Θα απαντήσω από κάτω προς τα πάνω.
Αρχικά φίλε, κι εγώ θα ήθελα να γίνει συζήτηση, αλλά κάθε άλλο παρά αυτό γίνεται. Από ότι φαίνεται, ούτε διαβάζεις τι σου γράφω, ούτε γενικότερα μου απαντάς, απλά γράφεις αυτό που θες να πεις / έχεις ακούσει.
Στα ΜΑΤ δε θα δούλευα, γιατί είναι ντροπή να κάνεις αυτή τη δουλειά. Να προστατεύεις τα αφεντικά, χτυπώντας και γενικότερα εφαρμόζοντας την κρατική καταστολή. Και για το πολλές φορές ειπωμένο : "απλά θέλουν τα λεφτά για να ζήσουν" , μπορείς να ψάξεις μαρτυρίες που υπάρχουν και για το πως συμπεριφέρονται γενικότερα, το τι λένε στις διαδηλώσεις και άλλα. Είναι αρνητές της τάξης τους, τα πιο γλοιώδη ανθρωπάκια στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος να θέλει κάποιος να γίνει ΜΑΤας, εκτός αν τη βρίσκει με το να δέρνει για το συμφέρον άλλων.
Κατά έναν τρόπο (μάλλον όχι όπως το εννοείς εσύ) ναι, φταίει η αστυνομία για τα Εξάρχεια. Η δράση φέρνει αντίδραση. Όταν με την οποιαδήποτε (μικρή, μεγάλη) αφορμή πνίγεις μια γειτονιά στα χημικά και δέρνεις τους πάντες, άσχετα με το αν προκάλεσαν, μάντεψε, κάποιος κόσμος δε θα το γουστάρει αυτό.
Για τη φωτοβολίδα τζάμπα το συνεχίζεις, σου είπα δε θα το συζητήσω, αν θες να με κατηγορήσεις που το αποφεύγω, be my guest.
Για τις "ομάδες" ας το πω ξανά: Ο αναρχικός χώρος, δεν είναι ούτε ενιαίος, ούτε πλήρως ελεγχόμενος. Το κατά πόσο αυτή η ελευθερία εντός του δημιουργεί προβλήματα ή όχι, είναι άλλη συζήτηση, και περισσότερο αφορά τους ίδιους.
Αυτό σημαίνει, ότι δεν έχει κάποιος που συμμετέχει εκεί απαραίτητα ποιος είναι δίπλα του. Οπότε πχ, δεν είναι (καλώς ή κακώς) ο αναρχικός χώρος υπόλογος για το τι κάνει το "παιδάκι" που είδες. Το ζήτημα είναι πως για το τι κάνει μια μεμονωμένη ομάδα, δεν μπορεί να "τιμωρείται" όλος ο χώρος.
Για άλλη μία φορά λοιπόν, ψάξε να δεις τι έγινε στην τελευταία πορεία για το πολυτεχνείο.
Και ναι, ειδικότερα αυτοί που συστηματικά κάνουν επεισόδια στα Εξάρχεια, ξέρουν τι μπορεί να τους συμβεί και αναλαμβάνουν την ευθύνη. Ξέρεις όμως, όταν τα ΜΑΤ εισβάλλουν στην πλατεία και βαράνε όποιον βρουν μπροστά τους, πετάνε χημικά μέσα σε πολυκατοικίες, κάτι μάλλον πάει λάθος.
Τέλος άσε τις λογικές των ίσων αποστάσεων, το "η βία είναι ίδια από όπου κι αν προέρχεται" για αλλού. Άμα μου πετάς τέτοιες ηλιθιότητες, αλήθεια δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Λες και η μία "πλευρά" δε σήκωσε όπλο να δολοφονήσει, λες και δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο ρόλο.