα πει "σιγα ρε που ήμασταν καλύτερα πέρυσι".. πραγματικά ηλίθιος κόσμος.
ανίκανοι, άσχετοι και επικίνδυνοι.
βάζουν δημοψήφισμα δημοσιονομικού περιεχομένου και διχάζουν τον λαό.
ας έβαζαν σε δημοψήφισμα την πρόταση τους, τη θέση τους (όποια κ αν ειναι) και ας γίνει εκει δημοψήφισμα.
αυτό θα ήταν ενωτικό και πιο σωστό. όχι ένα παραπλανητικό, ανούσιο (δεν έχει αντικείμενο, πραγματικά δεν έχει) ερώτημα.
ή ας το έκανε νωρίτερα αφού είχε διαφυλάξει τη σταθερότητα της χωρας. και όχι τωρα.
νομίζω και ο μεγαλύτερος υπερασπιστής της κίνησης αυτης, δεν μπορεί να αρνηθεί τα παραπάνω λάθη.
τι άλλο να πω, πραγματικά δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω.
οι άλλοι νομιζουν ότι κάνουν επανάσταση. λιτός βίος, ανυπακοή και επανάσταση. το γουστάρουν.
η ανευθυνότητα στο αποκορύφωμά της. η επιπολαιότητα επίσης γιατί δεν έχουν ιδεα για το τι θα ακολουθήσει.
το να εισαι φτωχος και ηλίθιος και υπερηφανος για την χαζομάρα που σε διακατέχει ειναι πραγματικά ο χειρότερος συνδυασμός.

εξαιρώ μόνο από όλο αυτό το τσίρκο τους υπέρμαχους της δραχμής από όπου και αν προερχόνται. αυτοί είναι οι αυθεντικοί ιδεολόγοι της αριστεράς.
επειδή αυτοί λένε την αποψη τους ντόμπρα και σταράτα. όπως οι του κκε. αυτοί μιλάνε καθαρά για άλλο σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας.
μιλάνε για τελειως άλλο συστημα. Σεβαστό αυτό. ειναι άλλη συζητηση.

αλλά εδώ εχουμε να κανουμε με πολιτικούς απατεωνες. ξεκάθαρα. τυχοδιώκτες.
στο πλευρό τους φυσικά η χρυση αυγη. άλλοι απατεωνες εκει. επιθυμούν τη συνεχιση αυτης της ασταθειας, του χάους ώστε να εκμεταλλευτούν μετά την κατάσταση.

δεν έχω κάτι άλλο να πω.
η κυβέρνηση έχει χάσει το παιχνίδι και δεν το ξέρει ακόμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ακάλυπτος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ακάλυπτος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 240 μηνύματα.
Εσύ πρέπει να'σαι μεγάλος γνώστης των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών δρωμένων.
Ε ρε κάτι σούργελα που κυκλοφορείτε εκεί έξω.
Όπως είσαι, πήγαινε ρίξε λίγο νερό στα μούτρα σου και μετά σκέψου πόσο πιο έξυπνος είσαι από την μάζα, ή και όχι;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dr. No

Δραστήριο μέλος

Ο Dr. No αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Άγιος Δημήτριος (Αττική). Έχει γράψει 526 μηνύματα.
υπεξαίρεσε κανένας χρήματα από την τωρινή κυβέρνηση; πήρε κανένας μίζες; έταξαν τι ΗΘΕΛΑΝ να κάνουν, άλλο το θέλω κι άλλο το μπορώ, κατά τη γνώμη μου δε χρειαζόταν, αλλά όταν βλέπω στα ξαφνικά με έναν τέτοιο τρόπο να δημιουργείται κλίμα φόβου απο τα μμε και όλοι να τρέχουν στα ατμ και στα βενζινάδικα (έλεος) είμαστε ηλίθιοι και καλά να πάθουμε
]

