[Αρχείο 2009 - 2017] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,277 μηνύματα.
ΕΣΣΔ = το χειροτερο κρατος μαζι με την βορεια κορεα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυγή όντος

Διάσημο μέλος

Ο Sniffing Joe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,006 μηνύματα.
σοβαρά τώρα ρε φίλε θες να μου μιλήσεις για τις υποτιθέμενες κακές συνθήκες ζωής των εργατών στην ΕΣΣΔ και μου δίνεις ένα άρθρο το οποίο γράφει απ' την αρχή μέχρι το τέλος για το πόσο γαμάτα μαχητικά είχαν οι σοβιετικοι; μιλάμε για αδιαμφισβήτητα δεδομένα

Καλά τώρα, εσύ από το άρθρο κατάλαβες ότι οι σοβιετικοί είχαν γαμάτα μαχητικά;
Το Mig-25 ήταν πολύ γρήγορο. Αυτό δεν το κάνει "γαμάτο μαχητικό". Είχε τεράστες τουρμπίνες γιατί χρειαζόταν πάρα πολύ καύσιμο και η εμβέλεια του ήταν πολύ μικρή σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Επιπλέον, αν και μπορούσε να πιάσει 3g επιταχυνση, δεν έπιανε ποτέ καθώς κινδύνευε να χαλάσει ο κινητήρας αλλά και ο ίδιος ο πιλότος.
Με άλλα λόγια, το μοναδικό "γαμάτο" του Mig (δηλ, η επιτάχυσνη του) ήταν απαγορευτικό για την ασφάλεια του πιλότου και του αεροσκάφους. Αν είχες διαβάσει το άρθρο με καθαρό μυαλό ή αν είχες μια απλή γνώση για τα μαχητικά αεροσκάφη, θα το είχες καταλάβει αυτό.

Από την άλλη, το SR-71 Blackbird των ΗΠΑ πέταξε για πρώτη φορά το 1964 και από τότε βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα μαχητικά/αναγνωριστηκά αεροσκάφη όλων των εποχών. Δεν θα καθήσω να λογομαχήσω για το ποιος κρατικός μηχανισμός είχε καλύτερο στρατό όπως κάνουν κάτι στρατόκαυλοι, είτε εθνικιστές είτε κομουνιστές.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι που δεν κατάλαβες τον λόγο που έγραψα το σχόλιο μου.
Έχεις έναν σοβιέτη-πρότυπο, ο οποίος ζει καλύτερα από τον μέσο πολίτη γιατί έτσι λειτουργεί το σύστημα. Δέχεται προπαγάνδα από μικρό παιδί και έχει μάθει να μισεί τον καπιταλισμό και τις ΗΠΑ. Σου ακούγεται λογικό να αυτομολήσει και να θέσει σε κίνδυνο την οικογένεια του; Γιατί δεν αυτομόλησε ποτέ κανείς από τις σατανικες ΗΠΑ; Μάλλον επειδή η ελευθεροστομία στην ΣΕ δεν ήταν τόσο ελεύθερη τελικά..
Αυτό είπα φιλαράκι. Δεν ανέβασα το άρθρο για να διαβάσεις για τα μαχητικά των σοβιετικών :)

Όσο αφορά τις ελλείψεις τροφών:
https://chnm.gmu.edu/1989/items/show/182
https://en.wikipedia.org/wiki/Consumer_goods_in_the_Soviet_Union

"Rationing was regarded as the default option during this time period. Rationing happened during the first half of the 1930s, between 1929 and 1935, and after a brief pause began again in the 1940s, between 1941 and 1947. The State was in charge of declaring rationing periods but local officials also had the power to declare others between these. The closed system quickly became a method of giving special privileges to loyal Stalin followers and the Stalinist elite. Some stores became places that distributed higher quality goods to certain categories of more privileged citizens. Most of these closed distribution stores had low prices, long lines, and limited supply regardless of the rationing policies."

"In the 1980s shortages continued in basic consumer items, even in major population centers. Such goods occasionallywere rationed in major cities well into the 1980s. Besides the built-in shortages caused by planning priorities, shoddy production of consumer goods limited actual supply. Poor work practices such as shturmovshchina were partly to blame for quality problems. Analyzing shortages in Soviet Union showed very uneven distribution among the population."

"During the 1980s, the wide availability of consumer electronics products in the West demonstrated a new phase of the Soviet Union's inability to compete, especially because Soviet consumers were becoming more aware of what they were missing."




ΥΓ: @wildboy :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

  • fullsize.jpg
    fullsize.jpg
    93.3 KB · Εμφανίσεις: 204

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
The State was in charge of declaring rationing periods but local officials also had the power to declare others between these. The closed system quickly became a method of giving special privileges to loyal Stalin followers and the Stalinist elite. Some stores became places that distributed higher quality goods to certain categories of more privileged citizens."
Τα ίδια γίνονταν και στην Α. Γερμανία.
Βέβαια ο απάνθρωπος χαρακτήρας αυτών των καθεστώτων είναι πολυεπίπεδος...
Χθες στο γαλλικο καναλι της βουλής έδειχνε πως αφαιρούσαν την μητρότητα εξαναγκάζοντας μητέρες να υπογράψουν πως παραχωρούν το παιδί τους σε υιοθεσία... Φυσικά οι θετοί γονεις ηταν επιλεγμένα μέλη του κόμματος και φιλοι του Χόνεκερ...
https://mobile.lemonde.fr/television...116_1655027.html?xtref=https://www.google.gr/
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

