Τζόνι πάμε πάλι. Ναι ο σύριζα είναι μια κακή κυβέρνηση όπως ήταν και οι προηγούμενες
Όχι. Ο Συριζα είναι η
χειρότερη κυβέρνηση. Πρέπει να γίνει κατανοητό αυτό γιατί ακόμα δεν έχει γίνει όπως φαίνεται. Και οι πρηγούμενοι υπήρξαν κακοί, τόσο κακοί όσο ο Συριζα όχι.
Ο σκοπός μας αλήθεια είναι να βρούμε ποιος έφταιξε ή να δούμε τί μπορούμε να περισώσουμε;
Μα καλά, τόσο καιρό, τόσες δεκάδες μηνύματα, αυτό δεν λέω; Τόσο καιρό λέω τι πρέπει να κάνουμε και τι πρέπει να κοιτάξουμε και εσύ μου απαντούσες για 20 χρόνια πίσω και τώρα λες αυτό που έλεγα εγώ;

Χιμέλα μην με τρολλάρεις!
Ο Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει αύξηση του ΚΕΑ και του επιδόματος ανεργίας τη στιγμή που από τις βασικές κριτικές στην τωρινή κυβέρνηση είναι "μα θέλουν να φτιάξουν μια χώρα επιδομάτων";
Ο ΚΕΑ είναι 700 εκατομμύρια και ο Μητσοτάκης είπε θα το κάνει 1 δις. Έχω ασκήσει κριτική σε αυτό αλλά δεν είναι λόγος να ψηφίσεις ή να μην ψηφίσεις κάποιον αυτός. Εξάλλου η ΝΔ είχε αυξήσει το επίδομα πετρελαίου όταν ήταν κυβέρνηση, είχε ξεκινήσει το μέρισμα, μείωσε μόνο τις υψηλές συντάξεις, γενικά ασκούσε μια κοινωνική πολιτική εξ αρχής.
Ο Μητσοτάκης έχει πει οτι θα μειώσει τους φόρους. Δηλαδή ο σύριζα μπορεί να μειώσει τους φόρους αλλά δεν το κάνει έτσι για σπάσιμο;
Ο Συριζα καταρχάς για να ξεκινήσουμε από μια βάση, είναι ανίκανος. Αυτό έχει αποδειχτεί και από την διαπραγμάτευση και από το μνημόνιο 3 και απο το ασφαλιστικό και γενικά από ότι έχει ψηφίσει μέχρι τώρα. Δεν ξέρω αν μπορεί να το κάνει αλλά ξέρω ότι ο Συριζα σίγουρα δε θα το κάνει. Επίσης ο Συριζα εξ αρχής έχει νοοτροπία έναντι της ελεύθερης αγοράς. Δεν πιστεύει σε αυτήν, δε θέλει να την εφαρμόσει, πως το λένε. Χρησιμοποιούν τον όρο φιλελεύθερος ως βρισιά συνεπώς για τι μειώσεις φόρων μου μιλάς;
Πού θα βρει τα ισοδύναμα ο Μητσοτάκης; Θα ήθελα να κάνουμε αυτή τη συζήτηση αντί να κατηγορούμε η μία κυβέρνηση την άλλη. Να δούμε το μέλλον αντί να επικεντρωνόμαστε στο παρόν. Τζόνι εσύ που δε μιλάς με αοριστίες μπορείς να μού πεις τί θα κάνει ο Μητσοτάκης (ή τί υπόσχεται οτι θα κάνει) αν βγει αύριο κυβέρνηση; Όχι σε ένα χρόνο, αύριο εγώ θέλω να μάθω.
Δεν ξέρω τι θα κάνει αλλα δεδομένου ότι δεν είναι τόσο αστοιχείωτοι όσο οι Συριζαίοι σίγουρα θα κάνουν κάτι καλύτερα. Αλλιώς δεν εξηγείται Χιμέλα που η ΝΔ δεν έκανε τόσα πράγματα που κάνει ο Συριζα όπως κόψιμο ΕΚΑΣ κλπ.
Και στην τελική, το ότι σας κοροιδεύει κατάμουτρα αυτή η κυβέρνηση δεν σας πειράζει; Δηλαδή το ότι σήμερα ψηφίζουν μειώσεις συντάξεων αλλά στα κανάλια λένε ότι δε θα το εφαρμόσουν δεν σας πειράζει; Και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ λένε ψέμματα προεκλογικά, αλλά αυτό το φαινόμενο να ψηφίζουν το Α και να λένε το (1-Α) στα κανάλια δεν το έχω ξαναδεί!
Οπότε καταλήγω στην αρχή. Και οι άλλοι κακοί είναι, αλλά τόσο κακοί όσο ο Συριζα όχι.
https://www.iefimerida.gr/news/42364...opiano-ohi-apo-ti-fofi-gennimata-sti-symfonia
@Σωτήρη τι έχεις να πεις για αυτό