[Αρχείο 2009 - 2017] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

panagiotis23

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο panagiotis23 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 187 μηνύματα.
πω-πω, panagiotis23 & panosgp, άνετα αντικατοπτρίζετε νοοτροπία ελληνάρα παντογνώστ@ με ιδέες τύπου "η τέχνη είναι για την ελιτ, τ@ βολεμέν@ και αργόσχολ@, για όσ@ είναι στην κοσμάρα τους, δήθεν και ψευτοκουλτουρέ"..

Αλλά αν πρόκειται να πάρετε θέση σε θέματα που την αφορούν: "να μην έρχεται ο κάθε τυχάρπαστος και μας το παίζει πρωτοποριακός.. Σε ποι@; Σε εμάς, με έναν πολιτισμό ΝΑ! Και Ακρόπολη έχουμε, και γ@μώ τους φιλοσόφους είχαμε.. Ρε, όταν εμείς φτιάναμε πολιτισμό, εσείς ήσασταν στα δέντρα...!!!1!!"

κλείνω με ένα: ΜΠΕΕΕ

υ.γ. panagiotis23, τ@ Ακρίτα ως τι τ@ παραθέτεις; Ως αυθεντία, άνθρωπο των τεχνών ή κάποιο αξιόλογο άτομο anyway;

Για σένα όσοι ασχολούνται με τη τεχνη ειναι και αργόσχολοι Δηλαδή οι ηθοποιοί, οι εικαστικοί και οι μουσικοί είναι αργόσχολοι; Λοιπόν να σε πληροφορήσω snol πως όταν δεν γνωρίζουμε γύρω απο ενα αντικείμενο τι συμβαίνει καλό ειναι να μην διατυπώνουμε απόψεις όπως οι δικές σου γιατι εκτείθεσαι στους συνομιλητές και χάνεις την αξιοπιστία σου. Με λιγα λογιά ο άλλος σκεφτεται τι σοβαρό να συζητησω με ένα άτομο που δεν ξερει τιποτα γύρω απο το θέμα. Επισης εκτός απο την ιατρική ασχολούμαι 13 χρόνια με κλασικό βιολι και πιάνο κατέχοντας και στα δύο δίπλωμα, εχω πτυχία σε ανώτερα θεωρητικά, βραβεύσεις σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς ενω κάθε χρόνο παω στο φεστιβάλ της Επιδαύρου. Αρα σε παρακαλώ πριν μιλήσεις και προσβάλλεις τον συνομιλητη σου σκέψου καλύτερα ή ρώτα. Επισης και η ερώτηση σου για την Ακρίτα πάλι δειχνει πασιφανώς ποσο ανενημερωτη εισαι σε ο,τι αφορα αυτην την γυναίκα. Δεν θα σου απαντήσω στην ερωτηση που εθεσες αλλα μονο θα σε συμβουλέψω να ψαξεις για το βιογραφικό και το έργο της.:whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chris1993

Περιβόητο μέλος

Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,920 μηνύματα.
Ο πατέρας σου με 85% αναπηρία έχει κάνει 3 παιδιά, εσύ εχείς βγει στους δρόμους απ'τα 16 σου, ζείτε με τα λίγα και τα απαραίτητα και το κύριο θέμα σου εσένα είναι αν θα σου απαντήσω εγώ στο iSchool. Ναι, η ζωή σου είναι σκέτο δράμα. Οι εξωγήινοι πότε σας απήγαγαν?

Εντάξει, αφού το θράσος σου έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, εγώ δεν έχω κάτι άλλο να πω. Σε αφήνω να εκτεθείς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Cupid

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Cupid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 321 μηνύματα.
1) Ο πατέρας μου είναι ανάπηρος (85%) και δεν έχει πάρει ακόμα σύνταξη, πληρώνοντας αμέτρητα λεφτά σε ακριβά φάρμακα.
2) Μια πενταμελής οικογένεια συντηρούμασταν από ένα κατάστημα ψιλικών, τα τελευταία 6 χρόνια (με το ζόρι => στέρηση βασικών βιοτικών πραγμάτων)
3) Τη μια γιαγιά μου και τον έναν παππού μου τους έχασα κατά το τελευταίο έτος (που ουδέποτε χρηματικά δεν μας στήριξαν) και οι άλλοι 2 ζούν με τις κατώτατες συντάξεις στην Αιτωλοακαρνανία, οπότε δεν τους μένει τίποτα και οι 2 θειάδες μου πηγαίνουν εναλλάξ, αφήνοντας τις οικογένειές τους να τους φροντίζουν από Αθήνα-Αγρίνιο διότι δεν έχουμε χρήματα για να βάλουμε κάποιον να τους φροντίζει.
4) Εγώ επειδή δεν ήθελα να επιβαρύνω την οικογένειά μου, πέρα από το ότι δούλευα από τα 16 μου στο κατάστημα ψιλικών μετά το 2ο έτος έκανα ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά για να βγάζω τα έξοδά μου. Και από το 2015 με ένα μικρό διάλειμμα δουλεύω σε εταιρείες για να είμαι πλήρως ανεξάρτητος και να μπορώ να τους στηρίζω οικονομικά για να ανταποκριθούν στα έξοδα (με τον αδερφό μου να δίνει πανελλήνιες και την φορολογία να έχει φτάσει στα ύψη)

Συνεχίζεις, λοιπόν, να πιστεύεις ότι είμαι βολεψάκιας? Μάλλον είμαι στην αντίπερα όχθη! Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ασχολούμαι με την τέχνη και δεν θα κριτικάρω τα τεκταινόμενα. Το ποια θα είναι η επαγγελματική μου πορεία, άσε με να την χαράξω εγώ. Όπως και την δική σου, θα την επιλέξεις εσύ. Απλά συμβουλή μου, βούτα λίγο τη γλώσσα σου στο μυαλό πριν μιλήσεις και μην αναλώνεσαι στα συνήθη τσιτάτα για να "κατακερματίσεις" τον συνομιλητή σου και να ενδυναμώσεις την θέση σου.

Φιλικά.

