[Αρχείο 2009 - 2017] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Θάνος Τζήμερος.
https://www.facebook.com/dimiourgiaxana/videos/1087432924659970/


Τα λέει όλα σε αυτό το video. Μπράβο του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

damn

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο damn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 1,771 μηνύματα.
https://www.ektosgrammis.gr/website/megalo-pazari-ton-tileoptikon-adeion
Το μεγάλο παζάρι των τηλεοπτικών αδειών

Η ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα είναι ένα από τα προπατορικά αμαρτήματα της αριστεράς. Όταν το 1989 ο Νίκος Κωνσταντόπουλος συνυπέγραφε ως υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Ν.Δ.-Συνασπισμού υπό τον Τζαννή Τζαννετάκη το κείμενο του ν. 1866/1989, που επέτρεπε την ίδρυση μη κρατικών τηλεοπτικών σταθμών, στην πραγματικότητα η αριστερά συναινούσε στην εισβολή της ιδιωτικής τηλεόρασης, της εμπορευματοποιημένης ψυχαγωγίας και της κατευθυνόμενης επιχειρηματικής πληροφόρησης στην ελληνική κοινωνία. Όλες οι συζητήσεις για εναλλακτικά μοντέλα που είχαν ξεδιπλωθεί στη Μεταπολίτευση με βάση και την εμπειρία της ελεγχόμενης από την εκάστοτε κυβέρνηση ΕΡΤ (ή ακόμη χειρότερα της αλήστου μνήμης ΥΕΝΕΔ) ξεχάστηκαν. Άλλωστε, λίγα χρόνια αργότερα έσπευσε και το ίδιο το ΚΚΕ να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια, αυτή του σταθμού 902, την οποία αρκετά χρόνια αργότερα δεν δίστασε να πουλήσει για να εκπέμπει στη θέση του σήμερα το κανάλι Ε.

Εξαρχής η ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης δεν είχε σε τίποτα να κάνει με την ελευθερία της ενημέρωσης ή την πολυφωνία. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι μεγαλοεκδότες που διεκδίκησαν και πήραν τις άδειες εκείνα τα χρόνια αλλά και αργότερα δεν το έκαναν από κανένα ενδιαφέρον για την ίδια την τηλεόραση. Το έκαναν γιατί θεώρησαν ότι ήταν ένα νέο πεδίο επένδυσης σε μια κοινωνία που τη θεώρησαν διψασμένη για εντυπωσιασμό, νεοπλουτισμό, κουτσομπολιό, φτηνή ψυχαγωγία, φαντασιώσεις καταναλωτικού ευδαιμονισμού. Το έκαναν όμως και γιατί κατάλαβαν ότι τα τηλεοπτικά κανάλια θα τους έδιναν δύναμη πολιτικού επηρεασμού που τα παραδοσιακά μέσα, όπως οι εφημερίδες, δεν θα αποκτούσαν ποτέ.

Άνοιξε έτσι μια περίοδος που η ατζέντα της ενημέρωσης και η ατζέντα των μεγάλων έργων, του «έπους του χρηματιστηρίου», της εποποιίας των φτηνών δανείων πήγαν χέρι χέρι. Δεν είναι τυχαίο ότι παρότι υπήρξαν εποχές που τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια κατέγραφαν πολλά διαφημιστικά έσοδα και μπορούσαν να έχουν υψηλούς προϋπολογισμούς ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα κερδοφόρα, δείχνοντας ότι στην πολιτική οικονομία της ελληνικής τηλεόρασης η έμφαση ήταν πάντα περισσότερο στην πολιτική και λιγότερο στην οικονομία.

Φτιάχτηκε έτσι ένα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο όπου, παρά τις αλλεπάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες περί του αντιθέτου, στρατηγικοί επιχειρηματικοί όμιλοι όπως της οικογένειας Βαρδινογιάννη μπορούσαν να έχουν παρουσία σε τουλάχιστον δύο μεγάλα κανάλια, ο εθνικός πρωταθλητής των δημοσίων έργων Μπόμπολας να παίζει κομβικό ρόλο στο μεγαλύτερο κανάλι, το πανταχού παρόν εφοπλιστικό κεφάλαιο να έχει ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία σε πλήθος κανάλια.

Αυτό το πλέγμα ενημέρωσης και οικονομικής εξουσίας, εκείνο που συνηθίσαμε να ονομάζουμε «διαπλοκή», διαμόρφωσε έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό ιδεολογικό μηχανισμό ή, εάν προτιμάτε, έναν ηγεμονικό μηχανισμό. Μπορεί από τη λειτουργία των ιδιωτικών καναλιών να έμειναν στη συλλογική μνήμη κάποια σίριαλ ή γραφικές στιγμές της ενημέρωσης, όπως για παράδειγμα η περίφημη «τέντα» του Ωνάσειου κατά την εκεί νοσηλεία του Ανδρέα Παπανδρέου, ή κάποιες τραγικές εκδοχές παραπληροφόρησης όπως το μονταρισμένο βίντεο του Mega για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, όμως καλό είναι να δούμε πίσω από το κραυγαλέο. Τα κανάλια ήταν εκείνα που διαμόρφωσαν το κλίμα υπέρ του εκσυγχρονισμού και μιας βαλκανικής εκδοχής νεοφιλελευθερισμού στη δεκαετία του 1990, συνέβαλαν στη φαντασιωτική επένδυση του ευρώ ως συμβόλου ευημερίας, διαμόρφωσαν μια εικόνα «επεισοδίων» για τι διαδηλώσεις, νομιμοποίησαν τη συλλογική ενοχή για τα μνημόνια και φυσικά έδωσαν τη μάχη υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα.

