Όχι, δεν έχεις επιλογή να γλιτώσεις την υφαρπαγή την υπεραξίας σου. Ακόμη και να το κάνει ένας, να γίνει ο ίδιος επιχειρηματίας ή αυτοαπασχολούμενος, δηλαδή, πάλι είναι αδύνατο να το κάνουν όλοι, μεταξύ άλλων για τους λόγους που είπα πριν.
Και η υπεραξία είναι μία εκμετάλλευση. Δεν χαρακτηρίζεται τυχαία ως μισθωτή σκλαβιά. Όπως και να έχει, δηλαδή, παράγεις ένα έργο που αξίζει περισσότερα από όσα πληρώνεσαι. Αυτό, βέβαια, είναι λογικό, ένα ποσό θα πρέπει να πάει στη συντήρηση των μέσων παραγωγής και στην αύξηση της παραγωγής. Όμως, πάλι, ο επιχειρηματίας θα έχει ένα τεράστιο καθαρό κέρδος. Αυτό είναι νόμιμη κλοπή. Αυτά που λες για τον μισθό και το έργο δεν ισχύουν, δεν είναι ανάλυση της κατάστασης, είναι δικαιολόγηση του υπάρχοντος οικονομικού καθεστώτος.
Στην τελευταία παράγραφό σου, δεν καταλαβαίνω καν σε τι αναφέρεσαι.
Μαν, είναι αδύνατο τελικά να μην υποκύψεις σε κάποιο συμβόλαιο κάποιας εταιρείας, η οποία μπορεί να σου προσφέρει τα καλύτερα από όλες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τελικώς είναι καλά. Και σου ξαναλέω: όταν πληρώνεις την ασφαλιστική χωρίς να αρρωσταίνεις, δεν είναι το ίδιο σα να δίνεις φόρο στο κράτος χωρίς επίσης να αρρωσταίνεις; Ποια η διαφορά; Και ιο φθηνά θα σου έρθει. Το σύστημα ιδιωτικών ασφαλίσεων στις ΗΠΑ, είδες πώς κατήντησε την υγεία τους; Όλα πανάκριβα. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον το να είσαι ανασφάλιστος είναι επικίνδυνο.