Ούτε εγώ είπα πως είσαι ηλίθιος που πιστεύεις, αυτό το λογικό άλμα το έκανες μόνος σου και καλό θα ήταν να μην προσπαθείς να βάλεις λόγια στο στόμα μου. Το μόνο που σου είπα είναι ότι έχεις αυταπάτες και εξήγησα το γιατί.
Η επιστημονικές θεωρίες προφανώς έχουν κρίση αλλά έχουν και κάτι άλλο. Όταν εισάγεις μια νέα επιστημονική θεωρία για να μπορεί αυτή η θεωρία να επαληθευθεί πρέπει τα αποτελέσματά της να μπορούν να αναπαραχθούν και επίσης να μπορούν να κάνουν προβλέψεις μελλοντικών φαινομένων. Αλίμονο αν θεωρούσαμε ως επιστημονική αλήθεια τις υποκειμενικές θεωρίες του καθενός.
Ο άνθρωπος διαφέρει σε πολλά πράγματα από τα κτήνη παρότι κτήνος κι αυτός. Και το ξαναλέω για τελευταία φορά, ούτε βλάκα σε αποκάλεσα, ούτε σου έβρισα τη μάνα. Είπα πως έχεις αυταπάτες και είπα και το γιατί. Αν συνεχίσεις να λες πως είπα πράγματα που δεν είπα απλά θα σε αγνοώ από εδώ κι εμπρός.
Εσυ κανεις τα λογικα αλματα. Ποτε δεν ειπα οτι ανεφερες τα συγκεκριμενα. Εκανα μια παρομοιωση για να μην καθομαι και γραφω το κατεβατο. Ειπα, οτι το να προσβαλλεις καποιον, και το λεω τωρα πιο αναλυτικα γιατι μαλλον δεν ειναι προφανες ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ "ηλιθιο", στο επισημαινω ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΛΕΣ ΕΤΣΙ, απλα κανεις κατι που εγω το θεωρω παρομοιο.
Η επαληθευση των θεωριων απο που γινεται? Πρεπει να πεισεις τους συναδελφους σου. Πχ αν εχεις νεα θεωρια φυσικης, την παρουσιαζεις σε ενα συνεδριο με phd physicians και πανεπιστημιακους. Αν τους πεισεις. Περναει η θεωρια.
Καμια επιστημονικη θεωρια δεν ειναι 100% απαλλαγμενη υποκειμενικοτητας.
Μου λες οτι εχω αυταπατες. Προφανως δεν σε ρωτησα, αλλα ετσι απο περιεργεια. Τι σε κανει να πιστευεις οτι δεν τις εχεις εσυ?
Δηλαδη αν πχ, εχεις 1 φονια και εχει καλο δικηγορο. Ο δικηγορος πειθει το δικαστηριο και σε συνδυασμο με την ελλειψη στοιχειων, κρινεται αθωος ο φονιας. (Το οτι ειναι φονιας το ξερουμε εμεις, σαν να ειμαστε εκει)
Μου λες λοιπον οτι τι? το αν λεω αληθειες ή οχι εξαρταται απο τα επιχειρηματα μου? Στο παραδειγμα μας, ενας ρητορας πειθει για το ψεμα. So ?
Σου λεω ξανα επειδη δεν το καταλαβαινεις. Οτι λες αυταπατη κατι που για καποιον ειναι ιερο. Ιστορικα, καποια θεματα ειναι ευαισθητα στην κοινωνια. Μπορει οχι για σενα αλλα για αλλους ειναι.
Σκεψου καποιο δικο σου ιερο. Τωρα σκεψου καποιον στα μειωνει με "λογικα επιχειρηματα". Οταν εχεις κατι ιερο, δεν δεχεσαι κριτικη για αυτο. Δεν εχει σημασια αν το ιερο μου ειναι και ιερο σου.
Αν εισαι δικαιος λες, οπως εγω δεν θελω να μου πειραζουν τα ιερα μου, δεν πειραζω των αλλων. Δεν εχει σημασια αν μου φαινονται παραλογα. Εφοσον δε μου κανουν καποια ζημια, δεν τους πειραζω.
Τωρα αν δεν εχεις κατι ιερο (δεν το λεω επιθετικα, το λεω επειδη δε σε ξερω). Σκεψου κατι για το οποιο θα εδινες τη ζωη σου, καποιος να στο κλεψει για πλακα
τεσπα δεν εχει νοημα. Αν σε προσεβαλλα συγνωμη. Πιστευω οτι εσυ το εκανες πρωτος, αλλα δν εχει σημασια ποιος το αρχισε ποιος το συνεχισε ενας καβγας δεν ειναι ποτε μονομερης. Καλη σου μερα φιλε μου, να είσαι καλά