Δεν ήξεραν τα παιδάκια, δε ρωταγαν; Ήξεραν πολύ καλά τι παίζει και εταξαν λαγούς με πετραχηλια, είπαν αισχρά ψευδή στο λαό, έδωσαν ψεύτικες ελπίδες, μόνο και μόνο για να έρθουν στην εξουσία και όταν μια "αδιαφθορη" κυβέρνηση ξεκινά την πορεία της κατ' αυτόν τον τρόπο, μόνο αγια δεν ειναι, αντιθέτως ακολουθεί εξαρχής πρακτικές του αμαρτωλού παρελθόντος ( εξάλλου ένα κομμάτι, το αγνό προφανώς, του παλιού ΠΑΣΟΚ, αποτελεί μέρος της). Επίσης οι κλειστές τράπεζες και τα 60ευρα δεν είναι έργα των δοσίλογων ΜΜΕ. Στο τελευταίο θα συμφωνησω., είμαστε άξιοι της μοίρας μας, η κομματολαγνεια καλά κρατεί. Όσο συνεχίζουμε να εμπιστευόμαστε τυφλά, κόμματα και όχι ανθρώπους, ανεξάρτητα από την κομματική τους ταυτότητα (με εξαίρεση τα χρυσαυγουλα), η κατάσταση θα διαιωνίζεται και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, είτε με ναι, είτε με όχι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 278211

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα φίλε Gordon, έχεις καταπληκτική επιχειρηματολογία! επίκληση στη λογική πάνω από όλα: "έχετε λάθος, γιατί είστε βλάκες, μα αφού είστε άσχετοι, είστε απλά ηλίθιοι!" αυτά είναι, να μην κουραζόμαστε κι εμείς, αξιωματικοί χαρακτηρισμοί
yolo φίλοι μου 8)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

olgalicious97

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η olgalicious97 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 281 μηνύματα.
μα πόσο ανόητοι είναι οι άνθρωποι. μα πόσο? πραγματικά επαληθεύεται με τον καλύτερο τρόπο η γνωστή ρήση του αινσταιν οτι η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει όρια.
όλοι οι άσχετοι έχουν πάρει θέση στα κοινωνικά δίκτυα (και ειναι και πολύ ισχυρογνώμωνες) χωρις να γνωρίζουν βασικά/στοιχιώδη πράγματα.
αλλά όχι δεν φταίνε αυτοί. ποτέ δεν φταίει ο λαός. όπως ποτέ δεν φταίει ο πελάτης. δεν θα κάνω το λάθος να αντιπαρατεθώ με πολίτες. περισσότερο πρόβατα είναι βέβαια παρα πολίτες. γιατί δεν φταίνε αυτοί.

κάτι θα ξέρεις.

οι ευθύνες είναι τεράστιες και είναι της κυβέρνησης. μονάχα της κυβέρνησης. η αποτυχία της ειναι δεδομένη. δεδομένη.
πήραν μια χωρά με ρυθμό ανάπτυξης και την έφεραν πάλι στην αρχή του δρόμου.
γελάω

βάζουν δημοψήφισμα δημοσιονομικού περιεχομένου και διχάζουν τον λαό.
[..]
αυτό θα ήταν ενωτικό και πιο σωστό. όχι ένα παραπλανητικό, ανούσιο (δεν έχει αντικείμενο, πραγματικά δεν έχει) ερώτημα.
εεε; Όποιος διχάζεται, καταδικάζεται. (να και ρίμα!) Η απάντηση είναι μία... σόρρυ αλλαααά

τι άλλο να πω, πραγματικά δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω.
οι άλλοι νομιζουν ότι κάνουν επανάσταση. λιτός βίος, ανυπακοή και επανάσταση. το γουστάρουν.
η ανευθυνότητα στο αποκορύφωμά της. η επιπολαιότητα επίσης γιατί δεν έχουν ιδεα για το τι θα ακολουθήσει.
το να εισαι φτωχος και ηλίθιος και υπερηφανος για την χαζομάρα που σε διακατέχει ειναι πραγματικά ο χειρότερος συνδυασμός.
άφησε αυτούς που ξέρουν. :) venceremossssss
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

GordonGekko

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο GordonGekko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 143 μηνύματα.
Εσύ πρέπει να'σαι μεγάλος γνώστης των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών δρωμένων.
Ε ρε κάτι σούργελα που κυκλοφορείτε εκεί έξω.
Όπως είσαι, πήγαινε ρίξε λίγο νερό στα μούτρα σου και μετά σκέψου πόσο πιο έξυπνος είσαι από την μάζα, ή και όχι;