Υ.Γ Ελπίζω, κάποια στιγμή στο μέλλον, να κατανοήσεις ΤΙ είναι τέχνη και γιατί είναι ΤΟΣΟ σημαντική ακόμα και σε τόσο χαλεπούς καιρούς!
Εγώ σου βγάζω το καπέλο για όλη σου την προσπάθεια όπως περιγράφεις. Το εύκολο είναι να τα απορρίπτεις όλα σαν ένας ακόμη Ελληνάρας, το δύσκολο είναι να ακούς και να μη γίνεσαι δογματικός και ακραίος. Ξέρω από δυσκολίες, μονογονεϊκή οικογένεια και σπουδάζω σε άλλη πόλη, και σου βγάζω το καπέλο
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Ο πόλεμος είναι αμφίδρομος. Ή μήπως η ΕΣΣΔ ήταν ένα φιλήσυχο γατάκι που κοιτούσε μόνο να του οίκου του? Όσο ιμπεριαλιστικά κινήθηκαν οι ΗΠΑ μέχρι το 89 άλλο τόσο κινήθηκε και η ΕΣΣΔ. Η ΕΣΣΔ δηλαδή δεν χρησιμοποιούσε προπαγάνδα? Οι τύποι ήταν οι άρχοντες της προπαγάνδας, όπως συμβαίνει με κάθε απολυταρχικό καθεστώς. Ο λόγος που τελικά η ΕΣΣΔ κατέρρευσε ήταν γιατί κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί της οικονομία της Αμερικής και λογικό είναι. Η ελεύθερη αγορά των ΗΠΑ μέχρι στιγμής έχει προσφέρει το 50% των παγκόσμιων εφευρέσεων και καινοτομιών, πως να το ανταγωνιστεί αυτό η ΕΣΣΔ όταν οι άνθρωποι περιμένανε 2 ώρες στην ουρά για να αγοράσουνε ψωμί?
Δεν είναι ότι δεν είχανε φυσικούς πόρους, η Ρωσία είναι η πιο πλούσια χώρα του κόσμου σε φυσικούς πόρους, απλά δεν είχανε το οικονομικό σύστημα για να τους αξιοποιήσουν, καθώς το κόμμα ήταν περισσότερο απασχολημένο με το να στέλνει άτομα στη Σιβηρία αν λέγαν πως το μουστάκι του Στάλιν είναι στραβό και να κάνει micromanage πόσο αλάτι θα βάλει στο ψωμί ο φούρνος στο Βλαντιβολστόκ. Και ποιος θα καθόταν να φτιάξει εφευρέσεις και καινοτομίες, όταν δεν έχει προσωπικό κίνητρο?
Η ΕΣΣΔ δεν ήταν ούτε φιλήσυχο γατάκι ούτε ιμπεριαλιστική. Ήταν το πρώτο εργατικό κράτος στο κόσμο και εκ φύσεως λοιπόν αντιιμπεριαλιστική. Επίσημη ιδεολογία της ήταν ο μαρξισμός-λενινισμός και ο προλεταριακός διεθνισμός. Άρα είχε ιστορικό ρόλο την εργατική αλληλεγγύη με στόχο την παγκόσμια επανάσταση και τη νίκη της ειρήνης και του σοσιαλισμού. Από την άλλη οι Λενινιστικοί τακτικοί ελιγμοί την έκαναν την χώρα που ηγήθηκε της νίκης ενάντια στον φασισμό, ενώ της επέτρεψαν να επιβιώσει των σφοδρών επιθέσεων και αποκλεισμών που δεχόταν από το ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο.
Η στάση της Δύσης είναι λίγο πολύ γνωστή. Αλλά ας την επαναλάβουμε. Απο το 1918 8 ξένες δυνάμεις επενέβησαν για να καταπνίξουν την Οκτωβριανή επανάσταση και να συμπορευτούν με ένα συνονθύλευμα ναζιστών και καπιταλιστών. Με το σύμφωνο Τσάμπερλεν-Νταλαντιερ με τους Χιτλερ-Μουσολίνι και επίσημα πλέον η Δύση βάζει ως κεντρικό στόχο του Β ΠΠ την διάλυση της ΕΣΣΔ σε συμμαχία με τον Χίτλερ(εκεί ο Στάλιν απάντησε με το ιδιοφυιες Ρ-Μ, που προετοίμασε τον κόκκινο στρατό και τελικά τσάκισε τον φασισμό στο Στάλινγκραντ οριστικά). Στο Νότιο Βιετνάμ οι Αμερικάνοι εγκατέστησαν στυγνή δικτατορία για να καταπνίξει τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα τον Βιετναμέζων αντικαθιστώντας την Γαλλική αποκιοκρατία και έστειλαν ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις. Στην Χιλή οι Αμερικάνοι στήριξαν το πραξικόπημα του Πινοσέτ ενάντια στη σοσιαλιστική κυβέρνηση Αλιέντε. Ο Πινοσέτ ακολουθώντας τις νεοφιλεύθερες ιδεοληψίες του Φρίντμαν κατέστρεψε την οικονομία της Χιλής(όπως είχε κάνει και ο Ρήγκαν) και οδήγησε το λαό της στην εξαθλίωση.Στην Κούβα η ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ που αντιτάχθηκε στις ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις πάταξης της Αμερικάνικης μαφίας του Μπατίστα, με αποκορύφωμα την χρηματοδοτούμενη από την CIA αντεπαναστατική εισβολή στον κόπλο των χείρων, έκαναν τον Κάστρο απο φιλελεύθερο αστό, μαρξιστή-λενινιστή. Στην Ουγγαρία οι Δυτικοί έδωσαν όπλα στους Ναζί και τους παλιούς καπιταλιστές για να ανατρέψουν τον σοσιαλισμό. Στην Καμπότζη η Δυτικοί εκπαίδευαν στρατιωτικά τους Χμερ για να ανατρέψουν την σοσιαλιστική κυβέρνηση που είχε απελευθερώσει την χώρα από τον σχιζοφρενή Πολ-Ποτ. Στο Αφγανιστάν οι Αμερικάνοι εκπαίδευαν στρατιωτικά τους Μουτζαχεντίν και δημιούργησαν την Αλ Κάιντα, όντας οι πραγματικοί υπεύθυνοι της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας που μαστίζει και σήμερα τον κόσμο. Τέλος όλο το σχέδιο Μάρσαλ επενδύθηκε για την εξάπλωση της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας με όλα τα μέσα στον κόσμο.
Μετά την πτώση του Σοσιαλισμού τα πράγματα για την Δύση ήταν βέβαια πολυ πιό εύκολα. Οι επεμβάσεις τους στο Ιρακ, την Λυβίη, την Παλαιστίνη, την Συρία, την Γιουγκοσλαβία, την Ουκρανία κλπ για το ξαναμοίρασμα των αγορών και τα συμφέροντα των μονοπωλίων είναι μερικά μόνο παραδείγματα της ιμπεριαλιστικής τους δράσης.

Η τσαρική Ρωσσία ήταν χώρα με ημιφεουδαρχικές σχέσεις παραγωγής, με ανάπτυξη επιπέδου ελληνικών χωριών. Και όμως οι σοσιαλιστικές σχέσεις παραγωγής την έκαναν την δεύτερη δύναμη στον κόσμο και την πρώτη που έστειλε άνθρωπο στο διάστημα. Με τη διαφορά ότι όλα αυτά τα πετυχαν με ουσιαστική μέριμνα για τα εργασιακά και λαικά δικαιώματα. Με την εξάλλειψη της ανεργίας, με την κατοχύρωση του 5νθημερου 8ωρου εργασίας, με την δωρεάν παιδεία και υγεία, με την δωρεάν στέγαση, με τις παροχές σε θέρμανση και ζεστό νερό κλπ. Όταν οι ΗΠΑ και η Δύση μαστίζονταν στην πείνα από το Κραχ η ΕΣΣΔ μεγαλουργούσε. Απο κει και πέρα τα προβλήματα άρχισαν όταν εφαρμόστηκαν καπιταλιστικοί νόμοι και κίνητρα στην παραγωγή. Εκεί όπως γίνεται πάντα άρχισε η διαφθορά, η κερδοσκοπία, οι αντιθέσεις κλπ που οδήγησαν στην ήττα, την χρεοκοπία και την ανατροπή.





Καλά τώρα σοβαρολογείς? Δηλαδή ποιανού είναι το φταίξιμο? Ξέρεις εκ των προτέρων η οικοδομή στη χώρα σου έχει πεθάνει και πας και σπουδάζεις 5 χρόνια πολιτικός μηχανικός και μετά δεν φταις που δεν βρίσκεις δουλειά?

Το ότι η καπιταλισμός δεν κρίνει κάτι κερδοφόρο δε σημαίνει ότι δεν είναι και απαραίτητο. Υπάρχουν τεράστιες ανάγκες σε έργα υποδομής, στέγαση αστέγων, νοσοκομεία κλπ που πρέπει να γίνουν. Οι νέοι πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται πολιτικοί μηχανικοί και να απαιτήσουν μόνιμη δουλειά με δικαιώματα πάνω στην ειδικότητα τους.

Οι συντάξεις έχουν καταντήσει το holy grail της αριστεράς και της ψηφοθηρίας. Πάρτο χαμπάρι κράτος που έχει 1.500.000 συνταξιούχους που παίρνουν πάνω από 1000 ευρώ σύνταξη δεν βγαίνει. Η γιαγιά μου επιβιώνει με 320 ευρώ το μήνα, να επιβιώσουν και οι υπόλοιποι. Σύνταξη πάνω από 700 ευρώ είναι έγκλημα για την Ελλάδα του 2016. Το πλεόνασμα του 3.5% δεν είναι δύσκολο να το αποκτήσεις. Κόβεις όλες τις συντάξεις άνω των 700 και ρίχνεις ταυτόχρονα και την φορολογία. Μέσα σε ένα χρόνο η Ελλάδα θα έχει γεμίσει νέες επιχειρήσεις και κάθε νέος θα έχει δουλειά. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να έχεις συντάξεις πάνω από τον κατώτατο μισθό με ανταποδοτικό συνταξιοδοτικό σύστημα σε μια χώρα με 25% ανεργία. Κανείς δεν πατάει στη Γη πια σε αυτή τη χώρα?
Οι συνταξιούχοι δούλευαν 40-50 χρόνια για να τους βάλεις να ζήσουν με 300 ευρώ νερό και παξιμάδια σαν κατάδικους. Βάζω σε bold τα σημαντικότερα και προκλητικότερα για να τα δουν όλοι και να συνειδητοποιήσουν τον εγκληματικό κίνδυνο που θα προκαλέσει ένα κύμα νεοφιλελεύθερης λαίλαπας.


