1) Ζητημα χαρακτηρα η αναληψη ευθηνης των πραξεων.Ευκαταστατο ατομο επενδυει σε ελληνικο ομολογο πριν την κριση,blames everything else but himself για την λαθος του επενδυτικη κινηση.
2)Αν μιλαμε για υπερβολικα φτωχο δεν εχει χρηματα να επενδυσει.Αν μιλαμε για φτωχο κοντα στη μεσαια ταξη αποταμιευει μερος του εισοδηματος. Βασει των νεοκλασικων οικονομικων η αποταμιευση μιας οικονομιας αποτελει την επενδυση αυτης.Ξερεις τον μηχανισμο.
3)Πολυ φυσιολογικο καποιος φτωχος να αποστρεφεται τον κινδυνο.O μεσος επενδυτης αποστρεφεται τον κινδυνο ποσο μαλλον καποιος που δεν εχει καποιο μαξιλαρακι. Εγω αν αποφασισω να παω στην Αμερικη για μια καλυτερη δουλεια προφανως θα παω, αφου εχω εξασφαλισει τα απαραιτητα για να τη βγαλω για ενα μικρο χρονικο διαστημα και οχι στα κουτουρου.
4)Θα αρχισω να τσουβαλαιζω και εγω τωρα αλλα.. παμε βασει λογικης,καποιος φτωχος ψαχνει οποιαδηποτε δουλεια για να επιβιωσει,αυτο αφενος τον βοηθα στο να προσαρμοζεται στην εκαστοτε δουλεια που βρισκει και αφετερου αναπτυσσει εκεινη την δυναμη που χρειαζεται για να εξασφαλισει ενα ανθρωπινο επιπεδο διαβιωσης.Ο φτωχος δεν εχει περιθωριο να τα παρατησει.
(βλεπω να ερχεται απαντηση σχετιζομενη με social welfare)
5) Την αναζητηση της σταθεροτητας(οχι μονιμοτητας) στο εργασιακο τομεα δεν τη βλεπω ως κατι κακο.Oμολογω ,μ'αρεσει το concept της lifetime employment.Νομιζω η Ιαπωνια εχει καποια στοιχεια της στην αγορα εργασιας.
6)Βλεπε 1.
7)
Ο πλουσιος εχει μια ταση παραιτησης. Ξερει πως ειναι τα πραγματα, πως ειναι γαματη η ζωη και πως τιποτα δεν αλλαζει για τους πλουσιους αρα δεν προσπαθει. Το διαπιστωνεις ανετα απο τους στοιχους νεων λαικων τραγουδιων που απευθυνονται στη γκλαμουρια. H ελευθερη αγορα πιθανοτητα θα τιμωρησει τα παιδια του και οχι τον ιδιο,αυτος θα περασει ζαχαρη.
8)Συμφωνω αλλα εδω,οι περισσοτεροι decision makers ειναι οικονομικα αναλφαβητοι...
Υπαρχουν δυο συνεχομενες σελιδες σε αυτο το θεμα χωρις προσωπικές επιθεσεις?