harry akritas

Διάσημο μέλος

Ο harry akritas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,099 μηνύματα.
Σε ποια δεδομένη αθλιότητα ζούσαν ακριβώς οι εργάτες κατά την ΕΣΣΔ; Δεν ξέρω απλώς ρωτάω. Το ακούω συνέχεια από κριτές του κομμουνισμού.
Βλέπω έδωσες επιλεγμένη απάντηση-ερώτηση. Κιχ για τη λέξη "διαλύω" από τους κακούς καπιταλιστές, κιχ για την εξέγερση της Κροστάνδης όπου το ίδιο το κράτος έπνιξε στο αίμα τους εργάτες. Προτίμησες ένα ειρωνικό μήνυμα επαναλαμβάνοντας εκφράσεις μου. Στο διά ταύτα τώρα.
Στην σοβιετική ένωση υπήρχε τεράστια οικονομική και πολιτική κρίση με τρομερές ελλείψεις τροφίμων και βασικών αγαθών. Αυτά είναι επιβεβαιωμένα ιστορικά γεγονότα που μπορείς να τα βρεις παντού. Τα παρέθεσε και ο Objectivism. Τώρα ποιος πεινούσε είναι ένα ερώτημα. Οι εργάτες και οι αγρότες ή οι ηγέτες του κόμματος; Ρητορικό το ερώτημα...
Όσο για τις συνθήκες εργασίας τόσο επί τσάρου όσο και επί μπολσεβίκων τα πράγματα ήταν ιδιαίτερα άσχημα. Τα σοβιέτ που ίδρυσε η προσωρινή φιλελεύθερη κυβέρνηση είχαν απειροελάχιστη επιρροή και κατέρρευσαν γρήγορα. Ο ίδιος ο "ηγέτης" Στάλιν καταπατούσε σαφώς τα εργατικά δικαιώματα και οι εργάτες δούλευαν για ένα ξεροκόμματο. Όσα δικαιώματα είχαν εξασφαλίσει έκαναν φτερά. Πολλές απεργίες καταστέλλονταν βίαια. Εξεγέρσεις όπως αυτές της Κροστάνδης επίσης. Η παιδική εργασία ήταν φαινόμενο. Υπήρχε δημόσια "σχολή", η " Σχολή Χειρωνακτικής Εργασίας" η οποία έβαζε παιδιά να δουλεύουν σε εργοστάσια. Ο Στάλιν την ίδρυσε. Όλα αυτά είναι επιβεβαιωμένα ιστορικά γεγονότα. Δεν βγήκαν από το κεφάλι κανενός. Αυτό που θέλω να σε κάνω να καταλάβεις είναι ότι μεταξύ θεωρίας και πράξης υπάρχει κάτι. Ένα τεράστιο κενό. Οι ουτοπιστές σοσιαλιστές και λοιποί άλλα έλεγαν και άλλα έκαναν. Ο "μπαμπάς" Στάλιν κομμουνιστής ήταν. Οι πράξεις του με την κομμουνιστική θεωρία μόνο ταυτόσημες δεν ήταν. Στην θεωρία όλα είναι ρόδινα. Στην πράξη αρχίζει το πρόβλημα.

Τσακίζω σημαίνει διαλύω τις δομές και τις οργανώσεις τους και απαγορεύω τον τύπο τους.

Στα λόγια μου έρχεσαι. Αυτό ακριβώς είναι απολυταρχισμός. Ο κομμουνισμός είναι πολίτευμα ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟ. Τι πάει να πει αυτό; Όποιοι δεν συμφωνούν με αυτόν δεν έχουν το δικαίωμα να οργανωθούν, να εκφραστούν ελεύθερα. Είναι παράνομοι. Διώκονται, εξορίζονται, εκτελούνται. "Τσακίζονται". Αυτό δεν είναι καθεστώς ελευθερίας αλλά καταπίεσης. Γιατί να μην μπορώ να πω τη γνώμη μου, γιατί να φυλακίζομαι στα γκουλάγκ;
Προφανώς αν γινόταν αυτό σήμερα κατά του κομμουνισμού ή οποιουδήποτε προσφιλούς κινήματος θα μιλούσες για δικτατορία και φασισμό.:)