:clapup: Δε στηρίζεις δηλαδή φιλελεύθερα κόμματα γιατί ο Τζήμερος βρίζει τους "σοβαρούς" αριστερούς στο facebook? Και άντε πες ότι ο Τζήμερος είναι μαλάκας και έχει λαλήσει, το κόμμα του είναι το μόνο που μιλάει για ουσιαστικό συμμάζεμα και μεταρρύθμιση της χώρας. Πραγματικές μεταρρυθμίσεις, κόβω συντάξεις και φορολογία και φτιάχνω το ασφαλιστικό, όχι τις αριστερές φανφάρες τύπου "Θα φτιάξουμε τη χώρα χωρίς να κόψουμε τίποτα, θα βαράμε το ζουρνά και οι αγορές θα χορεύουν, θα εξυγιάνουμε το ασφαλιστικό χωρίς να πειράξουμε όρια ηλικίας, συντάξεις και εισφορές, στις επιχειρήσεις έχουμε 70% φορολογία γιατί είμαστε αριστεροί"..... Ξέρω ότι ο Έλληνας δεν θέλει να ακούει τη σκληρή αλήθεια, αλλά και ο στρουνθοκαμηλισμός έχει τα όριά του.

Έκανα και άλλο ποστ που δεν του δώσατε σημασία(για την στάση προς την επέλαση του Ελληνικού στρατού στη ΜΑ) που αποδεικνύω ότι η δημιουργία ξανά δεν έχει κανένα ιδεολογικό κίνητρο όπως πιστεύουν μερικοί αφελείς. Αποτελεί στυγνό δεξιό εθνικιστικό κόμμα που είναι ικανό να στηρίξει και την πιο βάρβαρη επιθετική ιμπεριαλιστική πολιτική του κεφαλαίου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Panama papers... αναρωτιέμαι αν έχουμε δικούς μας πολιτικούς εκεί μέσα.

Edit: Σταύρος Παπασταύρου. Συνεργάτης Σαμαρά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Ξεχασμένε πραγματικά απορώ με την υπομονή σου να κάθεσαι και να αναλύεις και να ξανασυζητάς τα ίδια και τα ίδια. Ακόμα και αν καταφέρεις να πείσεις τα παιδία παραπάνω το πρόβλημα είναι πολύ γενικότερο. Όλη η Ελλάδα έχει αυτές τις απόψεις. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι από το 1980 που ανέβηκε το Πασοκ στην εξουσία η χώρα έχει ένα καθεστώς αριστερό. Η Ελλάδα μόνο καπιταλισμό και ελεύθερη αγορά δεν έχει τόσα χρόνια( η σκληρή επιχειρηματική νομοθεσία δεν αφήνει καμία μιροεπιχείρηση να εισέλθει εύκολα στην αγορά πχ. Το γάλα πουλίεται 1.50 ευρώ το λίτρο στην χώρα μας όταν στην Γερμανία, Αυστρία κτλ. με τους διπλάσιους μισθούς στοιχίζει 0,90). Εννοείται επομένως πως όσοι έχουν αυτές τις επιχειρήσεις που είναι ουσιαστικά μονοπωλιακές στηρίζουν την αντιμεταρύθμιση και το μη άνοιγμα της αγοράς κατηγορώντας το ως νεοφιλελεύθερο. Μα φυσικά θα χάσουν πολλά λεφτά. Η ανάμειξη των κομμάτων με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις οδήγησαν στην εντελώς αντίθετη λειτουργίας τους, με αποτέλεσμα τις παράλογες απαιτήσεις για αυξήσεις μισθών όταν οι επιχειρήσεις ήταν στο παρατσάκ να κλείσουν. Και τέλος η διόγκωση του τεράστιου παρασιτικού κράτος που απλά όχι μόνο δεν εξυπηρετεί αλλά βάζει περισσότερα τροχοπέδια στην καθημερινή μας ζωή γιατί πολύ απλά ο δημόσιος τομέας πήρε την μορφή ''να μαζέψω ψηφαλάκια'' και όχι να προάγω το κοινό αγαθό. Να προσθεθεί σε όλα αυτά η παιδίαστικη νοοτροπία των νεοελληναράδων που ΄συναίνεσαν σε όλο αυτό κατακλέβοντας το ίδιο τον δημόσιο πλούτο ( ψεύτικα επιδόματα, φοροδιαφυγή, διορισμό στο δημόσιο ακόμα και αν θα έπρεπε να γλύψω κατουρημενες ποδίες κτλ.). Ποίος ο λόγος να δουλέψεις επόμένως όταν σου έρχονται έτοιμα λεφτά. Κανένας πολιτικός στην Ελλάδα δεν θα βγεί να πεί ευθέως τα παραπάνω ( και αν τόλμησε ο Πάγκαλος να πεί το μαζί τα φάγαμε το έκανε όταν η πολιτική του καρίερα τελείωνε). Τα κόμματα για πάρουν την εξουσία θα συνεχίζουν να δίνουν στο λαό αυτό που θέλει. ΛΑΙΚΙΣΜΟ. Φταίει το κεφάλαιο, φταίει το μνημόνιο για την κρίση, φταίνε οι μετανάστες, φταίνε οι Ευρωπαίοι κτλ. Έτσι είναι ο έλληνας πάντα του φταίνε οι άλλοι ποτέ ο ίδιος ο εαυτός του. Το χειρότερο από όλα είναι πως το βλέπεις και στην νέα γενία με την διαφορά του ότι όσοι είναι βολεμένοι από τον μπαμπάκα που έχει λεφτά( που τα βρήκε είναι άλλο θέμα αυτό) κλέγονται στην καφετέρια πίνοντας τον fredo espreso του πόνου κλείνοντας πονηρά το ματάκι στην κοπελία από απέναντι που θα συζητά και αυτή για τον γκόμενο που θέλει αλλά αυτός δεν την θέλει. Όλοι οι υπόλοιποι είναι βυθισμένοι στην απελπισία και έχουν μπροστά τους μόνο ένα δρόμο αυτόν της μετανάστευσης( 300.000 νέα άτομα έχουν φύγει στο εξωτερικό μετά το 2010 χωρίς να υπολογιστεί αυτοί που έφευγαν νωρίτερα του 2010, σε μια Ελλάδα που αντιμετωίζει γήρανση του πληθυσμού).Ξέρω ότι μερικοί θα θιχτείται τώρα με τα παραπάνω και θα αρχίσεται να με κράζεται αλλά έτσι είναι δεν αρέσει η αλήθεια. Προσωπικά εγώ, σπουδάζω και πολιτικές επιστήμες τρομάρα μου, έχω χάσει την ελπίδα μου για αυτόν τον τόπο. Δεν είναι η κρίση οικονομική είναι προπάντων ηθική. Η σαπίλα είναι τόση σε αυτή την κοινωνία οπότε δεν απορώ καθόλου για την τρισάθλια οικονομική κατάπτωση.

Το NF βγαίνει απο το νεοφιλελέ; :P

Σωστή παρατήρηση. Να γιατί δεν θα σε παρουνε(οι 'ανκαπ΄, βγάζω τον εαυτό μου καθώς είμαι πιο αιρετικός).
1)Είσαι κομμουνιστής, άρα δεν κατανοείς την ιστορία, την πολιτική αλλά και τη λογική.
2)Αναφωνείς τη λέξη 'σύστημα', κάτι που για τη κοσμοθεωρία των μη κόκκινων δεν υπάρχει(σου χα στείλει και βίντεο).
3)Αυτά που λες τα λένε οι κνήτες εδώ και 10ετίες.
4)Ο κόσμος δεν κινδυνεύει από κομμουνιστές της δικής σου φάρας, καθώς έχει μάθει τα ελάχιστα.
5)Λερώνεις το όνομα του Gauss, χωρίς κιόλας να είσαι μαθηματικός ή να έχεις μαθηματική ή λογική σκέψη όπως απέδειξες.
6)Μια φορα κνήτης, για πάντα κνήτης.

Ελπίζω να σε διαφώτισα.