το μόνο που πραγματικά μου αρέσει στην όλη κατασταση ειναι πως τώρα εσυ (και ο κάθε πολιτης φυσικά) θα είσαι υπεύθυνος των επιλογών σου.
οπότε καλείσαι να κάνεις την επιλογή που για τα δικα σου κριτηρια πιστευεις πως ειναι η πιο σωστη για το μέλλον σου.
έτσι σε εγκλωβίζει το συστημα και δεν σου επιτρέπει μετά να κάνεις/πεις κατι, γιατί πολύ απλά κάνεις τωρα την επιλογη σου.
η κυβερνηση για να απεγκλωβίσει τον εαυτό της από τα λάθη της, εκλωβίζει εσένα και διχάζει τον λαό.
κάνε λοιπόν την επιλογη που θεωρείς σωστη. εγω αρνούμαι να συμμετάσχω.

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα φίλε Gordon, έχεις καταπληκτική επιχειρηματολογία! επίκληση στη λογική πάνω από όλα: "έχετε λάθος, γιατί είστε βλάκες, μα αφού είστε άσχετοι, είστε απλά ηλίθιοι!" αυτά είναι, να μην κουραζόμαστε κι εμείς, αξιωματικοί χαρακτηρισμοί
yolo φίλοι μου 8)

ναι δυστυχως η αλήθεια αυτη ειναι. δυστυχως. βασικά το θέτεις πολυ σωστα. δεν προκειται να κουραστω γιατί δεν προκειται να μεταπείσω και δεν με ενδιαφέρει κιόλας αυτό.

κάτι θα ξέρεις.

γελάω

εεε; Όποιος διχάζεται, καταδικάζεται. (να και ρίμα!) Η απάντηση είναι μία... σόρρυ αλλαααά

άφησε αυτούς που ξέρουν. :) venceremossssss

θα αφησω όντως αυτους που ξέρουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Ακάλυπτος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ακάλυπτος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 240 μηνύματα.
Δεν θα μπω σε επιχειρηματολογία μαζί σου. Δεν έχει νόημα να μιλάω με άτομα σαν του λόγου σου.
Θα αρχίσεις τους παραλογικούς συλλογισμούς και την καταστροφολογία και δεν με ψήνει καθόλου.

Άντε τα'παμε και μην ξεχάσεις να φιλήσεις το εικόνισμα του τέως πρωθυπουργού aka Σαμαρά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 278211

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δεν ήξεραν τα παιδάκια, δε ρωταγαν; Ήξεραν πολύ καλά τι παίζει και εταξαν λαγούς με πετραχηλια, είπαν αισχρά ψευδή στο λαό, έδωσαν ψεύτικες ελπίδες, μόνο και μόνο για να έρθουν στην εξουσία και όταν μια "αδιαφθορη" κυβέρνηση ξεκινά την πορεία της κατ' αυτόν τον τρόπο, μόνο αγια δεν ειναι, αντιθέτως ακολουθεί εξαρχής πρακτικές του αμαρτωλού παρελθόντος ( εξάλλου ένα κομμάτι, το αγνό προφανώς, του παλιού ΠΑΣΟΚ, αποτελεί μέρος της). Επίσης οι κλειστές τράπεζες και τα 60ευρα δεν είναι έργα των δοσίλογων ΜΜΕ. Στο τελευταίο θα συμφωνησω., είμαστε άξιοι της μοίρας μας, η κομματολαγνεια καλά κρατεί. Όσο συνεχίζουμε να εμπιστευόμαστε τυφλά, κόμματα και όχι ανθρώπους, ανεξάρτητα από την κομματική τους ταυτότητα, η κατάσταση θα διαιωνίζεται και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, είτε με ναι, είτε με όχι.

Βγήκε 1 δις από τις τράπεζες μέσα σε 2-3 μέρες, με τα κανάλια να προφητεύουν ουρές στα ατμ και να δείχνουν ατμ με ουρές από άτομα που φορούσαν... παλτά και μπουφάν μέσα στον Ιούλιο. Anyway, θα συμφωνήσω κι εγώ στο τελευταίο σχετικά με άτομα και όχι με κόμματα: σίγουρα υπάρχουν αξιόλογα άτομα σε όλους τους σχηματισμούς, που μπορούν να συμφωνήσουν σε 5 βασικά πράγματα, όμως ίσως να μην έχουμε ακόμα (; ) την ωριμότητα να δεχτούμε κάτι τέτοιο, εξ ου και η ενισχυμένη αναλογική ως σύστημα εκλογής βουλευτών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dr. No

Δραστήριο μέλος

Ο Dr. No αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Άγιος Δημήτριος (Αττική). Έχει γράψει 526 μηνύματα.
πήραν μια χωρά με ρυθμό ανάπτυξης και την έφεραν πάλι στην αρχή του δρόμου. και ο ηλίθιος κόσμος θα πει "σιγα ρε που ήμασταν καλύτερα πέρυσι".. πραγματικά ηλίθιος κόσμος.
ανίκανοι, άσχετοι και επικίνδυνοι.