Υ.Γ. Και μια ενδιαφέρουσα μίνι ιστορία:
https://www.tovima.gr/books-ideas/article/?aid=378400
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Objectivism το μόνο που ζήτησα είναι πηγές που να δείχνουν πως οι εργάτες πεινούσαν στην ΕΣΣΔ. Κι επειδή σου λέω πως η πηγή σου είναι για τα πανηγύρια τώρα ξαφνικά εχω προφίλ ΚΝίτη προπαγανδισμένου; Σταμάτα να ντροπιάζεις τον εαυτό σου και απάντα σ' αυτά που σε ρωτάνε χωρίς τις σάλτσες παρακαλώ.
Βλέπω έδωσες επιλεγμένη απάντηση-ερώτηση. Κιχ για τη λέξη "διαλύω" από τους κακούς καπιταλιστές, κιχ για την εξέγερση της Κροστάνδης όπου το ίδιο το κράτος έπνιξε στο αίμα τους εργάτες. Προτίμησες ένα ειρωνικό μήνυμα επαναλαμβάνοντας εκφράσεις μου. Στο διά ταύτα τώρα.
Στην σοβιετική ένωση υπήρχε τεράστια οικονομική και πολιτική κρίση με τρομερές ελλείψεις τροφίμων και βασικών αγαθών. Αυτά είναι επιβεβαιωμένα ιστορικά γεγονότα που μπορείς να τα βρεις παντού. Τα παρέθεσε και ο Objectivism. Τώρα ποιος πεινούσε είναι ένα ερώτημα. Οι εργάτες και οι αγρότες ή οι ηγέτες του κόμματος; Ρητορικό το ερώτημα...
Όσο για τις συνθήκες εργασίας τόσο επί τσάρου όσο και επί μπολσεβίκων τα πράγματα ήταν ιδιαίτερα άσχημα. Τα σοβιέτ που ίδρυσε η προσωρινή φιλελεύθερη κυβέρνηση είχαν απειροελάχιστη επιρροή και κατέρρευσαν γρήγορα. Ο ίδιος ο "ηγέτης" Στάλιν καταπατούσε σαφώς τα εργατικά δικαιώματα και οι εργάτες δούλευαν για ένα ξεροκόμματο. Όσα δικαιώματα είχαν εξασφαλίσει έκαναν φτερά. Πολλές απεργίες καταστέλλονταν βίαια. Εξεγέρσεις όπως αυτές της Κροστάνδης επίσης. Η παιδική εργασία ήταν φαινόμενο. Υπήρχε δημόσια "σχολή", η " Σχολή Χειρωνακτικής Εργασίας" η οποία έβαζε παιδιά να δουλεύουν σε εργοστάσια. Ο Στάλιν την ίδρυσε. Όλα αυτά είναι επιβεβαιωμένα ιστορικά γεγονότα. Δεν βγήκαν από το κεφάλι κανενός. Αυτό που θέλω να σε κάνω να καταλάβεις είναι ότι μεταξύ θεωρίας και πράξης υπάρχει κάτι. Ένα τεράστιο κενό. Οι ουτοπιστές σοσιαλιστές και λοιποί άλλα έλεγαν και άλλα έκαναν. Ο "μπαμπάς" Στάλιν κομμουνιστής ήταν. Οι πράξεις του με την κομμουνιστική θεωρία μόνο ταυτόσημες δεν ήταν. Στην θεωρία όλα είναι ρόδινα. Στην πράξη αρχίζει το πρόβλημα.

τι εννοείς "κιχ για τη λέξη διαλύω"; γιατί πρώτη φορά το ακούς;

δεν είμαι advocate της ΕΣΣΔ κάτι κατάλαβες λάθος. σου ζήτησα να μου αποδείξεις αυτά που λες κι επιμένεις να μη το κάνεις. το προσπαθεί ο Objectivism για σένα δε πειράζει
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυγή όντος

Διάσημο μέλος

Ο Sniffing Joe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,006 μηνύματα.
Objectivism το μόνο που ζήτησα είναι πηγές που να δείχνουν πως οι εργάτες πεινούσαν στην ΕΣΣΔ. Κι επειδή σου λέω πως η πηγή σου είναι για τα πανηγύρια τώρα ξαφνικά εχω προφίλ ΚΝίτη προπαγανδισμένου; Σταμάτα να ντροπιάζεις τον εαυτό σου και απάντα σ' αυτά που σε ρωτάνε χωρίς τις σάλτσες παρακαλώ.

wtf. διάβασες το μισό σχόλιο μου; λολ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

harry akritas

Διάσημο μέλος

Ο harry akritas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,099 μηνύματα.
Objectivism το μόνο που ζήτησα είναι πηγές που να δείχνουν πως οι εργάτες πεινούσαν στην ΕΣΣΔ. Κι επειδή σου λέω πως η πηγή σου είναι για τα πανηγύρια τώρα ξαφνικά εχω προφίλ ΚΝίτη προπαγανδισμένου; Σταμάτα να ντροπιάζεις τον εαυτό σου και απάντα σ' αυτά που σε ρωτάνε χωρίς τις σάλτσες παρακαλώ.


τι εννοείς "κιχ για τη λέξη διαλύω"; γιατί πρώτη φορά το ακούς;

δεν είμαι advocate της ΕΣΣΔ κάτι κατάλαβες λάθος. σου ζήτησα να μου αποδείξεις αυτά που λες κι επιμένεις να μη το κάνεις. το προσπαθεί ο Objectivism για σένα δε πειράζει

Είπες ότι τη λέξη "διαλύω" την χρησιμοποιούν και οι καπιταλιστές με την ίδια ακριβώς έννοια. Και σε ρώτησα με ποια, εναντίον ποιων. Δεν απάντησες. Γενικά βλέπω ότι πάντα απαντάς επιλεκτικά.

Εντάξει στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα λένε. Όλα αυτά που λέω είναι αποδεδειγμένα. Αν θες να τα βρεις συγκεντρωμένα, αγόρασε το βιβλίο "Ήταν ο κομμουνισμός ηλίθιε". Αυτό με τη σειρά του έχει αντλήσει πληροφορίες από διάφορα ντοκουμέντα, ντοκιμαντέρ, κρατικά έγγραφα της εσσδ τα οποία έχουν έρθει τώρα στο φως, δημοσιεύματα κρατικών, κομμουνιστικών εφημερίδων της χώρας που αναφέρονται σε καταστολές απεργιών κτλ κτλ. Η ιστορία έχει γραφεί, είναι στο χέρι σου να τη μάθεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
wtf. διάβασες το μισό σχόλιο μου; λολ

δε χρήζουν τα πάντα απάντησης τα διαβάζω αυτά που βάζεις μην ανησυχείς

Είπες ότι τη λέξη "διαλύω" την χρησιμοποιούν και οι καπιταλιστές με την ίδια ακριβώς έννοια. Και σε ρώτησα με ποια, εναντίον ποιων. Δεν απάντησες. Γενικά βλέπω ότι πάντα απαντάς επιλεκτικά.