Πρόσεξε μη σου πέσουν βαριές οι γνώσεις και η μαθηματική λογική δαπΗτη. Η φάρα σου μας πάει για τρίτο παγκόσμιο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Στο πνεύμα του σοσιαλισμού, μπορούμε να πάρουμε θετικές από άλλα ποστς και να τις βάλουμε σε αυτό. Αναδιανομή των θετικών. #ΠρωτηΦοραΑριστερα

τα χασταγκ στο τουιτερ #syriza_rap #syriza_siinthimata και τα λοιπά
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Ο πόλεμος είναι αμφίδρομος. Ή μήπως η ΕΣΣΔ ήταν ένα φιλήσυχο γατάκι που κοιτούσε μόνο να του οίκου του? Όσο ιμπεριαλιστικά κινήθηκαν οι ΗΠΑ μέχρι το 89 άλλο τόσο κινήθηκε και η ΕΣΣΔ. Η ΕΣΣΔ δηλαδή δεν χρησιμοποιούσε προπαγάνδα? Οι τύποι ήταν οι άρχοντες της προπαγάνδας, όπως συμβαίνει με κάθε απολυταρχικό καθεστώς. Ο λόγος που τελικά η ΕΣΣΔ κατέρρευσε ήταν γιατί κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί της οικονομία της Αμερικής και λογικό είναι. Η ελεύθερη αγορά των ΗΠΑ μέχρι στιγμής έχει προσφέρει το 50% των παγκόσμιων εφευρέσεων και καινοτομιών, πως να το ανταγωνιστεί αυτό η ΕΣΣΔ όταν οι άνθρωποι περιμένανε 2 ώρες στην ουρά για να αγοράσουνε ψωμί?
Δεν είναι ότι δεν είχανε φυσικούς πόρους, η Ρωσία είναι η πιο πλούσια χώρα του κόσμου σε φυσικούς πόρους, απλά δεν είχανε το οικονομικό σύστημα για να τους αξιοποιήσουν, καθώς το κόμμα ήταν περισσότερο απασχολημένο με το να στέλνει άτομα στη Σιβηρία αν λέγαν πως το μουστάκι του Στάλιν είναι στραβό και να κάνει micromanage πόσο αλάτι θα βάλει στο ψωμί ο φούρνος στο Βλαντιβολστόκ. Και ποιος θα καθόταν να φτιάξει εφευρέσεις και καινοτομίες, όταν δεν έχει προσωπικό κίνητρο?
Θα μπορούσα να σου πω πως και η ΕΣΣΔ δρούσε όπως δρούσε ως αντίδραση σε τέτοιες πολιτικές και θα γίνει απλά ένας φαύλος κύκλος. Κι εδώ που τα λεμε εγώ δεν είδα ποτέ την ΕΣΣδ να υιοθετεί δόγματα Τρουμαν και να μοιράζει λεφτά κατά το σχέδιο Μάρσαλ. Καπιταλιστικές πατέντες περί freedom είναι αυτές. Αν θες να ερμηνεύσεις τέοτιες πολιτικές θα το κάνεις σε επίπεδο συμφερόντων::

- Ο καπιταλισμός υπηρετεί συμφέροντα τα οποία για να ωφεληθούν χρειάζονται μια πλήρως παγκοσμιοποιημένη οικονομία με υψηλές ανισότητες οι οποίες θα εξυπηρετούν τη διαφορά κόστους σε προϊόντα και υπηρεσίες. Ανύπαρκτο κομμουνιστικό καθεστώς σημαίνει αυτόματα μεγαλύτερο εύρος αγοράς και περισσότερες φτωχές χώρες με φθηνά resources και ανθρώπινο δυναμικό.

- Τυχόν επιτυχημένα κομμουνιστικά καθεστώτα μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπο για νέες εξεγέρσεις σε λοιπά καπιταλιστικά κράτη. Και οι εταιρείες που ελέγχουν τις κυβερνήσεις δεν το θέλουν φυσικά αυτό.

Ένα κομμουνιστιό καθεστώς αντίθετα δεν έχει κάποιο ισχυρό κίνητρο να επιβληθεί σε όλη τη γη. Από τη στιγμή που σαν καθεστώς έχεις εξασφαλήσει αυτάρκεια σε πρώτες ύλες με μια κεντρικά ελεγχόμενη οικονομία είσαι ελεύθερος απλά να συνάψεις σαν οντότητα εμπορικές συμφωνίες με τον υπόλοιπο κόσμο.

Και είναι ειρωνία να μιλάς για καινοτομία όταν η ΕΣΣΔ την εποχή εκείνη έριχνε στα αυτιά στις ΗΠΑ σε διαστημικές αποστολές ας πούμε. Μιλάς για φυσκούς πόρους οι φυσικοί πόροι δεν συνδέονται με την ανάπτυξη μιας χώρας. Πρέπει να προϋπάρχουν και τα μέσα. Ότι υπέδαφος και να διέθετε η Ρωσία μου συκγρίνεις τι ακριβώς τη Ρωσία του τσάρου με τις ΗΠΑ του πρώτου παγκόσμιου; Αν ήταν τόσο απλό και η κεντρική Αφρική πυο έχει διαμάντια και η μέση ανατολή που έχει πετρέλαια θα έπρεπε να ήταν τέρας ανάπτυξης γιατί δεν είναι; κι αυτές κομμουνισμό έχουν;

Δε μίλησα για iphones, μίλησα για βιοτικό επίπεδο, το πως κρίνεται αυτό είναι πλήρως γνωστό. Το βιοτικό επίπεδο του μέσου ανθρώπου είναι πάντα καλύτερο στην ελεύθερη αγορά απ'ότι σε μια κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία και οφείλεται σε τρία πράγματα, στην καλύτερη διαχείριση των πόρων, στην ευελιξία της αγοράς σε αλλαγές του περιβάλλοντος και στις καινοτομίες που δημιουργεί ο ανταγωνισμός. Ειδικά το τελευταίο κάνει θαύματα.

Και μη γελιόμαστε, αν ζούσες το 80 είμαι σίγουρος ότι θα προτιμούσες να ζεις στις ΗΠΑ παρά στο ανατολικό μπλοκ.
Κι εγώ για βιοτικό επίπεδο μίλησα. Και για να το κάνω ακόμη πιο νιανιά:
- Literacy rate
- Infant mortality rate
- Life expectancy
- Crime rate

Την έχομυε ξανά κάνει αυτή τη συζήτηση, σου έδωσα στοιχεία σχετικά με αντίστοιχα προβλήματα ακόμη και σε κατεξοχήν σύγχρονες καπιταλιστικές χώρες όπως οι ΗΠΑ, μιλήσαμε για επίπεδα φτώχιας και υποσισιτμού και κατέληξες να μου μιλάς για διαφορές στο iq που υποτίθετεαι πως δικαιολογεί τις όποιες κοινωνικές ανιστότητες και πως αν μια οικογένεια δεν έχει να ταϊσει τα λιγοστά έστω παιδιά της τότε είναι δικό της φταίξιμο που τα έκανε. Ε όχι ευχαριστώ.

Καλά τώρα σοβαρολογείς? Δηλαδή ποιανού είναι το φταίξιμο? Ξέρεις εκ των προτέρων η οικοδομή στη χώρα σου έχει πεθάνει και πας και σπουδάζεις 5 χρόνια πολιτικός μηχανικός και μετά δεν φταις που δεν βρίσκεις δουλειά?
Κατά πρώτον δεν το ξέρεις. Κι αν νομίζεις πως το ξερεις δε βασίζεσαι στο πώς είναι η κατάσταση 7-8 χρόνια πριν χρειαστεί να πιάσεις δουλειά.

Κατά δεύτερον με τέτοιες λογικες βγήκαν όλοι στην αγορά εργασίας και καταλήξαμε να έχουμε ανθρώπους που δε γουστάρουν τη δουλειά τους και απλά κάνουν ό,τι κάνουν για τις όποιες διεξόδους ( και αυτοί αν ως αποτέλεσμα δεν το κυνηγήσουν γιατί δεν τους τρώει να το κάνουν φταίνε οι ίδιοι που είναι τεμπέληδες ). Είναι διαφορετικό να μην έχει δουλειά το αντικείμενό σου επειδή επέλεξες να γίνεις γητευτής φιδιών σε μια χώρα στην οποία δε ζουν φίδια και διαφορειτκό να μη βρίσκεις δουλειά καθαρά λόγω οικονομικής συγκυρίας.

