[Αρχείο 2009 - 2017] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Stickerbush

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Πεισματάρης Γορίλας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 896 μηνύματα.
Ήσουν απ' το σπίτι σου με σημαία τον ήλιο ή σε πλησίασε η ΠΑΣΠ στο τμήμα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Ήσουν απ' το σπίτι σου με σημαία τον ήλιο ή σε πλησίασε η ΠΑΣΠ στο τμήμα;

τι αλλάζει αν εκανα το 1ο ή αν συνέβει το 2ο
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,755 μηνύματα.
Σε αφηρημένο πλαίσιο πιστεύω πως μια κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία μπορεί εύκολα να πετύχει τους στόχους που η ίδια θέτει είτε αυτός λέγεται μείωση των οικονομικών ανισοτήτων και της φτώχιας είτε λέγεται αύξηση της παραγωγής. Αυτό που δεν ανθίζει σε μια τέτοια οικονομία είναι η καινοτομία γιατί όσο πιο κεντρικά σχεδιασμένο είναι ένα σύστημα τόσο πιο δυσκίνητο είναι και τόσο περισσότερο καταπνίγεται το όποιο initiative.

Μου περιγράφεις μια κατάσταση που πατά σε correlation. Ναι, όλα τα κομμουνιστικά καθεστώτα κατέληξαν να έχουν αυταρχικό χαρακτήρα. Επίσης ξεχνάς πως όλα τα καθεστώτα ανιτμετωπίστηκαν από τη Δύση με τον ίδιο τρόπο. Υπονομεύτηκαν και προπαγανδίστηκαν με στόχο να περιοριστεί η επηρροή τους με κάθε τρόπο. Όπως είπα πριν η δικτατορία είναι το απώτερο στάδιο ενός καθεστώτος που έχει τα μεσα τουλάχιστον να κρατηθεί ζωντανό. Αυτό ίσχυε για την ΕΣΣΔ και τους δορυφόρους της αλλά όχι για άλλα καθεστώτα του ίδιου χαρακτήρα αλλά όχι του ίδιου τόξου. Όπως η περίπτωση της Χιλής: https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_intervention_in_Chile

Θα ήθελα πολύ να μπορώ με ασφάλεια να πω πως ο ένας την έχει μεγαλύτερη. Πως αφήσαμε την κάθε χώρα να επιλέξει μόνη της πώς θέλει να πορευθεί και στη συνέχεια να βλέπαμε συγκριτικά πάντα τα όποια αποτελέσματα. Αλλά αυτό δε συνέβη ποτέ.
this meme perfectly sums it up

Δεν μιλάμε για μια κατάσταση που αφορά μόνο εκείνες τις χώρες. Ουδέτερες χώρες με εσωτερικές συγκρούσεις είχαν εγυήτριες δυνάμεις ώστε να επικρατήσει το ένα ή το άλλο ρεύμα. Υπενθυμίζω για τη δική μας περίπτωση: https://en.wikipedia.org/wiki/Truman_Doctrine

Τεράστια ποσά δαπανήθηκαν σε δυτικές χώρες με το σχέδιο Μάρσαλ με αποτέλεσμα φυσικά να φανεί η όποια διαφορά στις υποδομές. Στο τέλος τέλος ήταν τα χρήματα των ΗΠΑ vs τα χρήματα της ΕΣΣΔ.

Δεν είναι εκεί το θέμα. Ο κομμουνισμός είτε μας αρέσει είτε όχι έχει πεθάνει. Αυτό είναι πλέον εκτός συζήτησης. Όμως είναι σημαντικό σε κάθε περίπτωση όταν αναλύσουμε ένα σύστημα και κατ επέκταση μια φιλοσοφία να είμαστε σε θέση να εξετάσουμε μαζί με τον όλο μηχανισμό και τον τρόπο που εκείνος δούλευε σε κάθε περίπτωση. Είναι ενδιαφέρον για παράδειγμα πώς η Γερμανία επί Χίτλερ κατάφερε από χρεωκοπημένη χώρα να μεταμορφωθεί σε στρατιωτική υπερδύναμη. Να εξετάσεις το τι επίδραση έχει μια κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία ή ένα αυταρχικό καθεστώς στην παραγωγή και στο βιοτικό επίπεδο. Είναι ενδιαφέρον να δεις τι επιδόσεις έχει ένα σοσιαλιστικό καθεστώς σε τομείς όπως η παιδεία ή η υγεία παρά τα όποια οικονομικά του προβλήματα. Όταν κάνει κάποιος αναφορά στα ποσοστά αναλφαβητισμού της Κούβας και πετάγεται κάποιος άλλος και λέει "ναι αλλά η λογοκρισία" αυτό δε δείχνει κόμπλεξ; Δεν πρέπει αυτά κάποια στιγμή να ξεπεραστούν; δεν πρέπει να είμαστε σε θέση να αναλύσουμε το κάθε σύστημα και να εξάγουμε τα υπέρ και τα κατά του; Εσένα σου αρέσει όταν θες να μιλήσεις για φαινόμενα φτώχιας σε δυτικές χώρες και έχεις έναν έξυπνο να σε παραπέμπει στο Στάλιν; ότι τι δηλαδή; δεν μπορείς να έχεις το ένα χωρίς το άλλο;