Εντάξει στου κουφού την πόρτα όσα θέλεις βρόντα λένε. Όλα αυτά που λέω είναι αποδεδειγμένα. Αν θες να τα βρεις συγκεντρωμένα, αγόρασε το βιβλίο "Ήταν ο κομμουνισμός ηλίθιε". Αυτό με τη σειρά του έχει αντλήσει πληροφορίες από διάφορα ντοκουμέντα, ντοκιμαντέρ, κρατικά έγγραφα της εσσδ τα οποία έχουν έρθει τώρα στο φως, δημοσιεύματα κρατικών, κομμουνιστικών εφημερίδων της χώρας που αναφέρονται σε καταστολές απεργιών κτλ κτλ. Η ιστορία έχει γραφεί, είναι στο χέρι σου να τη μάθεις.

Μάλιστα. Θα το τσεκάρω το βιβλίο.

όσον αφορά το "διαλύω" γκούκλαρε πχ "usa to crush isis"δε το πιστεύω πως το κουβεντιάζουμε ακόμα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυγή όντος

Διάσημο μέλος

Ο Sniffing Joe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,006 μηνύματα.
δε χρήζουν τα πάντα απάντησης τα διαβάζω αυτά που βάζεις μην ανησυχείς

Το λέω επειδή είπες πως δεν σου απάντησα και πως είχα μόνο μια πηγή. Σου απάντησα με 3 πηγές :)

Ο harry akritas έθιξε κάτι πολύ σημαντικό σε ένα σχόλιο πιο πάνω, τον απόλυτο χαρακτήρα του κομουνισμού και του σοσιαλισμού.
Αυτά τα καθεστωτα δεν μπορούν να επιβιώσουν όταν υπάρχει ελευθερία και ποικιλομορφία απόψεων.
Στη ναζιστική γερμανία ήταν έγκλημα να μιλάς κατά του κράτους. Στην ΣΕ το ίδιο. Ας μην ξεχνάμε αυτό το ανελεύθερο χαρακτηριστικό των κατα τα άλλα "ελευθεριακών" καθεστώτων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Valantis31

Νεοφερμένος

Ο Valantis31 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Εντάξει στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα λένε. Όλα αυτά που λέω είναι αποδεδειγμένα. Αν θες να τα βρεις συγκεντρωμένα, αγόρασε το βιβλίο "Ήταν ο κομμουνισμός ηλίθιε". Αυτό με τη σειρά του έχει αντλήσει πληροφορίες από διάφορα ντοκουμέντα, ντοκιμαντέρ, κρατικά έγγραφα της εσσδ τα οποία έχουν έρθει τώρα στο φως, δημοσιεύματα κρατικών, κομμουνιστικών εφημερίδων της χώρας που αναφέρονται σε καταστολές απεργιών κτλ κτλ. Η ιστορία έχει γραφεί, είναι στο χέρι σου να τη μάθεις.

Πολύ πρόχειρο και κακογραμμένο. Εικόνες χωρίς πηγές, αναφορές σε στοιχεία χωρίς να παραθέτει τη σχετική βιβλιογραφία στο τέλος (δηλαδή μη ελέγξιμα) και μεταπήδηση από το ένα θέμα στο άλλο δίχως συνοχή. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν μπορεί να θεωρηθεί σοβαρή ιστορική έρευνα, οπότε μην παίρνεις τοις μετρητοίς ό,τι γράφει μέσα.

Το λέω επειδή είπες πως δεν σου απάντησα και πως είχα μόνο μια πηγή. Σου απάντησα με 3 πηγές :)

Ο harry akritas έθιξε κάτι πολύ σημαντικό σε ένα σχόλιο πιο πάνω, τον απόλυτο χαρακτήρα του κομουνισμού και του σοσιαλισμού.
Αυτά τα καθεστωτα δεν μπορούν να επιβιώσουν όταν υπάρχει ελευθερία και ποικιλομορφία απόψεων.
Στη ναζιστική γερμανία ήταν έγκλημα να μιλάς κατά του κράτους. Στην ΣΕ το ίδιο. Ας μην ξεχνάμε αυτό το ανελεύθερο χαρακτηριστικό των κατα τα άλλα "ελευθεριακών" καθεστώτων.

Σου διαφεύγει ένα βασικό στοιχείο και γι'αυτό βγάζεις λάθος συμπεράσματα. Δεν ευθύνεται ο κομουνισμός (δηλαδή το σύστημα της κεντρικής οργάνωσης) για τον απολυταρχικό χαρακτήρα της ΕΣΣΔ, αλλά η μακρά κουλτούρα απολυταρχισμού που υπήρχε και υπάρχει στην Ρωσία. Η ισχυρή κεντρική οργάνωση ήταν ένα βασικό στοιχείο της Ρωσικής κουλτούρας που ήταν απαραίτητο για την επιβίωση των Ρώσων στην στέπα.