Οι συντάξεις έχουν καταντήσει το holy grail της αριστεράς και της ψηφοθηρίας. Πάρτο χαμπάρι κράτος που έχει 1.500.000 συνταξιούχους που παίρνουν πάνω από 1000 ευρώ σύνταξη δεν βγαίνει. Η γιαγιά μου επιβιώνει με 320 ευρώ το μήνα, να επιβιώσουν και οι υπόλοιποι. Σύνταξη πάνω από 700 ευρώ είναι έγκλημα για την Ελλάδα του 2016. Το πλεόνασμα του 3.5% δεν είναι δύσκολο να το αποκτήσεις. Κόβεις όλες τις συντάξεις άνω των 700 και ρίχνεις ταυτόχρονα και την φορολογία. Μέσα σε ένα χρόνο η Ελλάδα θα έχει γεμίσει νέες επιχειρήσεις και κάθε νέος θα έχει δουλειά. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να έχεις συντάξεις πάνω από τον κατώτατο μισθό με ανταποδοτικό συνταξιοδοτικό σύστημα σε μια χώρα με 25% ανεργία. Κανείς δεν πατάει στη Γη πια σε αυτή τη χώρα?
Οι πίθηκοι επιβιώνουν. ΟΙ άνθρωποι ζουν. Και η γιαγιά σου μάλλον κάτι δε σου λέει γιατί με 320 ευρώ ίσα που τη βγάζει ένας φοιτητής που τρώει κάθε μερα μακαρόνια, πόσο μάλλον ένας ηλικιωμένος με άλλες 150 ανάγκες σε φάρμακα και παροχές.

Δεν εχω πρόβλημα να θεσπιστεί ένα ανώταρο όριο σύνταξης. Ξέρεις ποιος θα έχει; αυτός που στα 60 του λέει πως δεν έσκαγε για 35 χρόνια εισφορές για να παίρνει τα ίδια λεφτά με έναν χαμηλόμισθο, αυτός που στα 45 του λέει πως δεν είναι δίκαιο αυτός που "παράγει και ως αποτέλεσμα βγάζει κέρδος" να φορολογείται παραπάνω από τον υπαλληλάκο, και αυτός που στα 25 του λέει πως δε σπούδαζε 5 χρόνια για να παίρνει τα ίδια ή ελάχιστα παραπανω από όσα θα έπαιρνε ένας ανειδίκευτος. Και για να μη θιχτεί λοιπόν αυτός ο άνθρωπος πρέπει ο τελευταίος της πυραμίδας να ψάχνει να τρώει από τους κάδους σκουπιδιών και τα συσσίτιτα του δήμου. Κι έτσι επιβιώνεις δεν αντιλέγω. Αλλά κατι λέγαμε για βιοτικό επίπεδο του καπιταλισμού νόμιζα πριν.
:clapup: Δε στηρίζεις δηλαδή φιλελεύθερα κόμματα γιατί ο Τζήμερος βρίζει τους "σοβαρούς" αριστερούς στο facebook? Και άντε πες ότι ο Τζήμερος είναι μαλάκας και έχει λαλήσει, το κόμμα του είναι το μόνο που μιλάει για ουσιαστικό συμμάζεμα και μεταρρύθμιση της χώρας. Πραγματικές μεταρρυθμίσεις, κόβω συντάξεις και φορολογία και φτιάχνω το ασφαλιστικό, όχι τις αριστερές φανφάρες τύπου "Θα φτιάξουμε τη χώρα χωρίς να κόψουμε τίποτα, θα βαράμε το ζουρνά και οι αγορές θα χορεύουν, θα εξυγιάνουμε το ασφαλιστικό χωρίς να πειράξουμε όρια ηλικίας, συντάξεις και εισφορές, στις επιχειρήσεις έχουμε 70% φορολογία γιατί είμαστε αριστεροί"..... Ξέρω ότι ο Έλληνας δεν θέλει να ακούει τη σκληρή αλήθεια, αλλά και ο στρουνθοκαμηλισμός έχει τα όριά του.
Κλασική αντιμετώπιση πού είπα πως βρίσκω σοβαρές τις αναφορές περί ζουρνάδες; ή μήπως θες να μου υπονοήσεις πως είναι φυσιολογικό να το παρατραβάει ο Τζήμερος επειδή είναι αντιπολίτευση ( άρα ήταν φυσιολογικό όσο το έκανε κι ο Τσίπρας );

Αν ο Τζήμεορς δεν είναι σοβαρός αλλά το κόμμα του το οποίο εκείνος ίδρυσε ήταν, τοτε θα τον είχαν στείλει από αρχηγό. Αλλά δεν είναι έτσι. Κυρίως γιατί ο τύπος είναι one man army λολ. Και λυπάμαι αλλά δεν είναι ο μόνος που τα λέει τα έχουμε ξανά πει κι ο Μητσοτάκης τα χει πει, κι ο Λεβέντης τα χει πει κι ο Θεοδωράκης και άλλοι. Δεν είναι κάτι καινούργιο είναι απλά το λεγόμενο μνημονιακό τόξο και έχει η αρκετη απήχηση. Απλά ο Τζήμερος περνά τη φάση Λεβέντη λέει πολλά και δεν κρίνεται για τίποτα πέρα από το τι λέει. Δύσκολη δουλειά δε λέω.

Ξεχασμένε πραγματικά απορώ με την υπομονή σου να κάθεσαι και να αναλύεις και να ξανασυζητάς τα ίδια και τα ίδια. Ακόμα και αν καταφέρεις να πείσεις τα παιδία παραπάνω το πρόβλημα είναι πολύ γενικότερο. Όλη η Ελλάδα έχει αυτές τις απόψεις. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι από το 1980 που ανέβηκε το Πασοκ στην εξουσία η χώρα έχει ένα καθεστώς αριστερό. Η Ελλάδα μόνο καπιταλισμό και ελεύθερη αγορά δεν έχει τόσα χρόνια( η σκληρή επιχειρηματική νομοθεσία δεν αφήνει καμία μιροεπιχείρηση να εισέλθει εύκολα στην αγορά πχ. Το γάλα πουλίεται 1.50 ευρώ το λίτρο στην χώρα μας όταν στην Γερμανία, Αυστρία κτλ. με τους διπλάσιους μισθούς στοιχίζει 0,90). Εννοείται επομένως πως όσοι έχουν αυτές τις επιχειρήσεις που είναι ουσιαστικά μονοπωλιακές στηρίζουν την αντιμεταρύθμιση και το μη άνοιγμα της αγοράς κατηγορώντας το ως νεοφιλελεύθερο. Μα φυσικά θα χάσουν πολλά λεφτά. Η ανάμειξη των κομμάτων με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις οδήγησαν στην εντελώς αντίθετη λειτουργίας τους, με αποτέλεσμα τις παράλογες απαιτήσεις για αυξήσεις μισθών όταν οι επιχειρήσεις ήταν στο παρατσάκ να κλείσουν. Και τέλος η διόγκωση του τεράστιου παρασιτικού κράτος που απλά όχι μόνο δεν εξυπηρετεί αλλά βάζει περισσότερα τροχοπέδια στην καθημερινή μας ζωή γιατί πολύ απλά ο δημόσιος τομέας πήρε την μορφή ''να μαζέψω ψηφαλάκια'' και όχι να προάγω το κοινό αγαθό. Να προσθεθεί σε όλα αυτά η παιδίαστικη νοοτροπία των νεοελληναράδων που ΄συναίνεσαν σε όλο αυτό κατακλέβοντας το ίδιο τον δημόσιο πλούτο ( ψεύτικα επιδόματα, φοροδιαφυγή, διορισμό στο δημόσιο ακόμα και αν θα έπρεπε να γλύψω κατουρημενες ποδίες κτλ.). Ποίος ο λόγος να δουλέψεις επόμένως όταν σου έρχονται έτοιμα λεφτά. Κανένας πολιτικός στην Ελλάδα δεν θα βγεί να πεί ευθέως τα παραπάνω ( και αν τόλμησε ο Πάγκαλος να πεί το μαζί τα φάγαμε το έκανε όταν η πολιτική του καρίερα τελείωνε). Τα κόμματα για πάρουν την εξουσία θα συνεχίζουν να δίνουν στο λαό αυτό που θέλει. ΛΑΙΚΙΣΜΟ. Φταίει το κεφάλαιο, φταίει το μνημόνιο για την κρίση, φταίνε οι μετανάστες, φταίνε οι Ευρωπαίοι κτλ. Έτσι είναι ο έλληνας πάντα του φταίνε οι άλλοι ποτέ ο ίδιος ο εαυτός του. Το χειρότερο από όλα είναι πως το βλέπεις και στην νέα γενία με την διαφορά του ότι όσοι είναι βολεμένοι από τον μπαμπάκα που έχει λεφτά( που τα βρήκε είναι άλλο θέμα αυτό) κλέγονται στην καφετέρια πίνοντας τον fredo espreso του πόνου κλείνοντας πονηρά το ματάκι στην κοπελία από απέναντι που θα συζητά και αυτή για τον γκόμενο που θέλει αλλά αυτός δεν την θέλει. Όλοι οι υπόλοιποι είναι βυθισμένοι στην απελπισία και έχουν μπροστά τους μόνο ένα δρόμο αυτόν της μετανάστευσης( 300.000 νέα άτομα έχουν φύγει στο εξωτερικό μετά το 2010 χωρίς να υπολογιστεί αυτοί που έφευγαν νωρίτερα του 2010, σε μια Ελλάδα που αντιμετωίζει γήρανση του πληθυσμού).Ξέρω ότι μερικοί θα θιχτείται τώρα με τα παραπάνω και θα αρχίσεται να με κράζεται αλλά έτσι είναι δεν αρέσει η αλήθεια. Προσωπικά εγώ, σπουδάζω και πολιτικές επιστήμες τρομάρα μου, έχω χάσει την ελπίδα μου για αυτόν τον τόπο. Δεν είναι η κρίση οικονομική είναι προπάντων ηθική. Η σαπίλα είναι τόση σε αυτή την κοινωνία οπότε δεν απορώ καθόλου για την τρισάθλια οικονομική κατάπτωση.