Δυστυχώς δεν μπορείς να υποκριθείς πως μπορείς να εξετάσεις το κάθε μέτρο χωρίς τις όποιες προεκτάσεις του. Ένα μέτρο περί παροχών πατά σε κάποια φιλοσοφία. Αν δεν στηριχθεί από άλλα μέτρα είναι ανούσιο. Αν δεν είσαι σε θέση να δεις πάνω εκεί τη γενικότερη εικόνα σε ένα αφηρημένο πλαίσιο και να μπορείς να δώσεις ένα προσανατολισμό και έναν ορίζοντα 10ετίας τότε λαϊκίζεις. Αυτά πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη μας. Κι όταν το κάνουμε να γίνεται σε ένα γόνιμο περιβάλλον συζήτησης χωρίς ιδεολογικούς φραγμούς κάτι που πολλές φορές και εδώ μεσα προσωπικά δεν βλέπω.

Ο κεντρικος σχεδιασμος στην καλυτερη μπορει να ειναι αποτελεσματικος σε εναν πολυ συγκεκριμενο παραγωντα, πχ αυξηση παραγωγης αυξηση αποφοιτων, στηριξη Χ κλαδου και το προβλημα παρουσιαζεται οταν λαμβεται υποψη μια οverall εικονα, η αποδοτικοτητα και οι μακροπροθεσμες επιπτωσεις. Φυσικα και ο Χιτλερ μπρορεσε να κανει μια χωρα στρατιωτικη υπερδυναμη τυπωνωντας χρημα, δινωντας μονοπωλια και κατευθυνωντας πορους απο αλλους τομεις της οικονομιας στον στρατο, αλλα οι υπολοιποι κλαδοι suffered, ο πληθωρισμος διελυσε τις αποταμιευσεις μειωνωντας τις μελλοντικες επενδυσεις. Μακροπροθεσμα, η υπολοιπη οικονομια διαλυεται ή στην καλυτερη θα προσπαθει να κρατιεται στο ιδιο επιπεδο και σιγα σιγα εχεις ολοενα και λγοτερους πορους συγκριτικα ή απολυτα να ριχνεις στον στρατο. Η Β.Κορεα εχει σημαντικο στρατο, για ποσο μπορει να τον κρατα στην ιδια κατασταση οταν δεν εχεις φαγητο? Επισης μια χαρα μπορεις να μοιρασεις τον πλουτο μιας χωρας εξισου σημερα, αλλα ποιες ειναι οι συνεπειες αυριο στην συνεχεια παραγωγης αυτου του πλουτου? Δεν νομιζω βεβαια να εχει και πολυ νοημα αυτη η κουβεντα καθως θεωρεις τους παντες ισους και δεν λαμβανεις υποψη σου τι θα πετυχει ο κινεζος με το 160 IQ με 10 εκατομμυρια και τι θα κανει ο Τακης με το 92. Αλλα αυτο δεν θα αλλαξει το γεγονος οτι η επενδυση που θα κανει ο πρωτος σε ενα προιον, συμπεριλαμβανομενων φαρμακων ή φαγητου, για να ρινει πιο αποδοτικη η παραγωγη του ειναι απαραιτητη για να γινει αυτο πιο φτηνο και να μπορει καποιος με λιγοτερα λεφτα να εχει καλυτερο βιωτικο επιπεδο, αντι να χαλασει τα λεφτα σε steam sales και πορνο σαν τον Τακη.