Οι Ρώσοι ιστορικά ξεκίνησαν σαν έθνος γύρω από την περιοχή της Μόσχας. Αν κοιτάξεις λίγο τον χάρτη της περιοχής θα δεις ότι πρόκειται για μια αχανή περιοχή, η οποία είναι ευάλωτη από όλες τις πλευρές. Δεν υπάρχουν ούτε βουνά, ούτε θάλασσες για να οχυρωθείς και να φτιάξεις μια πρωτεύουσα όπως για παράδειγμα στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει πως οποιοσδήποτε μπορεί ανεξέλεγκτα να μπει στην χώρα σου και να λεηλατήσει ότι θέλει, χωρίς να μπορείς να κάνεις και πολλά για να τον σταματήσεις. Η απάντηση σε αυτή την κατάσταση είναι να δημιουργήσεις μια ισχυρή κεντρική εξουσία και να κατακτήσεις όλες τις γύρω περιοχές ώστε να μην υπάρχουν πλέον γείτονες εχθροί και αυτό ακριβώς κάνανε οι Ρώσοι, συνεχώς επεκτείνονταν μέχρι να φτάσουν στα Ουράλια, στον Καύκασο και στην κεντρική Ευρώπη. Ας μην ξεχνάμε πως όλες οι φυλές της Ασίας, Μογγόλοι, Ούνοι, Τιμουρίδες, αλλά και διάφοροι άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί, Τεύτονες, Βίκινγκς κτλ είχαν την Ρωσία ως πρωταρχικό στόχο επιδρομών για πολλούς αιώνες. Με τόσους εχθρούς και παράλληλα με τόσα λίγα εύφορα και υπερασπίσημα εδάφη δεν επιβιώνεις ξέρεις έχοντας ένα ελευθεριακό καθεστώς και ένα μικρό κράτος.

Τα ίδια ισχύουν και σήμερα. Η απάντηση του Πούτιν στους Τσετσένους επαναστάτες ήταν να τους πνίξει στο αίμα, διότι ξέρει ότι δεν έχει άλλη επιλογή. Όταν κυβερνάς μία χώρα με πολλούς κατακτημένους πληθυσμούς οι οποίοι στην παραμικρή ένδειξη αδυναμίας θα αρχίσουν να τεμαχίζουν το κράτος δεν έχεις την επιλογή να το παίζεις φιλελεύθερος και πασιφιστής. Η Ρωσία δεν είναι Αμερική, μια χώρα δίχως γείτονες εχθρούς, χωρίς εσωτερικούς εχθρικούς πληθυσμούς, μια χώρα με τεράστια εύφορα εδάφη, ποταμούς που λες είναι φτιαγμένοι από άνθρωπο όσον αφορά την αξία της τοποθεσίας τους για το εμπόριο και μια χώρα που είχε κάτι αιώνες στην διάθεσή της να αναπτυχθεί οικονομικά χωρίς να εισβάλει ποτέ κανείς. Η Ρωσία έχει περάσει Τζέκινς Χαν, Ναπολέοντα και Χίτλερ, έχει καεί επανειλημμένα και παρόλα αυτά αποτελεί την νούμερο 2 δύναμη σήμερα. Αυτό δεν έγινε επειδή οι Ρώσοι ήταν πασιφιστές και ελευθεριακοί.

Γενικώς βλέπω μια αφελή επιχειρηματολογία του τύπου "ο κομουνισμός κατέρρευσε ενώ ο καπιταλισμός θριάμβευσε" χωρίς να λαμβάνει κανείς υπόψιν την γεωγραφία, τις γεωπολιτικές συνθήκες και την ιστορία κάθε χώρας όπου εφαρμόσθηκαν τα παραπάνω οικονομικά συστήματα. Ο κομουνισμός κατάφερε να μετατρέψει μια αδύναμη αγροτική στέπα σε μια βιομηχανική υπερδύναμη μέσα σε μισό αιώνα, κάτι που ο καπιταλισμός δεν θα μπορούσε να κάνει ποτέ, ακόμη και αν μπορούσε να σταθεί σε εκείνη τη περιοχή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
obj έγραψες ένα κατεβατό με αναπόδεικτες γενικότητες και έβαλες τελικά στοιχεία μόνο για το 1988, 3 χρόνια πρίν την κατάρρευση και αφού ειχαν προηγηθεί 3 χρόνια νεοφιλελεύθερης απορρύθμισης της οικονομίας από την κλίκα Γκορμπατσώφ που ανέτρεψε τελικά και τον σοσιαλισμό.
Η αλήθεια είναι ότι η σοσιαλιστική οικονομία δεν έχει ποτέ κρίσεις, αφού είναι επιστημονικά σχεδιασμένη. Αυτό αποδείχθηκε και στην παγκόσμια οικονομική κρίση του 1929-1933 όπου η Σοβιετική Ένωση ήταν η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν επηρρεάστηκε και δεν μειώθηκε η παραγωγή της. Αντίθετα την δεκαπλασίασε σε αυτήν την περίοδο. Είχε κατοχυρωθεί η 7ωρη εργασία, είχαμε καθολική δημόσια κοινωνική ασφάλιση, φθηνές συγκοινωνίες, ζεστό νερό, θέρμανση και βασικά αγαθά, οι βαριες και ανθυγιεινες εργασίες έπαιρναν σύνταξη στα 50, στις γυναίκες δίνονταν άδειες εγκυμοσύνης μεταποδοχών, αποκλειστικα δημόσια και δωρεάν υγεία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία και εξάλειψη αναλφαβητισμού όταν στην προεπαναστατική Ρωσσία τα 4/5 ήταν αναλφάβητοι, μηδενική ανεργία. Αντίθετα την ίδια περίοδο στις ΗΠΑ είχαμε 30% ανεργία, 10ωρα και 15ωρα εργασίας, ανθρώπους να πεθαίνουν στους δρόμους και μαζική μετανάστευση.
Στα λόγια μου έρχεσαι. Αυτό ακριβώς είναι απολυταρχισμός. Ο κομμουνισμός είναι πολίτευμα ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟ. Τι πάει να πει αυτό; Όποιοι δεν συμφωνούν με αυτόν δεν έχουν το δικαίωμα να οργανωθούν, να εκφραστούν ελεύθερα. Είναι παράνομοι. Διώκονται, εξορίζονται, εκτελούνται. "Τσακίζονται". Αυτό δεν είναι καθεστώς ελευθερίας αλλά καταπίεσης. Γιατί να μην μπορώ να πω τη γνώμη μου, γιατί να φυλακίζομαι στα γκουλάγκ;
Προφανώς αν γινόταν αυτό σήμερα κατά του κομμουνισμού ή οποιουδήποτε προσφιλούς κινήματος θα μιλούσες για δικτατορία και φασισμό.:)