λολ άλλος npb μας βρήκε
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Ακάλυπτος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ακάλυπτος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 240 μηνύματα.
Έχετε κάτι απόψεις ορισμένοι τύποι που απορώ..δεν έχετε ίχνος αξιοπρέπειας ή απλά είστε τόσο βολεμένοι;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Έχετε κάτι απόψεις ορισμένοι τύποι που απορώ..δεν έχετε ίχνος αξιοπρέπειας ή απλά είστε τόσο βολεμένοι;

η τρολερ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ίσως αύριο ή κάποια από τις επόμενες μέρες ασχοληθώ με την πανεύκολη μεν βαρετή και χιλλιοπραγματωμένη δε κατεδάφιση της νεοσταλινικής προπαγάνδας. Προς το παρόν θέλω να παραθέσω κάτι που θα πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι ανεξάρτητα για το μέλλον. Η βία ΔΕΝ είναι απαραίτητο να περιμένει τους διαφωνούντες. Όταν το τείχος βαστούσε ακόμα, οι γερμανοί ήταν διχασμένοι σε 2 πλευρές: Από τη μία η πλευρά του καπιταλισμού, της ανάπτυξης, του πολιτισμού και της λογικής. Από την άλλη η πλευρά του κομμουνισμού, της βίας, του Χάους, του αίματος. Όταν οι γερμανοί προσπαθούσαν (κυριολεκτικά) με νύχια και με δόντια να σκαρφαλώσουν και να αφήσουν μια και καλή την κόκκινη κόλαση τους περίμενε η εκτέλεση. Τι θα γινόταν αν οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν;

Ας πούμε πως "τα θύματα του συστήματος που δεν διαφωτίστηκαν από την εκκλησία του ΚΚΕ" και οι "επταμηνίτικοι ημιμαθείς" κάνουν το δικό τους ξεχωριστά. Γιατί να θες να επιβάλλεις κάτι που ο άλλος θεωρεί ότι χειρότερο; Προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να νιώσουν όσοι αδυνατούν τη στοχαστική κατανόηση της πραγματικότητας, να τη νιώσουν στο πετσί τους. Οι εξυπνότεροι αριστεροί και οι λιγότερο σταλινικοί είναι οι Ρώσοι για το μόνο λόγο πως προλάβανε τον ολοκληρωτισμό και οι πληγές τους κρατούν ακόμα. Επίσης, φίλοι κομμούνια, καλό θα ήτανε να ξεφύγετε από τις φούσκες σας και να μιλήσετε και με κάναν μεγαλύτερο που έχει ζήσει κάποια πράγματα. Αν είναι να ξαναεφαρμοστεί το χειρότερο λάθος της ανθρωπότητας τουλαχιστόν να αποφύγουμε το bloodbath.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

snol

Νεοφερμένος

Η snol αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 81 μηνύματα.
Για σένα όσοι ασχολούνται με τη τεχνη ειναι και αργόσχολοι Δηλαδή οι ηθοποιοί, οι εικαστικοί και οι μουσικοί είναι αργόσχολοι; Λοιπόν να σε πληροφορήσω snol πως όταν δεν γνωρίζουμε γύρω απο ενα αντικείμενο τι συμβαίνει καλό ειναι να μην διατυπώνουμε απόψεις όπως οι δικές σου γιατι εκτείθεσαι στους συνομιλητές και χάνεις την αξιοπιστία σου. Με λιγα λογιά ο άλλος σκεφτεται τι σοβαρό να συζητησω με ένα άτομο που δεν ξερει τιποτα γύρω απο το θέμα. Επισης εκτός απο την ιατρική ασχολούμαι 13 χρόνια με κλασικό βιολι και πιάνο κατέχοντας και στα δύο δίπλωμα, εχω πτυχία σε ανώτερα θεωρητικά, βραβεύσεις σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς ενω κάθε χρόνο παω στο φεστιβάλ της Επιδαύρου. Αρα σε παρακαλώ πριν μιλήσεις και προσβάλλεις τον συνομιλητη σου σκέψου καλύτερα ή ρώτα. Επισης και η ερώτηση σου για την Ακρίτα πάλι δειχνει πασιφανώς ποσο ανενημερωτη εισαι σε ο,τι αφορα αυτην την γυναίκα. Δεν θα σου απαντήσω στην ερωτηση που εθεσες αλλα μονο θα σε συμβουλέψω να ψαξεις για το βιογραφικό και το έργο της.:whistle:

ίσα-ίσα, αυτό καταδικάζω. Νομίζω πως δε με κατάλαβες..

Όσο για τ@ Ακρίτα, και το έργο τ@ μου είναι γνωστό (Βέρα στο Δεξί, ουαο πλοκή) και κάποιες γελοίες απόψεις τ@ (π.χ. υποστηρίζει πως τα ιατρικά και άλλα πειραμάτα & βασανιστηρία θα έπρεπε να εφαρμόζονται σε παιδόφιλ@ και βιαστ@)

Ο τίτλος γράφει "Ο ξεπεσμός του ελληνικού πολιτισμού", το πατάς και είναι για τα πέη στην Επίδαυρο. Σαν στη Συρία να υπάρχει site που ο άλλος να αναρωτιέται γιατί δεν κάνει η κυβέρνηση αναδασώσεις.
Τέχνη είναι να ασχολείσαι με τη ζωγραφική, τη μουσική, να κατασκευάζεις, να προσφέρεις και να δημιουργείς. Το να σε ενδιαφέρει αυτήν την εποχή αν οι άλλοι στην Επίδαυρο την έχουν μεγαλύτερη από εσένα είναι τέχνη για τους αργόσχολους όπως λες.

Δεν ήξερα πως το γυμνό βεβηλώνει. Επίσης, δεν ήξερα πως η Τέχνη ορίζεται.

Ευτυχώς υπάρχουν άτομα που δε συνδυάζουν το πέος στην Επίδαυρο με τέτοια απορίες. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 019112

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δεν ήξερα πως το γυμνό βεβηλώνει. Επίσης, δεν ήξερα πως η Τέχνη ορίζεται.