Μια αλλη διασταση του προβληματος ειναι οτι η καθε οργανωση μπορει να βαλει 10 τουβλα το ενα πανω στο αλλο και να χτισει ενα εργοστασιο, αλλα η οικονομια προοχωραει by becoming more efficient και εδω ο ΚΣ εχει το economic calculation problem οπως παρουσιαστηκε απο τον von Mises. Με λιγα λόγια, αφενως η αξια ειναι υποκειμενικη αφετερου ο κεντρικος σχεδιστης δεν εχει την πληροφορια για την σχετικη τοπικη αναγκη/προσφορα του καθε προιοντος οπως παρουσιαζονται απο τις τιμες στην ελευθερη αγορα, που εαν υπαρχει μεγαλυτερη αναγκη για ενα προιον η τιμη του θα αυξηθει το το κερδος θα δωσει κινητρο να αυξηθει η προσφορα. Εβγαλες αποφοιτους, χρειαζονται καποιου στο σημειο που θα αποσβεσουν την επενδυση? Το θεμα γινεται ακομα πιο δυσκολο εαν πρεπει να παρεις μια αποφαση μεταξυ πολλων διαφορετικων αγαθων και χρειαζεται πολλες προσεγγυσεις απο πολλους παιχτες που εκ του αποτελεσματος θα δουνε αν αυτο που κανουν ειναι σωστο, που δεν υπαρχει στον μονοπωλιακο κεντρικο σχεδιασμο. Εχουμε την λανθασμενη εντυπωση, ειδικα αυτοι που σπουδασαν οικονομικα, οτι εχουμε ολες τις πληροφοριες και το θεμα ειναι στο πως θα τις αξιοποιησουμε ή τι εξισωσεις θα εχουμε στα μοντελα. Δεν ξερουμε τα παντα, ειδικα το μελλον, και αν ηταν κατι τοσο που καποιος θα γινοταν να ξερει τι ακριβως θελει και θα θελει σε σημειο που ο καταναλωτης εθελοντικα θα το αγοραζε γιατι ου προσφερει την μεγαλυτερη αξια μεσω καποιας διαδηκασιας τοτε καποιος στην ελευθερη αγορα θα την ειχε εφαρμοσει ηδη για να παρει το 100% μια αγορας. Αυτη ειναι κατι που ισχυει γενικα για οποιαδηποτε προταση του κεντρικου σχεδιασμου, αν ηταν τοσο αποδοτικη θα εφαρμοζοταν στην ελευθερη αγορα απο καποιον καθως θα του προσεφερε μεγαλυτερη κερδοφορια.

Το θεμελιωδες ομως θεμα, και το πιο εκνευριστικο για μενα, ειναι οτι ποτε δεν λαμβανεται υποψη οι κινδυνοι της κρατικης εξουσιας και η δυνατοτητα αντιδρασης σε αυτους. Εχουμε αυτη την πραγματικα χαζη λογικη οποιουδηποτε στηριζει κρατικη παρεμβαση οτι θα ερθει το καλο το κρατος που μας προσεχει και μας αγαπα και θα κανει τα πραγματα ετσι οπως μας αρεσει, δεν θα κοιταξει την παρτη του και αν κατι δεν μας αρεσει θα κανει κατι αλλο. Πραγματικα κανενας ποτε δεν λαμβανει υποχη του την περιπτωση ου τα πραγματα δεν πανε καλα ή οπως μας αρεσει, το οποιο δεν ειναι καποια ιδεολογικη θεση, ειναι μια στανταρ prudent ερωτηση που πρεπει να κανουμε για το οτιδηποτε. Και το ηλιθιο ειναι οτι το ζουμε καθημερινα, ειδικα στην Ελλαδα. Ειναι σαν να νομιζει καποιος οτι παιζει καποιο παιχνιδι στρατηγικης και ειναι απλα καποιες επιλογες στο politics tab, αλλα εσυ θα συνεχισεις να εχεις τον απολυτο ελεγχο εναξαρτητως επιλογης. Εχεις εγγενη προβληματα οπως τα politics των εκλογων και της γενικης λειτουργιας του κρατους, το πως μπορει να νομιμοποιειται η κλοπη μεσω του κρατους το οτι η εξουσια ελκυει διεφθαρμενα ατομα και χιλια αλλα που κανουμε οτι δεν υπαρχον. Υπαρχουν και office politics και διαφθορα στις εταιρειες, αλλα δεν χρειαζεται να κανεις εκλογες ή επανασταση για να αλλαξει κατι, απλα πας αλλου. Ακομα και αν το εν δυναμει θετικο του κρατουςειναι το ιδιο με την ελευθερια, το εν δυναμει κακο ειναι παρα πολυ μεγαλυτερο.

Δεν εχει τρομερη σημασια τι πετυχαινουν οι κεντρικα σχεδιασμενες οικονομιες βραχυπροθεσμα καθως αργα ή γρηγορα τα προβληματα στην συνολικη οικονομια τις κανουν να καταρρευσουν. Βεβαια, υπαρχει και το ερωτημα τι πετυχαινου και αν το κανουν, γιατι οταν τα στοιχεια που στελνουν ειναι self-reported και defetors πχ στην κουβα ή της ΕΣΣΔ λενε οτι το συστημα υγειας δεν ειναι τοσο φοβερο οσο παρουσιαζεται ή δεν ειναι βιωσημιο, ισως να μπαινουν καποια ερωτηματικα
https://www.miamiherald.com/news/nation-world/world/americas/cuba/article129125864.html
https://www.futurodecuba.org/ARticle by Dra_ Molina.htm
https://mises.org/library/what-soviet-medicine-teaches-us