Υ.Γ. Και μια ενδιαφέρουσα μίνι ιστορία:
https://www.tovima.gr/books-ideas/article/?aid=378400
Ο κομμουνισμός δεν είναι καθεστώς είναι αταξική, ακρατική κοινωνία. Ο καπιταλισμός μπορεί να ανατραπεί μόνο από την μοναδική νομοτελειακά αντικαπιταλιστική τάξη, την εργατική που δεν έχει ιδιοκτησία στην παραγωγή. Η εργατική τάξη εκφράζεται μέσα από το πρωτοπόρο κόμμα της και καθοδηγεί την κοινωνία προς τον κομμουνισμό μέσω της εξουσίας της, της δικτατορίας του προλεταριάτου. Προφανώς η επανάσταση και η εργατική τάξη απαγορεύει την οργάνωση της αστικής τάξης και των φασιστών και την έκφραση μέσω του αντεπαναστατικού τύπου τους, αυτό είναι προφανές.Απο κει και πέρα μπορεί να υπάρχουν οργανώσεις, φορείς κλπ που να προωθούν την οικολογία, τα δικαιώματα των μειονοτήτων, οι διάφοροι σύλλογοι εργαζομένων/φοιτητών κλπ, αρκεί να μην αντιβαίνουν το σοσιαλιστικό σύνταγμα και την πορεία της χώρας προς την κομμουνιστική κοινωνία.

ΥΓ. Τι λε ρε παιδί μου 100.000 αιτήσεις μετανάστευσης από τον καπιταλιστικό παράδεισο των ΗΠΑ στην απολυταρχική ΕΣΣΔ; Γίνονταν τέτοια πράγματα; :O
Είπες ότι τη λέξη "διαλύω" την χρησιμοποιούν και οι καπιταλιστές με την ίδια ακριβώς έννοια. Και σε ρώτησα με ποια, εναντίον ποιων. Δεν απάντησες. Γενικά βλέπω ότι πάντα απαντάς επιλεκτικά.

Εντάξει στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα λένε. Όλα αυτά που λέω είναι αποδεδειγμένα. Αν θες να τα βρεις συγκεντρωμένα, αγόρασε το βιβλίο "Ήταν ο κομμουνισμός ηλίθιε". Αυτό με τη σειρά του έχει αντλήσει πληροφορίες από διάφορα ντοκουμέντα, ντοκιμαντέρ, κρατικά έγγραφα της εσσδ τα οποία έχουν έρθει τώρα στο φως, δημοσιεύματα κρατικών, κομμουνιστικών εφημερίδων της χώρας που αναφέρονται σε καταστολές απεργιών κτλ κτλ. Η ιστορία έχει γραφεί, είναι στο χέρι σου να τη μάθεις.


Το ελληνο-χριστιανικο ethnosthedon δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει. Τουλάχιστον ο Κρούστης θα μπορούσε να βρει κάτι πιο πρωτότυπο από το να αντιστρέψει τον τίτλο του Μπογιόπουλου. Υπάρχουν βέβαια και ακόμα πιο ωραία βιβλία από τις εκδόσεις Γεωργιάδη :inlove:




Objectivism το μόνο που ζήτησα είναι πηγές που να δείχνουν πως οι εργάτες πεινούσαν στην ΕΣΣΔ. Κι επειδή σου λέω πως η πηγή σου είναι για τα πανηγύρια τώρα ξαφνικά εχω προφίλ ΚΝίτη προπαγανδισμένου; Σταμάτα να ντροπιάζεις τον εαυτό σου και απάντα σ' αυτά που σε ρωτάνε χωρίς τις σάλτσες παρακαλώ.