Μιλάμε για τρελή ανάπτυξη, την έβλεπες γύρω σου ν'απλωνεται.

Anyway, θα συμφωνήσω κι εγώ στο τελευταίο σχετικά με άτομα και όχι με κόμματα: σίγουρα υπάρχουν αξιόλογα άτομα σε όλους τους σχηματισμούς, που μπορούν να συμφωνήσουν σε 5 βασικά πράγματα, όμως ίσως να μην έχουμε ακόμα (; ) την ωριμότητα να δεχτούμε κάτι τέτοιο, εξ ου και η ενισχυμένη αναλογική ως σύστημα εκλογής βουλευτών.

Από εμάς τους ίδιους πρέπει να γίνει η αρχή, εμείς μια χαρά συνεννοήθηκαμε, στο μείζον για εμένα ζήτημα, γιατί όχι και οι πολιτικοί μας; Καημό το'χω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

GordonGekko

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο GordonGekko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 143 μηνύματα.
Δεν θα μπω σε επιχειρηματολογία μαζί σου. Δεν έχει νόημα να μιλάω με άτομα σαν του λόγου σου.
Θα αρχίσεις τους παραλογικούς συλλογισμούς και την καταστροφολογία και δεν με ψήνει καθόλου.
Άντε τα'παμε και μην ξεχάσεις να φιλήσεις το εικόνισμα του τέως πρωθυπουργού aka Σαμαρά.

επιχειρηματολογία? σε forum. όχι φίλε μου , συμφωνούμε εδω, δεν προκειται να ακολουθήσω σε τέτοια συζήτηση.
συγγνωμη, πραγματικά τωρα, πίστεψες πως θεωρώ ότι ο Σαμαρας πέτυχε?
σοβαρά τωρα αυτο κατάλαβες εσυ?

Μιλάμε για τρελή ανάπτυξη, την έβλεπες γύρω σου ν'απλωνεται.
χαχα μου αρέσει που δεν καταλαινετε μερικα πράγματα. για αυτό δεν πρέπει να σας βάζουν τέτοιου ειδους παραπλανητικές ερωτησεις. γιατι δεν ξέρετε να απαντησετε, και ειναι λογικο να μην ξέρεις αν δεν ασχολεισαι με αυτα. ξαναλεω παλι. δεν φταινε οι πολίτες ότι και αν αποφασισουν, η κυβερνηση έχει όλες τις ευθύνες και ας επιχειρεί να αποποιηθεί από αυτες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dmzk

Δραστήριο μέλος

Ο Dmzk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Barman/Barwoman και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 451 μηνύματα.
Χαλαρώστε με της προσωπικές επιθέσεις :/: Ακουστε λίγη καλή μουσική
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 278211

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
ναι δυστυχως η αλήθεια αυτη ειναι. δυστυχως. βασικά το θέτεις πολυ σωστα. δεν προκειται να κουραστω γιατί δεν προκειται να μεταπείσω και δεν με ενδιαφέρει κιόλας αυτό.

:lol::lol::lol::thumbsup:
έτσι ξηγιέται ο Gordon 8)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dr. No

Δραστήριο μέλος

Ο Dr. No αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Άγιος Δημήτριος (Αττική). Έχει γράψει 526 μηνύματα.
επιχειρηματολογία? σε forum. όχι φίλε μου , συμφωνούμε εδω, δεν προκειται να ακολουθήσω σε τέτοια συζήτηση.
συγγνωμη, πραγματικά τωρα, πίστεψες πως θεωρώ ότι ο Σαμαρας πέτυχε?
σοβαρά τωρα αυτο κατάλαβες εσυ?