Αλλά και το ψυχαγωγικό πρόγραμμα των καναλιών στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε: χωρίς κανείς να αμφισβητεί τις επιμέρους αναλαμπές ταλέντου, στην πραγματικότητα είχαμε μια παρέλαση όλων των εκδοχών μικροαστισμού και οραμάτων «επιτυχίας» πλάι στη συστηματική αποσιώπηση της πραγματικότητας της ελληνικής κοινωνίας. Μαζί με τη μετατροπή της ενημέρωσης σε θέαμα, με τα τηλεπαράθυρα και τους τηλεκαυγάδες, τα κανάλια συνέβαλαν σε ευρύτερα σχέδια αποπολιτικοποίησης και στην εμπέδωση ενός φαντασιακού μικροαστισμού που μικρή σχέση είχε με τις δυναμικές και τις αντιθέσεις της ελληνικής κοινωνίας.

Το ίδιο το καθεστώς παρέμενε ανολοκλήρωτο και χαοτικό, αποτέλεσμα διαδοχικών προσωρινών ρυθμίσεων και κάθε λογής μεταβιβάσεων αδειών, προϊόν της διαμόρφωσης διοικητικών συμβουλίων όπου συνήθως οι αχυράνθρωποι υποκαθιστούσαν τα πραγματικά αφεντικά, γέννημα της προνομιακής πρόσβασης σε δανεισμό από τις ιδιωτικές τράπεζες, συνέπεια συνεχών αποπειρών να μην καταβάλλονται οι εισφορές που αναλογούσαν. Ακόμα και η σχετικά πιο προχωρημένη προσπάθεια να μπουν πραγματικοί φραγμοί στην παρουσία προμηθευτών του δημοσίου στα κανάλια, ο νόμος περί βασικού μετόχου του 2005 τελικά –και ύστερα και από παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής– δεν εφαρμόστηκε.

Η οικονομική κρίση οδήγησε και στην κρίση του όλου πλέγματος. Η υποχώρηση της διαφημιστικής δαπάνης, η μείωση των εσόδων, η απροθυμία των μετόχων να ρίχνουν χρήμα στα κανάλια τους για να βελτιώσουν το πρόγραμμά τους διαμόρφωσαν ένα τοπίο όπου ολοένα και περισσότερο τα κανάλια εξαρτώνται από τη συνέχιση ενός παράτυπα ανακυκλούμενου δανεισμού. Η κρίση μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και οι νέες μορφές εποπτείας των τραπεζών και συνολικά της οικονομίας σήμαιναν ότι παραδοσιακά μιντιακά κέντρα που έπαιζαν και ρόλο συντονισμού μέσα στον επιχειρηματικό κόσμο, όπως π.χ. το συγκρότημα Λαμπράκη, έχαναν τον ρόλο τους.

Σε αυτό το τοπίο είναι που έρχεται η κυβερνητική παρέμβαση για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της παρέμβασης που μεθοδεύεται εδώ και αρκετό καιρό;

Πρώτον, δεν μιλάμε για οποιαδήποτε προσπάθεια μείωσης του βαθμού ιδιωτικοποίησης της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας. Η δημοπρασία αφορά τη χρήση του τηλεοπτικού φάσματος συχνοτήτων (που είναι δημόσιο αγαθό) από ιδιωτικά κανάλια - επιχειρήσεις που θα καταβάλλουν το σχετικό αντίτιμο. Τα μόνα κριτήρια που μπαίνουν αναφέρονται απλώς στη στοιχειώδη κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό και στους όρους οικονομικής βιωσιμότητας.

Δεύτερον, σε μια προσπάθεια να διαμορφωθεί ένα τοπίο όπου μόνο συγκεκριμένοι όμιλοι θα μπορέσουν να πάρουν άδεια, περιορίστηκε ο αριθμός αδειών, στο όνομα αφενός της περιορισμένης διαφημιστικής δαπάνης και αφετέρου μιας μελέτης για το εύρος συχνοτήτων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η οποία σε πλευρές της έχει αμφισβητηθεί ακόμα και από την ίδια την κυβέρνηση που άλλοτε μιλά για τέσσερις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας και άλλοτε υπαινίσσεται ότι μπορεί και αυτές να γίνουν πέντε.