τι εννοείς "κιχ για τη λέξη διαλύω"; γιατί πρώτη φορά το ακούς;

δεν είμαι advocate της ΕΣΣΔ κάτι κατάλαβες λάθος. σου ζήτησα να μου αποδείξεις αυτά που λες κι επιμένεις να μη το κάνεις. το προσπαθεί ο Objectivism για σένα δε πειράζει
αυτά είναι γνωστά ρε συ, τα λέει και η τελεόραση, δούλευαν σαν σκλάβοι για ένα κομμάτι ψωμί στην ΕΣΣΔ!!!!111
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
Το λέω επειδή είπες πως δεν σου απάντησα και πως είχα μόνο μια πηγή. Σου απάντησα με 3 πηγές :)

Οι πηγες είναι άπειρες και βρίθουν ειτε είναι βιβλια, ειτε στο ίντερνετ ειτε, είναι τα ίδια τα ατομα που ζουν ακόμα και γλίτωσαν ειτε απο τα γκούλαγκ ειτε απο την καθημερινή βία και καταστολή που γνώρισαν σε αυτά τα τόσο ανελεύθερα και απολυταρχικά καθεστώτα. Οποίο θέμα κι αν ψαξεις, θα διαπιστώσεις ποσά πολλά θύματα υπήρξαν εξαιτίας του κομμουνισμού. Κάθε μέρα θα ανακαλύπτουμε περισσότερα...


Helga Labs...
Υπεύθυνη για τα γκούλαγκ των νέων στην πρώην Ανατολική Γερμανία... Υπεύθυνη για τον χωρισμό πολλών μητερων απο τα παιδιά τους...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

harry akritas

Διάσημο μέλος

Ο harry akritas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,099 μηνύματα.
Ο κομμουνισμός δεν είναι καθεστώς είναι αταξική, ακρατική κοινωνία. Ο καπιταλισμός μπορεί να ανατραπεί μόνο από την μοναδική νομοτελειακά αντικαπιταλιστική τάξη, την εργατική που δεν έχει ιδιοκτησία στην παραγωγή. Η εργατική τάξη εκφράζεται μέσα από το πρωτοπόρο κόμμα της και καθοδηγεί την κοινωνία προς τον κομμουνισμό μέσω της εξουσίας της, της δικτατορίας του προλεταριάτου. Προφανώς η επανάσταση και η εργατική τάξη απαγορεύει την οργάνωση της αστικής τάξης και των φασιστών και την έκφραση μέσω του αντεπαναστατικού τύπου τους, αυτό είναι προφανές.Απο κει και πέρα μπορεί να υπάρχουν οργανώσεις, φορείς κλπ που να προωθούν την οικολογία, τα δικαιώματα των μειονοτήτων, οι διάφοροι σύλλογοι εργαζομένων/φοιτητών κλπ, αρκεί να μην αντιβαίνουν το σοσιαλιστικό σύνταγμα και την πορεία της χώρας προς την κομμουνιστική κοινωνία.

ΥΓ. Τι λε ρε παιδί μου 100.000 αιτήσεις μετανάστευσης από τον καπιταλιστικό παράδεισο των ΗΠΑ στην απολυταρχική ΕΣΣΔ; Γίνονταν τέτοια πράγματα; :O
Η δικαιολογία είναι ότι δεν αφήνεις τους αντιφρονούντες να εκφραστούν γιατί είναι φασίστες και δεν συμφωνούν με τον κομμουνισμό. Αυτό δεν είναι επιχείρημα. Η δημοκρατία αφήνει όλες τις φωνές να ακουστούν είτε λένε κάτι σωστό είτε όχι. Ακριβώς την ίδια λογική που λες εφάρμοζαν και τα φασιστικά καθεστώτα για τους δικούς τους λόγους. Πρέπει να αφήνεις τον καθένα να έχει τη γνώμη του και να αγωνίζεται γι αυτήν όπως κάνεις κι εσύ τώρα. Αλλιώς δεν λειτουργείς δημοκρατικά.


Το ελληνο-χριστιανικο ethnosthedon δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει. Τουλάχιστον ο Κρούστης θα μπορούσε να βρει κάτι πιο πρωτότυπο από το να αντιστρέψει τον τίτλο του Μπογιόπουλου. Υπάρχουν βέβαια και ακόμα πιο ωραία βιβλία από τις εκδόσεις Γεωργιάδη :inlove:


Το βιβλίο μια χαρά έχει βιβλιογραφία και πηγές. Και μάλιστα πολλές είναι κομμουνιστικές. Αν δεν συμφωνείς με το βιβλίο, έλεγξε πρώτα τις πηγές (αν και αμφιβάλλω αν το έχεις διαβάσει).
Επίσης, είναι τρομερά ειρωνικό να μιλάς για υποκειμενικότητα εσύ που για κάθε γεγονός παρουσιάζεις πηγές όπως το μαύρο πρόβατο, τα διάφορα κομμουνιστικά sites και τα σχόλια της Κουτσούμπα στο fb. Και ο Μπογιόπουλος μάντεψε, στον ριζοσπάστη δουλεύει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυγή όντος

Διάσημο μέλος

Ο Sniffing Joe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,006 μηνύματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Απαράδεκτος υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων άφησε να κοιμηθούν άστεγοι στο κρύο γιατί... κουράστηκε (ΒΙΝΤΕΟ)