χαχα μου αρέσει που δεν καταλαινετε μερικα πράγματα. για αυτό δεν πρέπει να σας βάζουν τέτοιου ειδους παραπλανητικές ερωτησεις. γιατι δεν ξέρετε να απαντησετε, και ειναι λογικο να μην ξέρεις αν δεν ασχολεισαι με αυτα. ξαναλεω παλι. δεν φταινε οι πολίτες ότι και αν αποφασισουν, η κυβερνηση έχει όλες τις ευθύνες και ας επιχειρεί να αποποιηθεί από αυτες.

Χαλάρωσε ρε φίλε και λίγη πλακιτσα είναι θεμιτή πιστεύω, μεγάλε παντογνώστη που τα καταλαβαίνεις όλα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

GordonGekko

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο GordonGekko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 143 μηνύματα.
:lol::lol::lol::thumbsup:
έτσι ξηγιέται ο Gordon 8)

μ@λ@κ@ σε συμπάθησα!

Χαλάρωσε ρε φίλε και λίγη πλακιτσα είναι θεμιτή πιστεύω, μεγάλε παντογνώστη που τα καταλαβαίνεις όλα.

απλά πιστεύω πως ο λαος ξεγελιέται απο πολλες αποψεις αυτες τις ωρες... πολλαπλά σχέδια απάτης ειναι σε εξελιξη.
από όλες τις πλευρές.
ετσι λοιπόν σας καλώ να απαλλαγείτε από το "πιστευε και μη ερευνα" και να εξετάσετε μερικά πράγματα με περισσότερη καχυποψία. π.χ. βλέπω τα tweets του λαζόπουλου και θέλω να τον φτύσω. έχει βγάλει χρήματα έξω (δικαιωμα του) και λέει τέτοια πράγματα ομως? πριν λιγο στο ant1 είπαν πως μας υποβαθμισαν απο την s&p κατα μια βαθμίδα και τώρα είμαστε μια βαθμίδα πριν μας χαρακτηρισουν junk. την ιδια ωρα απο κάτω είχε τίτλο πως μας υποβαθμισαν σε junk. δηλαδή έλεος.

το πρόβλημα έγκειται όμως στο ότι μερικα πραγματα δεν είναι δυνατόν να τα γνωρίζετε γιατι ειναι τεχνικού χαρακτηρα.
σε αυτο το τρυπάκι μας έχουν βαλει με αυτο το ερωτημα του δημοψηφισματος.
για αυτο ελπιζω να καταλαβαινετε πως το ερωτημα ειναι ουσιαστικα ανυπαρκτο.
τεσπα, το σιγουρο ειναι πως το μέλλον θα είναι χειρότερο από το παρελθον (προβλεψη μου). και για αυτο δεν ευθυνεται αλλος εκτος απο την κυβερνηση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
13% ΦΠΑ στα φαρμακα ειναι λιγο ας πουμε; Η συνεχιση του ΕΝΦΙΑ; Η αυξηση εισφορων; Η μηπως θα πρεπει να το σκεφτουμε συγκριτικα; Οτι ενταξει και η ΝΔ ειχε σκληρα μετρα, και της τροικα ειναι τρισχειροτερα; Ναι, της τροικα ειναι αναμφισβητητα εργασιακος μεσαιωνας, θέλουν να φερουν την ανταπεργεια (λοκ αουτ), την διαλυση ΕΣΣ μεχρι να αλλαξουν γνωμη, τον περιορισμο των διεκδικησεων δικαιωματων κλπ Αλλά οταν πας και φερνεις οποιοδηποτε μετρο να πληρωσει ο λαος που εδω και 6 χρονια εχει χασει εισοδημα και εχει φορτωθει με φορους και μαλιστα ως επιτυχια κααι μαλιστα της αριστερας, ειναι ντροπη. Και μεγαλυτερη ντροπη ειναι να λες τους αλλους προδοτες επειδη δε δεχονται αλλα μετρα-μνημονια.
Να το πεις αυτο για πασοκ, νδ, ποταμι να πω οκ, γιατι δεν καταλαβαινω γιατι κομματα που δεν εχουν προβλημα να περασουν τα μετρα της τροικα, να εχουν προβλημα να περασουν τα μετρα του συριζα. Αλλα και αυτοι σου λενε οτι δεν εχεις ξεκαθαρισει το πως εκλαμβανεις το οχι.