Τρίτον, η κυβέρνηση πολύ νωρίς έδειξε ότι αυτό που ονομάζει «χτύπημα της διαπλοκής» στην πραγματικότητα είναι μια σειρά επιλεκτικές επιθέσεις σε προηγούμενες εκδοχές «διαπλοκής», π.χ. στο συγκρότημα Λαμπράκη (ενίοτε και με νέες ισορροπίες, καθώς π.χ. ο όμιλος Μπόμπολα αποσύρεται από την τηλεόραση, στρέφεται φιλοκυβερνητικά στα έντυπα όπως το Έθνος, βγαίνει από το στόχαστρο και ξαναμπαίνει επιθετικά στο παιχνίδι των μεγάλων έργων)· και ταυτόχρονα μια αναζήτηση νέων ισορροπιών είτε με επιχειρηματικά κέντρα που κατοχύρωναν ανέκαθεν τον ρόλο τους (οικογένεια Βαρδινογιάννη) είτε με νέα συγκροτήματα που προσπαθούν να εξαργυρώσουν παραδοσιακές σχέσεις με την αριστερά (βλ. π.χ. την επανεμφάνιση του παλιού γνώριμου των ΜΜΕ Χρήστου Καλογρίτσα) είτε με επιχειρηματίες που διεκδικούν πολιτική επικύρωση του οικονομικού τους ρόλου (Μαρινάκης).

Παρ’ όλα αυτά, μικρή σημασία έχουν οι τελικές ισορροπίες, οι καραμπόλες ή οι τελικές συμμαχίες. Η ουσία παραμένει ότι στο τέλος μπορεί να μην έχουμε πια Mega, όμως θα έχουμε διάφορες παραλλαγές του και η ενημέρωση θα παραμένει εξίσου κατευθυνόμενη και η ψυχαγωγία εξίσου εμπορευματοποιημένη. Ακόμα και αν μπορούμε να υποθέσουμε ότι ορισμένοι από τους καναλάρχες θα ανταποδώσουν την ευεργεσία με την προβολή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να αλλάξουμε ουσιωδώς μοντέλο τηλεόρασης (και ας μην ξεχνάμε ότι για τον ιδεολογικό ρόλο των ΜΜΕ, την «ηγεμονική» λειτουργία τους, αυτό που μετράει είναι πολύ περισσότερο η συνολική διάρθρωση παρά το τι θα ακουστεί στη μία ή την άλλη εκπομπή).

Την ίδια στιγμή η παρατεταμένη κρίση του Τύπου και των ΜΜΕ έχει οδηγήσει και στη ριζική επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων. Απολύσεις, μειώσεις μισθών, αλλαγές συμβάσεων διαμορφώνουν ένα τοπίο όπου οι νέοι επενδυτές των ΜΜΕ θα βρουν φτηνότερο εργατικό δυναμικό για τα νέα κανάλια.

Είναι προφανές ότι όλα αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με τα αιτήματα για μια άλλη κατάσταση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Η κυβέρνηση λέει ότι «θα βάλει τάξη» και ότι θα δώσει κανονικές άδειες αλλά η μεθοδολογία της δεν διαφέρει πολύ, ως προς τον «πυρήνα της λειτουργίας της τηλεόρασης», από την τωρινή κατάσταση. Και οι προηγούμενες «προσωρινές» άδειες «τάξη» είχαν θεωρηθεί αλλά στην πραγματικότητα απλώς παρέδιδαν την τηλεόραση σε ιδιώτες που είχαν πρόσβαση στις τότε κυβερνήσεις. Το ίδιο θα γίνει και τώρα έστω και μέσω «πλειστηριασμού». Εκτός και αν θεωρήσουμε βελτίωση την αύξηση της παρουσίας βουλευτών και πολιτευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα τηλεπαράθυρα.

Άλλωστε, η απουσία οποιασδήποτε ριζοσπαστικής αντίληψης για το τηλεοπτικό τοπίο είχε προ πολλού φανεί με τη διαχείριση της ΕΡΤ από τη νέα κυβέρνηση. Παρότι το εκ νέου άνοιγμα της ΕΡΤ ήταν μια από τις λίγες δικαιώσεις μεγάλων αγώνων και παρά την εμπειρία ενός διαφορετικού μοντέλου η οποία είχε σωρευτεί από τα πειράματα αυτοδιαχείρισης που προέκυψαν (ΕΤ3, ERT Οpen κ.λπ.), η επιλογή Ταγματάρχη (ενός ανθρώπου βγαλμένου κατεξοχήν μέσα από την ιδιωτική τηλεόραση, που είχε τοποθετηθεί στην ΕΡΤ επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου ακριβώς για να τη σπρώξει σε ένα μοντέλο κοντά στα ιδιωτικά κανάλια) και συνολικά η λειτουργία μιας ΕΡΤ που στην ενημέρωση απλώς αναπαράγει πεπατημένες κυβερνητικού καναλιού και εξακολουθεί να μη διαθέτει ούτε πόρους ούτε σχεδιασμό για παραγωγή νέου ποιοτικού προγράμματος δείχνει πόσο απέχει η κυβερνητική λογική από οποιαδήποτε ριζοσπαστική ή εναλλακτική αντίληψη για τη δημόσια τηλεόραση. Μόνο που έτσι δεν υπάρχει καν το ισχυρό αντίβαρο μιας ποιοτικής δημόσιας τηλεόρασης απέναντι στην ιδιωτική.