Και εφοσον δεν εχεις και πολυ θεμα με authoritarianship, μηπως θα επρεπε να θεωρεις την Σιγκαπουρη ενα απο τα προτυπα σου, καθως απο τριτοκοσμικη χωρα μεσα σε δυο γενιες ανταγωνιζεται την Ελβετια αντι να παραπονιεσαι για την ελλειψη κοινωνικων ελευθεριων? Ποια θα ηταν η σταση σου εαν ερχοταν ο Ελληνας Lee Kuan Yew και αναλαμβανε την εξουσια, οπως ανελαβε και κυβερνησε στην Σιγκαπουρη, με τα ιδια αποτελεσματα? Αλλα νομιζω οτι το θεμα ειναι πως δεν θα χρησιμοποιουσε τις μεθοδους που σου αρεσουν. Για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις, θεωρω οτι το να κατσει καποιος κατω και να κοιταξει το εχουν επιτευχθιε απο το καθε συστημα ειναι σωστο, αλλα θα πρεπει να κοιταξει καποιος και την αλλη πλευρα, τι εχει πετυχει και τι εναλλακτικες προσφερει η ελευθερη αγορα στα σημερινα προβληματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
σοβιέτα χτες από το fb του Παύλου του Πολάκη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Stickerbush

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Πεισματάρης Γορίλας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 896 μηνύματα.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Still δε μου απάντησες σε αυτό που σε ρώτησα παραπάνω.

σε ρώτησα κάτι και εγώ και δε νομίζω ότι σε νοιάζει το τι συνέβη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,280 μηνύματα.
Σήμερα διάβασα αυτο
Ιούλιος 2015 ποσοστό ΣΥΡΙΖΑ 38%
Ιούλιος 2016 ποσοστό ΣΥΡΙΖΑ 20%
Ιούλιος 2017 ποσοστό ΣΥΡΙΖΑ 15%

Όπως βλέπουνε ο ΣΥΡΙΖΑ όλο πέφτει και περισσότερο.Στην Χίο(το νησί του μπαμπά μου)το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει 29% σε δημοσκόπηση του Chios press παίρνει 9.5%.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Stickerbush

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Πεισματάρης Γορίλας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 896 μηνύματα.
Σήμερα διάβασα αυτο
Ιούλιος 2015 ποσοστό ΣΥΡΙΖΑ 38%
Ιούλιος 2016 ποσοστό ΣΥΡΙΖΑ 20%
Ιούλιος 2017 ποσοστό ΣΥΡΙΖΑ 15%

Όπως βλέπουνε ο ΣΥΡΙΖΑ όλο πέφτει και περισσότερο.Στην Χίο(το νησί του μπαμπά μου)το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει 29% σε δημοσκόπηση του Chios press παίρνει 9.5%.

Στη Γαλλία πόσο παίρνει;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,280 μηνύματα.
Τωρα αυτο που κολλάει;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,868 μηνύματα.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,280 μηνύματα.
ΣΥΡΙΖΑ= η χειρότερη κυβέρνηση ever.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Και η πιο ανορθόγραφη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,280 μηνύματα.
Άσε που ξέρει και τα καλύτερα αγγλικά Χαχαχα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,868 μηνύματα.
«Ο Τραμπ αποδέχθηκε την πρόσκληση Μακρόν για επίσκεψη στις Βερσαλλίες» αναφέρει η WSJ. Επίσκεψη στο Παρίσι στις 14 Ιουλίου θα πραγματοποιήσει ο Ντ. Τραμπ. Η Συρία θα είναι ένα από τα βασικά θέματα της συνάντησης των δύο προέδρων.
Χμ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,868 μηνύματα.

Stickerbush

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Πεισματάρης Γορίλας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 896 μηνύματα.

Το καθημερινό feed του juste:

Καθημερινή, Capital, Liberal, Πρώτο Θέμα, ΣΚΑΪ
και ΣΠΟΡ FM για αθλητικά. :D

ΥΓ: Ο Τραμπ δεν είναι ικανός ούτε καν στο να ικανοποιήσει τους ρέντνεκς ψηφοφόρους του. Πόσο μάλλον να μετατρέψει τη Γη σε Αφροδίτη. Μόνο καυλάντα και China.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,868 μηνύματα.
Λολ... Ποιους ψηφοφόρους του;;;;
Καλά, ηρέμησε, την αλλη φορά θα βάλω acn και ριζοσπάστη... Κρατικομονοπωλιακές ενημερώσεις για λοβοτομημενα κομμουνια... :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top