Ευτυχώς υπάρχουν άτομα που δε συνδυάζουν το πέος στην Επίδαυρο με τέτοια απορίες. :)
Αυτό τώρα που έγραψες τι σχέση έχει με το μήνυμα μου? Δεν έχεις καταλάβει τι προσπαθώ να πω παρόλο που έχω γράψει πενήντα μηνύματα.
Και για το γυμνό παραπονιέται ο panagiotis23, αυτός έχει ξεκινήσει το θέμα. Εξού και το σχόλιο μου για το πέος, το μόνο που κράτησες από όλα αυτά (τυχαίο, δε νομίζω).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Ίσως αύριο ή κάποια από τις επόμενες μέρες ασχοληθώ με την πανεύκολη μεν βαρετή και χιλλιοπραγματωμένη δε κατεδάφιση της νεοσταλινικής προπαγάνδας. Προς το παρόν θέλω να παραθέσω κάτι που θα πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι ανεξάρτητα για το μέλλον. Η βία ΔΕΝ είναι απαραίτητο να περιμένει τους διαφωνούντες. Όταν το τείχος βαστούσε ακόμα, οι γερμανοί ήταν διχασμένοι σε 2 πλευρές: Από τη μία η πλευρά του καπιταλισμού, της ανάπτυξης, του πολιτισμού και της λογικής. Από την άλλη η πλευρά του κομμουνισμού, της βίας, του Χάους, του αίματος. Όταν οι γερμανοί προσπαθούσαν (κυριολεκτικά) με νύχια και με δόντια να σκαρφαλώσουν και να αφήσουν μια και καλή την κόκκινη κόλαση τους περίμενε η εκτέλεση. Τι θα γινόταν αν οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν;

Ας πούμε πως "τα θύματα του συστήματος που δεν διαφωτίστηκαν από την εκκλησία του ΚΚΕ" και οι "επταμηνίτικοι ημιμαθείς" κάνουν το δικό τους ξεχωριστά. Γιατί να θες να επιβάλλεις κάτι που ο άλλος θεωρεί ότι χειρότερο; Προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να νιώσουν όσοι αδυνατούν τη στοχαστική κατανόηση της πραγματικότητας, να τη νιώσουν στο πετσί τους. Οι εξυπνότεροι αριστεροί και οι λιγότερο σταλινικοί είναι οι Ρώσοι για το μόνο λόγο πως προλάβανε τον ολοκληρωτισμό και οι πληγές τους κρατούν ακόμα. Επίσης, φίλοι κομμούνια, καλό θα ήτανε να ξεφύγετε από τις φούσκες σας και να μιλήσετε και με κάναν μεγαλύτερο που έχει ζήσει κάποια πράγματα. Αν είναι να ξαναεφαρμοστεί το χειρότερο λάθος της ανθρωπότητας τουλαχιστόν να αποφύγουμε το bloodbath.

κατά τη γνώμη σου το μεγαλύτερο λάθος είναι ο κομμουνισμός και οχι ο φασισμός
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
https://info-war.gr/πως-κοροϊδεύει-τον-κόσμο-ο-αντιπρόεδρ/

Ρεσιτάλ βλακείας από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ. Πληρώνει για να φαίνονται περισσότερα τα tweets του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

snol

Νεοφερμένος

Η snol αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 81 μηνύματα.
Αυτό τώρα που έγραψες τι σχέση έχει με το μήνυμα μου? Δεν έχεις καταλάβει τι προσπαθώ να πω παρόλο που έχω γράψει πενήντα μηνύματα.
Και για το γυμνό παραπονιέται ο panagiotis23, αυτός έχει ξεκινήσει το θέμα. Εξού και το σχόλιο μου για το πέος, το μόνο που κράτησες από όλα αυτά (τυχαίο, δε νομίζω).

Ας πω τι έχω καταλάβει. Υποβαθμίζεις το θέμα εξ' αρχής, κάνεις υποθέσεις από το πουθενά και πραγματοποιείς αποτυχημένες προσπάθειες ειρωνείας δίχως λόγο.

Α, και για πες μας, τι συμβαίνει στη χώρα μας και κυρίως τι κάνεις εσύ γι' αυτό; Μας τη λες;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chris1993

Περιβόητο μέλος

Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,920 μηνύματα.
@snol: "πω-πω, panagiotis23 & panosgp, άνετα αντικατοπτρίζετε νοοτροπία ελληνάρα παντογνώστ@ με ιδέες τύπου "η τέχνη είναι για την ελιτ, τ@ βολεμέν@ και αργόσχολ@, για όσ@ είναι στην κοσμάρα τους, δήθεν και ψευτοκουλτουρέ".."

Αυτά έγραψες. Ανέφερες τον Παναγιώτη, οπότε είναι εύλογη η "αντίδραση" του Παναγιώτη.
Μάλλον, δεν είχες πρόθεση να τον αναφέρεις επί των συγκεκριμένων.

Όπως κάθε άνθρωπος, έτσι και η κα. Ακρίτα έχει συγκεκριμένες απόψεις, με τις οποίες εννοείται ότι δεν συμφωνούμε/διαφωνούμε όλοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε ως τεκμήριο 1-2 μεμονωμένα πράγματα για να την απαξιώσουμε ως κριτικό η ως άνθρωπο κατ'επέκταση.

Πάνο, αφού δεν σε ενδιαφέρει η Τέχνη και δε σε ακουμπάει όλο αυτό το θέμα, γιατί μπαίνεις και συμμετέχεις στη συζήτηση, εξαπλώνοντας την ημιμάθεια και την εγωπάθειά σου?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Κατά πρώτον δεν το ξέρεις. Κι αν νομίζεις πως το ξερεις δε βασίζεσαι στο πώς είναι η κατάσταση 7-8 χρόνια πριν χρειαστεί να πιάσεις δουλειά.

Κατά δεύτερον με τέτοιες λογικες βγήκαν όλοι στην αγορά εργασίας και καταλήξαμε να έχουμε ανθρώπους που δε γουστάρουν τη δουλειά τους και απλά κάνουν ό,τι κάνουν για τις όποιες διεξόδους ( και αυτοί αν ως αποτέλεσμα δεν το κυνηγήσουν γιατί δεν τους τρώει να το κάνουν φταίνε οι ίδιοι που είναι τεμπέληδες ). Είναι διαφορετικό να μην έχει δουλειά το αντικείμενό σου επειδή επέλεξες να γίνεις γητευτής φιδιών σε μια χώρα στην οποία δε ζουν φίδια και διαφορειτκό να μη βρίσκεις δουλειά καθαρά λόγω οικονομικής συγκυρίας.

Η δουλειά σκοπό δεν έχει ούτε να μας διασκεδάζει, ούτε να μας χαλαρώνει, ούτε να μας φτιάχνει την μέρα. Σκοπός της δουλειάς είναι να αποφέρει χρήματα και πολλές φορές είναι κουραστική και δεν μας αρέσει γι'αυτό ακριβώς το λόγο, αλλιώς θα πληρώναμε για να την κάνουμε. Αν ο άλλος μπήκε να σπουδάσει μηχανικός και δεν βρίσκει δουλειά μετά tough shit. Ας γίνει σουβλατζής, ας γίνει μαραγκός, ας γίνει αγρότης, όπως κάνανε και άλλοι τόσοι πριν από αυτόν. Ο άνθρωπος προσαρμόζεται στην οικονομία, όχι η οικονομία στον άνθρωπο. Κατέβα στη Γη λοιπόν και αποδέξου του γεγονός πως η μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού δεν πρόκειται να δουλέψει στην δουλειά των ονείρων τους και ούτε πρέπει το κράτος να φτιάχνει τέτοιες θέσεις. Η τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι μια προσωπική επένδυση και όπως κάθε επένδυση έχει μια πιθανότητα αποτυχίας. Αυτό το φαινόμενο που πρέπει ο κάθε πτυχιούχος να δουλέψει πάνω στο αντικείμενό του είναι Ελληνική πρωτοπορία. Έχουμε παραχαιδέψει τις δύο τελευταίες γενιές μου φαίνεται.

Οι πίθηκοι επιβιώνουν. ΟΙ άνθρωποι ζουν. Και η γιαγιά σου μάλλον κάτι δε σου λέει γιατί με 320 ευρώ ίσα που τη βγάζει ένας φοιτητής που τρώει κάθε μερα μακαρόνια, πόσο μάλλον ένας ηλικιωμένος με άλλες 150 ανάγκες σε φάρμακα και παροχές.