Σε αυτό το τοπίο, ο αντίλογος στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες δεν μπορεί να περιοριστεί στην απλή διεκδίκηση αξιόπιστων κριτηρίων στην αδειοδότηση ή στην επιμονή στον ρόλο ανεξάρτητων αρχών όπως το ΕΣΡ (που όντως πλέον έχει παραμεριστεί αλλά και η αλήθεια είναι ότι πέραν των κρουσμάτων συντηρητισμού ποτέ δεν έπαιξε σοβαρό ρόλο στη βελτίωση των τηλεοπτικών πραγμάτων) ή στην –απολύτως αναγκαία– διεκδίκηση αξιοπρεπών εργασιακών συνθηκών. Αντίθετα, πρέπει να πάρει τη μορφή ριζοσπαστικών προτάσεων που να ξεφεύγουν από τη λογική της ρύθμισης της τηλεοπτικής αγοράς και να αμφισβητούν την αυτονόητη ύπαρξη ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, ξαναπιάνοντας έτσι ένα νήμα από τους ριζοσπαστικούς προβληματισμούς προηγούμενων εποχών που μιλούσαν για δημόσια ΜΜΕ με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο, για αυτοδιαχείριση, για απόδοση μέσων ενημέρωσης στα κινήματα. Σήμερα αυτό σημαίνει προτάσεις που να βλέπουν το δικαίωμα τηλεοπτικής εκπομπής, τουλάχιστον την ανοιχτή, καθολικής λήψης εκπομπή, ως δημόσιο αγαθό, ως υπόθεση όχι ιδιωτών αλλά δημόσιων και κοινωνικών θεσμών, με ανάπτυξη μορφών δημοκρατικού κοινωνικού ελέγχου, με ψυχαγωγία που να προσανατολίζεται στην ποιότητα και όχι στην εμπορικότητα, με ενημέρωση που να στηρίζεται στη δεοντολογία και την αυτενέργεια των δημοσιογράφων και όχι στις επενδυτικές επιλογές των ιδιοκτητών, με προσπάθεια ώστε και το κοινό, δηλαδή οι πολίτες, να έχει λόγο και δικαίωμα παρέμβασης, εν ολίγοις ένα μοντέλο ανταγωνιστικό πλήρως σε ό,τι ορίσαμε ως τηλεόραση τα τελευταία είκοσι έξι χρόνια.

Διαφορετικά, απλώς ο φαύλος κύκλος της χειραγώγησης και της αποβλάκωσης θα συνεχίζεται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.

fff

Νεοφερμένος

Ο fff αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Εγώ αγαπητοί δεν νομίζω πως θα πρέπει να ενδιαφερόμαστε τι θέλει η πλειοψηφία. Κανείς δεν μας απέδειξε ότι η πλειοψηφία δεν χειράγωγείται, κανείς ότι η πλειοψηφία έχει πάντα δίκιο και η ιστορία έχει δείξει πως η πλειοψηφία παίρνει απόψεις ανάλογα με τις καταστάσεις. Η αλήθεια δεν βρισκεται στην πλαιοψηφία αναγκαστικά. :)

Δε συμμορφώνεσαι με τη γραμμή της πλειοψηφίας γιατί πιστεύεις πως ξέρει πάντα το σωστό, όπου δηλαδή μπορεί να οριστεί αυτό. Το κάνεις γιατί πρέπει με κάθε τρόπο να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή. Κι η μελέτη όποιου άλλου προβλήματος προκύψει ως απόρροια αυτού θα πρέπει να κινηθεί γύρω από αυτή τη παραδοχή.

Γι αυτο και προτιμουν μια οικονομια ελευθερης αγορας ακομα κι αν καποιοι ανθρωποι ειναι φτωχοι και καποιοι πλουσιοι...



Global median excludes China, U.S, Germany

ίσως γιατί έννοιες όπως "free market" είναι τόσο σχετικές όσο και το "freedom of speech". λέμε τώρα...

σε ρώτησα στο άλλο θέμα πώς ορίζεται η οικονομική ελευθερία και το κανες γαργάρα. ίσα να βγει το απαιτούμενο συμπέρασμα δηλαδή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
Σιγα μην δεν καταλαβαινουν και τον εναντιωματικο συνδεσμο "ακομα κι αν"...

Όσο για το σε ποιες χωρες εχει περισσοτερο "freedom of speech" ή του τυπου... ή περισσοτερες ελευθεριες γενικοτερα καλο ειναι να ριξουμε μια ματια στην λιστα summary economic freedom ratings (οπου μπορουμε να εντοπισουμε και την Βενεζουελα)



Σιγουρα οχι σε χωρες μεγαλου κρατικου παρεμβατισμου...

Υ.Γ Φυσικα και οι ερωτηθεντες δεν ειναι υποχρεωμενοι να ξερουν τι ειπωθηκε για την ελευθερη οικονομια απο τους Πιερ-Ζοζέφ Προυντόν, Μπέντζαμιν Τάκερ και τους υποστηρικτές της σχολής του Ντέηβιντ Ρικάρντο. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
Υ.Γ (2) Ασφαλως σε μια οικονομια (οπως της Σουηδιας) δεν υπαρχει μονο η πωληση αλκοολ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

PeterTheGreat

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Staphylococcus aureus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 923 μηνύματα.
Sandy Springs, Georgia may look like any other town in America. It has parks, roads, and beautiful places to live. But there’s one thing that separates this town from every other town: Sandy Springs privatized almost everything.