Για το θεμα του εξαναγκασμου της Κυπρου σε πτωχευση απο το κοινο μας σπιτι τπτ;

Την Ισλανδια την εθιξα εσκεμμενα επειδη ξερω οτι ειναι γραμμη συριζα, ωστοσο ειχε ενδιαφερον και η δικη σου απαντηση:
https://www.efsyn.gr/arthro/i-eyropi-i-islandia-kai-i-parthenos-tis-nyremvergis
https://www.efsyn.gr/arthro/i-hora-poy-afise-tis-trapezes-na-hreokopisoyn
https://www.efsyn.gr/arthro/ohi-poy-esose-tin-islandia-apo-tin-katastrofi

Μαλλον τελικα η εντολη που πηρε ο συριζα στις 25 του Γεναρη ηταν για να φιλαει και τους κωλους των ιμπεριαλιστων. ΟΚ, δεν το ξερα.

Περι της ιστοριας, πεταξε μια προπαγανδιστικη ατακα το ιστολογιο του βαξεβανη και εγινε θεμα. Σιγα μην ασχοληθω και σοβαρα. Αυτες τις τακτικες τις θυμαμαι από μικρος από το πασοκ και τον τοτε ΣΥΝ.

ΥΓ
Ο συριζα εχει και ενα κομματικο προγραμμα που αν θυμασαι, πολλοι νεοδημοκρατες το εχουν χαρακτηρισει κομμουνιστικο. Απο οσα λες για διαφορα ζητηματα αλλα και κυριως για εε-νατο αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι το προγραμμα ειναι μονο στα λογια. Ενας ας πουμε επαναστατικος λογος δηλαδη που δεν συνοδευεται με επαναστατικες πραξεις και μετατιθεται αοριστα στο μελλον. Αυτο εχει ενα ονομα στην πολιτικη. Οπορτουνισμος. Μη δυσανασχετειτε επομενως οταν σας χαρακτηριζουν ετσι οι απανταχου αριστεροι.

Δεν έχω κάτι άλλο να πω σε σχετικά με την πορεία της κυβέρνησης, ο καθένας έχει τη γνώμη του. Όμως επειδή βλέπω σε τι στυλ μου απαντάς να πω πως δεν είμαι μέλος κανενός κόμματος και δεν εκπροσωπώ κανέναν. Δεν χρειάζεται να σου περάσει κάποιος γραμμή για να μπορείς να αντιληφθείς κάποια πράγματα ( και αυτό το επιχείρημα το προβάλλουν στο ΚΚΕ πολύ περισσότερο απ' ό,τι θα το χρειαζόμουν εγώ ).
Αν και για αυτό που λες σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σύνηθες ειδικά σε δύσκολες συγκυρίες όπως αυτή τα κυβερνώντα κόμματα να συμβιβάζονται γιατί ακριβώς πρόκειται να απευθυνθούν σε ένα κοινό που δεν συμμερίζεται τον ίδιο ας πούμε εξτρεμισμό. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως στο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και σήμερα δεν υπάρχουν και οι σκληροπυρηνικοί.

Πολύ μίσος πάντως για το ΚτΠ. Αν κρίνω από τα τρολλ του ΚΚΕ και της ΧΑ που χει μαζέψει θα λεγα πως έχει ενοχλήσει αρκετά. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lkjhgfdsa

Δραστήριο μέλος

Ο lkjhgfdsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Τραπεζικός υπάλληλος. Έχει γράψει 736 μηνύματα.
Τρεις συριζαίους και εναν χρυσαυγιτη (17αρη) είδα απο χτες και οι τρεις μου ανεφεραν καρμπον το ιδιο πραγμα απο το ΚτΠ. Νομιζα ότι ειναι γραμμη συριζα-χα. Μαλλον θα ειναι τυχαιο.

Εν πάση περιπτώσει, παρότι ήθελα την άποψη από κπ από τη νεολαία του συριζα για κάποια ζητήματα, δε θα σε πιέσω.

Καλη ανταμωση συντροφε, στον αγωνα για την επανασταση... Σόρρυ, too much για σοσιαλδημοκρατικά κόμματα. C ya.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

GordonGekko

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο GordonGekko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 143 μηνύματα.
επισης κατι που ξεχασα να πω πριν και θελω να το επισημάνω μιας και πιστευω οτι ειναι το πιο σημαντικο.