Δεν εχω πρόβλημα να θεσπιστεί ένα ανώταρο όριο σύνταξης. Ξέρεις ποιος θα έχει; αυτός που στα 60 του λέει πως δεν έσκαγε για 35 χρόνια εισφορές για να παίρνει τα ίδια λεφτά με έναν χαμηλόμισθο, αυτός που στα 45 του λέει πως δεν είναι δίκαιο αυτός που "παράγει και ως αποτέλεσμα βγάζει κέρδος" να φορολογείται παραπάνω από τον υπαλληλάκο, και αυτός που στα 25 του λέει πως δε σπούδαζε 5 χρόνια για να παίρνει τα ίδια ή ελάχιστα παραπανω από όσα θα έπαιρνε ένας ανειδίκευτος. Και για να μη θιχτεί λοιπόν αυτός ο άνθρωπος πρέπει ο τελευταίος της πυραμίδας να ψάχνει να τρώει από τους κάδους σκουπιδιών και τα συσσίτιτα του δήμου. Κι έτσι επιβιώνεις δεν αντιλέγω. Αλλά κατι λέγαμε για βιοτικό επίπεδο του καπιταλισμού νόμιζα πριν.

Τίποτα δεν μου κρύβει. Με 320 το μήνα επιβιώνει και μένει στο σπίτι του άντρα που παντρεύτηκε. Δεν πήρε ποτέ στη ζωή της δανεικά, πάντα έβαζε λεφτά στην άκρη και δεν άργησε να πληρώσει ούτε μια μέρα τη ΔΕΗ ή το φαρμακείο. Μέχρι και τα λεφτά για την κηδεία της τα έχει έτοιμα για μην επιβαρύνει κανέναν. Κι όλα αυτά με 320 το μήνα. Η διαφορά είναι ότι οι άνθρωποι της γενιάς της ζήσανε κατοχή και εμφύλιο και ξέρουν τι θα πει φτώχεια, τι θα πει δουλειά, τι θα πει κάνω κουμάντο στο σπίτι μου και τι θα πει επιβιώνω. Εμείς από την άλλη μεγαλώσαμε μέσα στην πλασματική ευφορία των 90ς που δεν μας έλειψε ποτέ τίποτα και τώρα μας φαίνεται αδιανόητο πως πρέπει να δουλεύουμε για ψίχουλα επειδή αυτή είναι η πραγματική μας οικονομία, οπότε αντί να δούμε την αλήθεια κατάματα και να προσγειωθούμε συνεχίζουμε τον οχαδερφισμό, το "φταίνε οι ξένοι" και το δεν υπάρχουν δουλειές.

Λίγο με ενδιαφέρει τι θα πει ο κόσμος, και ποιοι θα αντιδράσουν. Όλες οι συντάξεις άνω των 700 πρέπει να κοπούν τελεία και παύλα. Και από τη στιγμή που θα κοπούν πρέπει να αλλάξει και το ασφαλιστικό από ανταποδοτικό σε κεφαλαιοποιητικό. Ο καθένας να παίρνει το ποσό που πλήρωσε και ούτε δραχμή παραπάνω. Δεν είναι δυνατόν η μία γενιά να πληρώνει τις συντάξεις της προηγούμενης. Αυτές οι λαμογιές μοναχά στην Ελλάδα.

Κλασική αντιμετώπιση πού είπα πως βρίσκω σοβαρές τις αναφορές περί ζουρνάδες; ή μήπως θες να μου υπονοήσεις πως είναι φυσιολογικό να το παρατραβάει ο Τζήμερος επειδή είναι αντιπολίτευση ( άρα ήταν φυσιολογικό όσο το έκανε κι ο Τσίπρας );

Αν ο Τζήμεορς δεν είναι σοβαρός αλλά το κόμμα του το οποίο εκείνος ίδρυσε ήταν, τοτε θα τον είχαν στείλει από αρχηγό. Αλλά δεν είναι έτσι. Κυρίως γιατί ο τύπος είναι one man army λολ. Και λυπάμαι αλλά δεν είναι ο μόνος που τα λέει τα έχουμε ξανά πει κι ο Μητσοτάκης τα χει πει, κι ο Λεβέντης τα χει πει κι ο Θεοδωράκης και άλλοι. Δεν είναι κάτι καινούργιο είναι απλά το λεγόμενο μνημονιακό τόξο και έχει η αρκετη απήχηση. Απλά ο Τζήμερος περνά τη φάση Λεβέντη λέει πολλά και δεν κρίνεται για τίποτα πέρα από το τι λέει. Δύσκολη δουλειά δε λέω.

Σοβαρά συγκρίσεις τον Τζήμερο με τον Τσίπρα? Ο πρώτος είναι επιχειρηματίας στην Ελλάδα του 2016 και έχει κάθε δικαίωμα να βρίζει να λαμόγια που το μόνο που κάνουν είναι να ρουφάνε αίμα. Ο Τσίπρας είναι ένας παπάρας που η όλη του προϋπηρεσία αποτελείται από εργασία για το γραφείο του μπαμπά του 5 χρόνια και μετά φουλ κομματιλίκι. Μη συγκρίνεις ανθρώπους αυτοδημιούργητους με κρατικοδίαιτους καταληψίες. Ο Τζήμερος μπορεί να βρίζει τα λαμόγια αλλά ταυτόχρονα λέει την αλήθεια για το που βρισκόμαστε και που που πρέπει να πάμε, ο Τσίπρας το μόνο που έκανε ήταν να λαικίζει, να τάζει και να υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια. Η διαφορά είναι μέρα με νύχτα. Αλλά εντάξει μπορείς να ψηφίσεις και Θεωδοράκη, Μητσοτάκη, ή Λεβέντη αφού το μόνο που σε αποτρέπει από το να στηρίξεις φιλελεύθερο κόμμα είναι πως ο Τζήμερος λέει τα λαμόγια, λαμόγια.

Οι συνταξιούχοι δούλευαν 40-50 χρόνια για να τους βάλεις να ζήσουν με 300 ευρώ νερό και παξιμάδια σαν κατάδικους. Βάζω σε bold τα σημαντικότερα και προκλητικότερα για να τα δουν όλοι και να συνειδητοποιήσουν τον εγκληματικό κίνδυνο που θα προκαλέσει ένα κύμα νεοφιλελεύθερης λαίλαπας.

Κανείς απολύτως δεν ξέρει τι έχει πληρώσει στο ασφαλιστικό, γιατί δεν υπάρχουν προσωπικοί λογαριασμοί, αλλά όλα τα χρήματα μπαίνουν σε ένα καζάνι απ' όπου ο κάθε πολιτικός και πολιτικά εμπλεκόμενος κλέβει όσα γουστάρει. Οπότε αφού δεν ξέρεις τι έχει πληρώσει ο καθένας το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πας τις συντάξεις σε ένα κάτω όριο, των 700 ή του κατώτατου μισθού και να αλλάξεις το ασφαλιστικό σε κεφαλαιοκρατικό σύστημα, όπου κάθε ασφαλισμένος έχει τον προσωπικό κουμπαρά του και θα πάρει στο τέλος μόνο ότι κατέθεσε σε αυτόν τον κουμπαρά όσο δούλευε.

Έκανα και άλλο ποστ που δεν του δώσατε σημασία(για την στάση προς την επέλαση του Ελληνικού στρατού στη ΜΑ)

Γενικώς δεν δίνω σημασία σε κομουνιστικά ποστς όπως και οι περισσότεροι πλέον στον πλανήτη, οπότε μην το παίρνεις προσωπικά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
παιδιά παιδιά επειδή λέτε για συντάξεις και ο παππούς μου με 300€ το μήνα ζει συν ότι βγάζει από τα χωράφια .
Ναι έχει ζήσει κατοχή, παγκόσμιο πόλεμο,εμφύλιο αλλά ξέρει τι πάει να πει φτωχιά και αντέχει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Γενικώς δεν δίνω σημασία σε κομουνιστικά ποστς όπως και οι περισσότεροι πλέον στον πλανήτη, οπότε μην το παίρνεις προσωπικά.
Ποιο κομμουνιστικό ποστ ρε αστείε; Κριτική σε θέση της δημιουργίας ξανά έκανα, που δε διαφέρει σε τίποτα απο την στάση του μέσου εθνικιστή. Ο λόγος που το αγνόησες είναι ότι είμαι σίγουρος ότι δε μπορείς να την υπερασπιστείς, γιατί δεν υπερασπίζεται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top