In 2005, Sandy Springs outsourced almost all functions of the city government (with the exception of police and fire) to a single company, which runs the town. That company is in charge of running all the vital functions of government, from the running the parks, to paving the roads, and even 911 calls!

The town is run very efficiently, with zero backlogs in permit requests. Call the city, and you’ll be surprised to find that you actually get a friendly person on the other line! The city has a 24/7 non-automated customer service hotline which fields about 6,000 calls per month. It also has a state of the art traffic system with cameras and a high tech command center.

...

Because of this efficiency, Sandy Springs generates huge surpluses. They have no unfunded liabilities. The city specifically decided not to use the traditional pension model – a model which has put almost every government across America in an unsustainable pension crisis. Instead, employees can choose their own 401K package to prepare for retirement, if they wish.

...

This has lead to lots of improvements around the town. The city has repaved 147 miles of streets, 874 storm water projects, and built 32 miles of new sidewalks.

If part of the government performs poorly, the city can fire that company, and bid the contract to another company. In 2011, the city said farewell to the main company that was managing the vital functions of government CH2M Hill, and opted to go with another company. This saved the city over a million dollars.

Most people in Sandy Springs are happy with the change, and surrounding towns and communities are adopting the privatization model. “To date, our community has been pleased,” said Sharon, “If the polls are indicators, our founding mayor – who ran on the public private partnership platform, won two terms in office with overwhelming support.” After the founding mayor retired, a new mayoral candidate, Rusty Paul, also ran on the commitment to keep Sandy Springs privatized, and won by a landslide.
Πηγή: https://joekent.liberty.me/the-town-that-privatized-everything/

Μία ζωντανή απόδειξη του πως η ελεύθερη αγορά μπορεί να βελτιώσει τη ζωή του ανθρώπου. Δυστυχώς στον τόπο μας προτιμούμε την Σοσιαλιστική Δημοκρατική Δημοκρατία της Ελλάδας - και τα αποτελέσματα αυτής είναι γνωστά σε όλους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Μπράβο στο Τζήμερο και στον Άδωνι για τον μεταξύ τους διάλογο στο facebook. Πολιτισμός.


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Πηγή: https://joekent.liberty.me/the-town-that-privatized-everything/

Μία ζωντανή απόδειξη του πως η ελεύθερη αγορά μπορεί να βελτιώσει τη ζωή του ανθρώπου. Δυστυχώς στον τόπο μας προτιμούμε την Σοσιαλιστική Δημοκρατική Δημοκρατία της Ελλάδας - και τα αποτελέσματα αυτής είναι γνωστά σε όλους.
Μία ζωντανή απόδειξη ότι η σοσιαλιστική κοινωνία μπορεί να βελτιώσει τη ζωή του ανθρώπου. Δυστυχώς στον τόπο μας προτιμούμε την Καπιταλιστική Δικτατορία της Ελλάδας - και τα αποτελέσματα αυτής είναι γνωστά σε όλους,

https://tvxs.gr/news/kosmos/marinalenta-xorio-poy-oi-anthropoi-einai-pano-apo-ta-kerdi
https://www.theguardian.com/world/2013/oct/20/marinaleda-spanish-communist-village-utopia
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Μία ζωντανή απόδειξη ότι η σοσιαλιστική κοινωνία μπορεί να βελτιώσει τη ζωή του ανθρώπου. Δυστυχώς στον τόπο μας προτιμούμε την Καπιταλιστική Δικτατορία της Ελλάδας - και τα αποτελέσματα αυτής είναι γνωστά σε όλους,

https://tvxs.gr/news/kosmos/marinalenta-xorio-poy-oi-anthropoi-einai-pano-apo-ta-kerdi
https://www.theguardian.com/world/2013/oct/20/marinaleda-spanish-communist-village-utopia

Η ελληνική οικονομία μόνο καπιταλιστική δεν μπορεί να θεωρηθεί αφού το μόνο που κάνει είναι να σφυροκοπάει με την υπερφορολόγηση τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να συντηρεί τους όρχεις του δημοσίου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Η ελληνική οικονομία μόνο καπιταλιστική δεν μπορεί να θεωρηθεί αφού το μόνο που κάνει είναι να σφυροκοπάει με την υπερφορολόγηση τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να συντηρεί τους όρχεις του δημοσίου.
Φιλελεύθερη ίσως όχι, καπιταλιστική ναι αφού αυτό κρίνεται από το ποιος έχει τα μέσα παραγωγής. Πάντως σίγουρα δε μπορεί να χαρακτηριστεί σοσιαλιστική. Και το ύφος του ποστ ήταν προφανώς να σαρκάσει το πόσο εύκολο είναι να παίρνουμε μία πόλη και να εξάγουμε συμπεράσματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυγή όντος

Διάσημο μέλος

Ο Sniffing Joe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,006 μηνύματα.
Μία ζωντανή απόδειξη ότι η σοσιαλιστική κοινωνία μπορεί να βελτιώσει τη ζωή του ανθρώπου. Δυστυχώς στον τόπο μας προτιμούμε την Καπιταλιστική Δικτατορία της Ελλάδας - και τα αποτελέσματα αυτής είναι γνωστά σε όλους,

https://tvxs.gr/news/kosmos/marinalenta-xorio-poy-oi-anthropoi-einai-pano-apo-ta-kerdi
https://www.theguardian.com/world/2013/oct/20/marinaleda-spanish-communist-village-utopia