έχετε καταλάβει ποιος ειναι ο στοχος των μνημονιακων πολιτικων-μεταρρυθμισεις? γενικα ολων αυτων που βιωνουμε?
εχετε καταλαβει?
ειναι να παρθουν μετρα για να εχουμε πρωτογενες πλεονασμα.
ξερετε τι σημαινει πρωτογενες πλεονασμα?
διαβαστε το https://www.newsbeast.gr/financial/arthro/580967/ti-einai-to-protogenes-pleonasma-kai-pou-hrisimeuei

ως εκ τουτου τα μετρα που πρεπει να παρθουν ειναι για να μην έχουμε ελλειμμα. ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΚΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!
όσο έχουμε έλλειμμα πρεπει να χρηματοδοτησουμε αυτο το ελλειμμα με δανεισμο.
(τωρα δεν μπορουμε να δανειστουμε στις αγορες για αυτο δανειζομαστε απο τους ευρωπαιους μεσω προγραμματων με ιδιαιτερα χαμηλα επιτοκια- για αυτο και τους δημιουργουμε προβλημα γιατι δυσκολευονται να το περασουν απο τα κοινοβουλια τους)
όσο μεγαλυτερος ο δανεισμος τοσο γιγαντωνεται το εξωτερικο χρεος.
για αυτο τον λογο δεν πρεπει να εχουμε ελλειμμα, πρεπει να εχουμε πρωτογενες πλεονασμα για να μην αυξανεται το χρεος μας.
για να εχουμε πρωτογενες πλεονασμα πρεπει να κανουμε μεταρρυθμισεις γιατι διαφορετικα τα νουμερα ΔΕΝ βγαινουν πως να το κανουμε. χρειαζονται ιδιωτικοποιησεις/απολυσεις/περικοπη δαπανων δηλαδη σε μισθους και συνταξεις. αλλου ειδους ισοδυναμα ειναι ΥΦΕΣΙΑΚΑ. ακρως ΥΦΕΣΙΑΚΑ οπως αυτο το μνημονιο που προτεινε η κυβερνηση.
η κυριοτερη που δεν εχει γινει ακομα στο σωστο βαθμο ειναι απολυσεις στο δημοσιο. αυτο ευθυνεται κιολας για τη γιγαντωση του χρεους.
αν δεν γινει θα συνεχισουμε να ταλαιπωρούμαστε για πολλα χρονια.
οποτε αυτο που λένε ότι δεν θα έχουμε μνημονιο και θα ειμαστε στο ευρω ειναι μια ΑΠΑΤΗ. απλα δεν γινεται.

θα μπορούσε να γινει μονο με εθνικο νομισμα. αλλα εκει θα υπηρχαν αλλες επιπτωσεις. τελοσπαντων αυτο ειναι μια αλλη συζητηση. που δεν εχει νοημα να γινει τωρα. πρεπει να ειναι βλακας αν πιστευει καποιος πως ΤΩΡΑ ειναι καλο να επιστρεψουμε στο παλιο νομισμα.
και το λεω εγω που γενικα πιστευω στα θετικα του εθνικου νομισματος οταν σε αυτο επιστρεφεις απο μια σταθερη κατασταση που τωρα δεν εχουμε. θελω να πω πως αν η Γερμανια αποφασισει τωρα να επιστρεψει στο μαρκο θα ειναι κατι καταστροφικο για την οικονομια της? οχι τοσο καταστροφικο θα ελεγα. αλλα για εμας, το να επιστρεψουμε υπο αυτες τις συνθηκες ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ σε ενα αλλο νομισμα οι συνεπειες θα ειναι τραγικες..

επομενως πρεπει να μεινουμε στο ευρω.
αλλα για να μεινουμε στο ευρω και να μας χρηματοδοτουν οι ευρωπαιοι θα πρεπει να εχουμε σωστο προγραμμα
με μεταρρυθμισεις που να εξασφαλιζει πρωτογενες πλεονασμα και να σταματησει ετσι τη γιγαντωση του χρεους. διαφορετικα
δεν ειναι βλακες να χρηματοδοτουν κατι που συνεχιζει να ειναι ελλειμματικο/ζημιογονο για αυτους.
μετα απο αυτο οι ευρωπαιοι δηλωνουν προθυμοι να συζητησουν κουρεμα και ελαφρυνση του χρεους. μετα απο αυτο αφου εχει μπει η οικονομια σε μια στεραια βαση διαφορετικα δεν εχει και νοημα για αυτους.
αλλα τωρα μετα την 5μηνη απραγια που εχουμε επιστρεψει σε βαθια ύφεση, δεν προκειται να γινει τετοια συζητηση ουσιαστικη. ότι και να δηλωνουν επικοινωνιακα. και για αυτο ευθυνεται αποκλειστικα η απραγια της κυβερνησης. αποκλειστικα.

