Πάντως, σχετικά με το ΚΚΕ που λέτε, όντως σήμερα αντικειμενικά και νομοτελειακά είναι αδύνατο σχεδόν να αποτελεί απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα, αφού οι εναπομείναντες ψηφοφόροι του, πάντα αποτελούνται από γραφικά άτομα, προσκολλημένα σε δήθεν επαναστατικά/ριζοσπαστικά στα λόγια πλέον τσιτάτα της δεκαετίας 60-70. Επίσης, ο όγκος των ψηφοφόρων του παραμένει σταθερός ανά τα χρόνια, χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις (στις χειρότερες στιγμές του ένα 4.5% και στις καλύτερες ένα πλαφόν του 6-6.5, με τίποτα παραπάνω). Μάλιστα, εγώ νομίζω και το ίδιο στις επιδιώξεις του, δε θέτει το στόχο να γίνει Κυβέρνηση, μέσω εκλογών, κάτι που και ρεαλιστικά δε θα μπορέσει μέσω της αστικής δημοκρατίας και της εκλογικής οδού, αλλά αποζητά πάντα το πενταράκι, για παρουσία στη Βουλή. Ο δικός μου προβληματισμός όμως σχετικά με τη λειτουργία του και το καταστατικό του, προφανώς δεν αφορά την κοινοβουλευτική του παρουσία, όπου εκεί είναι ανίκανο να επηρεάσει τα πολιτικά δρώμενα της χώρας, αλλά την παραδόξως διαρκώς αυξανόμενη και ανησυχητική το τελευταίο διάστημα ενδυνάμωσή του και επιβολή στο πεζοδρόμιο και την κοινωνία, εργασία.