Μάλιστα. Για να ρίξουμε μια ματιά στις δύο πολεις λοιπόν..
Marinaleda:
88315914.jpg
150002976.jpg
5679558110_fd25ee92c5.jpg
doc_57_marinaleda_v5.jpg
marinaleda-3.jpg
TH2824_1.jpg

Sandy Springs, georgia:

Δεν θα πω "η μερα με τη νύχτα". Θα έλεγα "η πόλη με το ψαροχώρι" αλλά επιλέγω να μην πω τίποτα...


Να υπενθυμίσω πως, η Μαριναλεντα έχει 2.700 κατοίκους ενώ το Sandy Springs έχει 100.000 κατοίκους τουλάχιστον. Καταλαβαίνετε πόσο δυσκολότερο είναι να οργανωθεί μια κοινωνία με τέτοιο ποσοτικό χάσμα κατοίκων. Παρ'όλα αυτά τα κατάφερε. In your face Juan Manuel Sánchez Gordillo :D


Και τώρα που είπα Juan Manuel Sánchez Gordillo, θα ήθελα να γράψω κάτι ακόμα.
Γιατί όταν googlαρω Marinaleda, οι μισές φωτογραφίες είναι του δημάρχου Juan Manuel Sánchez Gordillo? :worry:
Γιατί όταν gouglαρω Soviet Union, εμφανίζοντε φωτογραφίες του Στάλιν και των υπολοιπων κρατικών?:worry:
Μήπως τέτοια καθεστώτα ΔΕΝ μπορούν να γεννηθούν και να επιβιώσουν χωρίς ανθρώπους-θεους; :hmm:
Τροφή για σκέψη. :whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Πολιτική με φωτογραφίες, ο ορισμός του Γκεμπελισμού. Προφανώς η Μαριναλέντα είναι χωριό που βασίζεται στην αγροτική κολεκτίβα. Δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να αποδείξεις βάζοντας τους ουρανοξύστες. Η πρωτοπορία τους έγγειται στο γεγονός ότι έχουν φτιάξει μία κοινωνία με:
α)ο% ανεργία
β)ισότητα και ευημερία(περίπου 1200 ευρώ ο μισθός του εργάτη)
γ)Κοινωνικοποίηση του πλούτου-όλα για όλους, δεν υπάρχουν αφεντικά
δ)άμεση δημοκρατία
Από την άλλη μεριά η Sandy Springs δεν έχει πετύχει τίποτα απολύτως. Είναι μία κλασσική Αμερικάνικη πόλη στην οποία το 20% ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Κοινως ο τεράστιος πλούτος που παράγεται καρπώνεται μόνο από μία μικρή μειοψηφία. https://www.city-data.com/poverty/poverty-Sandy-Springs-Georgia.html

Τώρα ότι σε μία επαναστατημένη πόλη υπάρχουν στο google 3-4 φωτογραφίες του πρωτεργάτη της επανάστασης μου φαίνεται απόλυτα λογικό. Και άμα googlαρω usa μου βγάζει 50 φωτο του Τραμπ, πασαρέλες και κόριτσια με μπικινι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

PeterTheGreat

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Staphylococcus aureus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 923 μηνύματα.
"Δεν έχει πετύχει τίποτα"

Από το ίδιο σάιτ που έστειλες, η Sandy Springs είναι σε σημαντικά καλύτερη θέση σχεδόν σε όλους τους τομείς όταν συγκριθεί με την υπόλοιπη πολιτεία, και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται, όπως και έχει βελτιωθεί από όταν έγινε η ιδιωτικοποίηση. Είναι μία υπερσύγχρονη πόλη με εξαιρετική ανάπτυξη, φοβερές υπηρεσίες που βρίσκονται στην διάθεση του πολίτη και το σημαντικότερο απ'όλα δουλεύει σε μεγάλη κλίμακα. Το ότι ένα κατσικοχώρι (συγνώμη, ελαιοχώρι) 2000 κατοίκων κατάφερε να δημιουργήσει μία αγροτική κοινότητα δεν μου λέει πολλά. Και εγώ αν πάρω ένα μάτσο φίλους μου και το παίξουμε κομμουνιστές μια χαρά αγρό θα τρέξουμε. Και τις ντοματούλες μας θα τρώμε, και κανένα κοτόπουλο κάθε χριστούγεννα, και θα κάνουμε και ποδήλατο σε δυναμό για να έχουμε ρεύμα (υπερβολή, ξέρω).

Το θέμα είναι τι κάνεις σε μία αστική κοινωνία 100,000 ατόμων. Ο καθένας από αυτούς μπορεί να θέλει κάτι διαφορετικό, αλλά σίγουρα ελάχιστοι θέλουν να γυρίσουν στα χωράφια. Αλλά ποιος χέστηκε για το άτομο, ε?