ολο το νοημα του ποστ ειναι να γινει αντιληπτο πως εφοσον θελουμε το ευρω οι ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ και τα μνημονια ειναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ.
όσο δεν τα κανουμε ή καθυστερουμε να τα κανουμε ή δεν τα κανουμε σωστα και αποτελεσματικα (εδω εχει ευθυνες πασοκ-νδ) απλα συνεχιζεται αυτη η ταλαιπωρια.

ετσι για να καταλαβετε ενα απο τις μεγαλυτερες απατες της μεταπολιτευσης..

και φυσικα οσο καθυστερουμε να παρουμε τα καταλληλα μετρα τοσο αυτα θα πρεπει να γινονται πιο αυστηρα. διοτι ο χρονος ειναι χρημα.

για να καταλαβετε γιατι οτι και να επιλεξει πια η κυβερνηση, οτι και να βγει στο περιβοητο και ανουσιο δημοψηφισμα η ΑΠΟΤΥΧΙΑ της ειναι δεδομενη..
το κακο ειναι πια μη αναστρεψιμο.
οι αλλαγες στην οικονομια συμβαινουν σιγα-σιγα. η προηγουμενη κυβερνηση ειχε θεσει πια τις βασεις για μια αναπτυξη. τα πραγματα θα πηγαιναν συνεχως και καλυτερα. όποιος δεν το καταλαβαινει αυτο δεν μπορω να κανω κατι. απλα εχει ιδεοληψιες και δεν βλεπει πια την πραγματικοτητα.

Δεν θα μπω σε επιχειρηματολογία μαζί σου. Δεν έχει νόημα να μιλάω με άτομα σαν του λόγου σου.
Θα αρχίσεις τους παραλογικούς συλλογισμούς και την καταστροφολογία και δεν με ψήνει καθόλου.

Άντε τα'παμε και μην ξεχάσεις να φιλήσεις το εικόνισμα του τέως πρωθυπουργού aka Σαμαρά.
σου απαντησα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
ξερετε τι σημαινει πρωτογενες πλεονασμα?
διαβαστε το https://www.newsbeast.gr/financial/arthro/580967/ti-einai-to-protogenes-pleonasma-kai-pou-hrisimeuei

ως εκ τουτου τα μετρα που πρεπει να παρθουν ειναι για να μην έχουμε ελλειμμα. ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΚΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!

όσο μεγαλυτερος ο δανεισμος τοσο γιγαντωνεται το εξωτερικο χρεος.
για αυτο τον λογο δεν πρεπει να εχουμε ελλειμμα, πρεπει να εχουμε πρωτογενες πλεονασμα για να μην αυξανεται το χρεος μας.


Σύμφωνα με το site που παρέθεσες:
Αν το κράτος βγάζει 1.000 ευρώ το μήνα και ξοδεύει 900 για τις δαπάνες του και 500 για την αποπλήρωση του χρέους, τότε έχει πρωτογενές πλεόνασμα 100 ευρώ. Σύμφωνα με τη τελευταία πρόταση που υπογράμμισα, από τη στιγμή που υπάρχει πρωτογενές πλεονασμα δεν πρέπει να αυξάνεται το χρέος μας, άρα δεν πρέπει να δανειζόμαστε.
Και τα 500 ευρώ πού θα τα βρούμε για να αποπληρώσουμε τη δόση μας? Βασικά, τα 400, διότι τα πρώτα 100 θα τα πάρουμε από το πρωτογενές μας. Τα υπόλοιπα?

Το πράγμα είναι απλό:
Συνολικά Έσοδα - Συνολικά Έξοδα > 0 => Δεν δανειζόμαστε
Συνολικά Έσοδα - Συνολικά Έξοδα < 0 => Δανειζόμαστε
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top