Προφανώς δεν μπορεί να αναγκάσει κανείς κάποιον να δουλέψει υπερωρίες αλλά μιλάμε για μια περίπτωση που συμβαίνει μια δυο φορές το χρόνο και αυτό που έκανε ήταν απάνθρωπο (δεν έχει δα και δύσκολη χειρωνακτική εργασία απλά κάθεται με τους αστέγους μέσα) και σίγουρα δε θα έπρεπε να εργάζεται σε κέντρο φιλοξενίας ένας τέτοιος άνθρωπος. Επίσης μην πω τίποτα για τον άλλον υπάλληλο που πήρε τηλέφωνο στις 10(!) δηλαδή μια ώρα πριν έρθει η βάρδια του να τους πει ότι αρρώστησε. Κάτσε ρε φίλε, μέχρι τις 10 ήσουν καλά και έτοιμος να πας και μετά άλλαξες γνώμη; Αν είσαι άρρωστος και δε θες ή δεν μπορείς να πας πες το από το πρωί ή από το απόγευμα, δεν γίνεται να ήσουν καλά και να αρρώστησες ξαφνικά στις 10! Μια κακιά γλώσσα θα έλεγε ότι μια χαρά μπορούσες να πας αλλά τελευταία στιγμή αποφάσισες να μη βγεις στο κρύο και να αράξεις σπίτι... Και οι 2 απαράδεχτοι, ο άνθρωπος στο βίντεο έχει απόλυτο δίκιο, τέτοια κέντρα φιλοξενίας είναι ειδικά φτιαγμένα για τέτοιες περιπτώσεις λίγες μέρες το χρόνο και οι υπάλληλοι αυτές τις μέρες αποφασίζουν να το κλείσουν! Θυμός και απογοήτευση από εμένα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
Αν είναι γρίπη, μπορεί να πιασει ξαφνικά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 186240

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αχου το,κουλάστηκε καλέ..
Στοίχημα ότι το αποτέλεσμα της ΕΔΕ θα είναι καμιά ''έγγραφη επίπληξη'' αντί για άμεση απόλυση..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
Διόλου απιθανο. Κρατισμός και πελατειακές σχέσεις πάνε πακέτο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

harry akritas

Διάσημο μέλος

Ο harry akritas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,099 μηνύματα.
Αν είναι γρίπη, μπορεί να πιασει ξαφνικά.

Ναι, κόλλησε το βακτήριο dimosious ypallilioum. Δρα σε δευτερόλεπτα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.


H απάντηση του Τζήμερου... στο tweet του Μητσοτάκη...


ΚΥΡΙΑΚΟ, ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ!!! ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!!!
Δεν πρόφτασα να πατήσω το post στο προηγούμενο σχόλιο και ήρθε νέα "σφαλιάρα" μέσω twitter.
Κυριάκος: "Δεν γίνεται 80% του εισοδήματος ενός ελεύθερου επαγγελματία να καταλήγει στο κράτος. Θα μειώσουμε φόρους ακόμη και χωρίς έγκριση δανειστών."
Ωχ! Ξανα-μανά τα ίδια! Αντε να εξηγείς και στον Κυριάκο, αυτά που δεν καταλαβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάμε λοιπόν από την αρχή:
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ (ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ!
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ!!!
ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΘΕΛΟΥΝ!!!
Για κάθε τρία ευρώ φόρου που πληρώνουμε σήμερα, το ένα πάει σε συντάξεις, το άλλο σε μισθούς ΔΥ και μένει το τρίτο να καλύψει ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ!!! Από Παιδεία, Υγεία, Στρατό, Ασφάλεια μέχρι τους ΟΤΑ και τις λακούβες στους δρόμους! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΌ! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!! Κανένα κράτος δεν είναι βιώσιμο με τέτοια "πίτα" δαπανών! ΚΑΝΕΝΑ!!!
Αν δεν μειώσεις τις δημόσιες δαπάνες, ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ άχρηστους οργανισμούς, ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΣ αργόμισθους και ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ σε αναλογιστικά επίπεδα τις πρόωρες συντάξεις δεν μπορείς να κάνεις σοβαρή μείωση φόρων. Αν συνεχίζεις να πληρώνεις τα 2/3 των δημοσίων εσόδων σε συντάξεις και μισθούς του Δημοσίου, η χώρα θα καταρρεύσει. ΔΕΝ ΤΟ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ! Οπότε οι δανειστές θα σου πουν ό,τι λένε και στον Τσίπρα: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΚΑ. ΤΕΛΟΣ!Οδεύουμε ολοταχώς σε νέα ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ και ΕΠΙΣΗΜΗ πλέον χρεοκοπία. Το έχετε καταλάβει εκεί στη ΝΔ;
ΚΥΡΙΑΚΟ, ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ!!! Λαϊκισμό πουλάει ο Τσίπρας. Ακόμα, όμως και το δικό του "αγοραστικό" κοινό αρχίζει και αντιλαμβάνεται την απάτη. Και του γυρνάει την πλάτη. Από εσένα περιμένουμε διαφορετικό πολιτικό προϊόν. Υπάρχει κάποιος στη ΝΔ που μπορεί να το παράγει;
https://www.facebook.com/Thanos.Tzimeros.Page/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf

Ναι, κόλλησε το βακτήριο dimosious ypallilioum. Δρα σε δευτερόλεπτα...

Χαχα. Ίσως το πιο ύπουλο βακτήριο απ' όλα...
ΤΕΛΟΣ! Οδεύουμε ολοταχώς σε νέα ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ και ΕΠΙΣΗΜΗ πλέον χρεοκοπία με τους άχρηστους οργανισμούς, τους αργομισθους, και τις πρόωρες συντάξεις στην πλάτη μας...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top