Μην ξεχνάς ότι η ιδιωτικοποίηση αυτή έγινε δημοκρατικά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Σε μερικές κατηγορίες είναι καλύτερα σε μερικές χειρότερα(διαφορές της τάξεως 25-20% όταν εμείς μιλάμε για 0% ανεργία και 1200 για όλους). Σου είπα μόνο και μόνο ότι ένα χωριό πέτυχε να εξασφαλίσει 1200 ευρώ και 0 ανεργία για όλους, σκέψου πόσος πλούτος θα μπορούσε να εξασφαλιστεί για όλους σε μεγάλες αστικές βιομηχανικές περιοχές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

αυγή όντος

Διάσημο μέλος

Ο Sniffing Joe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,006 μηνύματα.
Πολιτική με φωτογραφίες, ο ορισμός του Γκεμπελισμού. Προφανώς η Μαριναλέντα είναι χωριό που βασίζεται στην αγροτική κολεκτίβα. Δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να αποδείξεις βάζοντας τους ουρανοξύστες. Η πρωτοπορία τους έγγειται στο γεγονός ότι έχουν φτιάξει μία κοινωνία με:
α)ο% ανεργία
β)ισότητα και ευημερία(περίπου 1200 ευρώ ο μισθός του εργάτη)
γ)Κοινωνικοποίηση του πλούτου-όλα για όλους, δεν υπάρχουν αφεντικά
δ)άμεση δημοκρατία
Από την άλλη μεριά η Sandy Springs δεν έχει πετύχει τίποτα απολύτως. Είναι μία κλασσική Αμερικάνικη πόλη στην οποία το 20% ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Κοινως ο τεράστιος πλούτος που παράγεται καρπώνεται μόνο από μία μικρή μειοψηφία. https://www.city-data.com/poverty/poverty-Sandy-Springs-Georgia.html


0% ανεργία;;; Καλά, ήξερα ότι δεν δίνεις δεκάρα για τα στοιχεία που σου παραθέτουν όσοι δεν συμφωνούν μαζί σου αλλά δεν πίστευα ότι δεν δίνεις δεκάρα ακόμα και για τις ίδιες τις ιστοσελίδες που εσύ ο ίδιος παραθέτεις!
Στην ιστοσελίδα που μας έστειλες γράφει: "η Μαριναλέντα μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα μέτριο αλλά σταθερό επίπεδο απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο, στο οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τουλάχιστον κάποια εργασία".
Αυτό σημαίνει 0% ανεργία για σένα; Το να έχεις μια εργασία (π.χ. το να κουβαλάς τσουβάλια) σε ικανοποιεί σαν απάντηση και είναι αρκετός λόγος για να ρίξεις αυθαίρετα την ανεργία στο "0%"; Όχι, η Μαριναλέντα ΔΕΝ έχει 0% ανεργία. Έχει καταφέρει, ακόμα και με μόνο 2.700 κατοίκους, να μην έχει χαμηλά ποσοστά ανεργίας. Ακόμη και αν είχε 0% ανεργία, ε καί; Τελείωσα το σχόλιο μου λέγοντας πως η Μαριναλέντα έχει 2.700 και το Sandy Springs 100.000. Καταλαβαίνεις για τι διαφορά μιλάμε; Μάλλον όχι.

Ισότητα και ευημερίαΣτην ιστοσελίδα που μας έστειλες γράφει:
"Παράλληλα ο δήμαρχος, Χουάν Μανουέλ Σάντσεθ Γκορδίγιο, έχει καταφέρει να εξασφαλίσει σημαντική οικονομική στήριξη από την πολιτειακή κυβέρνηση,γεγονός που ο Ντανέρι το αποδίδει στην παράδοση της πόλης για άμεση δράση."
Αυτό για σένα είναι ισότητα; Γιατι εμένα μου φαίνεται πως οι φορολογούμενοι των πόλεων πληρώνουν για την διατήρηση της αριστερής ουτοπίας σου. Και για ποιο λόγο; Για να μπορείς εσύ και άλλοι ΚΝΙτες (που δεν έχετε αποφασίσει ακόμα αν θέλετε κράτος ή αναρχικές κολλεκτίβες) να λέτε "Έχουμε ένα χωριό, την Μαριναλέντα, όπου ο ήλιος πάντα λάμπει και τα ποτάμια είναι από γάλα". Κάνε μας τη χάρη. Με τι λεφτά προωθείται το όνειρό σας;
Και μετά έχετε το θράσσος να μιλάτε για την "φτώχια" σε πόλεις όπως το Sandy Springs. Το Sandy Springs δεν τα τσεπώνει από φορολογούμενους άλλων πολιτειών.


Κοινωνικοποίηση του πλούτου-όλα για όλους, δεν υπάρχουν αφεντικά
Αυτό, μόνο ένας αριστερός χαραμοφάης θα το έβλεπε ως καλό. Για κάποιον που δουλεύει στην ζωή του αμφιβάλλω αν η "κοινωνικοποιηση" του κόπου του θα τού ακουγόταν καλή ιδέα.
"Όλα για όλους". Μα πόση υποκρισία; Αυτή ακριβώς η εξασφάλιση των "ολων" κανει τους ανθρώπους σάπιους και εξαρτημένους.
Δεν υπάρχουν αφεντικά; Εδώ θα διαφωνήσω σθεναρά. Ο πρωτο-επαναστάτης σας τι είναι; Εγώ τον βλέπω σαν τον μπαμπάκα/αφεντικο. Πρώτος στις συνελεύσεις και τεράστιος σεβασμός. Τον ζηλεύουν μέχρι και οι μητροπολίτες..
άμεση δημοκρατία

:whatever:


Η φτώχια στο Sandy Springs.

Επαναστάτη του καναπέ, αυτό που δεν μπορείς να καταλάβεις είναι πως πόλεις σαν το Sandy Springs βρίσκοντε σε πολύ καλύτερη κατάσταση με την ελεύθερη αγορά παρά με την κυβέρνηση τους. Μπορεί εσύ να μιλάς για "20% κάτω από το όριο της φτώχιας" αλλά:
1)Το όριο δεν είναι διεθνές αλλά εθνικό.
2)Τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα (και λιγότερο παραγωγικά) με την κυβερνηση τους. Εσύ γιατί νομίζεις ότι τους πέταξαν στα σκουπίδια και κάλεσαν τους καπιταλιστές; Νομίζεις ότι ζούσαν σε παλάτια και ξαφνικά αποφάσισαν να κάνουν την αλλαγή γιατί βαριόντουσαν; Fuck logic.

Πάμε τώρα στην φτώχια. Στο είπα και πριν και θα στο ξαναπώ. Πόλεις σαν το Sandy Springs δεν χρηματοδοτνουντε από την κυβέρνηση εν αντιθέσει με την πολυαγαπημένη Μαριναλεντα. :/: Ούτε έχουν 2.700 κατοίκους. Έχουν 100.000 κατοίκους. Το πιάνεις; Είναι πολύ δυσκολότερο να οργανωθεί μια τέτοια κοινωνία. Αν προσπαθήσεις να εφαρμόσεις το (χρηματοδοτούμενο) μοντελο της Μαριναλεντας στο Sandy Springs, θα φας το κεφάλι σου. Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό και είσαι μόνο fuc da polic, καλή τύχη.

Τώρα ότι σε μία επαναστατημένη πόλη υπάρχουν στο google 3-4 φωτογραφίες του πρωτεργάτη της επανάστασης μου φαίνεται απόλυτα λογικό. Και άμα googlαρω usa μου βγάζει 50 φωτο του Τραμπ, πασαρέλες και κόριτσια με μπικινι.

Ποιός χέστηκε για τον τραμπ ρε φίλε; Και ποιός χέστηκε για τις USA; Πάτα "free market" στο google να δούμε πόσους "ανθρωπους-θεους" θα σου εμφανίσει. Ούτε αυτό δεν μπορείς να διακρίνεις. Λυπάμαι.


Και κάτι τελευταίο. Δεν περίμενα να πεις ψέματα για το πόσες φορές εμφανίζεται ο
Juan Manuel Sánchez Gordillo. Ειλικρινά στο λέω. Ξέρεις πολύ καλά ότι δεν εμφανίζεται 3-4 φορές αλλά παραπάνω από 60 φορές στην πρώτη σελίδα της google (δεν έφτασα καν μέχρι το τέλος). Δεν περίμενα υποκρισίες. Τέλος πάντων. Ο καθένας κάνει ότι μπορεί για να υποστηρίξει τις απόψεις του δυστυχώς. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Ο Άδωνις(!!!) κατηγορεί τον Τζήμερο για ακροδεξιό και πολέμιο των ιδεών του διαφωτισμού :D


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

  • αδων.png
    αδων.png
    55 KB · Εμφανίσεις: 336

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Η κυβέρνηση που έκλεινε τα διόδια έχει δώσει εντολή να κόβει κλήσεις στην Αυγουστιάτικη Αθήνα για παράνομο παρκάρισμα σε δρόμους με παρκόμετρα. Σημειώνω ότι στην Αθήνα για μη κατοίκους δεν υπάρχει δρόμος για να μπορείς να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου ελεύθερα. Άλλες χρονιές τα παρκόμετρα δεν ίσχυαν το καλοκαίρι.

Πάω να πληρώσω τη κλήση εδώ και από τα 10 ευρώ που έπρεπε να πληρώσω που έβαλε προμήιθεια προμήθεια 1.5 ευρώ για την τράπεζα. Γύφτοι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Η κυβέρνηση που έκλεινε τα διόδια έχει δώσει εντολή να κόβει κλήσεις στην Αυγουστιάτικη Αθήνα για παράνομο παρκάρισμα σε δρόμους με παρκόμετρα. Σημειώνω ότι στην Αθήνα για μη κατοίκους δεν υπάρχει δρόμος για να μπορείς να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου ελεύθερα. Άλλες χρονιές τα παρκόμετρα δεν ίσχυαν το καλοκαίρι.

Πάω να πληρώσω τη κλήση εδώ και από τα 10 ευρώ που έπρεπε να πληρώσω που έβαλε προμήθεια προμήθεια 1.5 ευρώ για την τράπεζα. Γύφτοι.


Κρατικό Τραπεζικό Σύστημα...πάνω απο όλα ο πολίτης και ακόμα ζημιές βγάζουν.Νομίζωτα πρόστιμα πληρώνονται και στο δήμο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top